XXI kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Cukierki Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 07 lutego 2009, 13:43

Panowie nei oszukujmy sie , Orzeł ma bardzo dobry skłąd i sądze że Robbins z Mieloszyńska pociągną tą drużynę i Orzeł spojnie wygra
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 lutego 2009, 13:53

Może masz rację, ale jeszcze muszą co najmniej wspomóc dwie zawodniczki.
Na Pierson raczej bym nie liczył, na ławkę siądzie i jak się będzie "palić" to może Kozioł ją wpuści, choć nawet to nie jest pewne, bo nie wiadomo w jakim stopniu jej staw jest uszkodzony. Ale ogólnie Robbins na urodziny powinna zagrać swój najlepszy mecz ze wszystkich dotąd rozegranych :wink: :P
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 lutego 2009, 16:22

mi sie tez wydaje ze Orzeł spokojnie wygra wynik nie bedzie taki jak 91-53 ale tak do 20 punktów przewagi

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 lutego 2009, 17:51

Planeta nie zagra na 100%, czy niewyraźnie się wypoweidziałem wcześniej? że dostała 10 dni wolnego :?

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 07 lutego 2009, 18:53

póki co festiwal strat i niecelnych rzutów .

po I kwarcie 14 - 8 dla Orła a Brzeg ma już 8 strat...

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 07 lutego 2009, 19:59

74-42 :lol: :lol: :lol: :lol:
To czego można było się spodziewać....
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 07 lutego 2009, 20:12

chyba nic dziwnego. Przy 30 stratach Odry wygrana takiego zespołu jak CCC nie może być mizerna.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 lutego 2009, 22:55

Przed meczem miałem obawy i początek spotkania prawie mnie utwierdził w przekonaniu, że tak może być, jednak wszystko szybko wróciło do normy i po 0:5 wyszliśmy na prowadzenie. Mecz pod kontrolą, dobrze, że Brzeg trafiał trójki, bo by była miazga. Ogólnie śmiesznie wygląda statystyka Brzegu
6/26 za 2 i 8/21 za trzy. Fajnie, że w meczu mogły pograć wszystkie młode, a rzut Paździocha jak z enbiej był :wink: Bednarczyk musi więcej minut dostawać, bo moim zdaniem jak nabierze pewności siebie w grze i będzie grać na loozie to będziemy mieć kolejną dobrą Polkę. Gaja dziś w pierwszej piątce grała, wiadomo, nie było Planety i Carter ale sobie ładnie poradziła ogólnie ma najlepszy sezon w Orzełku, ale pewnie(przynajmniej mam taką nadzieję) stać ją na więcej. Gajda trochę niemrawy początek, a później chyba każdy jej przechwyt kończył się punktami lub asystą. Robbins dziś troszkę słabiej, ale swoje zrobiła, ale i tak miała akcje meczu :wink: Jeziorna ostatnio, też równo gra i żeby. tak do końca sezonu
Z Brzegu można tylko pochwalić Tulikihihifo, musiało ją dziś irytować, że reszta timu od niej tak odstaje...
Ogólnie cieszy, że poradziliśmy sobie z Brzegiem bez dwóch zagranicznych i z Robbins, która nie miała najwięcej pkt w zespole i nie grała pierwszych skrzypiec,a i coraz lepiej dystans naszym "siedzi"
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 23:15

Gajde pamietam jak zaczynała pare lat temu...a teraz rewelka :cry:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 07 lutego 2009, 23:19

Agata SHow jednym słowem :) nic więcej o meczu nie można powiedzieć ;)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 23:21

Bodzio pisze:Agata SHow jednym słowem :) nic więcej o meczu nie można powiedzieć ;)
mama Nowacka chyba jest dumna :wink:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 07 lutego 2009, 23:24

Moim zdaniem koszykarskie Pabianice powinny być dumne, tylko szkoda dla was, że nie w Waszym klubie.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 23:26

ginda pisze:Moim zdaniem koszykarskie Pabianice powinny być dumne, tylko szkoda dla was, że nie w Waszym klubie.
mama Agaty trenuje młode Pabianiczanki...szkoda że nie u nas Agata gra :x

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 lutego 2009, 23:51

powiem tak - skonczyło się na strachu.

pierwsze minuty to jakaś totalna padaka. nie wiadomo kto i za co odpowiedzialny jest na boisku. z minuty na minute laski się rozkręciły, a potem to już byl tylko ten słynny walec ;-)

cieszę się niezmiernie, że dziś właśnie można było zobaczyć jak niesamowicie mocnym i uniwersalnym jestesmy zespołem - nie ma dwóch czołowych podkoszowych, jedna z zmienniczek (Gaja) wróciła do treningow dwa dni przed meczem i wydaje się, że pod koszem mamy miazgę, bo np. Petillon juz nie raz pokazała, że była dobrym transferem. a tymczasem nasze "małe" pokazały, że i one potrafią grać na naprawdę wysokim poziomie, kiedy nie mozna przeniesc cieżaru na "wysokie":

Agata - 7 przechwytów i 4 asysty (choć moim zdaniem było ich znacznie więcej), 19pkt i eval 25 - zdecydowanie jej najlepszy mecz, choć na pewno nie jeden lepszy jeszcze jej się trafi. choć o powtórzenie takiej "czapy" jak na Gawrońskiej bodajże, będzie b. trudno ;-) jak dla mnie - bohaterka dzisiejszego spotkania.

Ania Pietrzak - kolejny jej bardzo fajny mecz :) powoli odradza się po kontuzji i cieszę się, że gra bez kompleksów i nie boi się podejmować decyzji - tak trzymac :)

Justyna - była potrzeba to brała ciężar zdobywania punktów na swoje barki i kolejny raz widać, że słusznie dzierży nielekką opaskę kapitana po Janci :)

cieszą minuty Paździocha, Poli i Kasi - bardzo fajnie zaakcentowane, kazda z nich zdobyła punkty, a Ela - rzeczywiście "enbijej" :P

fajne zawody rozegrała dziś Gaja. mam nadzieję, ze w koncu zacznie dostawać więcej szans do grania, choć po powrocie Carter i Plenette będzie o to pewnie trudno. ale wspomnicie kiedys moje slowa, ktore wypowiedziałem w pierwszym roku pobytu Marty w Polkowicach - będzie z niej nie mniej pożytku niż z rozpamiętywanej dość długo Pałeczki ;-)

Słabiej dziś, choć i tak na pewnym, stabilnym poziomie Julka i Daria.

swoją ulubienicę, którą simon swego czasu określił mianem "karciane imię, rzemieślnicze nazwisko" (pozdrawiam serdecznie ;-) ), pominę milczeniem...

na plus: minuty wszystkich dziewczyn (z punktami), żadna z nich nie miala wiecej niz 30min na boisku, dobra skuteczność zza łuku i momentami naprawdę fajna gra, pomimo absencji dwóch czołowych zawodniczek.

na minus: pierwsze, chaotyczne minuty i czasami wyraźne rozluźnienie - co moze usprawiedliwiać b. wysokie prowadzenie.

jak cos mnie się przypomni, to dopiszę ;-)

pzdr

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 lutego 2009, 00:03

Faktycznie, Agata zagrała świetny mecz - chyba najlepszy w sezonie. Bardzo mnie to cieszy.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”