XIII kolejka FGE: Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 23 listopada 2008, 20:46

Pełna zgoda Wiślak!
Też tak uważam że jak wrócą nasze wszystkie zawodniczki to szansa na mistrza jest bardzo realna i to nawet w 5 meczach...
Lotos nic nadzwyczajnego nie zagrał!
Canty dzisiaj naprawdę pokazała kilka super wejśc pod kosz i oby tak dalej!
A mlode trzeba ogrywać w meczach z LKS-em Pabianicami itp!
Osobiste trenować i jeszcze raz trenować...
I rzuty za trzy tu tez nie istniejemy!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 listopada 2008, 20:46

„Tradycyjnie" już krakowscy fani nie mogli zobaczyć meczu swojej drużyny w niekodowanej telewizji, tylko na antenie TVP Sport, która nie jest zbyt „powszechna". Zamiast pojedynku na najwyższym szczeblu PLKK widzowie mieli okazję śledzić nudną relację z Gruzji. Kolejny raz Robert Korzeniowski i jego współpracownicy udowodnili, że dla nich priorytetem jest „podlizanie się" władzom, a nie dobro kibiców. Jak widać nic nie dające, bezsensowne dysputy o osobie, która na każdym kroku kompromituje nasz kraj jest ważniejsze, niż lojalność wobec widzów i fanów.

Powyższa opinia jest osobistym przemyśleniem autora i nie ma wpływu na stanowisko SKWK w tej sprawie.

kibicewisly.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 listopada 2008, 20:50

JaroTS pisze:Pełna zgoda Wiślak!
Też tak uważam że jak wrócą nasze wszystkie zawodniczki to szansa na mistrza jest bardzo realna i to nawet w 5 meczach...
Lotos nic nadzwyczajnego nie zagrał!
Canty dzisiaj naprawdę pokazała kilka super wejśc pod kosz i oby tak dalej!
A mlode trzeba ogrywać w meczach z LKS-em Pabianicami itp!
Osobiste trenować i jeszcze raz trenować...
I rzuty za trzy tu tez nie istniejemy!!!
De Szmraj może je szkolić po derbach :D 6/8 za 3 8)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 23 listopada 2008, 20:52

Jeszcze łyk statystyk...
PKT-Kobryn 24, Canty 14
% Z GRY-Canty 83, Kobryn 72
ZBIORKI+ASYSTY=Canty,Kobryn,Boba,Skera po 7!
Kobryn-Canty bardzo dobrze
Maksimović-Fernandez przyzwoicie
Reszta zawiodła najbardziej Skera i Dorota...
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 23 listopada 2008, 20:55

Marco pisze:
„Tradycyjnie" już krakowscy fani nie mogli zobaczyć meczu swojej drużyny w niekodowanej telewizji, tylko na antenie TVP Sport, która nie jest zbyt „powszechna". Zamiast pojedynku na najwyższym szczeblu PLKK widzowie mieli okazję śledzić nudną relację z Gruzji. Kolejny raz Robert Korzeniowski i jego współpracownicy udowodnili, że dla nich priorytetem jest „podlizanie się" władzom, a nie dobro kibiców. Jak widać nic nie dające, bezsensowne dysputy o osobie, która na każdym kroku kompromituje nasz kraj jest ważniejsze, niż lojalność wobec widzów i fanów.

Powyższa opinia jest osobistym przemyśleniem autora i nie ma wpływu na stanowisko SKWK w tej sprawie.

kibicewisly.pl

Milion % racji !

Ja bym tego .... inaczej nazwał...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 listopada 2008, 21:07

W końcu w Lotosie w drużynie zagrała Currie, a właściwie to drużyna zagrała z nią. To ona poprowadziła zespół, gdy było ciężko. Początek trzeciej kwarty masakryczny :shock: :D ale potem chyba dziewczyny nieco za bardzo siadły i już nie wchodziło tak ładnie.
A Lecia ostatnio czołową zawodniczką drużyny. I to bardzo bardzo cieszy :)
Natomiast komentarz pani Trześniewskiej jak dla mnie nieco nie na miejscu. Rozumiem sympatię do zespołu, gdzie zdobyło się ostatni tytuł MP, ale odrobina obiektywizmu by nie zaszkodziła. A tak to 99% zadań było o najwspanialszej Wiśle. Zdecydowanie lepiej słucha się komentarza obiektywnego, nawet jeśli to pan Łabędź ;)

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 listopada 2008, 21:09

//dubel

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 listopada 2008, 21:16

golew pisze:Natomiast komentarz pani Trześniewskiej jak dla mnie nieco nie na miejscu. Rozumiem sympatię do zespołu, gdzie zdobyło się ostatni tytuł MP, ale odrobina obiektywizmu by nie zaszkodziła. A tak to 99% zadań było o najwspanialszej Wiśle. Zdecydowanie lepiej słucha się komentarza obiektywnego, nawet jeśli to pan Łabędź ;)

... tak jakby komentarz, który zazwyczaj był udziałem... cholera zapomniałem która to była zawodniczka Lotosu zazwyczaj komentowała... w każdym razie też był mega obiektywny... ;)

Ale zgadzam się, jak jest obiektywny to jest fajniej :)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 23 listopada 2008, 21:18

golew pisze:Natomiast komentarz pani Trześniewskiej jak dla mnie nieco nie na miejscu. Rozumiem sympatię do zespołu, gdzie zdobyło się ostatni tytuł MP, ale odrobina obiektywizmu by nie zaszkodziła. A tak to 99% zadań było o najwspanialszej Wiśle. Zdecydowanie lepiej słucha się komentarza obiektywnego, nawet jeśli to pan Łabędź ;)

Dla mnie Ela tworzyła równowagę, bo Łabędź przy 16-0 dla Lotosu w 3 kwarcie prawie dostał orgazmu, albo i nie prawie.
Ten pan to jest chodzący subiektywizm, który najlepiej pokazał w 7 meczu finałowym krzycząc rozpaczliwie "Co się stało????????"

BlackJury- chodzi Ci o najlepszego agenta koszykarskiego w tym kraju, który wcisnął Wiśle pakiecik 3 w 1 czyli Joanne Cupryś (z nazwiska panieńskiego) :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 23 listopada 2008, 21:19

BlackJuRy pisze:

... tak jakby komentarz, który zazwyczaj był udziałem... cholera zapomniałem która to była zawodniczka Lotosu zazwyczaj komentowała... w każdym razie też był mega obiektywny... ;)

Ale zgadzam się, jak jest obiektywny to jest fajniej :)

Miałem dokładnie to samo napisać :D:D:D ile się tej kobiety nasłuchałem to moje .... :D A co do obiektywizmu to i Łabędź był z początku na stronę Lotosu ale możliwe ktoś mu zwrócił uwagę i da się go teraz słuchać :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 listopada 2008, 21:20

Pająk?

Ale tu sooooory, przegięcia były ;)
np. fajne (w zamyśle) podanie Skery, nieudane, przechwyt, Marczanka podaje do Oliwki a ta wrzuca. Łabędź mówi, że nieudane podanie Skery, Ela coś mówi, Łabędź mówi, że i podanie Marczanki piękne, a Ela "tak, niestety koleżanki się nie zorientowały, ale pomysł przedni" itd. dopiero Łabędź stwierdził, że ona chyba wciąż o rzucie Skery.
Szkoda, że musiała się zwinąć na pociąg bo ciekawa jestem jej opinii na koniec meczu :twisted:

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 listopada 2008, 21:24

Ałgaja pisze:BlackJury- chodzi Ci o najlepszego agenta koszykarskiego w tym kraju, który wcisnął Wiśle pakiecik 3 w 1 czyli Joanne Cupryś (z nazwiska panieńskiego) :wink:

A no onią mi chodziło ;) Czyli nawet pamiętałem, ale wolałem nie walnąć jakiejś głupoty :D... Jakoś wydaje mi się, że Eli subiektywizm jest subiektywnie rzecz biorąc dość obiektywny w porównaniu do subiektywizmy pani Cupryś...
No ale ze względu na mój subiektywizm... obiektywny być nie mogę...

A tak w ogóle, to brawa dla dziewczyn :)
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2008, 21:25 przez BlackJuRy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."

Rick Barry

Obrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 23 listopada 2008, 21:24

golew pisze:Pająk?

Ale tu sooooory, przegięcia były ;)
:twisted:

Jak komentowała w.w Pani to zawsze po meczu miałem ochotę napisać :

sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooory mega przegięcie ...

Momentami gdy Lotos przegrywał ona praktycznie milczała a Łabędź chcąc ratować sytuacje musiał w trakcie transmisji "na żywo" opowiadać jak to Ona związana z Lotosem i żeby widzowie zrozumieli . .itd XD

golew pisze:
Szkoda, że musiała się zwinąć na pociąg bo ciekawa jestem jej opinii na koniec meczu :twisted:

Ja już się nasłuchałem "łabędziego śpiewu" wielu "Gdyńskich" komentatorów po przegranych Lotosu. :) A ten mecz mnie osobiście utwierdził w przekonaniu kto jest i gdzie w walce o MP :D
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2008, 21:29 przez Wiślak PB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 listopada 2008, 21:26

To od następnego meczu Lotos-Wisła i Wisła-Lotos proponuję duet Łabędź-Starowicz :P a co, jak ma być obiektywnie to niech będzie :lol:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2008, 21:27

Cieszy wyszarpane zwycięstwo bo pierwsza połowa to taka trochę słaba...
Brawo dla naszych dziewczyn.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”