Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

walczacy z wiatrakami
Żak

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: walczacy z wiatrakami » 06 stycznia 2010, 07:33

paulo2907 pisze:A to co się dzieje w Lotosie zdumiewa wszystkich bez wyjątku. :shock:

mnie raczej nie zdumiewa :cry: przecież to tylko efekt polityki klubu, która od jakiegoś czasu jest taka a nie inna i można było spodziewać się, że za chwile wszystko wybuchnie. I wybuchło. I wkurwiam się bo to co budowano przez tyle lat spieprzono w ciągu roku, może półtora. Nikt tylko nie myślał, że stanie sie to za "panowania" Krawca :(
no cóż trzeba dalej kibicować bo tylko to nam zostaje...
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 06 stycznia 2010, 08:11

Piękny pogrzeb nam urządzono...

Bełkotu o tym jak to teraz pokażemy swoja prawdziwą wartość (nawet obecnie mając większy budżet :lol: ) nawet nie chce mi się komentować. My nie mamy kochani żadnego budżetu.
Cudem będzie wejście do półfinału...
Gdzie wyląduje Paulina tam przeczuwam znaczący wzrost szans na misia. Ciekawe czy dzwoniła też do Krzysia :roll:

Teraz kasę od Szczurka wyda się na oddanie długów a na kolejny sezon nic z niej nie zostanie. I dalej będziemy w dupie, ale przynajmniej będzie o tym wiadomo we wrześniu.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 06 stycznia 2010, 08:25

przemoe pisze:Piękny pogrzeb nam urządzono...

raczej nie jest to piękny pogrzeb.... mnie jest wstyd :(
i na dobre i na ZŁE!!!

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 06 stycznia 2010, 09:57

HyperAZS pisze:Teraz dopiero zobaczymy co znaczy Lotos z i tak pewnie budżetem większym niż Gorzów 8)
My z takim budżetem zdobylismy v-mistrza. A ja widzę ze spisujecie Lotos na straty :wink:
Może działacze z Gdyni w końcu zrozumieją że nie liczy się tylko kasa ale tez inne aspekty :!: Podpisano zatroskany obecną sytuacją Lotosu :mrgreen:

Skoro nie potrafisz napisać nic sensownego, to przeczytaj to:

Wszyscy bez wyjątku z Gdyni mają w dupie twoją troskę :!: :!: :!: Ogólnie to możesz się odpierd... od Gdyni, Lotosu, naszych problemów i zająć się swoja sytuacją w Eurolidze, lizaniem d... trenerowi kadry i umacnianiem przymierza z Lesznem :!: :!: :!: A od Gdyni jeszcze raz Ci napisze, odpierd... się :mrgreen:

edit: Kuba dziękuje :wink:
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 09:59 przez .:Lukas:., łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 stycznia 2010, 09:59

z wielkim przerażeniem czytam to wszystko, co tu widzę! od jakiegoś czasu wisiały chmury nad Lotosem, ale nie sądziłem, że będzie to aż tak wielkie i nagłe załamanie pogody. jeśli to, co było słychać w materiale TVPSport jest prawdą to :shock: :shock: :o Jeśli potwierdzą się doniesienia, że Paula w Wiśle, to cała liga może się nieźle przewrócić... potencjalny półfinał Wisła-Gorzów (bo mimo wszystko ciężko mi uwierzyć, że stanie się aż tyle niespodzianek, byśmy my albo Lotos spadli poniżej 3... choć wobec takiego a nie innego Lotosu wszystko jest jeszcze możliwe... :roll: ) zapowiada się rewelacyjnie... Wisła z Pawlak zyskuje to, co miała dać Kułaga - odpoczynek dla Cohen i więcej minut np. dla pary Fernandez-Burse... Pawlak - Fernandez - Zohnova/Castro - Kobryn - Burse :shock: jak na mnie, ta piątka robi wrażenie... Może się okazać że Paulina jest tym brakującym krakowskim ogniwem, mianowicie dobrą Polką na obwodzie. miała nią być Skorek ale się nie udało (kolejny raz w Wiśle...). bardzo jestem ciekaw jak to się wszystko dalej potoczy i jak Lotos wygrzebie się z tych problemów, bo nie wierzę, że ściągną dziewczyny ze swoich juniorskich zespołów i bez wzmocnień dograją do końca...

pzdr

ps. - Lukas ode mnie masz plusika. za wulgaryzmy

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 stycznia 2010, 10:11

Pytanie czy Wisłę stać na kontrakt dla Pauliny tania to ona nie jest :) ja obstawiam ,że wybierze kierunek zachodni .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 06 stycznia 2010, 10:14

friel pisze:Pytanie czy Wisłę stać na kontrakt dla Pauliny tania to ona nie jest :) ja obstawiam ,że wybierze kierunek zachodni .

a może zakładzik? krata browara dla smutnych kibiców Lotosiku? :wink:
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 06 stycznia 2010, 10:36

friel pisze:Pytanie czy Wisłę stać na kontrakt dla Pauliny tania to ona nie jest :) ja obstawiam ,że wybierze kierunek zachodni .

Tak , to jest możliwe. Tylko z kolei kto z zachodu da jej wysoki kontrakt ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 stycznia 2010, 10:49

już wybrała. i bynajmniej nie jest to kierunek zachodni,a południowy.
cóż, będzie ciekawie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 06 stycznia 2010, 10:56

Moim zdaniem ten sezon Lotos może już spisać na straty.....w Eurolidze wielka klapa, w PLKK nie będą w stanie powalczyć z Gorzowem czy Krakowem o Mistrza.....myśle, że miejsce w pierwszej 4 będzie w tym sezonie dla nich sukcesem..

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 06 stycznia 2010, 11:05

ann pisze:

już wybrała. i bynajmniej nie jest to kierunek zachodni,a południowy.
cóż, będzie ciekawie.

Tzn? Wisla? Bo z Gdyni prawie wszystko co ma znaczenie w koszykowce jest na poludniu.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 11:06

Dżi ej el ej pisze:Moim zdaniem ten sezon Lotos może już spisać na straty.....w Eurolidze wielka klapa, w PLKK nie będą w stanie powalczyć z Gorzowem czy Krakowem o Mistrza.....myśle, że miejsce w pierwszej 4 będzie w tym sezonie dla nich sukcesem..

a ja jestem ciekaw(bez złośliwosci oczywiście),jak to wszystko znosi budowniczy gdyńskiej potęgi czyli Mieczysław Krawczyk......jest chyba zapracowany,bo wczoraj dla TVP wypowiedział się tylko Winnicki and dyrektor Kicior...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 06 stycznia 2010, 11:44

Myślę, że Paulina obniży swoje warunki finansowe i zagra dla Wisły, tam ma szanse na grę i na mistrzostwo. Zachód to wielka niewiadoma a nasze dziewczyny nie są raczej chętne do wojaży po Europie. Nie wiem czy w dalszej rundzie pucharów będzie mogła wystąpić i to też może mieć znaczenie dla potencjalnego pracodawcy.

A Lotos myślę że sobie poradzi, w Trójmieście jest wiele firm, Krawczyk zawsze był obrotny i tym razem da rade... Asseco stworzyło nowy klub koszykarzy w Gdyni, może więc skusi sie na sponsoring dwóch klubów? Co prawda nie takie sportowe firmy padały ale jakoś wydaje mi się, że dopełnią skład (może kosztem Torunia?) i powalczą o brąz...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 06 stycznia 2010, 12:19

normalnie człowieka szlag trafia.

Jak dla mnie Lotos w ostatnich latach popełniał jeden błąd - brak dobrego trenera. Skrzecz czy Winnicki to nie są fachowcy od żeńskiego basketu. A wygrywać ligę z samograjami to nie sztuka. Dużo lepiej Lotos wyszedłby zatrudniając klasowego trenera i kupując solidne zawodniczki (bez głośnych nazwisk) i tworząc zespół. W Europie samograjami nie zwojuje się obecnie nic, musi być trener z jajami.A sponsorów raczej interesują rozgrywki europejskie (oczywiście nie dotyczy to wszystkich klubów, ale tych co od ładnych kilku lat grają w Europie).

Np. Lotos mógł parę lat temu wziąć przykład np. z Bourges czy Sopronu, gdzie nie ma wielkiej kasy, a mimo to ekipy te pokazują się z dobrej strony w Europie (z lepszej niż Lotos w obecnej edycji z gwiazdami pokroju Matovic, Beard czy Christon). Pograć w takim słabszym składzie pod względem nazwisk, wypromować jakieś 2-3 koszykarki, oszczędzając trochę kasy na przyszłe sezony i za jakiś czas zaszaleć i powalczyć o coś więcej w Europie.

A tak w ogóle zastanawiam się dlaczego Asseco, albo PGE nie sponsoruje żeńskiego basketu (obie firmy sponsorują odpowiednio koszykówkę męską, siatkówkę męską i piłkę ręczną kobiecą, oraz siatkówkę męską i koszykówkę męską). A moim zdaniem łatwiej zaistnieć w Europie sponsorując koszykarki niż koszykarzy (chodzi mi o sukces sportowy, bo marketingowo to chyba tylko coroczne udziały w Final Four mogłyby się równać z awansem męskiej drużyny do TOP16)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 12:21

markylipek pisze:Co prawda nie takie sportowe firmy padały ale jakoś wydaje mi się, że dopełnią skład (może kosztem Torunia?) i powalczą o brąz...

nic mnie już nie zdziwi zwłaszcza,ze zawodniczki ustawiają się w kolejce tam,gdzie jest większa,a co najważniejsze znacznie pewniejsza kasa....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”