Puchar Polski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 16 lutego 2009, 22:51

ja widziałbym Puchar Polski w formule Final Four, przy czym w tym turnieju nikt nie byłby pewny udziału.
Myślę, że maksymalnie cztery ekipy mogą reprezentować nasz kraj w europejskich pucharach. Jeśli mnie to też nie problem. Biorąc pod uwagę bieżący sezon, to w ćwierćfinale byłyby automatycznie zespoły Wisły, Lotosu i Gorzowa (jako rozstawione), ponadto najlepszy zespół z wcześniejszych faz byłby rozstawiony, a kolejne 4 dolosowane do rozstawionych.

Wstawianie zespołów grających w Eurolidze już do Final Four jest grubą przesadą. To może od razu w przyszłym sezonie Wisłę i Lotos wstawić do półfinału play-off, bez rozgrywania fazy zasadniczej i ćwierćfinałów play-off :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 lutego 2009, 23:19

A własnie jak to wkoncu jest z tymi spodenkami... bo niby mialy byc od tego sezonu krótkie... a tu np. widac ze co niektorym zakrywaja kolana :D

Obrazek[/quote]

Jak to wogole jest z tymi przepisamy ? Ktos moze wie?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 lutego 2009, 23:27

z tego co mi wiadomo - m.in. Wisła wolała zapłacić jakąś symboliczną karę, niż grać w nowych strojach. chyba tylko AZS Poznan "skrócił" spodenki, ale moge sie mylić...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 lutego 2009, 23:29

A Polkowice jak teraz graja? Bo w pucharze widzialem jakies sukienki chyba....
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 lutego 2009, 23:31

Gorzów chyba tez ?? :D

Obrazek

Zwrócilem na ten temat uwage bo mi sie w oczy rzucilo pare zdjec :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 17 lutego 2009, 08:11

Kuba pisze:z tego co mi wiadomo - m.in. Wisła wolała zapłacić jakąś symboliczną karę, niż grać w nowych strojach. chyba tylko AZS Poznan "skrócił" spodenki, ale moge sie mylić...

Wisłe również obowiązywała umowa sponsorska podpisana wcześniej na 2 lub 3 lata ze spaldingiem ;)

Marek.
Nowy na forum

nj

Postautor: Marek. » 17 lutego 2009, 09:16

Endrju ale Janosik , patrząc na reszte drużyny wygląda jakby miała za małe spodenki:D

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 lutego 2009, 21:10

według mnie ta forma jest troche dziwaczna. Final Four byłby bardzo dobrym pomysłem, ale BEZ DRUŻYN ROZSTAWIONYCH! Stwarza to mozliwośc ze w jednej edycji finału mogłyby sie spotkac inne zespoły niz Lotos i Wisła.
A jezeli nie to po co zmuszac pozostałe kluby do gry skoro możnaby zrobic mecz raz w Gdyni drugi raz w Krakowie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”