Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: ann » 05 stycznia 2010, 19:50

matrix pisze:
anatol pisze:
friel pisze:Wzięliby idę o zakład że w Wiśle działacze i trener chętnie zarzucili by na nią haczyk z kasą

Myślę,że w przyszłym tygodniu jeszcze pare zawodniczek będzie do wzięcia z Energi.

myślę,ze w przyszłym tygodniu anatol też będzie do wzięcia.... :lol: ploty z Torunia Nas narazie nie interesują!!! :roll:

dobrze wiesz, że w klubie z Torunia nie jest wesoło i to co pisze anatol niekoniecznie musi być plotą.
a co do Pawlak w Wiśle, to strach się przyznać, ale zgadzam się przemoe w tej kwestii :shock:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 19:52

ann pisze:dobrze wiesz, że w klubie z Torunia nie jest wesoło i to co pisze anatol niekoniecznie musi być plotą.

doskonale wiem....,ale komu potrzebny jest teraz w Toruniu ferment nie wiesz?(cieszyłabyś się z takich tekstów o twoim klubie? :roll: ) bo ja to akurat świetnie wiem!!! :wink:
PS. Łatwo pisać o czymś co kogoś zupełnie nie obchodzi.... :wink:
pozdrawiam ann!!!
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2010, 19:54 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 stycznia 2010, 19:54

matrix pisze:
ann pisze:dobrze wiesz, że w klubie z Torunia nie jest wesoło i to co pisze anatol niekoniecznie musi być plotą.

doskonale wiem....,ale komu potrzebny jest teraz w Toruniu ferment nie wiesz? bo ja to akurat świetnie wiem!!! :wink:

pisanie na forum o kiepskiej sytuacji w klubie to jest sianie fermentu? nie żartujmy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 19:57

ann pisze:pisanie na forum o kiepskiej sytuacji w klubie to jest sianie fermentu? nie żartujmy.

ja z tym klubem jestem zwiazany na dobre i złe w przeciwieństwie do anatola i jemu podobnych!!! czy tak trudno to zrozumieć? 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 stycznia 2010, 20:04

matrix pisze:
ann pisze:pisanie na forum o kiepskiej sytuacji w klubie to jest sianie fermentu? nie żartujmy.

ja z tym klubem jestem zwiazany na dobre i złe w przeciwieństwie do anatola i jemu podobnych!!! czy tak trudno to zrozumieć? 8)

nie jest trudno zrozumieć, ale nie rozumiem co ma jedno z drugim wspólnego?
to, że Ty piszesz tylko o tym co dobre w Toruniu, a anatol o wszystkim?
ups, sorki to temat o Lotosie, więc ja już kończę dyskusję :)

p.s. a takie(czyt. niepochlebne) teksty o swoim klubie to ja czytałam cały poprzedni sezon, hehe

feri
Młodzik

Postautor: feri » 05 stycznia 2010, 20:08

O! W wątku "Jak oni rozbierają" (swoje kluby) pojawiła się nawet największa strażniczka cnoty merytorycznej w wątku krakowskim Ann. To chyba znak, że wszyscy mocno już się stęsknili za emocjami typowo meczowymi... :)

HyperAZS
Nowy na forum

Postautor: HyperAZS » 05 stycznia 2010, 22:52

Teraz dopiero zobaczymy co znaczy Lotos z i tak pewnie budżetem większym niż Gorzów 8)
My z takim budżetem zdobylismy v-mistrza. A ja widzę ze spisujecie Lotos na straty :wink:
Może działacze z Gdyni w końcu zrozumieją że nie liczy się tylko kasa ale tez inne aspekty :!: Podpisano zatroskany obecną sytuacją Lotosu :mrgreen:

friel
Kadet

Postautor: friel » 05 stycznia 2010, 23:24

Dosłownie przed chwilą na tvp info w sportowym wieczorze poinformowano że z lotosem kontrakt zerwała Paulina Pawlak
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 05 stycznia 2010, 23:29

HyperAZS pisze:Teraz dopiero zobaczymy co znaczy Lotos z i tak pewnie budżetem większym niż Gorzów 8)

A co w urzędzie skarbowym pracujesz ,że wiesz takie rzeczy ? :lol:

Kasę jaką obiecało miasto jest na cały 2010 rok także nie ma co marzyć o spektakularnych transferach .

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 stycznia 2010, 23:34

HyperAZS pisze:Teraz dopiero zobaczymy co znaczy Lotos z i tak pewnie budżetem większym niż Gorzów 8)
My z takim budżetem zdobylismy v-mistrza. A ja widzę ze spisujecie Lotos na straty :wink:
Może działacze z Gdyni w końcu zrozumieją że nie liczy się tylko kasa ale tez inne aspekty :!: Podpisano zatroskany obecną sytuacją Lotosu :mrgreen:

Podpisuje się pod słowami Tankisty a ponadto skąd wiesz, co u nas się liczy? Niestety, widzę, że tylko Gorzów wie, jak budować odpowiednio zespół.
Ktoś pisał, że na każdego kiedyś przyjdzie pora. Teraz przyszła na nas, na Was prędzej czy później też przyjdzie.
ObrazekObrazek

66-400
Nowy na forum

Postautor: 66-400 » 05 stycznia 2010, 23:48

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 06 stycznia 2010, 00:10

Pawlak od poczatku sezonu nie zobaczyla zlotowki na koncie? Ktos to moze potwierdzic? Ciekawe jak sie dziewczyna czula gdy zobaczyla w grudniu na kalendarzu Tamike Cathings. Masakra po prostu... takich rzeczy sie nie robi. Trudno mi w to wszystko uwierzyc, ciagle jestem mega zaskoczony tym co sie dzieje nad morzem. Wszystko wskazuje jednak na to, ze marzenia o obronie mistrzowskiego tytulu wlasnie w Gdyni znikaja z horyzontu niczym zachodzace "w morzu" slonce latem. Jeszcze odejscie Leciejewska rozwaza ... to kto tam bedzie gral w Gdyni ?

Wisla z Pawlak w skladzie powinna ostro wrocic do gry w PLKK. Tylko czy ich budzet to wytrzyma? Sporo budzetow nie daje jednak rady tej zimy ....

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 06 stycznia 2010, 00:15

No to Pawlak najprawdopodobniej wyląduje w Krakowie - tak wynika z tego materiału... Póki co to na razie pogłoska, ale nie zdziwiłbym się gdyby tak się stało.
A to co się dzieje w Lotosie zdumiewa wszystkich bez wyjątku. :shock: Miała byc Catchings, a teraz już nawet nie będzie Pawlak. Ciekawe czy to koniec...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 stycznia 2010, 00:42

w sumie jak Wisła udźwignie wymagania Pauliny która tania nie jest to jest dobre pytanie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 06 stycznia 2010, 02:42

Generalnie obecna sytuacja Lotosu jest pokłosiem nierealizowania strategicznych celów stawianych przed klubem.

Nie wykorzystano zeszłorocznej szansy jaka jawiła sie przed klubem- wejścia co najmniej do ósemki w Ojro - gówniane Fenerbacze było jak najbardziej do pyknięcia ale ten cieniarski trener jedyne co umiał pokazać w starciach z Fenerem, to non stop przegrana tablica plus wyjudzone jedno zwycięstwo. A tych potyczek z Fenerem trochę było.

Zdobyli Mistrza, trza było wczesniej wykorzystac dobra koniunkturę i zawojować w euro -to mogłoby zachęcic potencjalnych sponsorów i przekuć sukces sportowy, przekuc w sukces marketingowy.

Ale oczywiście NIE, bo po co? W końcu nudziary z Feneru to przeszkoda nie do przejscia dla tego niezwykłego trenerskiego talentu z Gdyni.

A jeszcze krytykując zeszły sezon- tak jak pisałem- z niezłym składem, tylko jedno zwycięstwo z Sibenikiem ma wyjedzie, a całą reszta oczywiscie przegrana, bo w końcu po co w ogóle grać cokolwiek na wyjezdzie, a nie daj Boze jeszcze wygrać?

Zwycięstwo we Francji z pozostałościami po USVO mogło zagwarantować lepsze rozstawienie i uniknąc Feneru, który robi się przeciwnikiem z cyklu Brno- czyli przegrywamy jak leci.

W tym sezonie - trza było wydusic zwycięstwo z Brnem na wyjezdzie gdzie przez dłuższy czas było wyrównanie plus wygrać obligatoryjnie z Tarbes i Szeviep na wyjezdzie.

Moi Drodzy niewykorzystane sytuacje sie mszczą - nie można tolerować partactwa i fuszerki, w dzisiejszym sporcie nie można sobie pozwalać na bezsensowne porazki, a jesli czlowiek juz sobie pozwala, moze to go drogo kosztować. Jakbym był sponsorem to po zeszłorocznej porazce z Fenerem o ćwiercfinał nie dałbym na zespoł ani złotowki.

Winniki i wlodarze w Gdyni musza sobie uświadomić, że pewne kwestie ich przerosły- włodarze -tolerowanie trenera cieniasa i wczesniej zatrdunianie takich wynalazkow jak Skrzecz, a trener, powinien mieć sam poczucie wstydu i po zeszłorocznej paskudnej wtopie w euro, odejśc z zespołu.

Jest mi potwornie zal Lotosu- to bardoz zasluzony klub dla naszej koszykówki ale kazdy jest kowalem własnego losu- niewykorzystane sytuacje się mszczą, a Lotos zdecydowanie i bezpardonowo przekroczył limit porazek w Ojro w ostatnich sezonach.

A sponsorzy tego nie lubią.

Oby jednak klub sie nie rozpadł - moze jednak lepiej byłoby się wycofać z Ojro niz dostać po dupsku od Brna 40 pkt? Takie tragiczne wyniki jak np 92 :51 jak sprzed lat idą w swiat i nadganianie takiego ohydnego bilansu moze zając lata swietlne.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”