Co słychać w Bydgoszczy ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Co słychać w Bydgoszczy ?
Co sądzicie o nowych wzmocnieniach Artego ?
młoda pełna energii rozgrywająca Young i doświadczona Chomać.....myśle, że w takim składzie bydgoski zespół utrzyma się w PLKK, a może nawet pokusi się o jakąś niespodzianke
pięknie by było gdyby wygrali np z lotosem albo energą....
Re: Co słychać w Bydgoszczy ?
Dżi ej el ej pisze:Co sądzicie o nowych wzmocnieniach Artego ?młoda pełna energii rozgrywająca Young i doświadczona Chomać.....myśle, że w takim składzie bydgoski zespół utrzyma się w PLKK, a może nawet pokusi się o jakąś niespodzianke
pięknie by było gdyby wygrali np z lotosem albo energą....
dla kogo byłoby pięknie dla Ciebie?
nie przesadzajmy z tymi wzmocnieniami choć niespodzianek zwłaszcza w kobiecym sporcie nie mozna wykluczyć....
PS. Lubię Ole,ale nie zapominajmy,ze dziewczyna ma obecny sezon najgorszy w swojej karierze!!!
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
lotos i energe po prostu podałem dlatego, że z czołówki jak narazie tylko tam źle sie dzieje...
no niestety Ola ma słaby ten sezon, ale miejmy nadzieje, że w Bydgoszczy sie odbuduje i reszte sezonu zagra jak poprzedni w Rybniku
no niestety Ola ma słaby ten sezon, ale miejmy nadzieje, że w Bydgoszczy sie odbuduje i reszte sezonu zagra jak poprzedni w Rybniku
-
Timothy White
- Nowy na forum
Artego się utrzyma nie dlatego że się wzmocni tylko dlatego że ta liga jest słaba i spadam jeden zespół MUKS według mnie,rywalizacja w dole tabeli nie będzie ciekawa i emocjonująca do końca,takie jest moje zdanie pzodrawiam:)
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
ja tam życzę Artego utrzymania, bo wtedy za rok znów derby 
a Ola chyba w słabszej drużynie sie powinna odbudować
a Ola chyba w słabszej drużynie sie powinna odbudować
derby bedziesz miec szybciej!O ile na nie przyjdziesz! Przy MUKS-ie mawet bez wmocnień Artego sie utrzyma!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
hehe a no tak
jasne że przyjde, od 16 biorę się do roboty, bo ostatnio zaniedbałem ukochaną drużynę 
Przyszłość Amerykanki Jasmine Young w Artego rozstrzygnie się w czwartek
(as)
Koszykarki Artego Bydgoszcz zapomniały już o spotkaniu z Wisłą (56:71). W sobotę w Gdyni zmierzą się z Lotosem. Czy wykorzystają szansę, że rywalki są osłabione?
Dobre trzy kwarty (48:46 po 30 minutach, w 4. 8:25) z niepokonaną w Eurolidze Wisłą, i to bez Lori Crisman, pozwalają optymistycznie spojrzeć na kolejne potyczki Artego. Co prawda najbliższa, sobotnia (17) w Gdyni z Lotosem nie jest z gatunku tych, które trzeba koniecznie wygrać, ale potem nasz zespół gości ŁKS, MUKS i Lidera i jeśli zwycięży, może być pewniejszy utrzymania się.
Nie oznacza to, że nie może pokusić sie o niespodziankę w Gdyni. Głównie dlatego, że raczej zagra już Crisman, która miała kilka dni odpoczynku po podkręceniu kostki, a być może także testowana rozgrywająca Jasmine Young.
- Amerykanka miała już kilka treningów. Jej atuty to dobry przegląd sytuacji i dogranie piłki do wysokich, ma też niezły rzut i jest szybka. Zastanawiająca jest tylko jej gra w obronie, bo mam momenty dobrej defensywy, ale czasami za łatwo daje się mijać. W środę zagramy wewnętrzną gierkę z naszymi sędziami i wtedy przyjrzę się jej w trakcie meczu. Decyzję czy zostanie, podejmiemy w czwartek - mówi trener Adam Ziemiński.
Druga szansa na sensację to kłopoty finansowe Lotosu. Z klubu odeszły Shameka Christon, Emilia Podrug, Paulina Pawlak, Alana Beard, a kontuzjowana jest Magdalena Leciejewska. To średnio 51,7 pkt., 20,9 zb. i 11,7 as. zespołu! Do Erin Phillips i Ivany Matić oraz kilku młodych Polek doszła tylko Szwedka Louice Halvarsson (grała w Spartaku Moskwa).
Co prawda w niedzielę Lotos łatwo ograł Odrę Brzeg 74:58, ale Artego ma ochotę postawić trudniejsze warunki, a przy tym Lotos będzie zmęczony czwartkowym meczem w Eurolidze. Trzeba wykorzystać nadarzającą się okazję!.
www.pomorska.pl
(as)
Koszykarki Artego Bydgoszcz zapomniały już o spotkaniu z Wisłą (56:71). W sobotę w Gdyni zmierzą się z Lotosem. Czy wykorzystają szansę, że rywalki są osłabione?
Dobre trzy kwarty (48:46 po 30 minutach, w 4. 8:25) z niepokonaną w Eurolidze Wisłą, i to bez Lori Crisman, pozwalają optymistycznie spojrzeć na kolejne potyczki Artego. Co prawda najbliższa, sobotnia (17) w Gdyni z Lotosem nie jest z gatunku tych, które trzeba koniecznie wygrać, ale potem nasz zespół gości ŁKS, MUKS i Lidera i jeśli zwycięży, może być pewniejszy utrzymania się.
Nie oznacza to, że nie może pokusić sie o niespodziankę w Gdyni. Głównie dlatego, że raczej zagra już Crisman, która miała kilka dni odpoczynku po podkręceniu kostki, a być może także testowana rozgrywająca Jasmine Young.
- Amerykanka miała już kilka treningów. Jej atuty to dobry przegląd sytuacji i dogranie piłki do wysokich, ma też niezły rzut i jest szybka. Zastanawiająca jest tylko jej gra w obronie, bo mam momenty dobrej defensywy, ale czasami za łatwo daje się mijać. W środę zagramy wewnętrzną gierkę z naszymi sędziami i wtedy przyjrzę się jej w trakcie meczu. Decyzję czy zostanie, podejmiemy w czwartek - mówi trener Adam Ziemiński.
Druga szansa na sensację to kłopoty finansowe Lotosu. Z klubu odeszły Shameka Christon, Emilia Podrug, Paulina Pawlak, Alana Beard, a kontuzjowana jest Magdalena Leciejewska. To średnio 51,7 pkt., 20,9 zb. i 11,7 as. zespołu! Do Erin Phillips i Ivany Matić oraz kilku młodych Polek doszła tylko Szwedka Louice Halvarsson (grała w Spartaku Moskwa).
Co prawda w niedzielę Lotos łatwo ograł Odrę Brzeg 74:58, ale Artego ma ochotę postawić trudniejsze warunki, a przy tym Lotos będzie zmęczony czwartkowym meczem w Eurolidze. Trzeba wykorzystać nadarzającą się okazję!.
www.pomorska.pl
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
mam nadzieje, że tym razem Artego pokusi sie o tą niespodziankę, która miała nastąpić już w poprzedniej kolejce
tym bardziej ze dojdzie Lori i mam nadzieje Young ;]
przeceniasz chyba troszke mozliowści zawodniczek Artego. Macie skład na pozycje 7-12 ale nawet w PO za duzo nie pogracie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
ja nie mówie ze od razu wejdziemy do Play-offów, ale żeby tylko bezpiecznie powalczyć o pozostanie w lidze co myśle z takim składem powinno sie udać
a gdyby były te PO to już byłby plan ponad maximum dla zarządu Artego 
- markylipek
- Młodzik
Ja uważam, że w Gdyni może dojść do niespodzianki, po cichu na nią licze 
matrix pisze:Przyszłość Amerykanki Jasmine Young w Artego rozstrzygnie się w czwartek
(as)
http://www.pomorska.pl
Matovic.

markylipek pisze:Ja uważam, że w Gdyni może dojść do niespodzianki, po cichu na nią licze
nie wydaje mi się....
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Ciekawe będą pojednyki Matović z Crisman
..... ja liczę na niespodzianke, chociaż teraz po świetnym meczu euroligowym Lotos jest na fali i ciężko będzie...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”