Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Marcino
Żak

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: Marcino » 22 czerwca 2009, 22:31

jimmy pisze:
Klozet i Pedalski też coś tam demonstrowali w meczu z Polską...

ps. uprzedzając - Ludwik by takiej operacji nie przeżył :lol:

Pedalski to chyba Twoja ksywa na osiedlu. Za to Olisadebe, Logan, Roger zajebiście się utożsamiają z Polską...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 czerwca 2009, 22:48

Coś mi się zdaje że dyskusja zbacza nieco z właściwego toru.....

Wracając do meritum... według mnie, jeśli ta francuska zawodniczka polskiego pochodzenia trafi do naszej ligi, to w żadnym wypadku nie powinna być traktowana jako Polka!! Uważam iż przez wiele osób krytykowany (czasem słusznie bardzo)zapis o Polkach na parkiecie i w kadrach zespołów ma na celu dostarczenie do naszej Kadry dobrze ogranych zawodniczek. Wiadomo iż owa zawodniczka reprezentacji Francji naszej kadry raczej nie wspomoże (chyba że za dwa lata w finale ME będzie samobóje rzucać :D :wink: ?), więc w lidze naszej powinna być traktowana jako obcokrajowiec!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 22 czerwca 2009, 23:35

ajaja pisze:Nie oglądał, to nie wie. Ale wymądrzać się potrafi.

Wielu Polaków uciekając przed komuną wyemigrowało - z małymi dziećmi. Te dzieci dorastały już w innym kraju, a jednocześnie kształtowano w nich polską tradycję. Zapytaj się najlepiej Pauliny, czy utożsamia się z Polską. Albo nie pytaj - mogłeś zobaczyć po finale.

Najlepiej rzucić w tłum populistyczne stwierdzenie, jak to w niektórych partiach polskich bywa. A Paulina to taki sam przypadek jak Łukasz Podolski. Pełen szacunek za tę postawę.

Tak się sklada, że oglądałem ten finał, ale flagi polskiej na ręce Krawczyk nie zauważyłem - transmisja na justintv, na pełnym ekranie była bardzo kiepska. A dodatkowo na minute prze koncem dostałem komunikat, że przepustowość łącza dla naszego kraju się wyczerpała :? .

Abstrahując od tego przypadku, załóżmy zatem ,ze się identyfikuje z naszym krajem, że go bardzo kocha itp itd. Ale jednak ma paszport kraju innego. Nikt jej przecież nie zabrania grac w naszej lidze, ale niech występuje z paszportem takim, jaki ma!
Zgadzam się z argumentami Szymona, naszej repy nie wzmocni, gra dla Francji, więc niech z takim paszportem w tej naszej lidze występuje.

I w ogole jestem przeciwnikiem nadawania obywatelstwa obywatelom innych państw - np Rogerowi , Loganowi itp - identyfikacja z naszym krajem zadna, a jedynie roznego rodzaju udogodnienia dla wspomnianych postaci, chociazby w postaci paszportu UE.

Dalej idąc jesli ktos z powodow przytoczonych przez ajaja powzyej opuscil Polske, to zawsze moze wystapić o nasze obywatlestwo jesli mu zalezy, jezeli woli grać w innych barwach to jzu jego wybor - ale w momencie kiedy decyduje się na obywatelstwo innego kraju, to dal mnie juz takiej osobie powinnismy podziękować i tyle.

A nie np przekonywać kogoś zeby grał w naszych barwach, jak np Acquafrescę, albo sam czuje potrzebę noszenia Orzełka na piersi,albo nie.

I idąc dalej - nie wydaje mi się odpowiednim obrzucanie Jimmego, jako zasłuzonego forumowicza błotem i wyzwiskami, za to, że ma swoje zdanie w tej kwestii. Ja rowniez celem większgo zwrócenia uwagi na dane kwestie, a często tez wręcz specjalnego przejaskrawienia, używam ostrych sformułowań na forum więc polecam co poniektórym po prostu czytanie pomiedzy wierszami i nie traktowanie każdego słowka wyjętego z kontekstu dosłownie i przypieprzanie się do stylu wypowiedzi, tylko moze jednak większy dystans i traktowanie wypowiedzi bardziej globalnie, starając się uchwycic generalne intencje autora.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 23 czerwca 2009, 00:04

Saletra pisze:
Zgadzam się z argumentami Szymona, naszej repy nie wzmocni, gra dla Francji, więc niech z takim paszportem w tej naszej lidze występuje.

I w ogole jestem przeciwnikiem nadawania obywatelstwa obywatelom innych państw - np Rogerowi , Loganowi itp - identyfikacja z naszym krajem zadna, a jedynie roznego rodzaju udogodnienia dla wspomnianych postaci, chociazby w postaci paszportu UE.

Dalej idąc jesli ktos z powodow przytoczonych przez ajaja powzyej opuscil Polske, to zawsze moze wystapić o nasze obywatlestwo jesli mu zalezy, jezeli woli grać w innych barwach to jzu jego wybor - ale w momencie kiedy decyduje się na obywatelstwo innego kraju, to dal mnie juz takiej osobie powinnismy podziękować i tyle.

A jeżeli ma dwa paszporty? Wiesz, czy ich nie ma? Jak opuszczała Polskę, a była już wtedy na świecie, to jakiś musiała mieć. I jakieś obywatelstwo.

Saletra pisze:
I idąc dalej - nie wydaje mi się odpowiednim obrzucanie Jimmego, jako zasłuzonego forumowicza błotem i wyzwiskami, za to, że ma swoje zdanie w tej kwestii. Ja rowniez celem większgo zwrócenia uwagi na dane kwestie, a często tez wręcz specjalnego przejaskrawienia, używam ostrych sformułowań na forum

Tak, zwłaszcza Pedalski i Klozet. Świetne przejaskrawienie. Żal mi takich ludzi, wydaje im się, że są zabawni.

Wracając do kwestii obywatelstwa. Jest przypinanie sportowców na siłę (Olisadebe, Roger), są też tacy, którzy grają dla naszej kadry niemal bezinteresownie (pół reprezy rugbistów, dzieci polskich emigrantów do Francji). Oni na tym nie zarabiają, a jednak grają z Orłem na piersi. Podstawowy warunek, jaki powinien być przed nadaniem obywatelstwa - zdolność choćby mówienia w naszym języku. Ale EOT - wątek dot. roszad w Lotosie to nie miejsce na takie dysputy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2009, 10:54

hellraiser pisze:Pytanie czy Krawczyk przebiła by się do naszej reprezentacji i na jakiej pozycji.
Pytam poważnie i wcale takie oczywiste to nie jest.

jeśli będziecie mieć w klubie tą zawodniczkę to gratuluję panu Mieciowi i spółce transferowego sukcesu!!!
PS. a może Pauline to rodzina pana Mietka? :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2009, 19:58

a może skończ wszędzie wrzucać swoje mądrości? bo to już nie jest nawet śmieszne.
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2009, 20:01

rzymi pisze:a może skończ wszędzie wrzucać swoje mądrości? bo to już nie jest nawet śmieszne.

ale nie rozumiem o co Ci chodzi kolego? pochwaliłem tylko decyzję transferu niejakiej Pauline Krawczyk,a ty odrazu się rzucasz i do czegoś prowokujesz? :roll:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Postautor: gogo » 24 czerwca 2009, 20:25

Zakończcie ogólnie ten temat, bo widzę,że niektóre osoby zbyt łatwo dają się wkręcić w PR klubu z Gdyni. Do dnia 20 czerwca nie było tematu Pauliny Krawczyk, a tu niespodzianka, Paulina zdobywa Mistrzostwo Europy więc fajnie jest rzucić kolejną transferową plotkę i znowu dużo piszemy o klubie z Gdyni i to w kontekście zakontraktowania aktualnej Mistrzyni Europy.

Jak dla mnie żenada ale gratki dla Kubusia i spółki z Gdyni za podgrzewanie atmosfery :lol:
"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2009, 21:43

No chłopaki, teraz sobie pogadajcie. Elżbieta Mukosiej w Lotosie.

http://ww6.tvp.pl/7015,20090624915562.strona

Kwestią formalności jest sfinalizowanie kontraktu z Katią Snytsiną..
:lol: :lol:
ObrazekObrazek

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 24 czerwca 2009, 22:12

czy to prawda ze z Lotosem pozegnal sie asystent trenera M.Grygowicz????

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2009, 22:15

tommiiii pisze:czy to prawda ze z Lotosem pozegnal sie asystent trenera M.Grygowicz????

pierwsze słyszę.. ale może ktoś inny coś wie na ten temat..
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 czerwca 2009, 23:11

rzymi pisze:No chłopaki, teraz sobie pogadajcie. Elżbieta Mukosiej w Lotosie.

O matko pamiętam, ja z czasów, gdy Olimpia Poznań biła sie o e-klasę, występwała w Białymstoku chyba. Była słabiutka jak barszcz!!!
W dodatku ma juc chyab z 24 lata.
Z kim do ludzi :shock: ?
No chyba, że poczyniła fenomenalne postępy w USA....... :roll:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2009, 23:14

W latach 2002-03 występowała we Włókniarzu Białystok. A lat ma 26 bo to rocznik 1983.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 czerwca 2009, 23:20

A ja wygrzebałem coś takiego:
http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... ers&id=289

Według polskikosz.pl, potem już grała w USA.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 czerwca 2009, 23:22

paulo2907 pisze:A ja wygrzebałem coś takiego:
http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... ers&id=289

aha, zapomniałem o tym wyżej napisać. W 2003-04 była wypożyczona do Wołomina.
później tak jak napisał paulo Stany i Jefferson College do 2006, a 2006-07 Setton Hall w NCAA.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”