IX kolejka FGE: Cukierki Odra Brzeg-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

IX kolejka FGE: Cukierki Odra Brzeg-TS Wisła Kraków

Postautor: ann » 23 października 2008, 21:51

25.10.08 godz. 18:30
Ostatnio zmieniony 28 października 2008, 16:32 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 października 2008, 08:37

Cukierki w przerwie na Euroligę
Między jednym a drugim meczem Euroligi koszykarki Wisły Can-Pack zmierzą się z Cukierkami Odrą Brzeg. - Nikogo nie lekceważę, ale to rywal w naszym zasięgu - zapewnia Wojciech Downar-Zapolski, trener krakowianek
Dla Wisły występy w europejskich pucharach to priorytet. Ligowy pojedynek będzie sprawdzianem formy przed wyjazdem do Pecsu. Po środowym spotkaniu z Bourges Basket trener Wisły ma się nad czym zastanawiać. Tak złej statystyki wiślaczki już dawno nie miały. Mistrzynie Francji były lepsze niemal w każdym elemencie. Obok przegranej walki na tablicach wystarczy spojrzeć na skuteczność. Wiślaczki słabo spisywały się w rzutach za dwa punkty (24/50), z dystansu (trzy celne przy siedmiu trafieniach rywalek), a nawet osobistych (cztery niecelne rzuty przy jednym błędzie zespołu z Francji).

- Mieliśmy pecha, a Bourges zagrało wyśmienity mecz. Wiem, co mówię, bo obejrzałem bardzo dokładnie zmagania Francuzek z Besiktasem Stambuł - bronił drużyny Downar-Zapolski.
Na domiar złego Ewelina Kobryn rzuciła do własnego kosza. - Taki rzut zdarza się raz na 100 meczów - ubolewał trener.

Zaniepokojenie budzi słaba postawa Slobodanki Maksimović. Serbka nie zagrała ani jednego dobrego spotkania od momentu przyjazdu do Krakowa. - Jest doświadczoną koszykarką, sama musi sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego tak jest - uważa Downar-Zapolski. Niezły występ zanotowała Jelena Skerović, dla której był to powrót po kontuzji. Czarnogórzanka będzie miała drugą okazję na zgranie się z zespołem.

Dopiero w poniedziałek lekarze zadecydują, czy Dorota Gburczyk będzie mogła zagrać z Węgierkami. W Brzegu zastąpi ją Karolina Zając.

Cukierki, dziewiąty zespół PLKK, niczym specjalnym nie imponuje. Przegrał sześć z ośmiu spotkań, ale nieoczekiwanie pokonał na wyjeździe Dudę Leszno. - Trzeba bardzo mocno rozpocząć mecz, czasem trudno o koncentrację z takimi przeciwnikami - zauważył Downar-Zapolski.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
--------------------
A może klub powinien sobie odpowiedzieć na pytania- po co ją zatrudnił? na co nam ona? i w sumie retoryczne- czy w jakimś euroligowym zespole w s5 wychodzi gorszy center?
Bo Boba na pytanie o swoją formę może odpowiadać i cały sezon.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 25 października 2008, 10:11

Ałgaja pisze:Na domiar złego Ewelina Kobryn rzuciła do własnego kosza. - Taki rzut zdarza się raz na 100 meczów - ubolewał trener.

Po tym koszu straciłem nadzieję na wygraną... A tak w ogóle to jeszcze nie widziałem (albo bardzo dawno było coś takiego (nie pamiętam już nawet dokładnie gdzie )) żeby ktoś sobie rzucił kosza :D
Ale cóż zdarza się ...

P.S dobrze , że Boba nie rzuciła sobie tego kosza bo dopiero by się zaczęło...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 października 2008, 10:48

Wiślak PB pisze:
Ałgaja pisze:Na domiar złego Ewelina Kobryn rzuciła do własnego kosza. - Taki rzut zdarza się raz na 100 meczów - ubolewał trener.

Po tym koszu straciłem nadzieję na wygraną... A tak w ogóle to jeszcze nie widziałem (albo bardzo dawno było coś takiego (nie pamiętam już nawet dokładnie gdzie )) żeby ktoś sobie rzucił kosza :D
Ale cóż zdarza się ...

P.S dobrze , że Boba nie rzuciła sobie tego kosza bo dopiero by się zaczęło...

Frania z Polkowic w tamtym sezonie rzucila do wlasnego kosza w Gorzowie :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 października 2008, 11:10

Ałgaja pisze:A może klub powinien sobie odpowiedzieć na pytania- po co ją zatrudnił? na co nam ona? i w sumie retoryczne- czy w jakimś euroligowym zespole w s5 wychodzi gorszy center?

Ten mecz powinien zostać poświęcony na przełamanie jej. Powinna grać 40 minut i mieć dużo akcji.Uważam że byłoby to najlepsze.Po takim meczu powinna wejść w pierwszej piątce meczu z Węgierkami i też grać bardzo dużo.
A po tych dwóch meczach należałoby podjąć męskie decyzje. Jeżeli się przełamie OK jeżeli nie-cóż będzie mi przykro...

A co do meczu. Wygrana Wisły bez większych problemów.
Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 25 października 2008, 13:04

Wiślak PB pisze:A tak w ogóle to jeszcze nie widziałem (albo bardzo dawno było coś takiego (nie pamiętam już nawet dokładnie gdzie )) żeby ktoś sobie rzucił kosza :D

U nas kiedyś bodajże Marczewska też tak rzuciła, ale to było "nie za moich czasów" (gdzieś około 1998-2000, chyba jeszcze w I lidze) i znam to tylko z opowieści :)

rossi
Nowy na forum

Postautor: rossi » 25 października 2008, 15:55

Zgadza się Anna Marczewska rzuciła do własnego kosza grając wtedy w barwach Kamy Brzeg. Cała sytuacją miała miejsca w ostatnich sedkundach meczu ale nie pamiętam kto prowadził wtedy 2 punktami lzdaję się że Brzeg a sam rzut dał remis gościom. Tumult na hali był straszny a po wykonaniu tego celnego rzutu cisza jak makiem zasiał i konsternacja - bo faktycznie zdarzasię wyjątkowo rzadko.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 października 2008, 18:11

Po pierwszej połowie: Cukierki - Wisła 24:34.
Boba jak narazie 7 minut i 0/5 z gry.. w takim meczu powinna się przełamać, a nie w Euro..
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 25 października 2008, 18:26

Ałgaja pisze:Zaniepokojenie budzi słaba postawa Slobodanki Maksimović. Serbka nie zagrała ani jednego dobrego spotkania od momentu przyjazdu do Krakowa. - Jest doświadczoną koszykarką, sama musi sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego tak jest - uważa Downar-Zapolski.
A może klub powinien sobie odpowiedzieć na pytania- po co ją zatrudnił? na co nam ona? i w sumie retoryczne- czy w jakimś euroligowym zespole w s5 wychodzi gorszy center?

Moje pytanie jest, od czego jest trener w drużynie :?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 października 2008, 19:04

Brzeg - Wisła 63:75.
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 października 2008, 19:05

nieźle ponad 60pkt rzucić wiśle bravo

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 października 2008, 19:28

Boba jesteś krok nad przepaścią.
:( :( :(
Wygraj Wiśle mecz z Węgierkami :twisted: :twisted:, to pozwoliłoby oddalić widmo odstawienia od drużyny.

Co do meczu. Pewna wygrana Wisły. Można powiedzieć forma ustabilizowana. :idea:
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 25 października 2008, 19:28

Nie oglądałem więc nie będę się wypowiadał na temat meczu.

Patrząc jednak na staty Boby 1/8 za 2 i eval -2 to chyba nie zagrała zbyt dobrze ( o jakimkolwiek odblokowywaniu nawet nie wspominam ) :roll: :roll: :roll:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 października 2008, 22:15

friel pisze:nieźle ponad 60pkt rzucić wiśle bravo

:roll:

Co do Boby.. osobiście widziałem tylko moment oddawania rzutu, ale BlackJuRy się zarzeka że robiąc dwutakt w tej akcji popełniła błąd kroków :wink:

Kolejny mecz z serii tych które trzeba było rozegrać..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 25 października 2008, 22:23

Greebo pisze:
friel pisze:nieźle ponad 60pkt rzucić wiśle bravo

:roll:

Co do Boby.. osobiście widziałem tylko moment oddawania rzutu, ale BlackJuRy się zarzeka że robiąc dwutakt w tej akcji popełniła błąd kroków :wink:

Kolejny mecz z serii tych które trzeba było rozegrać..

Z grzeczności i nie tylko;) nie zaprzeczę ;)

Właśnie sobie tak myslę, co by można z nią zrobić

I tak wymysliłem :idea: wystawmy ją na Allegro!! może ktoś kupi :roll: Hell ? (od złotówki byśmy aukcję wpuścili, co ? :D)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”