OSTRZEŻENIA

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 kwietnia 2009, 21:29

Nie czepiam się, tylko że jak już szalejemy z plusami na prawo i lewo, to ta osoba co stawia, była zobowiązana do pilnowania terminów.

chyba zostałam wywołana do tablicy, jako osoba szalejąca z plusami na prawo i lewo.
więc osoba pilnuje terminu. bany założone zostaly 14 kwietnia, więc termin upływa 28 jak na moje oko.
choć generalnie to ja byłam za banem na zawsze dla Gorzowskiego Kibica...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 kwietnia 2009, 22:07

Kuba pisze:Ban dla Endrju. Dałem od razu 5 "plusów", zeby został nałożony natychmiast. Jak Admini przyjdą - prosze o zablokowanie jego IP, wtedy zdejmiemy 2 ostrzezenia (zeby byly 3), a za dwa tygodnie (24 IV) zdejmiemy blokadę...

To jak to jest z tymi terminami?
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 kwietnia 2009, 22:11

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 10:09 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------
simon:
wróciłem z wywczasów świątecznych i powoli nadrabiam zaległości - pobanowałem, pozamykałem(...)

tym się sugerowałam. ale róbcie co chcecie, mnie to lotto...
bo w sumie to co tam, że Endrju po zbanowaniu tego nicka pisał jeszcze poźniej jako AZS GORZÓW :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 kwietnia 2009, 23:10

ann pisze:
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 10:09 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------
simon:
wróciłem z wywczasów świątecznych i powoli nadrabiam zaległości - pobanowałem, pozamykałem(...)

tym się sugerowałam. ale róbcie co chcecie, mnie to lotto...
bo w sumie to co tam, że Endrju po zbanowaniu tego nicka pisał jeszcze poźniej jako AZS GORZÓW :roll:

właśnie o tym mowie, dlatego cytowany przez Ciebie Elen post jest nietrafny. Bo Endrju nawet specjalnie sie nie krył z tym, że mimo blokady konta pisał sobie dalej jako "AZS GORZÓW" i stąd moim zdaniem dwa tygodnie należy liczyć od momentu rzeczywistego bana, czyli od powrotu Simona.

Kys - jak widzisz - "jakoś w środę" mija już we wtorek ;-)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 26 kwietnia 2009, 23:34

ann pisze:chyba zostałam wywołana do tablicy, jako osoba szalejąca z plusami na prawo i lewo.
Żeby doprecyzować moją wypowiedź, dodam tylko, że nigdzie nie napisałem, że ostrzeżenia zostały dane bezpodstawnie.
Po prostu wyraźnie widać, że system z ostrzeżeniami się nie sprawdza, a powiem więcej: dla mnie to totalne gówno.
Z tego co widzę, to:
1. ostrzeżenie działa zupełnie odwrotnie niż miało w założeniach, gdyż zazwyczaj pobudza taką osobę do pisania następnych wzniosłych, a zarazem żałosnych wypocin (funkcja wychowawcza w ogóle nie działa),
2. bany zazwyczaj nie działają, albo są łatwe do ominięcia (co między innymi wpływa na popularność punktu 1), co powoduje, że moderatorzy i admini tracą w oczach pozostałych użytkowników, gdyż ich praca polegająca na pilnowaniu porządku i usuwaniu użytkowników, którzy nie potrafią w sposób w miarę normalny i kulturalny wymieniać poglądów pozostaje bez zamierzonego efektu,
3. dawanie ostrzeżeń nakłada na modów dodatkowe obowiązki w postaci pamiętania kiedy dany użytkownik powinien zostać odwieszony (właśnie z tego powodu, dałem sobie spokój z plusowaniem, bo nie dość że poświęcasz czas na dbanie o to, żeby forum było jak najbardziej funkcjonalne, to musisz jeszcze sobie kalendarzyk układać kiedy odwiesić danego użytkownika)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 kwietnia 2009, 08:34

Zgadzam się częściowo z kyS'em - jednocześnie jednak, nie bardzo mamy pomysł na cokolwiek co ostrzeżenia mogłoby zastąpić. To "częściowe niezgodzenia" wynika z tego, że tekst jest dla mnie w 100% aktualny wyłącznie dla kilku "specjalnych" forumowiczów, niereformowalnych, niehonorowych, bezmyślnych ignorantów.

Wobec pozostałej części mniej lub bardziej "grzecznych" :wink: formumowiczów system w/g mojej oceny działa znakomicie.

Rozwiązaniem jest groźba założenia dożywotniego bana na IP (jak wiadomo także "do obejścia") - ale chociarz z kłopotami.

Żeby nie było kłopotów z zapomnieniem, bo jutro może mnie nie być -zdejmę teraz tego bana, a poważnie należałoby rozważyć dalsze działanie systemu w najbliższym czasie - ale potrzebne są jakiekolwiek alternatywne propozycje.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 maja 2009, 08:02

już kiedyś pytalem, ale bez odezwy - jak to mozliwe, ze piszą użytkownicy, ktorzy mają 5 ostrzeżeń?
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 918#201918

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 maja 2009, 14:22

poprawiłem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 maja 2009, 09:40

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 maja 2009, 12:17

też poprawiłem

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 10 maja 2009, 18:25

A ja się zapytam za co np. vip otrzymał 5 ostrzeżeń?
Niedawno było zadane pytanie :

Kuba pisze:Lorenzo i vip nagle tez mają po 5 plusów?

... i nikt nie odpowiedział.

A teraz nagle ban? Chyba coś tu jest nie tak... :roll:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 10 maja 2009, 21:02

ja mam pytanie co sie dzieje z nickiem gorzowski kibic, dlaczego on znów ma bana? Moze ktos to wszystko wyjasnic do konca co dzieje sie z tymi banami?
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 maja 2009, 21:08

przecież i tak pisze jak Gorzów Wlkp! to co za różnica...(ostatni post 9 maja w HP)
a jeśli chodzi o bany o których pisze patrese, to ja nie mam pojęcia. tak to niestety jest jak się daje ostrzeżenia i się o tym nie informuje...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 maja 2009, 21:12

Zamieszanie jest...... naszedł mnie pomysł taki.....
Szykuje się przejście do nowszej wersji Forum, porządkowanie użytkowników itd. itp.
Moze wobec tego warto by pomyśleć o abolicji???? Tzn. wszyscy użytkownicy zaczęliby z czystym kontem jeśli chodzi o ostrzeżenia??? Z tym że nowe kolekjonowanie ostrzezeń przez niesfornych trzeba by prowadzić w jakiś przejrzysty sposób by uniknąc takich właśnie sytuacji!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 10 maja 2009, 21:23

ann pisze:przecież i tak pisze jak Gorzów Wlkp! to co za różnica...(ostatni post 9 maja w HP)
a jeśli chodzi o bany o których pisze patrese, to ja nie mam pojęcia. tak to niestety jest jak się daje ostrzeżenia i się o tym nie informuje...

Juz nie pisze bo nie moze sie na forum dostac
Obrazek

Wróć do „Wsparcie”