Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

BARTOLINO
Administrator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: BARTOLINO » 09 czerwca 2009, 12:38

Japa pisze:Ogólnie mam wrażenie że Burns ma bardziej stabilną formę od Snow. Nie jest to żadna gwiazda ale ogólnie solidna firma.

Burns to jakiś czas temu grał w piłkarskiej Wiśle :wink: A Burse to faktycznie solidność, ale jednak ja liczyłem na coś więcej. Może nazwisko drugiej Amerykanki mnie w pełni usatysfakcjonuje. :)
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 czerwca 2009, 13:00

Janell Burse- zawsze ją lubiłem. Ma takie małpie ruchy podkoszowe na które się przyjemnie patrzy.
Obrazek

Japa
Kadet

Postautor: Japa » 09 czerwca 2009, 14:20

Ja też czekam na nazwisko drugiej amerykanki. Chciałbym żeby to była któraś z tych: Seimone Augustus, Katie Smith, Katie Douglas, Candice Wiggins.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 czerwca 2009, 14:45

Japa pisze:Ja też czekam na nazwisko drugiej amerykanki. Chciałbym żeby to była któraś z tych: Seimone Augustus, Katie Smith, Katie Douglas, Candice Wiggins.

Augustus i Wiggins maja juz kontrakty w Galacie i RCV a z obu Kasiek wolą tą młodszą
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 14:51

Z czarnymi paniami grającymi na pozycji środkowej made in USAi okolice jest ciężko (z europejskimi centarmi jest jeszcze gorzej, ale to temat na inna opowieść) Albo sa stare (Taj) albo słabe (Ruth), albo stare i słabe (Jolka G) albo ciągle kontuzjowane (ale nie kontuzjogennne - pzdr Ałgaja ;-) jak Ford czy Pierson) albo zdziecinniałe (Kara) albo makabrycznie leniwe (Snow) albo zdecydowanie zbyt drogie dla nas (Sly). Sa tez panie kotre moze umiejętnościami nie rzucają na kolana ale gwarantuja solidność na całkiem przyzwoitym poziomie. Taka zawodniczek dla mnie jest Burse. Potencjału Kary czy Snow nie ma. Sama nam spotkań w eurolidze nie powygrywa. Ale jest w stanie regualrnie dokaldac te 12-15 pkt i z 8 zbiorek. A to przy dobrym trenerze i wyrównanym skaldzie może być całkiem sporo. Na dodatek w przeciwieństwie do np Dupree dobrze sie czuje w europejskim stylu gry a zarabia pewnie mniej niz ponoć przymierzana do Snow.

Podsumowując: transfer nie powala mnie z nóg, nie wprowadza mnie w stan euforii ale oceniam go jak najbardziej na plus. Rownoczesnie jest to 10 element w układance pod tytułem skład Wisły 2009/10 (pozycje umowne, Ewka moze grac tez na C, Niunia na PF itd..):

C Burse/Pałka
PF Kobryn/../Kotnis
SF ../Wielebnowska/Gburczyk
SG Fernandez/Skorek
PG Cohen/Kułaga

Jak na razie wyglada to całkiem przyzwoicie, choć jeszcze brakuje 2 (lub ewentualnie 3 ) puzzli do pełni szczęścia: snajpera na pozycje nr 3 i kogoś mogącego przez 10 minut zastąpić w eurolidze Liron na rozegraniu, bo liczenie w tej kwestii tylko na Kułage jest IMO mocno ryzykowne). Co do personaliów to zgadzam sie z tym co napsiał Japa, przy czym dorzuciłbym jeszcze Penny Taylor do tej grupy, oraz ewentualnie Jie Perkins. Mam nadzieje ze jedna z tych pan ujrzę pod Wawelem w przyszłym seoznie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 czerwca 2009, 15:00

Katie Douglas raczej nieosiągalna przez europejski paszport

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 czerwca 2009, 15:03

kristofer pisze:Katie Douglas raczej nieosiągalna przez europejski paszport

Litewski czy Grecki?? :lol:

jimmy pisze:
Augustus i Wiggins maja juz kontrakty w Galacie i RCV a z obu Kasiek wolą tą młodszą

No właśnie nie wiadomo jak to jest z tym kontraktem Wiggins, bo po tym co pokazała w tym sezonie, w Walencji myślą o tym, żeby jednak jej podziękować...choć może jak im się uda pozystać Jekabsone to Candice dostanie kolejną szansę.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 czerwca 2009, 15:06

Ałgaja pisze:
kristofer pisze:Katie Douglas raczej nieosiągalna przez europejski paszport

Litewski czy Grecki?? :lol:

Grecki po mężu :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 15:13

A masz potweirdzenie ze dostala? Bo w tym seoznei grała jako rodowita amerykanka w FIB-ie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 09 czerwca 2009, 15:18

C Burse/Pałka
PF Kobryn/../Kotnis
SF ../Wielebnowska/Gburczyk
SG Fernandez/Skorek
PG Cohen/Kułaga

Patrzac na ten skład można faktycznie stwierdzic ze szanse na gre "wiecznych rezerwowych" sa ogromne. Czyli Pałki, Skorek i Kotnis. skłąd sie zrobił ciekawy.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 czerwca 2009, 15:31

Janell Burse - fajny transfer. Poamietam ją z zeszłego sezonu jak do Gorzowa przyjechało Dynamo. Radziła sobie bardzo dobrze 8)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 czerwca 2009, 15:34

bart_81 pisze:Janell Burse - fajny transfer. Poamietam ją z zeszłego sezonu jak do Gorzowa przyjechało Dynamo. Radziła sobie bardzo dobrze 8)

No wlasnie :D To jest zawodniczka z tej "GALAKTYCZNEJ" druzyny Dynama Moskwa :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 czerwca 2009, 15:56

grecki//litewski paszport kaśki to temat pojawiający się od 4 lat przed każdym sezonem - mniej więcej jak z toffi.
Prędzej Erin Beusher / Perperoglu - po meżu, go dostanie...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Japa
Kadet

Postautor: Japa » 09 czerwca 2009, 17:41

świetny mecz Liron Cohen 30 pkt. 6/6 za 3 pkt.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 czerwca 2009, 17:51

Japa pisze:świetny mecz Liron Cohen 30 pkt. 6/6 za 3 pkt.

Ano, dzis Liron zagrała kapitalnie. Ogolnie turniej miłaa dosc dobry, oby tak grała w Wisle.

średnia: 17,66 pkt (12/23 = 52% za 2, 8/11 = 72% za 3, 5/6 = 83% za 1) 2,3 zbiorki, 4,3 straty, 4,3 asysty, 1,0 przechwyt.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”