Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 czerwca 2009, 15:02

jimmy pisze:OJOJOJ... a może jednak nie Snow??

to co? 3 podejście Kary BB? 8)

edit. ups to byłby jednak 4 raz Kary w Wiśle.

ja jednak więcej szans daje Miśce, choćby nawet osoba trenera przemawia za tym, że będzie to ta zawodniczka.
no ale niech pan Piotr pracuje nad transferami, pożyjemy, zobaczymy:)
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2009, 15:12 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 czerwca 2009, 15:12

BARTOLINO pisze: Wychodzi na to, że królestwo za Polkę na "3". :wink:

A wystarczylo tak troszku ponad 300k na sezon dac za Mieloszka :D :D :D

A moze powrót Agnieszki Szott do Polski :)... Jestem ZA :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 czerwca 2009, 15:14

no ja się boję// a może nie ma czego// że tym centrem będzie np Langhorne, Pringels albo o zgrozo Jessica Moore :(
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 czerwca 2009, 16:20

Ewka jest niezbędna Wiśle. Przede wszystkim to jedyna Polka w PLKK mogąca grać w S-5 zespołu Euroligowego (na 4 w żadnym wypadku na 5)

Wisła poszukuje czarnego centra....

Paradoksalnie taka idealna piątka, w miarę możliwości finansowych, jaką ja bym widział w Wiśle ,od razu zaznaczam że nie wiem jak z kontraktami owych dziewczyn, to biała piątka...
Na centrze widziałbym Katie Feenstre.Spokojnie gwarantuje 10-15 pkt w Eurolidze w każdym meczu i 8-12 zbiórek. I chyba nie jest droga ,jak na centra z WNBA,
a zaoszczędzoną kasę bym zaszalał na pozycje nr 3 i mam jedną z dwóch białych :wink: :wink: zawodniczek.
Katie Douglas albo Penny Taylor każda z nich idealnie pasowałaby do Wisły.
Taka moja wizja..

Trzeba przyznać że na razie działacze Wisły wszystkie decyzje personalne na +.
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 czerwca 2009, 16:31

Endrju pisze:

Odnośnie Darii - nie wiesz ile Wisła oferowała, to się nie wypowiadaj.

jeśli zaś chodzi o Agę - propozycja fajna, z tym że nie wiem czy Wisła skusiłaby się na tak urazową dziewczynę...

fakt faktem, że Wiśle brakuje jeszcze jednej klasowej Polki na pozycje niższe niz 4, by spokojnie można było rotować składem. Sam jestem ciekaw, co wymyślą pod Wawelem ;-)

A panią Snow chętnie ujrzałbym na parkietach ekstraklasy :)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 04 czerwca 2009, 17:33

hellraiser pisze:Na centrze widziałbym Katie Feenstre.Spokojnie gwarantuje 10-15 pkt w Eurolidze w każdym meczu i 8-12 zbiórek. I chyba nie jest droga ,jak na centra z WNBA,
a zaoszczędzoną kasę bym zaszalał na pozycje nr 3 i mam jedną z dwóch białych :wink: :wink: zawodniczek.
Taka moja wizja..

Feenstra nie była dotychczas zainteresowana grą w Europie, nie wiem czy po zamążpójsciu w tej kwestii cokolwiek może się zmienić... Zresztą zdanie na jej temat mam mniej więcej takie jak o Taylor w Gorzowie ;)
Taylor chyba nawet jest do wzięcia i to byłaby opcja rewelacyjna dla Wisły, ciekawe na ile realna.

Ale nie można wykluczyć, że działaczom Wisły wpadła w tym roku Hayden, której trudno nie dostrzec. 8) Mnie nic nie zdziwi :wink:
bball

GorzówWlkp!
Nowy na forum

Postautor: GorzówWlkp! » 04 czerwca 2009, 17:40

flash pisze:
hellraiser pisze:Na centrze widziałbym Katie Feenstre.Spokojnie gwarantuje 10-15 pkt w Eurolidze w każdym meczu i 8-12 zbiórek. I chyba nie jest droga ,jak na centra z WNBA,
Taka moja wizja..

Feenstra nie była dotychczas zainteresowana grą w Europie, nie wiem czy po zamążpójsciu w tej kwestii cokolwiek może się zmienić... Zresztą zdanie na jej temat mam mniej więcej takie jak o Taylor w Gorzowie ;)
Taylor chyba nawet jest do wzięcia i to byłaby opcja rewelacyjna dla Wisły, ciekawe na ile realna.

Ale nie można wykluczyć, że działaczom Wisły wpadła w tym roku Hayden, której trudno nie dostrzec. 8) Mnie nic nie zdziwi :wink:
Czy ja wiem czy trenerzy Wisły chcieliby zawodniczkę która może grać około 20 minut ponieważ ma uraz kręgosłupa??

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 czerwca 2009, 17:40

no jeśli pani Snow uraczy mnie wsadem to chętnie ją obejrzę na naszych parkietach. Moja ulubienica tego w meczu ligowym niestety nie dokonała mimo że ma dużo większe możliwości od Amerykanki.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 czerwca 2009, 18:00

Kuba pisze:
Endrju pisze:

Masz racje nie wiem ile Wisla oferowala ;) ... ale wiem ile zawodniczka sobie zyczyla 8) - Jednym slowem KOSMOS
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 04 czerwca 2009, 18:20

Endrju pisze:
Kuba pisze:
Endrju pisze:

Masz racje nie wiem ile Wisla oferowala ;) ... ale wiem ile zawodniczka sobie zyczyla
8) - Jednym slowem KOSMOS

Dlatego Polkowice wygrały "batalię" z Wisłą :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 04 czerwca 2009, 18:27

ginda pisze:
Endrju pisze:
Kuba pisze:
Endrju pisze:

Masz racje nie wiem ile Wisla oferowala ;) ... ale wiem ile zawodniczka sobie zyczyla

Gdyz zaoferowaly nie duzo mniejsze pieniadze do w/w kwoty przez Endrju. :D
Obrazek

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 04 czerwca 2009, 19:08

bartas pisze:
ginda pisze:
Endrju pisze:
Kuba pisze:
Endrju pisze:

Gdyz zaoferowaly nie duzo mniejsze pieniadze do w/w kwoty przez Endrju. :D

Eee, na pewno nie, bo prezes Korsak mówił,że pieniądze nie były w przypadku Didi decydujace.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 czerwca 2009, 21:40

W wywiadzie z general menagerem (czy jak tam on jest tytułowany na potrzeby Euroligi :wink: ) nie padło ani jedno słowo odnośnie nowych Polek w Wiśle - oczywiście nie licząc Magdy Skorek. Więc tutaj chyba już po temacie. Mam nadzieję, że działacze nie pojdą tropem Lotosu i nie będą szukać Amerykanki z polskimi korzeniami - casus Maslowski dał co nieco do myślenia. Zgadzam się, że zatrzymanie Ewki będzie kluczowe, bo inaczej z Polkami to już w ogóle nie będzie ciekawie. Liczę na to, że Hernandez da więcej szans Anecie na pokazanie swoich umiejętności, a już zwłaszcza w PLKK. Tak czy inaczej znowu może powtórzyć sie zeszłoroczny dramat. Skorek nie gwarantuje wysokiego poziomu, Gburczyk - sami wiemy... Anka po kontuzji może niespecjalnie nadawać się na grę na SF, gdzie jednak ważna jest szybkość. Co do zagranicznych, to może rzeczywiście chodzi o Snow. Jeśli chcą ściągać zagraniczną też na PF, to fajnie byłoby postarać sie o Wieremiejenko albo Vajdę, ale jestem realistą i zdaję sobie sprawę, że będzie ciężko o takie zawodniczki. Poza tym w lidze byłby dla niej problem z minutami. No ale zobaczymy jak to się rozwinie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 czerwca 2009, 06:27

Kobryn zostaje w Wiśle

Dziś reprezentacja Polski koszykarek odleci na Łotwę, gdzie w niedzielę rozpocznie batalię w finałach mistrzostw Europy. Od razu (w grupie B) meczem z gospodyniami. W poniedziałek zmierzy się z Grecją, a we wtorek z Węgrami. Do drugiej fazy ME awansują trzy ekipy.

Za podstawową koszykarkę, liderkę kadry trenera Krzysztofa Koziorowicza uważa się Ewelinę Kobryn. Wiślaczka ma jednak odmienne zdanie na ten temat: - Dla mnie, choć nie tylko, niepodważalną liderką jest Agnieszka Bibrzycka. Ona dzierży ten prymat i niech tak zostanie. Naturalnie mam świadomość, że na mnie też spoczywa duża odpowiedzialność. Nie aspiruję jednak do roli liderki grupy. Z jakimi nadziejami jadą Polki na mistrzostwa? Nie tylko rodzimi obserwatorzy twierdzą, że ten zespół stać jest na wiele... - Naszym głównym celem jest zajęcie lokaty w czołowej piątce - stwierdza Ewelina Kobryn. - Wtedy zakwalifikujemy się do mistrzostw świata. Czujemy się silne sportowo i wiarą, że plan zrealizujemy! Inaczej nie byłoby sensu grać!

Nadal jednak nie wiadomo, w jakim klubie zagra Kobryn w przyszłym sezonie. Ale koszykarka uspokaja: - Wprawdzie nie będzie to jeszcze informacja oficjalna, ale wszystko wskazuje na Wisłę. Rozmowy w moim imieniu prowadzi menedżer i wiem, że z nowego kontraktu będę zadowolona. A dokumenty parafujemy po moim powrocie z Łotwy.

Wojciech Batko - POLSKA Gazeta Krakowska

właśnie tego menadżera, a raczej menadżerki się trochę obawiam :lol: , ale jak już Ewka powiedziała że raczej Wisła to chyba jest ok!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Canpack
Nowy na forum

Co słychać w Wiśle?

Postautor: Canpack » 05 czerwca 2009, 09:35

Proponuję do Wisły Albę Torrens młoda zdolna, po za tym może Piekarska i Krężel są wolne.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”