Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 kwietnia 2009, 11:07

No to mój głos w dyskusji może nie będzie w tym samym stylu, ale sobie powiem

- Prawdą jest, że Canty gra gorzej niż w poprzednich latach, prawdą jest, że to że gra tutaj było błędem i mam taką samą nadzieję na to, że jej nie zobacze więcej jak inni. Nie mniej jednak wydaje mi się, że coś tam zawsze dorzucała, a wczorajszy eval -5 nie był jednak tak niesamowicie częsty. Po prostu mam do niej jakiś sentyment za sposób w jaki wbija się pod kosz :), no i totalnie nie rozumiem dlaczego wczoraj uparła się na rzuty z dystansu - jak się czegos nie potrafi to się tego nie robi. Zresztą mało kto w tej drużynie to potrafił co wyszło najfajniej w porównaniu z Beard i Catch, które rzucały sobie jak chciały i kiedy chciały.
- A żeby kogoś skrytykować, a dawno nie było żadnej dysputy z hellem... moim zdaniem największą bryndzę zagrąła Boba (wiem wiem, przyczepilem się do niej od początku ... i nie odpuszczę do końca). Mam nadzieję, że nie czyta tego jej mąż, ale mam naprawdę dość oglądania jej gry. Co prawda miała dobre mecze, gdzie siedział jej ten rzut zza osobistych, ale od pewnego czasu wraca do swojej wspaniałej "formy" z pcozątka sezonu. Jest wolna jak ... nie wiem do czego to można porównać, ale to jest tragedia, wolno się rusza, jej manewry są łatwe dla przewidzenia, o ile można tu mówić o jakichś manewrach, odrywa sie od ziemi na jakieś 20 milimentrów, do rzutu składa się jakby musiała wcześniej zlokalizować obręcz, a i jej proces myślowy nie należy do najszybszych o czym świadczą piłki elegancko tracone przez podania w przeciwniczkę lub wybicia na auty... masakra...

Mam jeszcze taki wniosek - ja chce Mieloszynską - zdecydowanie, jeśli to mozliwe to cieszyłbym się niezmiernie jakby trafiła do Krakowa.
A i brawa dla Doris - całkiem fajny mecz.
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 23 kwietnia 2009, 11:22

BlackJuRy pisze:, no i totalnie nie rozumiem dlaczego wczoraj uparła się na rzuty z dystansu - jak się czegos nie potrafi to się tego nie robi.

Nic innego nie mogła zrobić, skoro CCC zacieśniło obronę, żeby nie było wyjazdów Canty i Fernandez. 8) Za to na obwodzie pozycji było full - Hiszpanka na tym skorzystała, a Canty tak nie bardzo ;)

BlackJuRy pisze: Jest wolna jak ... nie wiem do czego to można porównać, ale to jest tragedia, wolno się rusza, jej manewry są łatwe dla przewidzenia, o ile można tu mówić o jakichś manewrach, odrywa sie od ziemi na jakieś 20 milimetrów, do rzutu składa się jakby musiała wcześniej zlokalizować obręcz, a i jej proces myślowy nie należy do najszybszych o czym świadczą piłki elegancko tracone przez podania w przeciwniczkę lub wybicia na auty... masakra...

Sam bym nie napisał lepszej charakterystyki Maksimovic. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bball

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 kwietnia 2009, 11:29

flash pisze:Nic innego nie mogła zrobić, skoro CCC zacieśniło obronę, żeby nie było wyjazdów Canty i Fernandez. 8) Za to na obwodzie pozycji było full - Hiszpanka na tym skorzystała, a Canty tak nie bardzo ;)

Może trzeba było podać do Hiszpanki ;). Wjechać też by dała radę, może by nie trafila to by faul był chociaż...

Rick Barry

Obrazek

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 23 kwietnia 2009, 12:31

Mecz Górnika przełożony na 16:00. A więc Orzeł - Wisła już raczej na pewno 18.30.

Atletico
Nowy na forum

Postautor: Atletico » 23 kwietnia 2009, 12:32

marcinek1989 pisze:Mecz Górnika przełożony na 16:00. A więc Orzeł - Wisła już raczej na pewno 18.30.

Bardzo mnie to cieszy wiec będę na meczu :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 kwietnia 2009, 13:48

BlackJuRy pisze: Jest wolna jak ... nie wiem do czego to można porównać, ale to jest tragedia, wolno się rusza, jej manewry są łatwe dla przewidzenia, o ile można tu mówić o jakichś manewrach, odrywa sie od ziemi na jakieś 20 milimetrów, do rzutu składa się jakby musiała wcześniej zlokalizować obręcz, a i jej proces myślowy nie należy do najszybszych o czym świadczą piłki elegancko tracone przez podania w przeciwniczkę lub wybicia na auty... masakra...

Pisać że Boba jest wolna to jakieś nieporozumienie. Wolna to była Vilipic. Boba to bardzo szybki center.Oczywiście Boba ma kilka wad ale to co wypisujesz to jedynie złośliwości.

Zresztą nieważne koniec sezonu, Boba pewno odejdzie ale z trzech "po-gdyńskich" nabytków ona jedynie nie zawiodła
Obrazek

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 kwietnia 2009, 15:49

hellraiser pisze:Pisać że Boba jest wolna to jakieś nieporozumienie. Wolna to była Vilipic. Boba to bardzo szybki center.Oczywiście Boba ma kilka wad ale to co wypisujesz to jedynie złośliwości.

Nieporozumieneim było jej sprowadzenie do Krakowa. Złośliwy od samego początku sezonu jestem bo co ? Jakby nie było nie znam się z Bobą osobiście i wszelkie złośliwości w moim wykonaniu nie są złośliwościami, a wnioskami z obserwacji jej "gry" na pozycji, która powiedzmy, że jest mi bliska. Natomiast słowa "Boba" i "bardzo szybki center" w jednym zdaniu to jest dopiero nieporozumienie. Jeśli masz inne zdanie na temat szybkości to sorki, to jest moje zdanie i już go nie zmienię, bo więcej okazji mam nadzieję do oglądania tej centerki mieć nie będę.

hellraiser pisze:Zresztą nieważne koniec sezonu, Boba pewno odejdzie ale z trzech "po-gdyńskich" nabytków ona jedynie nie zawiodła

Na szczęście sezon się kończy i już nie będę miał na co narzekać, a ty kogo bronić ;).

Rick Barry

Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 kwietnia 2009, 16:42

Wczorajszy mecz udał się świetnie pod względem skuteczności za 3 pkt, najlepiej w sezonie. Prawie 50%, a Marta 6/7 - nic, tylko przecierać oczy ze zdumienia. :shock: Szkoda, że tak późno, bo przeciez ile było meczów, że przeciwniczki niejako wymuszały na wiślaczkach rzuty z dystansu, a w ciągu 40 minut wpadały jedna-dwie "trójki"... Zgodzę się z Greebo, że oprócz Canty wszystkie zasługują na pochwałę. Byłem zaskoczony wyjściem Candice na trzecia kwartę, myśląc, że już do końca meczu będzie się bawić na ławce. Poniekąd było to wymuszone faulami wysokich, ale bardzo dużo wniosła do gry i można powiedzieć, że zrobiła różnicę, nie tylko w aspekcie statystycznym. Szansa na wygraną w Polkowicach na pewno jest, tylko dziewczyny muszą zagrać bardzo skoncentrowane i trzymać wynik, nie popełniając rażących błędów.
Też chciałbym widzieć w przyszłym sezonie w koszulce Wisły Mieloszyńską... :)

PS. Czy ktoś wie jak wygląda sprawa z Manolo Realem? Trwają rozmowy?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 kwietnia 2009, 16:50

Atletico pisze:
marcinek1989 pisze:Mecz Górnika przełożony na 16:00. A więc Orzeł - Wisła już raczej na pewno 18.30.

Bardzo mnie to cieszy wiec będę na meczu :D

Sorry, to nie moja sprawa, ale w wypadku hipotetycznej kolizji terminów mając do wyboru jeden z wielu w sezonie meczów trzeciej ligi piłkarskiej i mecz decydujący o brązowym medalu ekstraklasy koszykarek, bez wahania wybrałbym ten drugi. Inna sprawa, że taka kolizja nie powinna mieć miejsca i dobrze, że Górnik poszedł na kompromis, przekładając swój mecz na wcześniejszą porę.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 23 kwietnia 2009, 18:21

Już od dziesięciu lat oba klubu idą na kompromisy, nigdy problemu nie było. :wink:

Mam jeszcze taki wniosek - ja chce Mieloszynską - zdecydowanie, jeśli to mozliwe to cieszyłbym się niezmiernie jakby trafiła do Krakowa

Właśnie tego się boję przez cały sezon :wink: :wink: Fajnie jakby Daria została i jeszcze jedną jak najlepszą Polkę wziąć, amerykanki zostawić i "bajka":P
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

flash
Młodzik

Postautor: flash » 23 kwietnia 2009, 20:18

hellraiser pisze:
Pisać że Boba jest wolna to jakieś nieporozumienie. Wolna to była Vilipic. Boba to bardzo szybki center.Oczywiście Boba ma kilka wad ale to co wypisujesz to jedynie złośliwości.

Owszem, Boba jest szybka, ale tylko w pierwszym ruchu z piłką przy piwocie (gdzie z reguły zwykle się roluje na obrońcy ;)). Wygląda to efektownie, ale baaaaardzo czesto zupełnie nic z tego nie wynikało ;)
bball

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 kwietnia 2009, 22:24

W Polkowicach o 18.30

W sobotę w Polkowicach zostanie rozegrane decydujące spotkanie o losach brązowych medali mistrzostw kraju. Po czterech meczach Wisła Can-Pack remisuje z CCC Polkowice 2:2.

Spore zawirowanie dotyczyło w ostatnim czasie pory rozegrania spotkania. Ostatecznie - na wniosek TVP - zawody rozpoczną się o godzinie 18.30.

(Biuro Prasowe Wisły Can-Pack)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 24 kwietnia 2009, 11:44

Zapewne tylko TVP Wrocław :roll:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 20:56

Brąz dla Wisły Can - Pack na miarę Euroligi

W sobotę w Polkowicach rozstrzygną się losy trzeciego miejsca. Brązowy medalista mistrzostw Polski zagra także w Eurolidze
Wydawało się, że po przegraniu półfinałów krakowianki nie mają szans na grę w europejskiej elicie, ale w tym sezonie FIBA ustaliła przepisy korzystne dla drużyn z Polski. - Żaden z krajów nie będzie mógł wystawić więcej niż trzy zespoły w Eurolidze [w tym sezonie Rosja i Francja zgłosiły po cztery drużyny - przyp. red.]. Polska w uznaniu zasług dostanie trzecie miejsce w tych rozgrywkach. Zawdzięczamy to silnej pozycji reprezentacji Polski i organizacji ligi w naszym kraju - informuje Grzegorz Ziemblicki, wiceprezes zarządu PLKK.

W tej sytuacji sobotni mecz o brąz będzie miał zdecydowanie większą wagę. - Gdybyśmy nie walczyli do końca, to losy rywalizacji już dawno byłyby rozstrzygnięte. Medal to zawsze medal - stwierdził Wojciech Downar-Zapolski, trener wiślaczek.

Krakowianki w kolekcji mają już osiem brązowych krążków, ostatni zdobyty w 2000 r. CCC dwa razy był trzeci - w 2005 i 2007 r. Z kolei dla Downara-Zapolskiego brąz byłby idealnym uzupełnieniem seniorskiej kolekcji. W 2005 r. wywalczył wicemistrzostwo Polski, a rok później triumfował w rozgrywkach PLKK. Za każdym razem z Wisłą.

Zdaniem trenera krakowianek kluczem do zwycięstwa będzie wytrzymałość oraz zatrzymanie Amishy Carter, która w trzecim meczu półfinałowym z AZS-em Gorzów Wielkopolski zdobyła 31 pkt. - Amerykanka zaskoczyła wtedy samą siebie. Wszystko, co rzuciła, wpadło do kosza - przyznaje Downar-Zapolski. - Trzeba uważać, by CCC nie zrobiło sobie bezpiecznej przewagi, bo lepiej, by to gospodarze zaczęli się denerwować.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 kwietnia 2009, 20:59

Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”