Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 20 kwietnia 2009, 19:27

hellraiser pisze:Chcieliście zrobić z Kasi pierwszą rozgrywającą w Eurolidze :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
SZACUN.

Nie no moze w ping pongu da rade, albo brydżu :)
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 kwietnia 2009, 19:54

elen pisze:
hellraiser pisze:Chcieliście zrobić z Kasi pierwszą rozgrywającą w Eurolidze :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
SZACUN.

Nie no moze w ping pongu da rade, albo brydżu :)

Troszkę mnie to wpienia ,ta pani jest w tym klubie od początku robi co do niej należy rozgrywa to co trener narysuje i uważam że przesadziłeś z tekstem o brydżu
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 20 kwietnia 2009, 20:03

Troszkę luzu proponuje. Ja nie mam nic do Kasi, rzeczywiście jest z klubem od A do dziś. Szacunek dla niej wielki, a nawet WIELKI. Nie raz ratowała tą drużynę, ale niestety pierwszą rozgrywającą to ona raczej nie może być.

Ostatnio rzuca więcej niż dotychczas, ale to chyba i tak na razie za mało.

Ale ok koniec tego tematu, bo sam sie wdałem niepotrzebnie w dyskusje nie na temat. Pozdrawiam.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 20 kwietnia 2009, 20:18

Bardzo ciekawy drugi mecz w Gdyni (pierwszego niestety nie widzialem). Lotos w pierwszej polowie utrzymywal niewielka przewage glownie dzieki rzutom za trzy (z pewnych i niekrytych pozycji) i efektownym zbiorkom Emiliji Podrug. W drugiej polowie widac bylo, ze przy zmeczonym wczorajszym meczem Lotosie, Gorzow moze cos ugrac. Ladne wejscia pod kosz Richards, no i pierwszy raz widzialem dobra gre Anosike m.in. picki z Richards (co i tak w mojej opini nie zmienia faktu, ze jest to jednak nieudany transfer). Odnosnie koncowki to mozna sie czepiac do kilku decyzji sedziowskich: kroki gwizdniete Zurowskiej jak walczyla z Pawlak o pilke w parterze (wydaje mi sie, ze nie probowala wstawac, natomiast Pawlak na pewno ja noga kopala), ewidentny blad przy przyznaniu pilki dla Lotosu po tym jak ostatnia musnela pilke zawodniczka gospodarzy, no i raczki Pawlakowej na biodrze przy kontrataktu. Jak widać, nie jestem i nigdy nie bylem fanem talentu Pauliny Pawlak, a ponadto ze wzgledu na emocje moja ocena tych sytuacji moze nie byc;) zbyt obiektywna. Nie zmienia to jednak faktu, ze przegralismy ten mecz przez nasze bledy, a nie decyzje sedziow. Tak jak juz bylo napisane na forum, Lotos byl tego dnia to pokonania, pokusze sie jednak o stwierdzenia, ze AZS nie byl psychiczne gotowy na wygrana. W ostatniej kwarcie przy tylu przechwytach i skutecznej grze w obronie, nie bylismy w stanie zdobyc dwóch punktów dajacych remis, długo był wynik 48:50, pozniej 50:52. A jak w koncu doprowadzilismy do remisu to zaczelo sie najgorsze... Mozna gdybac, jezeli gralibysmy w Gorzowie, to przy dopingu kibicow udaloby sie wygrac, ale lepiej po prostu udowodnic to w czwartek i piatek.

Na koncu chcialbym pogratulowac kibicom hali. Robi duze wrazenie, tak samo z reszta jak efektywny system obslugi i wpuszczanai kibicow na hale. Dodajac malutka lyzke dziegciu: ile jest miejsc parkingowych przy hali na 5000 osob (oczywiscie nie liczac tych z reala)?

Aha no i jeszcze gratulacje, ze u was potrafia sie kluby dogadac i mecz Arki o 17, w zaden sposob nie kolidowal z finalami. Obysmy w Gorzowie doczekali sie kiedys takich decyzji odnosnie godzin rozgrywania meczy.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 20 kwietnia 2009, 20:31

kyS pisze:ile jest miejsc parkingowych przy hali na 5000 osob (oczywiscie nie liczac tych z reala)?
Ten cały parking jest dla użytkowników hali. Real go będzie przez pewien czas tylko używać .

feri
Młodzik

Postautor: feri » 20 kwietnia 2009, 20:38

kyS pisze:pokusze sie jednak o stwierdzenia, ze AZS nie byl psychiczne gotowy na wygrana. W ostatniej kwarcie przy tylu przechwytach i skutecznej grze w obronie, nie bylismy w stanie zdobyc dwóch punktów dajacych remis, długo był wynik 48:50, pozniej 50:52.

Od Golloba i Karlssona powinny sie uczyć, jak w ostatnich sekundach obrócić 2 punktową stratę z Lotosem na stroną Gorzowa
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 20 kwietnia 2009, 20:49

tankista pisze:
kyS pisze:ile jest miejsc parkingowych przy hali na 5000 osob (oczywiscie nie liczac tych z reala)?
Ten cały parking jest dla użytkowników hali. Real go będzie przez pewien czas tylko używać .
A to zwracam honor.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 20 kwietnia 2009, 21:02

feri pisze:
Od Golloba i Karlssona powinny sie uczyć, jak w ostatnich sekundach obrócić 2 punktową stratę z Lotosem na stroną Gorzowa

a kto to jest ten Gollob???

aha wiem to ten co teraz dyma z kasy Gorzów... to ten co mu w Lesznie tor był za szybki...

kolego nie porównuj meczu Stali z beniaminkiem do meczu AZS z wicemistrzem Polski. Popatrz co ten twój pożal się boże gollobek wyprawiał w Lesznie...

ale to nie czas i miejsce na to...

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 20 kwietnia 2009, 21:07

vip pisze:
feri pisze:

aha wiem to ten co teraz dyma z kasy Gorzów... to ten co mu w Lesznie tor był za szybki...

kolego nie porównuj meczu Stali z beniaminkiem do meczu AZS z wicemistrzem Polski. Popatrz co ten twój pożal się boże gollobek wyprawiał w Lesznie...

Żużel żużlem... Stal pięknie wygrała w Gdańsku chociaż jedna nasza drużyna pokonała przeciwnika z Trójmista w ten weekend! No ale to jest chyba forum o koszykówce a nie o żużlu... i wara od Golloba!!
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 kwietnia 2009, 21:14

Gollob - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wracajac do oceny meczów. Mam wrazenie ze ta zabawa zakończy sie wynikiem 1-4 dla Lotosu! A mecze (jak na razie) godne finałów, co dobrze swiadczy o zawodniczkach obu klubów!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 kwietnia 2009, 21:21

O jeszcze zapomniałem o Bobie. Jakby Gorzów chciał tom polecam :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 kwietnia 2009, 21:36

hellraiser pisze:B. dobrą opcją byłaby Podrug pod kosza nie wiem czy się uda -ale Lotos raczej potrzebuje pod do pary z Matovic kogoś bardziej silniejszego fizycznie.A ona w AZS z czarnym centrem typu Anosikie (ale stabilniejszym-ewentualnie Anosikie mogłaby zostać -ale ostateczność)+ Żurowska byłoby OK.

Emi zostaje u nas :!: mam nadzieję.. :roll:
ObrazekObrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 20 kwietnia 2009, 22:10

vip pisze:
feri pisze:

Gościu!! Jeżeli nie rozumiesz intencji, czyli małej i dowcipnej analogii między przebiegiem obu meczów gorzowskich drużyn akurat w jednym dniu i akurat z "Lotosem", to weź zluzuj, nie ośmieszaj się i nie wyjeżdżaj takimi prostackimi tekstami więcej...

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 20 kwietnia 2009, 22:31

feri pisze:
Gościu!! Jeżeli nie rozumiesz intencji, czyli małej i dowcipnej analogii między przebiegiem obu meczów gorzowskich drużyn akurat w jednym dniu i akurat z "Lotosem", to weź zluzuj, nie ośmieszaj się i nie wyjeżdżaj takimi prostackimi tekstami więcej...

to Ty się ośmieszasz porównując mecz beniaminka z przepłaconymi gwiazdkami do meczu wicemistrza Polski z AZS-em.

Nie widzę pomiędzy tymi dwoma meczami żadnej analogii. Inne dyscypliny, inna klasa rywala... i przypomnę Ci, że Stal podchodziła do meczu z Gdańskiem w roli faworyta, a AZS akurat faworytem w spotkaniu z Lotosem nie był... więc zachowaj dla siebie małe i dowcipne analogie!!!

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 20 kwietnia 2009, 22:49

zamknąć mor..y i do kibicowania się lepiej weźcie!
Otrzymałem dziś piękny dar,
Nowy dzień do życia mego się wdarł,
Ty także doceń to obficie,
I życie swe kochaj...ponad życie!

(Pamiętny kibic z Polkowic to ja:P)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”