Euroliga- 8 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 05 grudnia 2008, 12:34

czekolada pisze:przemoe napisał:

Co do meczu - w pierwszej połowie trochę padakowaliśmy, momentami nawet bardziej niż trochę a Alana byłą streetballowa. Po przerwie Alana przestała być streetballowa ...

Proszę przestańcie już używac tego bezsensownego i całkowicie beznadziejnego słowa... Ktoś kiedyś palnął że Alan gra streetball i wszyscy z uporem maniaka to powtarzają chyba nie do końca wiedząc co to znaczy... Bo czym się różniła Alana w 1 połowie od tej w 2 to ja nie wiem. Skuteczność miała lepszą - styl gry ten sam. Wiele juz było w polskiej lidze zawodniczek podobnie grających jak Alana: lubiące grać jeden na jeden, penetrować, w ogóle lubiących rzucać, grających nisko na nogach itp. I nagle to właśnie Alana gra streetball... Już na prawdę nie mogę tego czytać...

Dokladnie, popieram czekolade... To sie robi nudne, to ciagle czytanie ze "Alana=streetball" :evil: . Alana gra podobnie do wielu innych zawodniczek PLKK, o ktorych nikt nie powtarza ciagle ze "gra streetball" jakby to byla jakas wada. A przeciez upodobanie gry 1 na 1, dobra penetracja i gra nisko na nogach to bardzo pozytywne cechy... A upodobanie sobie rzucania to tez dobra cecha, pod warunkiem ze jest sie dobrym strzelcem (to jest akurat jedyny aspekt gry Alany, do ktorego mam mieszane uczucia, gdyz czasem trafia a czasem nie).
P.S. Czekolada, ile rzucilas punktow wczoraj? :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2008, 18:56

W ostatnim meczu kolejki CSKA łatwo ograło Brno 91-71. Jeśli w środę wygra w Sopronie, to sobie zagwarantuje 2 miejsce i będzie się zapewne szykować do wizyty pod Wawelem..

W Brna Gambrinus spotka sie z Ryga, i przystąpi do tego meczu z nożem na gardle. Porażka oznacza dla niego pożegnanie z euroligą..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 grudnia 2008, 18:59

pytanie czy Kobryń bedzie gotowa na nastpeny mecz?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 grudnia 2008, 20:22

Greebo pisze:W ostatnim meczu kolejki CSKA łatwo ograło Brno 91-71. Jeśli w środę wygra w Sopronie, to sobie zagwarantuje 2 miejsce i będzie się zapewne szykować do wizyty pod Wawelem..

W Brna Gambrinus spotka sie z Ryga, i przystąpi do tego meczu z nożem na gardle. Porażka oznacza dla niego pożegnanie z euroligą..

Dlatego trzeba niestety zacisnąc zęby i wygrać z Bekistasem i Salamanką - wejsc na drugie miejsce, modlić się zeby trzecie zajął Sopron.
I wejsc w koncu do 8 - na kolejny sezon w plery w Euro, nie mozna juz sobie pozwolić.

Ni8 wiem jak to zrobią te koszykarki, ale z drugiej strony Fernandez, Boba, Skera, Canty, Kobryn, ktora zdazy dojsc do siebie i Dipree to jak na taki Bekistas wcale nei tka mal, gorzej z Salamanką, ale tam niech kunsztem taktycznym popisze sie trener :D :D

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2008, 21:26

Greebo pisze:W ostatnim meczu kolejki CSKA łatwo ograło Brno 91-71. Jeśli w środę wygra w Sopronie, to sobie zagwarantuje 2 miejsce i będzie się zapewne szykować do wizyty pod Wawelem..

No to się porobiło :/ Lepszej grupy w Eurolidze niż ta co w tym roku to my już chyba nie wylosujemy :/ U nas termin : > Cel to wykorzystać szanse < nie obowiązuje niestety. Wszystko zależy od 2-och ostatnich meczów . Obym się mylił ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 08 grudnia 2008, 11:02

czekolada pisze:
Michu23 pisze:a zawodniczka Lotosu znowu zaczyna :lol: :lol: :lol:

kurcze jestem w 1/15 rozszyfrowana... teraz tylko musisz zgadnąć która :twisted:

to nie takie trudne .... nie w żadnej 1/15 bo zagranicznych nie liczę , Pawlak , Lecia , Olivka i Jujka też odpadają..... Pozozstają Sosnowska i Ambrosiewicz....

Chyba wzmę telefon do przyjaciela.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 grudnia 2008, 19:52

Z Pecsem trzeba było przegrać (albo nie przegrywać wcześniej)

Ale jest szansa na 2 miejsce trzeba wygrać 2 ostatnie mecze. Szansa 50/50

Czarny scenariusz to taki Wisła wpada na CSKA -odpada w 1 rundzie.
Lotos nie wchodzi do playoffów.
Tracimy jedno miejsce w Eurolidze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 grudnia 2008, 21:38

sienot pisze:pytanie czy Kobryń bedzie gotowa na nastpeny mecz?
wie ktos?

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 grudnia 2008, 22:16

moim zdaniem - po dojściu Dupree - nie ma co ryzykować występu Eweliny...

Wydaje sie że Skera , Canty , Fernandez , Dupree i Boba + krótkie zmiany Anety i Doris mogą wystarczyć ....

W sumie decyzja powinna zależeć od Ewki...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 grudnia 2008, 22:33

koszykarz pisze:moim zdaniem - po dojściu Dupree - nie ma co ryzykować występu Eweliny...

Wydaje sie że Skera , Canty , Fernandez , Dupree i Boba + krótkie zmiany Anety i Doris mogą wystarczyć ....

W sumie decyzja powinna zależeć od Ewki...
a na lige polską będzie gotowa?

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 grudnia 2008, 22:55

moment . nie żebym coś tu sugerował bo dobro ogólne się liczy ale małe wyjaśnienie mi potrzebne co się stanie jeżeli dajmy na to <odpuka> żadna z naszych drużyn nie wyjdzie z grupy ,albo wyjdzie jedna i odpadnie w 1 rundzie ? bo padło tu stwierdzenie że stracimy jedno miejsce i czy pkt z pucharu fiba też się jakoś liczą do tego problemu rankingu bo przyznam że ciemny w tej kwestii jestem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 grudnia 2008, 23:31

friel pisze:moment . nie żebym coś tu sugerował bo dobro ogólne się liczy ale małe wyjaśnienie mi potrzebne co się stanie jeżeli dajmy na to <odpuka> żadna z naszych drużyn nie wyjdzie z grupy ,albo wyjdzie jedna i odpadnie w 1 rundzie ? bo padło tu stwierdzenie że stracimy jedno miejsce i czy pkt z pucharu fiba też się jakoś liczą do tego problemu rankingu bo przyznam że ciemny w tej kwestii jestem

Nie wiem tego na 100%, ale chyba logiczne jest, że liczą sie wyniki ze wszystkich rozgrywek. Tak jest przecież w innych dyscyplinach. Zatem AZS też pracował w tym sezonie na wynik Polski. Trudno też powiedzieć, jak stoimy z punktami do rankingu i ewentualnie która federacja mogłaby nas wyprzedzić. W każdym razie Wisła już awansowała (dlatego zwycięstwo z Pecsem było tak ważne) - zerknij na tabelę. Dwie kolejki do końca i trzy zwycięstwa więcej od Nadieżdy i Besiktasu. Tutaj już nic nie może się zdarzyć. Natomiast Lotos musi jeszcze trochę się martwić, ale jeśli wygra w Sibeniku lub przegra różnicą mniejszą niż 15 pkt, wówczas też już w zasadzie może być pewny awansu. Trudno bowiem przypuszczać, aby Chorwatki wygrały w Walencji, a Union gra z UMMC i Ros Caceres, zatem także jest mało realne, aby coś z tego wygrał. W wypadku, gdyby trzy drużyny miały tyle samo zwycięstw, powstanie tzw. mała tabela, a Lotos dzięki ostatniemu wysokiemu zwycięstwu jest w dość dobrym położeniu. Jednak to wariant raczej pesymistyczny, gdyż gdynianki wygrywając w Sibeniku mają duże szanse na trzecie miejsce.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 grudnia 2008, 12:14

Aha to ok :) bo szczerze mówiąc nie ważne że byliśmy w grupie śmierci ale za dużo punktów do rankingu AZS nie zrobił a wiadomo im więcej polskich zespołów w pucharach tym lepiej więc trzymam teraz za Wisełkę i Lotos kciuki

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Postautor: gogo » 09 grudnia 2008, 17:15

Pytanie ( nie chce mi się szukać odpowiedzi we wcześniejszych wpisach):
- zakończenie rundy zasadniczej Euroligi, dwie drużyny mają taką samą liczbę punktów - o miejscu w tabeli decydują mecze bezpośrednie czy stosunek punktów zdobytych do straconych ?

Odpowiedź pilnie potrzebna !!! Z góry dzięki !
"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 09 grudnia 2008, 17:22

gogo pisze:Pytanie ( nie chce mi się szukać odpowiedzi we wcześniejszych wpisach):
- zakończenie rundy zasadniczej Euroligi, dwie drużyny mają taką samą liczbę punktów - o miejscu w tabeli decydują mecze bezpośrednie czy stosunek punktów zdobytych do straconych ?

Odpowiedź pilnie potrzebna !!! Z góry dzięki !

Bezpośrednie mecze, a jeśli nie rozstrzygają to dopiero wtedy stosunek punktów.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”