1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Mozarthio
Kadet

Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań

Postautor: Mozarthio » 01 października 2009, 13:55

Troche szacunku Toruńczyku do Pabianic, klub ten znaczy i osiągnał troche więcej niż twój ...i przypomne ci może oni są w 1 lidze i nie mają kasy na licencje tak jak wy to zrobiliście spadając z ekstraligi pod zielonym stolikiem zapłaciliście za to by grać w nowym sezonie i oto jestescie czy słusznie czy nie to juz każdy sam rozstrzygnie sobie ...
nie jestem przeciwnikiem licencji ale po co było innym grać z Toruniem jak i tak dostaliście bęcki wszędzie i tak nie spadliście...ale to polska właśnie... kraj absurdów i układów, więc niech nie przygania kocioł garnkowi...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 października 2009, 15:01

Mozarthio pisze:Troche szacunku Toruńczyku do Pabianic,

i vice versa kolego..... już i tak patrzysz z góry, a jeśli Toruń byłby na miejscu Waszego klubu zrównałbyś Nas z ziemią. Do znudzenia będę powtarzał słowa pani Eli Trześniewskiej,która w chwilach wielkiej chwały Pabianic powiedziała w wywiadzie radiowym,że do takich słabych klubów,jak Toruń to nie warto nawet jechac....Biedna,wielokrotna reprezentantka Polski nie przypuszczała wtedy,że kiedyś role zupełnie się odwrócą... :lol: :lol: :lol:
Nie może być tak,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia....
Pozdrawiam i proszę szanujmy się!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 października 2009, 20:44

wynik meczu wysoooki,a ja to wszystko określiłbym jednym lakonicznym dosyć zdaniem:
Nauczycielki(doświadczenie) dały lekcję koszykarskiego rzemiosła uczennicom.... 8)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 października 2009, 20:51

Masakryczne statystyki MUKSU...23% z gry i zespołowy eval...9??!! :roll:
Zapraszamy Toruń do Gorzowa 8)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 01 października 2009, 21:10

generalnie nie ma co komentować...nasze wcale jakos super nie grały, ale tak fatalnej dyspozycji gosci to ja sie nie spodziewałem..niby Semmler z Casimiro próbowały jakoś to pociagnąć ale nic zawodniczkom z Poznania tego wieczoru nie wychodziło..

romek
Amator

Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39

Postautor: romek » 02 października 2009, 13:47

Patrząc na statystyki Semmler, Casimiro i Rushing słowo " niby" jest najbardziej na miejscu. O ile Casimiro jest jeszcze bardzo młoda i chyba czasami trochę ją samą przygniata odpowiedzialność, to od Semmler i Rushing chyba wymaga się dużo więcej.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 02 października 2009, 13:55

No Semler 2/13 z gry - lekka przesada...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2009, 15:08

Marek1990 pisze:No Semler 2/13 z gry - lekka przesada...

Zapewniam Cię,że latorośl państwa Jabłońskich akurat tym najmniej się przejmuje.... :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 października 2009, 16:04

Generalnie to Semmler zgrywała się na wielką gwiazdę... Każdy niecelny rzut albo strata koleżanki z drużyny powodowała u Semmlerowej ataki , napady złości :lol: :lol: :lol: A sama nic nie grała :shock:
Ale to chyba standard jest u niej.
Ambicji czy woli walki nie można jej odmówić , urody też nie :P No ale umiejętnośći to ma słabiutkie...

Juz dawno Jabłońska powinna ogrywać Casimiro - bo z niej coś jeszcze może być - a nie stawiać na Rushing czy Semmler...

romek
Amator

Postautor: romek » 02 października 2009, 16:15

Jedyny pozytyw jaki zauważyłem w statystykach MUKS to taki, że inna 17-latka D. Mistygacz potrafiła zebrać doświadczonym i wyższym zawodniczkom Energii 6 piłek z tablicy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2009, 16:37

powiem tak....te dziewczyny mając za sobą już dosyć dawno ekstraklasowy debiut powinny grać teraz coś więcej,a tymczasem wydaje mi się,ze wkradł się lekki marazm i zastój,co nie znaczy,że zdarzą sie mecze(zwłaszcza w poznańskiej hali),gdzie koszykarki MUKS-u(wzmocnione zagranicznymi posiłkami) sprawią niejedną ligową niespodziankę. Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 października 2009, 16:52

ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA :lol: :lol:

romek
Amator

Postautor: romek » 02 października 2009, 17:59

matrix pisze:powiem tak....te dziewczyny mając za sobą już dosyć dawno ekstraklasowy debiut powinny grać teraz coś więcej,a tymczasem wydaje mi się,ze wkradł się lekki marazm i zastój,co nie znaczy,że zdarzą sie mecze(zwłaszcza w poznańskiej hali),gdzie koszykarki MUKS-u(wzmocnione zagranicznymi posiłkami) sprawią niejedną ligową niespodziankę. Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!

Wiek, w jakim dziewczyny debiutowały w ekstraklasie wynika chyba głownie ze specyfiki klubu, jakim jest MUKS i nie ma żadnego wpływu na fizyczny rozwój dziewczyn i wydaje mi się, że ciężko mówić w ich przypadku o zastoju. Gdyby 17-latki nie mając wsparcia w starszych koleżankach, potrafiły walczyć skutecznie z zespołem mającym taki skład jak Energa, to chyba należałoby zweryfikować aspiracje torunianek.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 października 2009, 18:29

koszykarz pisze:ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA :lol: :lol:

Nie bardzo rozumiem z jakiego powodu się tak cieszy?
Śmieszy Cię to imię. Fajnie masz.
Śmieszy Cie to, że MUKS sprowadza zawodniczkę aby ich gra wyglądała lepiej niż w meczu z Toruniem? Masz jeszcze fajniej.
Śmieszy Cię, że sprowadza nikomu bliżej nieznaną zawodniczkę? Przypuszczam, że gdyby miałaby wzmocnią Toruń to byłyby z Twojej strony same ochy i achy.

Liga nabiera kolorytu narodowościowego, bo o ile mi wiadomo nie mieliśmy w PLKK Portorykanki.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

romek
Amator

Postautor: romek » 02 października 2009, 19:20

koszykarz pisze:ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA :lol: :lol:

Dziewczyna nazywa się Wilson i jest Amerykanką, a imię ma nawet dosyć popularne w Stanach, wątpię tylko czy ktoś do niej tak mówi na codzień. Natomiast Portorykanką jest ponoć środkowa, która miała się dzisiaj pojawić w Poznaniu. Koledze z Torunia chciałbym przypomnieć, że w zeszłym sezonie nikomu nieznana Malijka parę razy spektakularnie zaczapowała zawodniczki z Torunia i walnie przyczyniła się do zwycięstwa MUKS nad Energą. MUKS ma nosa do zawodniczek zagranicznych, mam nadzieję, żę w tym sezonie będzie podobnie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”