XIII kolejka FGE: Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2008, 19:25

ann pisze:"kolego" przestań w końcu zarzucać mi brak obiektywizmu! moja sympatia czy antypatia do Canty nie ma tutaj nic wspólnego z tym co napisałam. Aneta jest młodą niedoświadczoną Polką, a Canty gwiazdą (choć już upadającą)Chicago Sky i wydaje mi się, że sprowadzana była do Wisły nie po to, żeby robić takie statytstki jak robi do tej pory?

Kupcie kogoś sami a nie tylko krytykujcie...
zapewniam Cię, że jak tylko będę mieć swój klub to kupię, ale najpierw czekam aż trenerka pójdzie na emeryturę jako zawodniczka i na wygraną w totolotka 8)
a Ty w końcu przestań w każdym poście lizać d... działaczom i mówić jak to jest pięknie i cudownie, bo nie jest.

Tak faktycznie bardzo lubisz Dominique...zauważyłem, że nawet po dobrym jej meczu nie potrafisz nic pozytywnego napisać...szkoda!
Zauważacie tylko jej błędy mimo że oprócz Eweliny była drugą postacią Wisły w tym meczu!
Wiadomo że nie ma co porównywać Kotnis do Canty i ja tego nie robię tylko oceniłem ich grę...
A i ja nie schlebiam sponsorowi tylko chciałem zaznaczyć że to dzięki kasie Can Packa mamy 3 z rzędu tytuły i za to im się należy szacunek!
A i jak ktoś słusznie napisał oni tylko dają kasę a ktoś inny pociąga za sznurki...
I naprawdę nie róbmy z forum ścieku i nie traktujmy tego forum do atakowania innych, bo każdy z nas tutaj kibicuje Wisełce i każdy z nas może mieć inne zdanie na temat meczu czy danej zawodniczki!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 listopada 2008, 19:29

JaroTS pisze:Tak faktycznie bardzo lubisz Dominique...zauważyłem, że nawet po dobrym jej meczu nie potrafisz nic pozytywnego napisać...szkoda!
Zauważacie tylko jej błędy mimo że oprócz Eweliny była drugą postacią Wisły w tym meczu!

Czy Ann gdzieś napisała, że lubi Canty? Czy ktoś to napisał gdzieś?
To nie ma znaczenia w ocenie jej osoby- jako koszykarki.

Mógłbyś się jakoś ustosunkować do tego o czym pisaliśmy: że punkty rzucała w 2 połowie gdy było po meczu i do tego, że miała słabą skuteczność wolnych? oraz do tego, że mamy na obwodzie 2 dublujące się zawodniczki?

Zresztą to, że zagrała nieźle w Gdyni nie ma żadnego znaczenia przy pisaniu o jej przydatności do zespołu, bo dużo więcej do gry wniósłby snajpier z rzutem za 3.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2008, 19:35

Ałgaja pisze:
JaroTS pisze:Akurat Canty w tym meczu zagrała dobrze kilka naprawdę fajnych dynamicznych wejść pod kosz!!!
Nie można przez pryzmat że się jej nie lubi tak nieobiektywnie pisać...

Bosko, tym bardziej że zaczęła grać gdy było już po meczu- czyli po 16-0 w wykonaniu Lotosu na początku 3kw. Szkoda że nie powalczyła tak w 1 połowie. Szkoda też że jej postawa w tym sezonie w nie pomogła nam wygrać jakiegoś meczu w eurolidze i szkoda że jest jedną z najsłabszych Amerykanek w tych rozgrywkach.

JaroTS pisze:14 pkt 83% z gry po Ewelinie 2 skrzypce!
Co do Kotnis to helli napisał ze dramat ja napiszę że słabo/3 pudła z pod samego kosza plus 2 nie trafione osobiste!!!/
Jak można pisać że dobrze zagrała?

Jak można pisać że Canty dobrze zagrała skoro miała 50% z wolnych?
Nie widzisz różnicy między kilkunastoletnią zaczynającą poważną zabawę w kosza dziewczyną, która dostała swoje pierwsze kilkanaście minut w plkk, a doświadczonymi zawodniczkami?
Dla mnie to co zagrała Aneta było ok...jak na w sumie debiut i początek.

JaroTS pisze:Rozumiem że się kogoś lubi, ale trzeba sprawiedliwie oceniać grę!
Co do transferów i kogo się kupuje...to sorry ale firma Can Pack ładuje ogromne nakłady finansowe na klub że ma prawo dobierać sobie zawodniczki jakie chce!
I dobrze im ten wybór wychodzi bo 3 tytuły o tym najlepiej świadczą!!!
Kupcie kogoś sami a nie tylko krytykujcie...
Szanse na mistrzostwom i "8" są bardzo realne więc mniej krytyki więcej obiektywizmu i dopingu na hali!!!

Przez 3 lata takie a nie inne wyniki w eurolidze też o czymś świadczą.

Wlaśnie w tamtym sezonie nie było tak nielubianych Canty i Holdsclaw i jakoś "8" nie było w Eurolidze...
Tak Canty miała 50 % z wolnych a jakie staty miały inne zawodniczki?
a to że była drugim strzelcem /14pkt/ a to że miała najlepszy % z gry aż 83 a to że w asysty+zbiórki = 7 na jej koncie to już tego nie widzieliście?
Trochę obiektywizmu, krytykować można, ale nie sprowadzajmy tego do absurdu!
Co do Kotnis ja napisałem że zagrała słabo, bo miała 3 pudła z pod samego kosza i 0 % z osobistych!!!
Helli napisał nawet że zagrała dramat ja tylko że słabo...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 listopada 2008, 19:40

JaroTS pisze:Helli napisał

sorry za offtopa.
Jaro to jest Hell, a nie Helli.

:wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 listopada 2008, 19:40

JaroTS pisze:Co do Kotnis ja napisałem że zagrała słabo, bo miała 3 pudła z pod samego kosza i 0 % z osobistych!!!

Tak napisałem. Aczkolwiek dodałem że jej i Oliwce można wybaczyć to pierwszy taki mecz w karierze.

O Kotnis można napisać też tak, przed meczem wydawało się że będzie najsłabsza na parkiecie aczkolwiek znalazłbym i to nie jedną słabszą i o wiele bardziej doświadczoną.
Obrazek

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2008, 19:42

Ałgaja pisze:
JaroTS pisze:Tak faktycznie bardzo lubisz Dominique...zauważyłem, że nawet po dobrym jej meczu nie potrafisz nic pozytywnego napisać...szkoda!

Mógłbyś się jakoś ustosunkować do tego o czym pisaliśmy: że punkty rzucała w 2 połowie gdy było po meczu i do tego, że miała słabą skuteczność wolnych? oraz do tego, że mamy na obwodzie 2 dublujące się zawodniczki?

Zresztą to, że zagrała nieźle w Gdyni nie ma żadnego znaczenia przy pisaniu o jej przydatności do zespołu, bo dużo więcej do gry wniósłby snajpier z rzutem za 3.

Kiedy było po meczu???
Przecież mimo - 16 na początku 2 połowy potem doszliśmy Lotos i był styk i realna szansa na wygranie!!!!!!!!
Jednak dwie punktujące zawodniczki meczu nie wygrają!
Czemu uczciwie nie napiszesz że Skerović zawiodła na całej lini!
Nie rzuciła punktu z gry więc jak mielismy to wygrać?
Co do osobistych to przecież wiesz że każda nasza zawodniczka zawodzi, każda!!!
DUblujące się? zgoda, ale w myśl przepisu w lidze polskiej 3+2 mamy przynajmniej wartościową zmienniczkę!!!

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2008, 19:45

hellraiser pisze:
JaroTS pisze:Co do Kotnis ja napisałem że zagrała słabo, bo miała 3 pudła z pod samego kosza i 0 % z osobistych!!!

Tak napisałem. Aczkolwiek dodałem że jej i Oliwce można wybaczyć to pierwszy taki mecz w karierze.

O Kotnis można napisać też tak, przed meczem wydawało się że będzie najsłabsza na parkiecie aczkolwiek znalazłbym i to nie jedną słabszą i o wiele bardziej doświadczoną.

Helli jak zwykle się z Tobą zgadzam!!!
Oczywiście, że można jej to wybaczyć z racji wieku i braku doświadczenia! Pełna zgoda!
Jednak twierdzenie że zagrała bardzo dobrze to już jednak nadużycie...

Co do Hell czy Helli to tylko taki "sympatyczny" skrót!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 listopada 2008, 19:58

Tak faktycznie bardzo lubisz Dominique...zauważyłem, że nawet po dobrym jej meczu nie potrafisz nic pozytywnego napisać...szkoda!

powtarzam po raz koljeny, sympatie tutaj nie mają żadnego znaczenia. jak zagra dobry mecz to napiszę, póki co takiego w tym sezonie nie pamiętam:]

zdecydowanie NIE była drugą postacią Wisły w tym meczu.
a tak przy okazji oglądałeś mecz?

A i ja nie schlebiam sponsorowi tylko chciałem zaznaczyć że to dzięki kasie Can Packa mamy 3 z rzędu tytuły i za to im się należy szacunek!

ojj wcale :lol: My tutaj piszemy o zarządzie Wisły a nie o Can-Packu jako sponsorze. czytaj ze zrozumieniem.

I naprawdę nie róbmy z forum ścieku i nie traktujmy tego forum do atakowania innych, bo każdy z nas tutaj kibicuje Wisełce i każdy z nas może mieć inne zdanie na temat meczu czy danej zawodniczki!!!

forum służy do wymiany poglądów i to właśnie tutaj robimy. i jak ktoś( w tym przypadku zarząd Wisły) zasługuje na negatywne komantarze to takie się pojawiają i pojawiać będą:]a ściekiem jest dupolistwo jakie Ty tutaj prezentujesz już od jakiegoś czasu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 listopada 2008, 19:58

Tu nie chodzi o lubienie, czy też nielubienie :? To nie wybory mojej ulubionej zawodniczki, której dam po meczu pluszowego misia, a dywagacje na temat przydatności do zespołu.

Wyjaśniam...ok, Canty zagrała nieźle w Gdyni, co prawda te swoje punkty rzuciła już jak było po meczu (tak, powtarzam się), ale niech będzie zagrała ok. Jestem jej za to przeogromnie wdzięczna i doceniam jej 83%.

Niestety Canty w eurolidze nie osiąga podobnych wyników (skuteczność 37%) i niestety Canty dubluje się z Martą F. Tym samym fizycznie szalenie trudne do wykonania jest to by obwód nawet przy lepszej formie Canty grał lepiej, bo niestety nie ma kto z dystansu rzucać. (a jak jest to ważne widać znakomicie na przykładzie Lotosu który m.in. rzutami za 3 p zrobił run 16-0).

Zatem by było lepiej najprościej byłoby wymienić Canty na zawodniczkę rzucającą za 3, która mogłaby w eurolidze ot, tak rzucić kilka trójek. Czy to tak trudno pojąć? Piszemy o wymianie Canty, bo jest limit Amerykanek i nhcąc coś osiągnąć te powinny być lepsze od Europejek.

Ale dobra...może uwzięłam się na Canty i piszę to dla tego, że jej nie lubię, w każdym bądź razie jak ja miałabym decydować -Marta dostałaby ode mnie pluszaka, a Canty została wymieniona na inną, lepszą Amerykankę.
O Holdsclaw nie pisze, bo jej nie ma.

Tak, Skera w Gdyni zawiodła i co z tego wynika? Europejki na jej pozycji teraz lepszej nie znajdziemy...no chyba że Suzy B. by chciała wpaść :wink:

No, chyba że jesteśmy zadowoleni z wyników w eurolidze, z tego co zespół prezentuje w plkk i olewamy rozgrywki europejskie w zamian za to ustawiamy się w Balicach na lotnisku oczekując powrotu Holdsclaw.

Dziękuję...i kończę temat. Pozdrawiam wytrwałych :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2008, 20:10

Brawo Ałgaja wreszcie mogę napisać że się z Tobą zgadzam. /no prawie/
Taka krytykę przyjmuję, taki posty są ok. Wyważony komentarz...myślałem że się z Tobą nie dogadam a jednak...
Oki pozdro I TYLKO MISTRZOSTWO WISEŁKO TYLKO MISTRZOSTWO!
Niech to hasło nas jednoczy!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 listopada 2008, 08:53

Ałgaja pisze:

prawie każdy widzi że CANTY to cień zawodniczki - chociażby sprzed roku czy 2 lat..... Teraz bez Claw - to już wogóle pewnie ,,położy '' się na parkiecie albo powie działaczom : ,, Chcę do Claw '' :lol: :lol:
Ja bym jej nie trzymał w drużynie , bo w sumie po co ona Wiśle ??? Można by kogoś z CSKA przechwycić... Jest jeszcze Perkins...
Dzialacze Wisły mają spore pole do popisu....
No i kto będzie tą Polką ???
Pozyskanie Piekarskiej mijałoby się z celem - gdyż przecież jest już Kobryn... - no ale innych Polek nie ma....

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 26 listopada 2008, 11:49

Jest jeszcze A. S., której nie wyszedł zagraniczny kontrakt. :) I odnośnie tej zawodniczki były jakieś przymiarki do Wisły przed tym sezonem. A i jeden z forumowiczów jest jej wielkim fanem:)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 26 listopada 2008, 13:12

tadziu pisze:Jest jeszcze A. S., której nie wyszedł zagraniczny kontrakt. :) I odnośnie tej zawodniczki były jakieś przymiarki do Wisły przed tym sezonem. A i jeden z forumowiczów jest jej wielkim fanem:)

Zapolski twierdzi, że nie będzie to A.S.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 listopada 2008, 14:20

Są dwie A.S.

Tak naprawdę nie jest do końca istotne kto wzmocni Wisłę z polskich zawodniczek. No chyba, że zrobi to już w grudniu. Po przerwie na reprezentacje powinniśmy mieć już zdrowe wszystkie zawodniczki, więc chyba nie ma ma większej potrzeby kontraktować kogoś jeszcze. Ważne co się stanie z naszymi Amerykankami. Tu jest prawdziwa zagadka.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 26 listopada 2008, 16:05

fearless pisze:Są dwie A.S.

Tak naprawdę nie jest do końca istotne kto wzmocni Wisłę z polskich zawodniczek. No chyba, że zrobi to już w grudniu. Po przerwie na reprezentacje powinniśmy mieć już zdrowe wszystkie zawodniczki, więc chyba nie ma ma większej potrzeby kontraktować kogoś jeszcze. Ważne co się stanie z naszymi Amerykankami. Tu jest prawdziwa zagadka.

Chyba jednak nie będzie tak różowo... Podobno dzisiaj w "Dzienniku Polskim" napisali, że niestety Wielebna jednak ma zerwane więzadła i sezon z głowy. Czyli polska "3" byłaby jak najbardziej na miejscu.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”