Przepraszam, czy tu biją?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Re: Przepraszam, czy tu biją?

Postautor: rzymi » 25 grudnia 2009, 01:42

Marco pisze:Edo zastosuj następującą linię obrony: To nie było celowe :mrgreen:

Przykro mi to pisać ale w tej sytuacji Ewelina niestety nic nie zdziała bo to wytłumaczenie kasuje wszystkie grzechy :mrgreen:
Świetne Marco :!: :mrgreen:
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 grudnia 2009, 04:45

kurcze mam mieszane uczucia jednocześnie wiemy że omanić jest do tego zdolny z drugiej strony Ewelina jest kutrcze linczujcie mnie ale mało wiarygodną zadowniczką którą ja w3 przeciwieństwie do Endrju w AZS-ie bym nie widział
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

anatol
Żak

Postautor: anatol » 25 grudnia 2009, 07:49

Greebo pisze:życzę Ci tego i mam nadzieję że na R22 nikt nie wpadnie na pomysł by ściągnąc te rokapryszoną gwiazdeczkę do nas.

To bardzo trafna opinia a dodać do tego TATUSIA i tylko podciąć sobie żyły.Ciekawe jak Toruń to rozwiąże bo postępowanie Omanicia nie do obrony.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 grudnia 2009, 08:09

znajac życie i działaczy przejda do porzadku dziennego. Tu na nie korzyść Eweliny wpływaja świeta!
Staszek racja, tak powinno byc w klubie, ale to jest troche inny klub. Wyobraźcie sobie ze Edo nalezy do najlepszych trenerów w historii tego klubu czy to była Energa czy tez AZS Toruń. Toruń nigdy nie miał szczescia do trenerów niekótrzy moze i byli dobrzy ale nie potrafili tego przeniść na parkiet! Jedynym który mógłby poprowadzic obecnie Energe jest chyba Piotr Błajet. Ale czy Jemu chciałoby sie porzucać prace naukową?
Marco to nie było celowe! Edo ja lubi wiec Ja tylko chwycił mocniej za reke, a jakby Ja nie lubił ...to był Ja chyba zabił! :evil:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 grudnia 2009, 09:36

Edo ja lubi wiec Ja tylko chwycił mocniej za reke, a jakby Ja nie lubił ...to był Ja chyba zabił!

Omanic w takim razie w bardzo specyficzny sposób okazuje swoją sympatie :?
i z tego co mówi Gala to nie tylko chwycił ją za rękę, ale poźniej też w ramię uderzył.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 25 grudnia 2009, 09:46

Jeżeli Gala zacznie biegać po sądach, a zapewne tak będzie, to podejrzewam, że klub wyda Jej ten list czystości. Byleby tylko sprawa się za bardzo nie nagłośniła, bo kto wie o czym jeszcze byśmy się dowiedzieli!?

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 25 grudnia 2009, 10:24

Dobrze mówisz - myśle ze Ewelina to nie jedyny wyskok trenera - skąd mamy pewność ze na treningach nie robił tego samego?
Ciekawi mnie jednak ze stało sie to podczas meczu w Pruszkowie - nasza publika jest bardzo wyczulona na zachowania trenerów - nie tylko "młyn" ale także strona "piknikowa" - przy dziwnych zachowaniach trenera reagują w szyderczy lub prześmiewczy sposób - ale jednak - na meczu nie zauważyłem zbytnio takiego zachowania - sorry jeżeli by zobaczyli ze trener uderzył zawodniczke :shock: to myśle że sporo osób by sie ruszyło... Więc ten cios czy to szarpnięcie za nadgarstek nie musiało być aż tak bardzo widoczne...
Swoją drogą trener-perwers robiący wyniki to przekleństwo - wex go tu teraz zwolnij albo daj do zrozumienia ze sie nie nadaje jak robi 5 miejsce :wink:
Jak chcecie to chętnie oddamy Wam trenera Rybczyńskiego razem z naszym kierownikiem zespołu "Gonzo" - oni są kapitalnymi pracownikami a ten drugi nawet dostał jakąs nominacje do All-Stars :lol: :lol:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 25 grudnia 2009, 11:19

Sytuacja z EWELĄ została już nagłośniona ... trudno...

,,Rozkapryszona gwiazdeczka'' - to cytat GREEBO

,,Ta dziewczynka ma 19 lat i zero szacunku dla koleżanek '' - to opinia dyrektor klubu - pani Bazińskiej.

Mówiąc o kłopotach finansowych - ktoś wspomniał że jedna z koszykarek (w domyśle GALA) idąc do sklepu wydaje 190 zł na p.......

Hmmm... Do tego fakt że rok temu podpisała 2 kontrakty i jakimś tam cudem wyszła z tego (dzięki jednak prezesowi ENERGI)

To wszystko powoduje że TERAZ Ewelina podejmując jakieś działania - może być po prostu niewiarygodna...

Oddzielam kwestię sportową - bo że jest TALENTEM - to chyba każdy przyzna ... Ale powinno odbyć się kilka spotkań po nowym roku na lini trener -zarząd - zawodniczka +kapitan zespołu... i po prostu wspólnie znaleźć wspólne stanowisko ,,CO DALEJ'' ...

Ja jestem ciekaw opinii zawodniczek co do GALI - bo osoba pani dyrektor czy prezesa albo trenera jest po prostu niewiarygodna........ Wolałbym np: spytac się anonimowo zawodniczek...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 grudnia 2009, 11:46

Koszykarz zakupy dokonywała tez zawodniczka na litere G. ale to nie była Ewelina!Nie podejrzewałbym Eweline o zaintereswoanie tego typu zakupami! Musiała miec dwa kontrakty z powodów oczywistych (wiek). Jeden podpisali rodzice niepełnoletniej zawodniczki, drugi po 18-tce musiała podpisac Ewelina. Tak mi sie wydaje!
Łukasz taka sytauacja miała juz miejsce.
Marek taka informacja prezesem Energi jest mecenas M. Krystek.Chyba wszystko jasne?

Wiarygodna jest dla kibiców!!!! Bynajmniej w Krakowie (bo znaja tam Edo) i dla nas bo mieliśmy watpliwa przyjemnośc Go poznac!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 25 grudnia 2009, 12:06

Moim zdaniem opinia tej dyrektorki klubu jest dopiero niewiarygodna! przeciez mozna spojrzec na jej wypowiedz w gazecie i od razu widac kto ma nierowno pod sufitem. Mysle, ze teraz nie ma co rozmyslac nad tym, tylko poczekac a po swietach jakies wyjasnienia napewno sie pojawia. Natomiast ja bylam na tym meczu i tlumaczenie niektorych Omanica ,ze to nie bylo celowe bo ja lubi jest zalosne bo przypadkowe to nie bylo, poza tym wczesniejsze uderzenie o ktorym Gala napisala w arykule tez bbylo przypadkowe? zastanowcie sie i przestancie ozlacac tego czlowieka a kierowac wieczne pretensje do zawodniczki.

zainteresowany
Nowy na forum

Postautor: zainteresowany » 25 grudnia 2009, 13:02

"W kontrakcie jest punkt, z którego klub się nie wywiązał w danym terminie, dlatego mogę z niego skorzystać"

chodzi tutaj o 3miesieczne juz zaległosci finansowe wiec rozwiazanie kontraktu a co za tym idzie wydanie listu czystosci moze nie byc takie trudne.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 25 grudnia 2009, 13:32

Mnie zaciekawiła jedna rzecz - że w ostatnim czasie nastąpił WYSYP nowych forumowiczów którzy ewidentnie chcą chyba dokopać klubowi z Torunia... ANATOL , DIDI23 , ZAINTERESOWANY i pewnie jeszcze ktoś się znajdzie...

Jak na dłoni widać że ktoś chce chyba zniszczyć koszykówkę w Toruniu... Ja tam nigdy nie opowiadałem się że po żadnej ze stron...

Jeśli władze klubu robiły coś dobrze - CHWALIŁEM , jeśli ,,odpieprzają '' taką manianę jak teraz - no to będę ,,JECHAŁ '' po nich - bo naturalne jest że działalność sportowa - musi być poddana ocenie kibiców...

Trenera Omanicia - chyba WSZYSCY znają z jego impulsywności , dyskusji z sędziami - niejednokrotnie dostawał DACHA lub opuszczał salę...

Co do EWELINY - kibice w TORUNIU ją bardzo polubili - właśnie za sportową postawę ale też i za charakter - po meczu ZAWSZE skora do krótkiej pogawędki , zrobienia sobie zdjęcia , podziękowania za mecz . i KAŻDY może sobie SAM wyrobić opinię co do zawodniczki. i w 99 % opinie są pozytywne. tzn. Z Eweliny naprawdę jest ,,spoko laska'' .

Co do DYREKTOR - no jeśli pani BAZIŃSKA w prasie wyjeżdza z tekstem że ,,ta dziewczynka ma 19 lat i zero szacunku dla koleżanek '' - no to w sumie dyrektor sama sobie strzela samobója... JEDZIE po zawodniczce a po trenerze nie ???

Ja radziłbym chyba pani DYREKTOR by po prostu zrezygnowała z funkcji dyrektora bo się nie nadaje i tyle... Skoro tak się wypowiada... No sorry... Powinna ochłonąć...

PS. Jeśli co do EWELINY lub każdej innej zawodniczki są ZALEGŁOŚCI 3-miesięczne - to właściwie klub - jeśli zawodniczka chce odejść - MUSI jej wydać po prostu LIST CZYSTOŚĆI - a potem naturalnie spłacić zaległości...

Zresztą prezes ENERGI - mecenas MACIEJ KRYSTEK - doradca prawny RADY MIASTA i prezydenta TORUNIA -powinien sam dobrze wiedzieć o co chodzi - i jak należy postępować...

Sądze że gdyby GALA nie była tak jechana przez trenera Omanicia - to nawet mimo ZALEGŁOŚCI - by nie chciała odejść z ENERGI - a teraz po prostu ma PRETEKST w postaci zaległości - i od strony PRAWNEJ - wszystko leży po stronie EWELINY...

jest też ASPEKT MORALNY !!! - Wszyscy wiemy jaki jest OMANIĆ - wtajemniczeni wiedzą jak bywało wcześniej na lini GALA - EDO - władze klubu też WIEDZIAŁY . Ciekawe czy prezes - lub pani dyrektor - obojętnie co zrobią w tej sprawie - będą mogli sobie spojrzeć w lustro i szczerze powiedzieć że nie mają sobie nic do zarzucenia... :shock:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 grudnia 2009, 13:56

owszem sporo nowych osób wypowiadających się w temacie o Toruniu się pojawiło... ale wiesz, to klub sam, w osobie Pani Dyrektor czy Prezesa, sobie dokopuje takimi a nie innymi wypowiedziami do prasy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zainteresowany
Nowy na forum

Postautor: zainteresowany » 25 grudnia 2009, 15:39

jezeli chodzi o moja osobe drogi kolego z Torunia to nie wiem skad takie wnioski?Temat jest powazny a to ze to sie dzieje akurat w Twoim miescie i w Twoim klubie nie ma znaczenia.Mysle ze koszykówka w Toruniu powoli sie sama niszczy bez niczyjej zewnetrzej pomocy.Jezeli trener ma swiadomosc ze moze wszystko gdyz ma podporzadkowany zarzad ktory bez wzgedu na to co robi stoi murem za nim to wlasnie mamy jedna z konsekwencji.Gratuluje Ewelinie odwagi i niezgadzania sie na takie traktowanie.
A i Ja temat tylko umieścilem a kazdy moze komentowac co myśli.pzdr

anatol
Żak

Postautor: anatol » 25 grudnia 2009, 16:37

hermes46 pisze:Koszykarz zakupy dokonywała tez zawodniczka na litere G. ale to nie była Ewelina!Nie podejrzewałbym Eweline o zaintereswoanie tego typu zakupami! Musiała miec dwa kontrakty z powodów oczywistych (wiek). Jeden podpisali rodzice niepełnoletniej zawodniczki, drugi po 18-tce musiała podpisac Ewelina. Tak mi sie wydaje!
Łukasz taka sytauacja miała juz miejsce.
Marek taka informacja prezesem Energi jest mecenas M. Krystek.Chyba wszystko jasne?

Wiarygodna jest dla kibiców!!!! Bynajmniej w Krakowie (bo znaja tam Edo) i dla nas bo mieliśmy watpliwa przyjemnośc Go poznac!

No z tymi kontraktami to oczywiście był dobry numer,który świadczy o tym że ona sama no może nie całkiem sama bo rzeczywiście byla jeszcze nie pełnoletnia nie bardzo wiedziala co chce.Podpisała kontrakty z Lotosem i Energą.Po drugie dlaczego juz wcześniej nie odeszła skoro Omanic już w zeszłym roku jej walną a podpisala kontrakt na następny sezon?????? Powód jest prosty - nigdzie nie dostanie takiej kasy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”