ann pisze:chyba zostałam wywołana do tablicy, jako osoba szalejąca z plusami na prawo i lewo.
Żeby doprecyzować moją wypowiedź, dodam tylko, że nigdzie nie napisałem, że ostrzeżenia zostały dane bezpodstawnie.
Po prostu wyraźnie widać, że system z ostrzeżeniami się nie sprawdza, a powiem więcej: dla mnie to totalne gówno.
Z tego co widzę, to:
1. ostrzeżenie działa zupełnie odwrotnie niż miało w założeniach, gdyż zazwyczaj pobudza taką osobę do pisania następnych wzniosłych, a zarazem żałosnych wypocin (funkcja wychowawcza w ogóle nie działa),
2. bany zazwyczaj nie działają, albo są łatwe do ominięcia (co między innymi wpływa na popularność punktu 1), co powoduje, że moderatorzy i admini tracą w oczach pozostałych użytkowników, gdyż ich praca polegająca na pilnowaniu porządku i usuwaniu użytkowników, którzy nie potrafią w sposób w miarę normalny i kulturalny wymieniać poglądów pozostaje bez zamierzonego efektu,
3. dawanie ostrzeżeń nakłada na modów dodatkowe obowiązki w postaci pamiętania kiedy dany użytkownik powinien zostać odwieszony (właśnie z tego powodu, dałem sobie spokój z plusowaniem, bo nie dość że poświęcasz czas na dbanie o to, żeby forum było jak najbardziej funkcjonalne, to musisz jeszcze sobie kalendarzyk układać kiedy odwiesić danego użytkownika)
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy