Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: kwassek » 07 grudnia 2009, 00:08

p.. pisze:kwasek sporu głową nie potrafisz załatwić, to masz zamiar siłą?

Żałośni jesteście wy wszyscy wieszający psy na tym redaktorze. Sami, zapewne nie mieli byście zbyt dużo do napisania na temat jakiegokolwiek meczu.

A czy ktos powiedzial ze sila :> No ja p... .. jeszcze brakuje zebym pobil redaktora ...

Po drugie tak sie sklada ze napisalem w swoim zyciu duzo artykułów, kilkanaście kontrowersyjnych, a i od 3 lat jestem jednym z Redaktorów magazynu Forza Wisła ... No ale jak wiadomo, lepiej sie znaja na naszym podworku wszyscy spoza Krakowa :)

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 00:30

No ja nie czaje gość zostawił namiary do siebie więc po co bazgrzcie na forum macie coś do przekazania przekażcie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2009, 00:54

Miło, że nam odpisałeś, mimo że jesteśmy nikim i nie mamy wpływu na to co plkk publikuje...

Ałgaja pisze: Ja od tego pana nic nie wymagam, ale wymagam od plkk by nie publikowało jego idiotycznych tekstów.

damiano87 pisze:A kim jestes, zeby stawiac wymagania?

Od Ciebie nic nie wymagam, bo Cię nie znam. Od plkk mam prawo wymagać, nawet jak jestem sobie zwykłym piknikiem...czyli wg. Ciebie (w domyśle) nikim. Ale Ty chyba pisząc do mnie takie teksty, też nie staniesz się kimś... Ja Cię nigdzie nie obraziłam.

Odniosę się do 2 rzeczy:

1
damiano87 pisze:
Ałgaja pisze:Gdyby Marta zagrała doskonały mecz to w 4kwarcie jakąś 3kę by trafiła, podobnie jak postawę Janell trudno nazwać świetną i to samo dotyczy Iziane.

Fernandez w meczu z Halonem: 19 punktow, 4 zbiorki i 3 asysty - slabo?
Burse: 16 punktow, 12 zbiorek i 4 asysty
Castro: 9 punktow, 2 zbiorki i asysta - to i tak lepiej niz najlepsza z Polek (przynajmniej 50 % skutecznosci rzutow za dwa punkty, a nie "kobryniowe" 14,3 %).
Czy 40 punktow, 18 zbiorek i 8 asyst do powod do narzekani? Moze rzeczywiscie autor krytyki pod adresem Fernandez, Burse i Castro chodzi na inne mecze... :lol:

To dotyczyło meczu z Gorzowem, bo Ty to napisałeś po meczu z AZS-em, a nie Salamanką!! że Ci przypomnę :
Doskonała gra Marty Fernandez oraz świetna postawa Janell Burse czy Iziane Castro Marques to za mało, by pokonać pięć walczących zawodniczek, prezentujących dobry europejski poziom i doskonałą skuteczność rzutów za trzy punkty w decydujących fragmentach spotkania.

Janell świetnie z Gorzowem nie zagrała (9p, 1/3 z gry, 4zb), zresztą podobnie jak Izi (3/10 z gry), Marty występ był bardzo dobry, ale nie doskonały. No chyba, że będziesz mnie przekonywał, że postawą przeciw Gorzowowi zasłużyły na te określenia, albo że pisząc ten felieton miałeś "przed wiedzę" i odnosiłeś się do spotkania, które miało się dopiero odbyć.

2
Ałgaja pisze: miała 1 faul

damiano87 pisze:Jeden faul to odgwizdal jej sedzia...

Skoro tylko Ty to widziałeś, a nie widzieli tego nawet sędziwie, to chyba nie powinieneś jej tego wypominać, gdyż nijak na wynikach zespołu się to nie odbiło.
I co do Magdy jeszcze; W swoim tekście napisałeś, że przed tym rzutem za 3p z Gorzowem, którego nie powinna oddać kilkakrotnie pudłowała, a tak naprawdę to wcześniej ona oddała 1 rzut...więc też albo rzucała więce,j a w statsach tego nie ma, albo znów użyłeś określenia nieprecyzyjnego.

ps. odnoście felietonu jako gatunku..nie można wszystkiego tłumaczyć subiektywizmem. Jeśli ja np. napiszę zdaniem "Marta rzuca za 3 punkty równie dobrze jak jej brat" i umieszczę je w tekście reprezentującym ten gatunek publicystyczno-dziennikarski, to nie można moich wątpliwych racji bronić słowem "subiektywizm", bo to zdanie to zwykła głupota.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2009, 13:06 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 2 razy.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 07 grudnia 2009, 00:57

Odniosę się tylko do tego co osobiście pozwoliłam sobie napisać.

Owszem nigdzie nie jest bezpośrednio napisane, że Ewka jest zawodniczką kiepską, acz stwierdzenie, że to kolejne spotkanie, nie nasuwa na myśl 2 ostatnich, tylko raczej jakąś większą liczbę, bardziej trafnym stwierdzeniem byłoby "niestety po raz kolejny zawiodła...,zawodniczce tej klasy nie przystoi robienie takich błędów"

Dobra forma łączy się raczej z dobrą skutecznością, jeżeli gramy w koszykówkę.

Ewka jest europejskiej klasy centrem -->to moje subiektywne zdanie(brak Polek).

Izi nierówny mecz nie tylko z Halconem (czepiam się szczegółów).

Za czarnego konia uznaje się tego kto osiąga wyniki zdecydowanie ponad swoje potencjalne możliwości(spodziewane pierwotnie), ja tam bardziej wierzyłam(i wierzę) w klasę Wisły niż Rivas (to jest też moje subiektywne zdanie jako kibica wiadomego klubu), z tego też wynika moja teza.

Co do "muszenia czytania", czytuję większość informacji dotyczących "mojego" klubu, więc ten też miałam okazję przeczytać i kolejne jak się pojawią, też przeczytam.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2009, 16:02

damiano87 pisze:
Ałgaja pisze:Ja od tego pana nic nie wymagam, ale wymagam od plkk by nie publikowało jego idiotycznych tekstów.

A kim jestes zeby stawiac wymagania

Damian

Nie wchodząc w szczegóły nazwijmy to "merytoryczne".. jest - tak samo jak wszystkie osoby które Cie krytykują - czytelnikiem strony PLKK oraz kibicem chodzącym na mecze organizowane pod jej egidą, a co za tym idzie jej klientem wiec ma pełne prawo stawiać jej wymogi. Jesli ktoś z redaktorów w PLKK czyta to forum to za sam ten fragment powinien Ci podziękować za współpracę mimo Twojego "dorobku" i zapewne ogromnych szans na Pulitzera, bo mówienie klientowi "mam Cie w dupie" jest nie do przyjęcia w jakiejkolwiek działalności.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 grudnia 2009, 16:49

Redaktor Juszczyk ochoczo żongluje statystykami Izi, Liron, Janell i Marty podkreślając ich wkład w zwycięstwa Wisły, jednocześnie zapominając o Ewce która statystki w Euro ma na poziomie czołówki zawodniczek podkoszowych tych rozgrywek.
Oceniać teksty mamy pełne prawo, a Pan popełniając tyle blędów merytorycznych musi sie także liczyć z krytyką swoich popisów.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 grudnia 2009, 18:04

damiano87 pisze:
Marco pisze:Artykuł żenujący!

Kazdy ma prawo do wlasnej opinii. Na tym to polega, ze jedni pisza, a inni sie do tego odnosza. Fajnie jednak, zeby krytyka dotyczyla warstwy merytorycznej, chociaz oczywiscie zawsze mozna rzucic jakies haslo, ktore kogos obraza. Na tej samej zasadzie moglbym napisac: "post Marco zenujacy"... :mrgreen:

O pan redaktor poczuł się urażony sformułowaniem "Artykuł żenujący", a ciekawym czy redaktor szanowny zastanowił się czy swoim felietonem nie urazi i obrazi Wisły czy którejkolwiek zawodniczki Wisły.

zastanowiłeś się nad tym?

Marco pisze:Tak szanujący się serwis jeśli nie ma felietonistów, korespondentów z jakiegoś miasta (w tym przypadku Kraków) to nie powinien dopuszczać ludzi z tzw. łapanki! Dla dobra serwisu!!! Lepiej nie mieć nic, niż masę debilnych tekstów!

A czy ten komentarz nie jest "debilny"..? :roll: [/1uote]

możliwe, że jest. Tylko ja mam dystans to internetowych wypowiedzi pod moim adresem i nie muszę się wszędzie logować gdzie mi ktoś tzw. pociśnie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 21:43

ręce padają na każdym kroku udowadniacie jak bardzo jesteście Polakami w najgorszym tego słowa znaczeniu .
Koleś zaprotestował bo nazwanie go kondomem cokolwiek to miało znaczyć było obraźliwe uważam że rzucanie obelg w kogoś pod pseudonimem jest łatwe i przyjemne ale krzywdzące i tchórzliwe gość ma prawo do obrony swojego imienia zostawił wam adres mailowy a wy dalej spamujecie w eter swoje pretensje to takie straszne napisać na maila ?
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2009, 21:51 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 grudnia 2009, 21:47

sprawa nie dotyczy Ciebie ani Twojego klubu, więc nie wiem po co się plujesz.
ktoś ma ochotę pisać na maila to na pewno to czyni, inni wolą na forum.

p.s. i jeszcze raz plecam słownik ortograficzny, a także częstsze używanie znaków interpunkcyjnych.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 21:49

Ja się nie pluję zwracam tylko uwagę na pewien fakt
Czepianie się mojej ortografii nie zamaże problemu

ann: ale to nie Twój problem, więc się nie interesuj. i przestań w końcu nabijać posty, bo notorycznie łamiesz regulamin( pkt 6,7,11,12,13).

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2009, 22:00

friel pisze:ręce padają na każdym kroku udowadniacie jak bardzo jesteście Polakami w najgorszym tego słowa znaczeniu .
Koleś zaprotestował bo nazwanie go kondomem cokolwiek to miało znaczyć było obraźliwe uważam że rzucanie obelg w kogoś pod pseudonimem jest łatwe i przyjemne ale krzywdzące i tchórzliwe gość ma prawo do obrony swojego imienia zostawił wam adres mailowy a wy dalej spamujecie w eter swoje pretensje to takie straszne napisać na maila ?

friel pisze:Ja się nie pluję zwracam tylko uwagę na pewien fakt
Czepianie się mojej ortografii nie zamaże problemu

friel pisze:No ja nie czaje gość zostawił namiary do siebie więc po co bazgrzcie na forum macie coś do przekazania przekażcie

Gdyby wszyscy pisali na forum tak merytorycznie i na temat jak pisze się w temacie "Co słychać w Wiśle?" to forum byłoby cudowne i fajne do czytania.
Kilka osób miało coś do powiedzenia na temat tekstów pana Juszczyka, więc wypowiedziało się na ten temat tutaj, po to jest forum i po to jest temat dotyczący Naszego zespołu, a o Naszym zespole ten pan pisze felietony.
I tyle na ten temat.

Z regulaminu:

Językiem urzędowym w tym kraju jest język polski, zatem pisząc posta używaj go.
7) Użytkownicy są zobowiązani do szanowania zasad polskiej ortografii i interpunkcji ze szczególnym uwzględnieniem zapisów o pisowni wielkich i małych liter.
11) Niedopuszczalne jest nabijanie postów, czyli nieuzasadniona krótka odpowiedź mająca na celu tylko i wyłącznie dodanie kolejnej jedynki do licznika czy też post nie wnoszący nic do dyskusji.:
12) Jeżeli nie masz nic interesującego do powiedzenia - nie pisz posta.
13) Niedopuszczalne jest zaśmiecanie Forum postami niemerytorycznymi, nie mającymi nic wspólnego z tematem wątku.

wszystko się zgadza i to po raz n-ty, więc + ode mnie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2009, 22:00

Friel - czym innym jest obraźliwe określenie pod adresem Damiana Juszczyka, które zupełnie niepotrzebnie padło na tym forum i przypuszczam, że stanowiło jeden z powodów (o ile nie główny) jego riposty, a czym innym jest warstwa merytoryczna. To, że ktoś publikuje na oficjalnym portalu ligi swoje felietony i jak każdy tam podpisuje się imieniem i nazwiskiem, nie oznacza, że jest nietykalny i odbiorcy jego twórczości nie mają prawa krytyki. Na szczęście cenzury nie ma już w Polsce od 20 lat... Na tej zasadzie czytelnik nie miałby prawa wyrazić na forum internetowego wydania danej gazety, że dziennikarz strzelił gafę, napisał coś bez sensu, czy też nikt w prasie nie mógłby napisać krytycznego słowa na temat jakiegoś programu w TV. Kto chce pisać maila do autora felietonów na PLKK, ten pisze - to już indywidualny wybór.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 22:04

Nie no nie twierdze że jest nietykalny , jestem wręcz daleki od tego ,ale uważam że bluzganie obelgami jest nie na miejscu i postuluje tylko tyle :) i zmykam już z tego tematu bo połowa forum mnie znienawidzi a tego bym nie chciał :) to tyle Friela w tym temacie

dezali
Amator

Postautor: dezali » 09 grudnia 2009, 09:30

wywiad z E. Kobryn na fibaeurope.com

A remarkable story has been unfolding in Poland this season in the EuroLeague Women with Wisla Can-Pack Krakow unbeaten six games into the competition.

That's right, 6-0!

Wisla were supposed to be in the EuroCup Women but accepted an invitation to the EuroLeague when CSKA Moscow pulled out due to financial problems.

Led by former Halcon Avenida coach Jose Hernandez, Wisla travelled to Spain to meet his old team in the season-opener and prevailed 65-60 to start their winning streak.

The Polish outfit will visit Hungary this week and go up against MiZo Pécs 2010.

Pawel Szatkowski spoke to one of Wisla's leading players, Poland center Ewelina Kobryn, about the club's eye-popping start to the season.

Ewelina, did the late entry to the EuroLeague Women mean there was less pressure, or no pressure at all, to win games?

Ewelina Kobryn: There is always a pressure when joining the competition, because there are always goals which the club makes for its team. It is less important whether we would play in the EuroCup or now in the EuroLeague, because we want always to play for the highest goals.

How significant was the first game in Spain at Avenida?

Ewelina Kobryn: We knew how important that game was for us and for sure, we knew how important it was for our coach. We just wanted to win and nobody considered failure. Since that game, we have been winning, so it may be said that it somehow gave us a little bit more self-confidence, which was needed. And as the results show it helped because we haven`t lost any game since that time.

What has made this team successful?

Ewelina Kobryn: I think that in addition to our squad, everyone from this team, led by our coaches, has a big fighting spirit!

What has the adjustment been like for Jose Hernandez to coach this team?

Ewelina Kobryn: Every new coach needs time to learn the team. From the very beginning. We wanted to create a good, well-working team and we knew that the sooner we could find a common purpose and common language of our work, the quicker we would achieve success.

What can Wisla expect to achieve in Europe this season?

Ewelina Kobryn: Wisła has not reached in her history the first eight of the EuroLeague so certainly we would like to achieve that level.

Are you surprised that Marta Fernandez, one of the best players in the team, is not still in the Spain squad?

Ewelina Kobryn: Of course I am. I know Marta very well, and not only is she a great athlete, she also has a good team spirit. I personally believe that the national team of Spain loses a lot because of not having her in their squad.

Overall, what does Wisla's success say for Polish women's basketball, and how important is it for the country to have a great team before hosting the EuroBasket Women in 2011?

Ewelina Kobryn: The success of every Polish team in the international arena is also a success of the Polish Basketball Federation and it shows how the Polish league is strong. As the host of EuroBasket Women 2011, we don`t want to just be organizers but we also do think about something more. Our national team possesses many very, very good players who may successfully fight for the highest goals, which is also qualification for the Olympic Games.

Thank you, Ewelina

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 grudnia 2009, 17:57

wywiad z Suligostowskim i zdjecie Ewki Kobryn jako Agnieszki Majewskiej ;-)

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... de_on.html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”