Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

st
Żak

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: st » 20 czerwca 2009, 14:30

fajnie :)
teraz czekamy tylko na potwierdzenia od amerykanek i może jeszcze jakieś polki?
bo mamy jak narazie Paule, Lecie, Juje i Oli a to przy jakis kontuzjach może być za mało niestety

swatch
Amator

Postautor: swatch » 20 czerwca 2009, 16:46

st pisze:fajnie :)
teraz czekamy tylko na potwierdzenia od amerykanek i może jeszcze jakieś polki?
bo mamy jak narazie Paule, Lecie, Juje i Oli a to przy jakis kontuzjach może być za mało niestety

I jeszcze Magda Kaczmarska oraz C. Sosnowska;)
^^

swatch
Amator

Postautor: swatch » 20 czerwca 2009, 22:16

p.Krawczyk z reprezentacji Francji rozmawia z Lotosem. Istnieje mozliwosc, ze bedzie grala jako Polka!
^^

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 czerwca 2009, 07:52

Ze Krawczyk chciałby kiedyś zagrać w Polsce słyszałem już nie raz.. jak ma papiery to niech gra jak Polka, a jak nie ma to niech skończy jak MM - na Węgrzech :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 21 czerwca 2009, 12:29

Greebo pisze:Ze Krawczyk chciałby kiedyś zagrać w Polsce słyszałem już nie raz.. jak ma papiery to niech gra jak Polka, a jak nie ma to niech skończy jak MM - na Węgrzech :)

Hmmm jak dla mnie jednak, to jak ta zawodniczka ma grać w naszej lidze, to na francuskich papierach - nie chciała być Polką i grać dla naszej repy, to niech za przeproszeniem "spada na drzewo" i reprezentuje swoj ulubiony kraj Żabojadów.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 22 czerwca 2009, 01:29

Saletra pisze:
Greebo pisze:Ze Krawczyk chciałby kiedyś zagrać w Polsce słyszałem już nie raz.. jak ma papiery to niech gra jak Polka, a jak nie ma to niech skończy jak MM - na Węgrzech :)

Hmmm jak dla mnie jednak, to jak ta zawodniczka ma grać w naszej lidze, to na francuskich papierach - nie chciała być Polką i grać dla naszej repy, to niech za przeproszeniem "spada na drzewo" i reprezentuje swoj ulubiony kraj Żabojadów.

Szczęście, że ludzie o takich poglądach, są na marginesie społeczeństwa...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 22 czerwca 2009, 07:19

ajaja pisze:
Saletra pisze:

Szczęście, że ludzie o takich poglądach, są na marginesie społeczeństwa...

1. na szczęście nie są na marginesie - bo mają dostęp do neta :lol:
2. ja rozumiem faszystko/faszysto, żebyś chciał/chciała żeby wszyscy myśleli jak Ty - niedoczekanie Twoje :evil:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 22 czerwca 2009, 11:39

jimmy pisze:2. ja rozumiem faszystko/faszysto, żebyś chciał/chciała żeby wszyscy myśleli jak Ty - niedoczekanie Twoje :evil:

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Ten wpis świadczy o tym, że raczej nie.

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 22 czerwca 2009, 14:50

faszysto :lol: wiesz w ogóle co to oznacza ? :cry:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 22 czerwca 2009, 18:34

ajaja pisze:Szczęście, że ludzie o takich poglądach, są na marginesie społeczeństwa...

[/quote]
Uch przyznam, że z dużym przestrachem wyobrazam sobie swój obraz w oczach Forumowicza Ajaja.
Ale niech tma, ktos w tych układach musi być ta szowinistyczną, zmarginalizowaną czarną owcą na forum.

Nie wydaje mi się żebym na tym marginesie społeczeństwa był, ale skoro mam być tak zakwalifikowany to spoko :D .

W każdym razie uważam, że jesli ktoś mając do wyboru obywatelstwo innego kraju, wybiera je, to niech potem da sobie spokój z paszportem np kraju naszego ( No chyba,ze rodzicie wyjechali za granicę, zadecydowali za dziecko, a to po latach stwierdzą, ze chce być Polakiem, Polką i chce np grać dla repreztnacji Polski)

Ale taka Krawczyk gra dla repy Francji, wątpliwe więc aby utozsamiała się z naszym krajem i w tym przypadku chciala grac dla nas.

Chodzi mi więc tylko o stwierdzenie, ze według mnie jesli ktoś utożsamia się z innym panstwem ,dla niego chce grac, to niech sobie da spokoj z innym paszportem, ułatwiajacym mu w tym przypadku jedynie zatrudnienie ( bo jaki byłby inny powód zalatwienia sobie przez Krawczyk paszportu?)
Niech sobei krawczyk u nas gra, ale z francuskim paszportem.

Jezeli więc dla Ciebie ajaja, stwierdzenie, że paszportu nie powinan dostać osoba nie identyfikująca się z danym krajem, wyrabiająca sobie paszport po to zeby uzyskac korzysci przy zatrudnieniu, a nie z wlasnej, wewnetrznej potrzeby, jest takie straszne, to nie mam więcej pytań :roll:

W tych jednak układach przyznawajmy paszporty i kupczmy nimi jak leci, tak jak np z Davidem Loganem, który na pewno z naszym krajem bardzo się identyfikuje.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 22 czerwca 2009, 18:51

Saletra pisze:Ale taka Krawczyk gra dla repy Francji, wątpliwe więc aby utozsamiała się z naszym krajem i w tym przypadku chciala grac dla nas.

Widać, że nie oglądałeś finału ME. Wszystkie Francuzki miały na ramionach namalowaną flagę Francji a Paulina Krawczyk miała francuską i polską.. Nawet nie wiesz jak się cieszyła, gdy po meczu dostała szalik Polski. Więc wyluzuj z tym brakiem utożsamiania się z naszym krajem.. :lol: A nawet gdyby chciała grać dla naszej reprezentacji to i tak już nie może.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 czerwca 2009, 19:26

Pytanie czy Krawczyk przebiła by się do naszej reprezentacji i na jakiej pozycji.
Pytam poważnie i wcale takie oczywiste to nie jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 22 czerwca 2009, 19:50

Oglądając popisy panny Krawczyk ( a może to podmieniona przed laty w szpitalu córa Krawczyka z przelotnego romansu - prawie tak jak w Modzie na Sukces... :lol: a tak poza tym - to może Miecz by sobie zrobił taki "strecz" jak Taylor - bo sie chłop starzeje :lol: :lol: :lol: )

no... wracając do tematu - to te popisy prezentują się mniej więcej jak takiej gwiazdy z Krakowa na G. i wcale to Gajdosz nie jest :wink:

cienizna i dziadostwo ..., co do jej szalików czy flag - rozumien, że nad dupą ma tatuaż Orła Białego??

Klozet i Pedalski też coś tam demonstrowali w meczu z Polską...

ps. uprzedzając - Ludwik by takiej operacji nie przeżył :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 22 czerwca 2009, 22:13

rzymi pisze:
Saletra pisze:Ale taka Krawczyk gra dla repy Francji, wątpliwe więc aby utozsamiała się z naszym krajem i w tym przypadku chciala grac dla nas.

Widać, że nie oglądałeś finału ME. Wszystkie Francuzki miały na ramionach namalowaną flagę Francji a Paulina Krawczyk miała francuską i polską.. Nawet nie wiesz jak się cieszyła, gdy po meczu dostała szalik Polski. Więc wyluzuj z tym brakiem utożsamiania się z naszym krajem.. :lol: A nawet gdyby chciała grać dla naszej reprezentacji to i tak już nie może.

Nie oglądał, to nie wie. Ale wymądrzać się potrafi.

Wielu Polaków uciekając przed komuną wyemigrowało - z małymi dziećmi. Te dzieci dorastały już w innym kraju, a jednocześnie kształtowano w nich polską tradycję. Zapytaj się najlepiej Pauliny, czy utożsamia się z Polską. Albo nie pytaj - mogłeś zobaczyć po finale.

Najlepiej rzucić w tłum populistyczne stwierdzenie, jak to w niektórych partiach polskich bywa. A Paulina to taki sam przypadek jak Łukasz Podolski. Pełen szacunek za tę postawę.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 22 czerwca 2009, 22:16

jimmy pisze:
cienizna i dziadostwo ..., co do jej szalików czy flag - rozumien, że nad dupą ma tatuaż Orła Białego??

Klozet i Pedalski też coś tam demonstrowali w meczu z Polską...

I swastykę, giertychoidzie

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”