Półfinał: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 52:68,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 kwietnia 2009, 14:24

taktak pisze:
bart_81 pisze:
taktak pisze:przypomne Ci że 2 mecze w lidze Orzeł wygrał ;)

No i co one wam daly? Jedynie wyzsze miejsce przed play-off

dało nam to wyni meczów 3:2 dla Kostrzysko-Subicka Specjalna Strefa Ekonomiczna Akademicki Związek Sportowy Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa Gorzów Wielkopolski ;) a więc nie tak kompromitująco ;)

Ty naprawde koles nie masz wiekszych zmartwien widze :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2009, 14:26

dajcie sobie wszyscy na luz. na porządny luz.

gratki i podziękowania dla dziewczyn za walkę. wyrównaną walkę z AZSem przez 3 kwarty - kto by się spodziewał po takich osłabieniach?

gratulacje dla AZSu awansu do finału i jeszcze raz apeluje do wszystkich o spokój :!:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 05 kwietnia 2009, 14:31

Kuba pisze:dajcie sobie wszyscy na luz. na porządny luz.

gratki i podziękowania dla dziewczyn za walkę. wyrównaną walkę z AZSem przez 3 kwarty - kto by się spodziewał po takich osłabieniach?

gratulacje dla AZSu awansu do finału i jeszcze raz apeluje do wszystkich o spokój :!:

Byłem dość mocno zdziwiony tym jak postawił sie Orzeł w tym ostatnim meczem, naszczęście byliśmy lepsi. Powodzenia w walce o medal
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 kwietnia 2009, 14:46

elen pisze:Byłem dość mocno zdziwiony tym jak postawił sie Orzeł w tym ostatnim meczem, na szczęście byliśmy lepsi.

Daria po meczu: "jestem dumna, że jestem częścią tej drużyny!" :)

Powodzenia w walce o medal

dzięki ;-)

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 05 kwietnia 2009, 16:31

Kuba pisze:...

Daria po meczu: "jestem dumna, że jestem częścią tej drużyny!" :)

i nie ma nic piekniejszego...
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 05 kwietnia 2009, 20:44

Obrazek
EDZIA:D :D
Obrazek

Obrazek
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 05 kwietnia 2009, 20:50

Gratuluje dla AZSu i życzę szczęścia w finale, a nawet więcej życze WYGRANEJ :)

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 05 kwietnia 2009, 20:52

SEP-CE pisze:Gratuluje dla AZSu i życzę szczęścia w finale, a nawet więcej życze WYGRANEJ :)

Pozdrawiam !

Zawsze fajniej się tłumaczy, że w półfinale z Mistrzem odpadliśmy :lol:

Lorenzo
Nowy na forum

Postautor: Lorenzo » 05 kwietnia 2009, 22:47

Smieszni jestescie piszac jak w finale sie nawet położa to i tak bedziemy je na rekach nosic,ale macie tam ambicje!!!fart z tym ukladem was spotkal i tyle wiadomo co by bylo gyby....wisla....no ale ...
a na eurolige poluzjcie zwieracze i bez napinki bo nic nie ugracie,bez urazy ale nie te progi z tym skladem!!!

admin: plusik dla Ciebie. daj sobie na wstrzymanie z takimi tekstami, jesli nie masz nic innego do powiedzenia.

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 05 kwietnia 2009, 22:56

Lorenzo pisze:Smieszni jestescie piszac jak w finale sie nawet położa to i tak bedziemy je na rekach nosic,ale macie tam ambicje!!!fart z tym ukladem was spotkal i tyle wiadomo co by bylo gyby....wisla....no ale ...
a na eurolige poluzjcie zwieracze i bez napinki bo nic nie ugracie,bez urazy ale nie te progi z tym skladem!!!

ty kozak jakiś niedorozwój cie resztkami spermy spłodził czy jak?! Masz kisiel zamiast mózgu?! pilnuj lepiej swojego podwórka i nie wpierda..aj na forum już tych swoich mądrości bo żałosne to jest...

aha i nie odpowiadaj już na ten post bo nie dorastasz poziomem do tego żeby prowadzic tu dialog!

admin: plusik. i wyluzuj, skoro nie dorasta do Ciebie, to po co w ogóle podejmujesz konwersacje?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 kwietnia 2009, 09:21

Szał radości naszych koszykarek.

Niedowiarkowie! Dość waszych wątpliwości! Gorzów koszykarską potęgą jest i basta! Nasze dziewczyny w sobotę trzeci raz ograły CCC Polkowice i pierwszy raz w historii wywalczyły sobie prawo gry o złoto

Kapitan KSSSE AZS PWSZ Justyna Żurowska mówi o metodzie małych, ale konsekwentnych kroków, a trener Dariusz Maciejewski o przełamywaniu barier sportowych i mentalnych. Czy jednak oboje osiem lat temu zakładali, że dojdą razem aż do finału mistrzostw Polski, gdzie ostatnio miały wykupioną rezerwację Lotos Gdynia i Wisła Kraków? Był awans do elity w 2004 r., potem ósme miejsce, piąte, czwarte, brązowy medal i wreszcie minimum srebro. - Gdy coś zaczynasz budować od podstaw, zawsze masz marzenie, aby dojść na sam szczyt - opowiadał wiceprezes naszego klubu Ireneusz Madej. - W takich dniach jak ten doskonale widzisz start, początki. Nie byłoby tego wszystkiego bez naszych filarów, które wynoszą nas coraz wyżej. Mam na myśli uczelnię, Kostrzyńsko-Słubicką Specjalną Strefę Ekonomiczną, miasto oraz sponsorów i przyjaciół kochających koszykówkę.

O Krzysztofie Dołganowie, szefie KSSSE, mówią, że kobiecy basket wciągnął go w całości. To jednak dzięki tak pozytywnie zakręconym osobom koszykarski Gorzów znalazł się na samym szczycie. W sobotę nie tylko Dołganow płakał jak dziecko. - Cudownie, że dotrzymaliśmy słowa, obiecywaliśmy medal, potem Euroligę i właśnie dotarliśmy do tego elitarnego grona - mówił prezes KSSSE. - Teraz, po kolejnych wzmocnieniach, na pewno nie przyniesiemy naszym kibicom wstydu.

W półfinale play-off wspaniały kapitał - dwa zwycięstwa - przywieźliśmy już z Polkowic. Mieliśmy serię skończyć w domu. Tak nigdy wcześniej nie było - dotychczasowe największe sukcesy przeżywaliśmy z naszymi koszykarkami na wyjazdach. Zdobycie biletów na sobotę do hali przy Chopina to był wyczyn nie mniejszy niż awans do finału. - Pewnie ta widownia trochę nas spięła - opowiadała kapitan Żurowska. - Rywal kolejny raz pokazał swoją siłę, bił się do końca, a po naszej stronie było nerwowo. Na parkiecie zostawiłyśmy masę potu. Nie wpadały kosze, więc trzeba było najważniejszą wygraną wyszarpać. Teraz boisko klei się od szampana, a więc wszystko poszło tak, jak marzyłyśmy. Mamy minimum srebrny medal!

Sobotnie spotkanie - wygraliśmy 68:52 - pokazało jak Gorzów potrzebuje porządnej hali, w której kilka tysięcy fanów mogłoby w pełni świętować wszystkie sukcesy przedstawicieli gier zespołowych. - Na początku drogi uczelnia zrobiła dla klubu, ile mogła. Mamy halę, której nie musimy się wstydzić, ale oczywiście znak czasów podpowiada, że trzeba pójść dalej - zakończył wiceprezes Madej. - Zimą miałem długie spotkanie z prezydentem, który rzucił hasło: walczymy o Euroligę. Teraz już jesteśmy wśród najlepszych w Europie. Dostaniemy zgodę na grę w domu, w Gorzowie, jeśli padnie deklaracja, że wkrótce powstanie u nas obiekt spełniający wszystkie normy rywalizacji w tym elitarnym gronie. Tak występowała Gdynia, a teraz cieszy się z pięknego nowego miejsca do przeżywania niezapomnianych, sportowych chwil. Tam po świętach zaczniemy serię o złoto. A kiedyś do podobnej hali zaprosimy naszych kibiców na wielkie koszykarskie wydarzenia w naszym mieście.

Źródło: Gazeta Wyborcza Gorzów

-------------------------------------------------------------

Odp na pytanie MARASA :D
ciekawe co klimczak napisze jak nie wejdziecie do finału

:lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 kwietnia 2009, 10:10

Nie no musze pogratulować normalnie!
Dobrze że po 5 latach przerwy znowu jakiś zespół z pod szyldu AZSu zagra w finale. :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 06 kwietnia 2009, 12:56

Przyłączam sie do gratulacji. Życze powodzenia z Lotosem :wink:
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 06 kwietnia 2009, 15:37

vip pisze:
Lorenzo pisze:Smieszni jestescie piszac jak w finale sie nawet położa to i tak bedziemy je na rekach nosic,ale macie tam ambicje!!!fart z tym ukladem was spotkal i tyle wiadomo co by bylo gyby....wisla....no ale ...

ty kozak jakiś niedorozwój cie resztkami spermy spłodził czy jak?! Masz kisiel zamiast mózgu?! pilnuj lepiej swojego podwórka i nie wpierda..aj na forum już tych swoich mądrości bo żałosne to jest...

aha i nie odpowiadaj już na ten post bo nie dorastasz poziomem do tego żeby prowadzic tu dialog!

admin: plusik. i wyluzuj, skoro nie dorasta do Ciebie, to po co w ogóle podejmujesz konwersacje?

Fajni chłopcy - jeden 5/5 ostrzeżeń z pięciu postów, drugi z siedmiu... :)

Gorzów - wielkie gratki!! Kompromitacja CCC to za mocne słowo: gdybyśmy tak jak Wisła dostali - sorry adminy - "w ryj" trzy razy po 20 pkt. to wtedy można powiedzieć o kompromitacji. Mecze, jak na play off przystało (poza drugim) były bardzo wyrównane. Wygrywa jednak jeden zespół - bez wątpienia w play offach jednak lepszy.

Polkowiczanki i tak zrobiły w tym roku wielki postęp, trener Koziorowicz udowodnił, że jest specjalistą na europejskim poziomie a dziewczyny cieszą się grą. Za rok dwie, trzy nowe twarze i zespół będzie jeszcze silniejszy.

Gorzów to w ogóle inna bajka: jak Wy to, zacni przyjaciele, robicie, że macie tę progresję wyników, którą szczycono (słusznie!) się na stronie azspwszgorzow.pl przed sezonem??
Przecież wtedy drugie miejsce przed sezonem wydawało się abstrakcyjne. Za rok możecie śmiało iść na Mistrza, choć przed sezonem też na Was nikt nie postawi. Cudownie byłoby jednak, gdybyśmy w finale stoczyli boje między Polkowicami i Gorzowem.

W tym roku nie bez szans, ale raczej stawiam na Lotos. Tak 4:2, 4:1. To jednak po słabszym początku drużyna z innej, koszykarkiej bajki. Mimo wszystko życzę powodzenia i obym się mylił!! Jeszcze raz gratki.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 kwietnia 2009, 15:49

trudno jest powiedziec co Gorzów prezentuje obecnie! A to dzieki publiczenj TV która uwaza ze poza Lotosem i Wisła nie ma innych klubów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uwazam ze finał moze byc zaciety! Bo niby co maja do stracenia gorzowianki? Pamietajmy maja dwa mecze u siebie w których moga sporo namieszac! Mam taka nadzieje ze bedzie 6 lub 7 meczy!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”