XIII kolejka FGE:Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 23 listopada 2008, 01:02

dokładnie :D zgadzam się z przedmówcą iż porażka nasza (skoro my wygraliśmy w Krakowie szczęśliwie to P-ce wygrały dzisiaj megaszczęśliwie) uszczęśliwiła bardziej kibiców "wielkiej dwójcy" niż samego Orła ( których de facto i tak na hali nie było zbyt wielu :) ) ..
co do meczu to przegraliśmy zdecydowanie pod koszem .. zmęczenie graniem co 3 dni tez miało swoją zasługę ale nie chcę tym tłumaczyć naszej porażki (znając życie posypią się komentarze że jak chce się zaistnieć w europejskiej koszykówce to jest to konieczne buhehehe - więc uprzedzam co niektórych przed zbędnymi komentarzami)

więc co tu dużo mówić .. przegraliśmy ale gramy dalej :D

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2008, 01:07

Nie tylko Wy gracie co trzy dni.
Hmm, Wasza porażka dzisiaj jest może i niespodzianką, ale cieszyć to dopiero będzie zwycięstwo z Wami :wink: zwycięstwo w meczu dwóch drużyn zmęczonych grą w pucharach. ale to dopiero za tydzień. :wink:
bez napinki oczywiście.
pozdro.

p.s (ot) z kim teraz gracie w FIBA?
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 listopada 2008, 01:23

przyjmował bym do wiadomosci te usprawiedliwienia o zmeczeniu, gdyby nie kretynskie teksty Maciejewskiego przed meczem. Ze na pewno zmeczeni nie bedziecie, bo macie jakies tam nowoczesne technologie, podajecie dziewczynom czysty tlen itd. a tu nagle zawiodlo? czemużto zmeczenie?

Wygrana megaszczesliwa? :lol: od pcozatku mecz pod nasze dyktando, a Gorzow zrywal sie, gdy nasze chwilowo odpuszczały. tyle w temacie.

Potwierdzilo sie tylko to, co sadzilem - Gorzow wcale mocny w tym roku nie jest, a meczarnie z Rybnikiem czy Lesznem nie byly przypadkiem. a zwyciestwa z Gdynia i w Krakowie - tak.

Gratulacje dla dziewczyn i ogromne podziekowanie. Nalezalo sie. nie nam - im.

ps. - mowicie, ze nasza wygrana bardziej cieszy ludzi z Krakowa i Gdyni, niz nas - uwierz, że nic nie smakuje lepiej niz pokonanie bujających w obłokach. ale przypomina mi sie pewna sytuacja - czy aby jeszcze nie tak dawno nie było tak, że zwyciestwa Gorzowa bardziej cieszyly ludzi z Leszna i odwrotnie ;-) :lol:

Forza Orzeł :!:

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 23 listopada 2008, 01:32

heh ja tam dalej uważam że było megaszczęsliwe .. byłem na meczach i z Gdynią u siebie i w Krakowie i widziałem tam drużynę u nas .. dzisiaj widziałem ją w 4 kwarcie .. gdzie Orzeł nie miał pomysłu na grę .. a co działo się w pozostałych 3 kwartach nie wiem .. dziewczyny nie grały tego co potrafią .. astralna przewaga pod koszem na korzyśc Orła .. do tego brak skuteczności w niemal 100% okazjach w naszym zespole ..
no nic Orzeł dzisiaj wygrał ale gramy dalej sezon dalej trwa .. a i tak jestem dumny z wyników jakie osiągnął AZS w tej rundzie :D

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 23 listopada 2008, 01:41

kilka lepszych tekstów z relacji portalu gorzow24.pl

Rozgrzewka gospodyń. Tańczą, skaczą, na jednej nodze. I tak wam to nie pomoże:)

W hali pojawili się gorzowscy kibice. Nie mieli wejścia smoka. Jacyś tacy przygaszeni, żeby nie powiedzieć spacyfikowani. Pewnie kazali im zdjąć buty:) Zostali w butach tylko ci, ktorzy maja obuwie z "tej" firmy.

Przemawia prezes klubu z Polkowic - Krzysztof Korsak. A kibole gwizdają. Nie lubią go tutaj?

Wlasnie w trybuny poleciały piłki. Jedna w dziennikarzy. Chcieli nas ustrzelić. Niemal trafili w kolegę radiowca:)

Ależ atmosfera na trybunach! Goraco uff!

35:24 Zalesiak!!! 3,59 Takie szalone punkty to wpadaja tylko w urodziny:)

Prezentacja kolarzy z Polkowic. Czterech chłopków-roztropków, jeden alvaro, dwóch cwaniaków i dwóch nieokreślonych. Do tego jakiś szef:)

Podanie Czubak na trzecie pietro. Taylor byla tylko na drugim:/

Cheerleaderki sie przebrały:) oooooooo :)

Leszno! Leszno! Leszno! - krzycza gorzowscy kibice. W Polkowicach gwizdza bo Leszna nie lubia:P

Polkowice stoja, my gramy! I trwaj chwilo!

Ten kosz ma jakiś feler...

Czwarta akcja CCC z rzedu, tak zbiera dzis AZS...
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 23 listopada 2008, 01:42

Kuba pisze:ps. - mowicie, ze nasza wygrana bardziej cieszy ludzi z Krakowa i Gdyni, niz nas - uwierz, że nic nie smakuje lepiej niz pokonanie bujających w obłokach. ale przypomina mi sie pewna sytuacja - czy aby jeszcze nie tak dawno nie było tak, że zwyciestwa Gorzowa bardziej cieszyly ludzi z Leszna i odwrotnie ;-) :lol:

Forza Orzeł :!:

"bujających w obłokach" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
to żeś mnie rozbawił :D jesteśmy nadal liderem .. wygraliśmy dotąd wszystkie mecze więc co mamy płakać albo modlić się abyśmy zakwalifikowali się do play-off-óf :)? oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia ale wiemy iż zdobycie więcej niż brązowego medalu będzie megatrudnym zadaniem .. ale po to się gra aby zajść jak najwyżej ..
a dlaczego cieszą nasze zwycięstwa drużyny z Leszna :D? nie wiem :D
ale jak Leszno wygrywa to też się cieszę :D
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2008, 01:44 przez cesare, łącznie zmieniany 1 raz.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2008, 01:44

Relacje z gorzow24.pl przejdą do historii po tym sezonie :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 23 listopada 2008, 01:47

rzymi pisze:Relacje z gorzow24.pl przejdą do historii po tym sezonie :wink:

lepsze takie niż:
2 pkt zdobyła ..
zbiórka ..
przechwyt ..
rzut za trzy .. niecelny :)

ale to leży w guście każdej osoby jaką relacje woli .. komuś się nie podoba .. bez łaski niech nie wchodzi na ten portal ..

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 23 listopada 2008, 01:52

Mi się tam podoba, jakieś urozmaicanie i po brechtać można.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2008, 02:02

Przecież nie powiedziałem, że mi się nie podobają. Przejdą do historii przez swoja specyfikę i odmienność.
Najbardziej utkwiło mi w pamięci:
"Czas dla AZS-u - Maciejewski pewnie opowiada dowcipy" tylko nie pamiętam z jakiego to było meczu..
pozdro!:)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 23 listopada 2008, 02:11

ginda pisze:Mi się tam podoba, jakieś urozmaicanie i po brechtać można.

czuję sarkazm :D ??

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 listopada 2008, 03:14

Tłumaczenie porażki zmęczeniem grą w pucharach jest bezsensowne. Co mają powiedzieć w Wiśle i Lotosie, które to drużyny mierzą się co tydzień z drużynami z węższej lub szerszej europejskiej czołówki? Co powiedziałby Maciejewski, gdyby wypadły mu ze składu jednocześnie np. Zohnova, Żurowska i Czubak? Dobrze, że AZS zdecydował się na grę w FIBA, ale teraz nie można się tym zasłaniać. Maciejewski stwierdził, że to był najsłabszy mecz jego drużyny w tym sezonie. Na pewno dały się niemiłosiernie ograć na deskach, co było bardzo ważne dla końcowego wyniku, poza tym CCC chyba (tak wynika z pomeczowych opinii) zagrało dość dobrze. W pucharach Gorzów gra słabsze mecze, w lidze ostatnio też niezbyt rewelacyjnie - może trener i kibice za dużo oczekują od tej drużyny, a to co najlepsze już było? Padło tu stwierdzenie, że wygrana Polkowic była mega szczęśliwa. Cóż, mogłoby byłoby tak, gdyby AZS prowadził cały mecz, nawet różnicą kilkunastu punktów, a chyba było odwrotnie...
Jeszcze raz gratulacje dla Polkowic. Świetny mecz Robbins, która znacznie poprawiła wolne w porównaniu do meczu w Krakowie. No i te przechwyty miały spore znaczenie. Jeśli jutro nikt nie zaszaleje, pewnie zostanie zawodniczką kolejki. Fajnie jest mieć ją w swojej drużynie w Fantasy. :)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 23 listopada 2008, 10:20

cesare pisze:heh ja tam dalej uważam że było megaszczęsliwe .. byłem na meczach i z Gdynią u siebie i w Krakowie i widziałem tam drużynę u nas .. dzisiaj widziałem ją w 4 kwarcie .. gdzie Orzeł nie miał pomysłu na grę .. a co działo się w pozostałych 3 kwartach nie wiem .. dziewczyny nie grały tego co potrafią .. astralna przewaga pod koszem na korzyśc Orła .. do tego brak skuteczności w niemal 100% okazjach w naszym zespole ..
no nic Orzeł dzisiaj wygrał ale gramy dalej sezon dalej trwa .. a i tak jestem dumny z wyników jakie osiągnął AZS w tej rundzie :D

Na pewno nie była to megaszczęśliwa wygrana z naszej strony. Poprostu Orzeł był lepszy. Czy tak trudo Ci to zrozumieć?? Wystarczyło że dziewczyny przycisnęły mocniej w obronie i gorzowianki miały poroblem ze zdobywaniem punktów. To wy mimo doganiania nas kilkakrotnie na do małej różnicy punktowej, dwukrotnie nawet doprowadziliście do remisu. Wystarczyło wtedy znowu mocniej przycisnąć i przeawga ponownie rosłą. Co do tłumaczenia porażki zmęczeniem. Każdy kto decyduje się na grę w pucharach doskonale wie z czym to się wiąże. Z większą ilością meczów w sezonie, z dalekimi wyjazdami, więc nie rozumiem takiego tłumaczenia.

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 23 listopada 2008, 10:55

gratulacje dla CCC

a Gorzów no cóż.... to dopiero początek :lol:

p.s. czy nie można odblokować kibiców AZS Gorzów ja bym z chęcią posłuchał ich mądrości :lol:

KKobi8
Amator

Postautor: KKobi8 » 23 listopada 2008, 11:57

cesare pisze:heh ja tam dalej uważam że było megaszczęsliwe .. byłem na meczach i z Gdynią u siebie i w Krakowie i widziałem tam drużynę u nas .. dzisiaj widziałem ją w 4 kwarcie .. gdzie Orzeł nie miał pomysłu na grę .. a co działo się w pozostałych 3 kwartach nie wiem .. dziewczyny nie grały tego co potrafią .. astralna przewaga pod koszem na korzyśc Orła .. do tego brak skuteczności w niemal 100% okazjach w naszym zespole ..

jak nasze nie miały pomysłu na gre w 4 kwarcie i wynik był na styku .. to jak okreslic gre waszego zespołu ? :)
Tylko Ty, w moim sercu ty, jeden jedyny niepokonany Orzeł kochany !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”