Euroliga-10 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 17 grudnia 2008, 20:02

A mi się wydaje , że mamy większe szanse z CSKA u siebie niż z Sopronem 2 razy na wyjeździe... (nie wiem w sumie dlaczego ). Takie kalkulowanie itp.( lub celowa porażka ) tylko źle wpłynie na drużynę ... :?

Niestety w obu przypadkach wydaje mi się, że faworytami to my nie będziemy...

No chyba , że Pesc poratuje . .. :) ( lub Claw wróci ZDROWA ) ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2008, 20:08

Jak dla mnie z CSKA dwa razy po 20 w plecy a z Sopronem powinniśmy sobie poradzić (nasza przewaga jak Lotosu z Fener)

ps. fearless, pamiętasz spotkanie przed wyjazdem do Pecsu? Pytałeś się mnie czy chce mi sie jechać oglądać baty ;-)
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2008, 20:10 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 grudnia 2008, 20:09

Wiślak PB pisze:A mi się wydaje , że mamy większe szanse z CSKA u siebie niż z Sopronem 2 razy na wyjeździe... .

Ja obawiam się z CSKA (mimo że cieniuje) Wisła może nie zdążyć wykorzystać atut własnego parkietu
Sopron może nie jest słaby a Turczynki na papierze napewno całkiem silne, ale to lepsze niż mecze:
Wisła -CSKA
Lotos-Spartak
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 17 grudnia 2008, 20:10

fearless pisze:Porobiło się nieciekawie wg mnie. Sopron wcale nie jest słaby. A przewaga parkietu Węgierek to duża przewaga. Jest nieciekawie i tyle. Fajnie, gdyby jednak Brno się udało. Drużyna chimeryczna do potęgi.

To grajmy z CSKA mając za sobą własny parkiet... :wink:
Słaby nie może być jak zajął 2 miejsce w najbardziej wyrównanej grupie, ale PO to zupełnie inne granie i w tej fazie słabości Węgierek będą dużo bardziej widoczne co znajdzie przełożenie w wynikach.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 17 grudnia 2008, 20:17

hellraiser pisze:
Wiślak PB pisze:A mi się wydaje , że mamy większe szanse z CSKA u siebie niż z Sopronem 2 razy na wyjeździe... .

Ja obawiam się z CSKA (mimo że cieniuje) Wisła może nie zdążyć wykorzystać atut własnego parkietu
Sopron może nie jest słaby a Turczynki na papierze napewno całkiem silne, ale to lepsze niż mecze:
Wisła -CSKA
Lotos-Spartak

Hell proszę nie przesadzaj z tym cieniowaniem CSKA...ten zespół rozbił 3 dni temu w meczu ligowym Jeka.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 17 grudnia 2008, 20:18

Jeśli MiZo nie poratuje, a pewnie nie poratuje bo im wygrać się chyba też nie opłaca, to w Salamance może dojść do kabaretu, bo oni też o spotkaniu z CSKA nie marzą.
2 miejsce to jest coś, ale gdy się gra z CSKA to raczej pojęcie przewagi parkietu nie istnieje (jeśli w ogóle w przypadku Wisły to pojęcie ma jakąkolwiek wartość). Moim zdaniem świadomość gry z CSKA wpłynie na koszykarki dużo gorzej niż ew. porażka trochę na własne życzenie z Salamanką.
Z Sopronem na pewno możemy powalczyć, no i mogą tam też pomóc kibice, co w Moskwie możliwe raczej nie będzie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 grudnia 2008, 20:21

garnett pisze:
hellraiser pisze:

Wisła -CSKA
Lotos-Spartak

Hell proszę nie przesadzaj z tym cieniowaniem CSKA...ten zespół rozbił 3 dni temu w meczu ligowym Jeka.

Pisałem o Eurolidze, gra o wiele słabiej niż powinien. Aczkolwiek to wcale nie oznacza że trzeba się na niego pchać. Mam nadzieje że Wojtek to rozumie
:wink: :wink: :wink:

PS:Niech Wojtek wpuści Kotnis co mu zależy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: No chyba że chce to wygrać :o :o
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 grudnia 2008, 21:16

czy ja dobrze widzę :

Bourges pewnie prowadzi i zajmie 1 miejsce...

a CSKA zajęlo 3 miejsce w grupie.

Wiec Wisełka spokojnie niech ,,przegra '' i trafia na Sopron tak ?

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 17 grudnia 2008, 21:26

A w Hiszpanii jaja na całego XD ...

Ten mecz musimy przegrać :D ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 grudnia 2008, 21:29

Wiślak PB pisze:A w Hiszpanii jaja na całego XD ...

Ten mecz musimy przegrać :D ...

o nasz ts
o nasz ts

ten mecz musimy przegrać
ten mecz musimy przegrać

przegramy przegramy przegramy
przegramy przegramy przegramy

Avenidy nie pokonamy
Avenidy nie pokonamy

ot taka przeróbka :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 grudnia 2008, 21:32

Tylko do Wojtka to nie dociera.
Nie dość że gra podstawowym składem Kotnis 0 minut!!! :cry: :cry: :cry:
To jeszcze dogania hiszpanki.

Może jak brakuje rozumu to chociaż zabraknie mu umiejętności i Wisła przegra.
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2008, 21:32

Tyle ze Salamanca tez zaczyna robi wszystko by nie wygrac :D
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 grudnia 2008, 21:40

Greebo pisze:Tyle ze Salamanca tez zaczyna robi wszystko by nie wygrac :D

alewydaje mi sie ze to po stronie Wisły jest więcej argumentów by tego meczu nie wygrać ;)

1)wyjazd
2)kontuzje
3)można przecież rotować składem ;) kiedy jak nie w takim meczu, przecież trzeba wkoncu ograć te młode zawodniczki ;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 17 grudnia 2008, 21:45

Marco pisze:
Greebo pisze:Tyle ze Salamanca tez zaczyna robi wszystko by nie wygrac :D

alewydaje mi sie ze to po stronie Wisły jest więcej argumentów by tego meczu nie wygrać ;)

1)wyjazd
2)kontuzje
3)można przecież rotować składem ;) kiedy jak nie w takim meczu, przecież trzeba wkoncu ograć te młode zawodniczki ;)

jak narazie nie zanosi się żeby WDZ kogokolwiek ogrywał :?
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 17 grudnia 2008, 21:51

oglądam oglądam i wymiatają niektóre akcje :D

Nie doloty z czystych pozycji lub 4 straty w jednej akcji , to jest coś :lol:

Tak gdzieś koło 3 kwarty nasze "licytowały" się z Salamanką kto jest w stanie większy cyrk odstawić ... :D No ale jednak Hiszpanki prowadziły tymi 7 -ioma , a poza tym grają przed własną publicznością więc nie wypadało AŻ tak przesadzać...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”