Miło, że nam odpisałeś, mimo że jesteśmy nikim i nie mamy wpływu na to co plkk publikuje...
Ałgaja pisze: Ja od tego pana nic nie wymagam, ale wymagam od plkk by nie publikowało jego idiotycznych tekstów.
damiano87 pisze:A kim jestes, zeby stawiac wymagania?
Od Ciebie nic nie wymagam, bo Cię nie znam. Od plkk mam prawo wymagać, nawet jak jestem sobie zwykłym piknikiem...czyli wg. Ciebie (w domyśle) nikim. Ale Ty chyba pisząc do mnie takie teksty, też nie staniesz się kimś... Ja Cię nigdzie nie obraziłam.
Odniosę się do 2 rzeczy:
1
damiano87 pisze:Ałgaja pisze:Gdyby Marta zagrała doskonały mecz to w 4kwarcie jakąś 3kę by trafiła, podobnie jak postawę Janell trudno nazwać świetną i to samo dotyczy Iziane.
Fernandez w meczu z Halonem: 19 punktow, 4 zbiorki i 3 asysty - slabo?
Burse: 16 punktow, 12 zbiorek i 4 asysty
Castro: 9 punktow, 2 zbiorki i asysta - to i tak lepiej niz najlepsza z Polek (przynajmniej 50 % skutecznosci rzutow za dwa punkty, a nie "kobryniowe" 14,3 %).
Czy 40 punktow, 18 zbiorek i 8 asyst do powod do narzekani? Moze rzeczywiscie autor krytyki pod adresem Fernandez, Burse i Castro chodzi na inne mecze...
To dotyczyło meczu z Gorzowem, bo Ty to napisałeś po meczu z AZS-em, a nie Salamanką!! że Ci przypomnę :
Doskonała gra Marty Fernandez oraz świetna postawa Janell Burse czy Iziane Castro Marques to za mało, by pokonać pięć walczących zawodniczek, prezentujących dobry europejski poziom i doskonałą skuteczność rzutów za trzy punkty w decydujących fragmentach spotkania.
Janell świetnie z Gorzowem nie zagrała (9p, 1/3 z gry, 4zb), zresztą podobnie jak Izi (3/10 z gry), Marty występ był bardzo dobry, ale nie doskonały. No chyba, że będziesz mnie przekonywał, że postawą przeciw Gorzowowi zasłużyły na te określenia, albo że pisząc ten felieton miałeś "przed wiedzę" i odnosiłeś się do spotkania, które miało się dopiero odbyć.
2
Ałgaja pisze: miała 1 faul
damiano87 pisze:Jeden faul to odgwizdal jej sedzia...
Skoro tylko Ty to widziałeś, a nie widzieli tego nawet sędziwie, to chyba nie powinieneś jej tego wypominać, gdyż nijak na wynikach zespołu się to nie odbiło.
I co do Magdy jeszcze; W swoim tekście napisałeś, że przed tym rzutem za 3p z Gorzowem, którego nie powinna oddać kilkakrotnie pudłowała, a tak naprawdę to wcześniej ona oddała 1 rzut...więc też albo rzucała więce,j a w statsach tego nie ma, albo znów użyłeś określenia nieprecyzyjnego.
ps. odnoście felietonu jako gatunku..nie można wszystkiego tłumaczyć subiektywizmem. Jeśli ja np. napiszę zdaniem "Marta rzuca za 3 punkty równie dobrze jak jej brat" i umieszczę je w tekście reprezentującym ten gatunek publicystyczno-dziennikarski, to nie można moich wątpliwych racji bronić słowem "subiektywizm", bo to zdanie to zwykła głupota.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."