U nas jedynie Skera zagrała na niezłym poziomie. Dawno takiej jej nie widziałem - próbowała brać na siebie ciężar zdobywania punktów i nawet przyzwoicie jej to wychodziło. Ale kto miał to robić?? To co się dzieje z Candice, jest jakimś zupełnym dramatem. Gdzie MVP finałów sprzed roku?
Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Dla mnie sprawa jest prosta - Polkowicom bardziej zależy na brązie niż Wiśle. Czarno to widzę, bo przecież jak jutro zrewanżują sie, to piąty mecz jest w Polkowicach i w tym wypadku własny parkiet może mieć znaczenie. Poza tym rywalizacja mogła skończyć sie już po trzech meczach, gdyby w pierwszym Koziorowicz nieco nie poeksperymentował, a jego zespół nie miał 27% z gry. Mimo tego wiślaczki podały pomocną dłoń i do ostatnich sekund nie były pewne wygranej.
U nas jedynie Skera zagrała na niezłym poziomie. Dawno takiej jej nie widziałem - próbowała brać na siebie ciężar zdobywania punktów i nawet przyzwoicie jej to wychodziło. Ale kto miał to robić?? To co się dzieje z Candice, jest jakimś zupełnym dramatem. Gdzie MVP finałów sprzed roku?
Chyba już od dawna jest myślami w Chicago... Na grę w obronie całej drużyny w pierwszej połowie nie ma słów... Faktycznie mało brakowało, a Agata zaliczyłaby triple-double.
Przyjemnie oglądało się jej grę, chociaż pudłami z wolnych namieszała. Rzeczywiście, Polkowice kolejny raz fatalnie z wolnych. I tak zerknąłem na staty z całego sezonu - 0/4 Jeziornej to nie przypadek, skoro ma tylko 33% w sezonie! Szokujące jak na niską zawodniczkę. Przy niej Robbins jest całkiem solidna w tym elemencie. Jeśli dobrze liczyłem, w ostatniej minucie z wolnych było 2/10. Czasem warto faulować przy kilku punktach straty, ale trzeba ugrać coś w ataku albo chociaż mieć na to pomysł...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Sweet Orange Boy's
- Nowy na forum
-
Sweet Orange Boy's
- Nowy na forum
Wracając do rywalizacji: im dłużej ona się toczy, tym gorzej dla Wisły. Te dziewczyny słaniają się na nogach, nie wiem, co robił z nimi przez cały sezon sztab szkoleniowy (może jednak "przybij 5" jest np. katem na treningach?) ale tak bez wigoru dziewczyny nie powinny być zaraz po dwutygodniowym obozie w górach. Brak im totalnie sił i chęci.
Orzełek - miejmy nadzieję - wytrzyma dziś kondycyjnie i rywalizację zakończy na 3:1.
Orzełek - miejmy nadzieję - wytrzyma dziś kondycyjnie i rywalizację zakończy na 3:1.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
-
Sweet Orange Boy's
- Nowy na forum
-
koszykarz
Sprawiedliwie będzie jeśli to ORZEŁ zdobędzie brąz.
Swoją dobrą postawą zasłużyli na to
Carter i Robbins to drugi tak groźny duet po Beard i Catchings..
Wisła rozczarowywała w tym roku raz za razem.
Widać że Canty bez swojej ,,połówki '' z pakietu nic nie gra , Skera już się wypaliła na maksa , Dupree grała bardzo anemicznie w niektórych meczach.
No i brakowało zmienniczek bo WDZ i DR bali się stawiać na KOTNIS -
Swoją dobrą postawą zasłużyli na to
Wisła rozczarowywała w tym roku raz za razem.
Widać że Canty bez swojej ,,połówki '' z pakietu nic nie gra , Skera już się wypaliła na maksa , Dupree grała bardzo anemicznie w niektórych meczach.
No i brakowało zmienniczek bo WDZ i DR bali się stawiać na KOTNIS -
-
koszykarz
krysti10 pisze:sebzinho : Ja mam pare fotek - ale zdjęcia robione są z telefonu komórkowego( 5mpix) i trochę rozmazane wyszły...![]()
betti: koszykarz miał chyba na myśli Kotnis w kwestii całego sezonu, a nie meczu wczorajszego... ale mogę się mylić
Zgadza się
Chodziło mi o Kotnis w kontekście całego sezonu
Przecież ja bym dużo częściej stawiał na choćby Kotnis zamiast dramatycznej Gburczyk.
Polkowice mają mniejszą ławkę a jednak tam Koziorowicz nieźle rotuje ze składem.
a pan Zapolski już dawno chyba pogubił się z koncepcją składu o ile taka była
W Wisle większość ,,nazwisk'' się już wypaliła i przegrzała... i Tyle...
ann pisze:wzruszyłam się wielce tymi przeprosinami![]()
Wojciech Downar-Zapolski (trener Wisły): - Przepraszam kibiców. Przespaliśmy drugą kwartę. Jak to w takich meczach bywa jedna kwarta zadecydowała o wyniku spotkania. Nie potrafiliśmy znaleźć antidotum na świetnie rzucającą Carter.
http://sport.interia.pl/koszykowka/plkk ... ow,1294124
oj jest naprwde skromny!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
po raz kolejny Wiśle d... ratuje Fernandez. Rzuciła tyle samo punktów do przerwy co Logan w Prokomie przeciw Anwilowi, i co ciekawe na tej samej skuteczności rzutów z gry
dla mnie to jedyna zawodniczka zagraniczna, która w Wiśle powinna zostać. Gdyby nie ona, to mecze półfinałowe z Lotosem byłyby kompromitacją, a także z CCC w meczach o brąz.
Przyczyna słabej postawy Wisły w tym sezonie? Amerykanki. Wisła nie ma żadnej porządnej Amerykanki. A te powinny dawać Wiśle w każdym meczu co najmniej 25-35 punktów.
dla mnie to jedyna zawodniczka zagraniczna, która w Wiśle powinna zostać. Gdyby nie ona, to mecze półfinałowe z Lotosem byłyby kompromitacją, a także z CCC w meczach o brąz.
Przyczyna słabej postawy Wisły w tym sezonie? Amerykanki. Wisła nie ma żadnej porządnej Amerykanki. A te powinny dawać Wiśle w każdym meczu co najmniej 25-35 punktów.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 18:28 przez kristofer, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”