Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 21 kwietnia 2009, 23:50

Dla mnie sprawa jest prosta - Polkowicom bardziej zależy na brązie niż Wiśle. Czarno to widzę, bo przecież jak jutro zrewanżują sie, to piąty mecz jest w Polkowicach i w tym wypadku własny parkiet może mieć znaczenie. Poza tym rywalizacja mogła skończyć sie już po trzech meczach, gdyby w pierwszym Koziorowicz nieco nie poeksperymentował, a jego zespół nie miał 27% z gry. Mimo tego wiślaczki podały pomocną dłoń i do ostatnich sekund nie były pewne wygranej.
U nas jedynie Skera zagrała na niezłym poziomie. Dawno takiej jej nie widziałem - próbowała brać na siebie ciężar zdobywania punktów i nawet przyzwoicie jej to wychodziło. Ale kto miał to robić?? To co się dzieje z Candice, jest jakimś zupełnym dramatem. Gdzie MVP finałów sprzed roku? :shock: Chyba już od dawna jest myślami w Chicago... Na grę w obronie całej drużyny w pierwszej połowie nie ma słów... Faktycznie mało brakowało, a Agata zaliczyłaby triple-double.:) Przyjemnie oglądało się jej grę, chociaż pudłami z wolnych namieszała. Rzeczywiście, Polkowice kolejny raz fatalnie z wolnych. I tak zerknąłem na staty z całego sezonu - 0/4 Jeziornej to nie przypadek, skoro ma tylko 33% w sezonie! Szokujące jak na niską zawodniczkę. Przy niej Robbins jest całkiem solidna w tym elemencie. Jeśli dobrze liczyłem, w ostatniej minucie z wolnych było 2/10. Czasem warto faulować przy kilku punktach straty, ale trzeba ugrać coś w ataku albo chociaż mieć na to pomysł...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Sweet Orange Boy's
Nowy na forum

Postautor: Sweet Orange Boy's » 22 kwietnia 2009, 06:48

Szaleli kibice Orzełka...?

Sorki nie ten dział,ale nie ma tematu w kibicach...

Sweet Orange Boy's
Nowy na forum

Postautor: Sweet Orange Boy's » 22 kwietnia 2009, 10:45

Daria Mieloszyńska, Orzeł Polkowice: - Wisła jest bardzo wymagającym przeciwnikiem, który ma doświadczenie w Eurolidze. Walka nadal trwa i mam nadzieję, że jutro również będzie emocjonujący mecz. Dziękuję naszym kibicom. Było ich niewielu, ale dodali nam otuchy.
:lol: RESPECT DLA TYCH CO BYLI!

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 22 kwietnia 2009, 10:56

Wracając do rywalizacji: im dłużej ona się toczy, tym gorzej dla Wisły. Te dziewczyny słaniają się na nogach, nie wiem, co robił z nimi przez cały sezon sztab szkoleniowy (może jednak "przybij 5" jest np. katem na treningach?) ale tak bez wigoru dziewczyny nie powinny być zaraz po dwutygodniowym obozie w górach. Brak im totalnie sił i chęci.

Orzełek - miejmy nadzieję - wytrzyma dziś kondycyjnie i rywalizację zakończy na 3:1.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Sweet Orange Boy's
Nowy na forum

Postautor: Sweet Orange Boy's » 22 kwietnia 2009, 11:03

A mnie się marzy 5 mecz...

Atletico
Nowy na forum

Postautor: Atletico » 22 kwietnia 2009, 12:43

Sweet Orange Boy's pisze:A mnie się marzy 5 mecz...

Mi tez ale jak maja dzisiaj wygrać to niech wygrają bo jeszcze w 5 meczu Wisełka się przebudzi i tyle będzie po medalu :D

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 kwietnia 2009, 13:56

Sprawiedliwie będzie jeśli to ORZEŁ zdobędzie brąz.

Swoją dobrą postawą zasłużyli na to :D Carter i Robbins to drugi tak groźny duet po Beard i Catchings..

Wisła rozczarowywała w tym roku raz za razem.

Widać że Canty bez swojej ,,połówki '' z pakietu nic nie gra , Skera już się wypaliła na maksa , Dupree grała bardzo anemicznie w niektórych meczach.

No i brakowało zmienniczek bo WDZ i DR bali się stawiać na KOTNIS -

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 22 kwietnia 2009, 14:02

Są gdzieś jakieś zdjęcia z meczu ? :?
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 22 kwietnia 2009, 14:41

koszykarz pisze:
No i brakowało zmienniczek bo WDZ i DR bali się stawiać na KOTNIS -

A widziałeś Kotnis w składzie we wczorajszym meczu?
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 kwietnia 2009, 16:33

krysti10 pisze:sebzinho : Ja mam pare fotek - ale zdjęcia robione są z telefonu komórkowego( 5mpix) i trochę rozmazane wyszły... :roll:

betti: koszykarz miał chyba na myśli Kotnis w kwestii całego sezonu, a nie meczu wczorajszego... ale mogę się mylić :wink:

Zgadza się :wink:

Chodziło mi o Kotnis w kontekście całego sezonu :D

Przecież ja bym dużo częściej stawiał na choćby Kotnis zamiast dramatycznej Gburczyk.

Polkowice mają mniejszą ławkę a jednak tam Koziorowicz nieźle rotuje ze składem.

a pan Zapolski już dawno chyba pogubił się z koncepcją składu o ile taka była :lol: :lol: :lol:

W Wisle większość ,,nazwisk'' się już wypaliła i przegrzała... i Tyle...

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 22 kwietnia 2009, 17:01

krysti10 pisze:sebzinho : Ja mam pare fotek - ale zdjęcia robione są z telefonu komórkowego( 5mpix) i trochę rozmazane wyszły... :roll:

to dawaj 8) Bo na necie nigdzie nie ma, więc sie zadowolimy Twoimi ;)
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 kwietnia 2009, 17:21

ann pisze:wzruszyłam się wielce tymi przeprosinami :lol:

Wojciech Downar-Zapolski (trener Wisły): - Przepraszam kibiców. Przespaliśmy drugą kwartę. Jak to w takich meczach bywa jedna kwarta zadecydowała o wyniku spotkania. Nie potrafiliśmy znaleźć antidotum na świetnie rzucającą Carter.

http://sport.interia.pl/koszykowka/plkk ... ow,1294124

oj jest naprwde skromny!!!! :lol: :lol: :lol: Ciekawe czy przeprosi kibiców Wisły za cały sezon?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Sweet Orange Boy's
Nowy na forum

Postautor: Sweet Orange Boy's » 22 kwietnia 2009, 18:15

WIERNI :D

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 22 kwietnia 2009, 18:26

po raz kolejny Wiśle d... ratuje Fernandez. Rzuciła tyle samo punktów do przerwy co Logan w Prokomie przeciw Anwilowi, i co ciekawe na tej samej skuteczności rzutów z gry :D
dla mnie to jedyna zawodniczka zagraniczna, która w Wiśle powinna zostać. Gdyby nie ona, to mecze półfinałowe z Lotosem byłyby kompromitacją, a także z CCC w meczach o brąz.

Przyczyna słabej postawy Wisły w tym sezonie? Amerykanki. Wisła nie ma żadnej porządnej Amerykanki. A te powinny dawać Wiśle w każdym meczu co najmniej 25-35 punktów.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 18:28 przez kristofer, łącznie zmieniany 1 raz.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 22 kwietnia 2009, 18:27

pomyliłem się :oops:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”