TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: hermes46 » 29 stycznia 2010, 15:07

bart_81 pisze:Wydawało mi się że Lotos ma wysokie Polki. Po co tam jeszcze Gala?

zeby znów siedziec na ławce. W Toruniu nie grała to napewno bedzie grac w Gdyni. No fakt moze grac w ...I lidze!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 29 stycznia 2010, 15:15

Sosna i Olivka jakoś grają.... :wink:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 stycznia 2010, 15:19

Łukasz (L) pisze:Sosna i Olivka jakoś grają.... :wink:

Ewelinie obie dziewczyny pokazały miejsce w szeregu w trakcie meczu w Toruniu. Gdzie Gala sobie nie pograła, a była wypoczeta (nie grała w Sibenniku). Oczywiście życze Ewelinie jak najlepiejej bo w życiu trzeba zawsze miec jakies wyzwanie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 29 stycznia 2010, 15:25

Chciała potrenować u prawdziwego fachowca jakim jest Winnicki, który wyzwoli w niej nowe pokłady energii, obudzi uśpiony i wstrzymany nieco przez 1,5 roku talent i pozwoli wznieść się stopień wyżej w koszykarskiej hierarchii ;-) To chyba logiczne :-)

Ja jej życzę jak najlepiej ale 6 marca w meczu Lotos-Energa nie będę jej kibicować :-)

st
Żak

Postautor: st » 29 stycznia 2010, 15:47

na U-20 w Gdyni grała bardzo przyzwoicie:)
taką trochę radosną koszykówkę ale fajnie się oglądało :)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 stycznia 2010, 16:23

Łukasz (L) pisze:Sosna i Olivka jakoś grają.... :wink:

Tylko na troszkę innych pozycjach....

Dla mnie to chory transfer...
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 16:30

hellraiser pisze:
Dla mnie to chory transfer...

powiem tak: Ewelina podała ostatnio za główny powód opuszczenia Torunia sprawy finansowe-i co borykający się z tymi samymi problemami(kto się z nimi nie boryka? :lol: ) Lotos to wszystko nadrobi? Ewelina narzekała na małą ilość minut na parkiecie-i co w lepszym ciągle personalnie od Torunia zespole będzie grała więcej? :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 29 stycznia 2010, 17:50

Ja tam sie z tego transferu tylko ciesze. Wiadomo ze nasz zespól w obecnym skladzie bynajmniej nie jest faworytem do zdobycia mistrza, ale naszym celem jest wlasnie mistrz, wiec kazda dobra zawodniczka jest na wage zlota. A Gala gwarantuje co najmniej przywzoity poziom. Dobrych zawodniczek nigdy za duzo. Poza tym transfer Gali móglby sie okazac szczególnie trafny gdyby - odpukac!!! - Leci albo Jujce trafila sie kontuzja badz dolek formy.
Ale tak czy siak konieczne jest pozyskanie jakiejs "trójki". Nie rozumiem czemu ciagle sie przewija nazwisko McCoughtry. Przeciez ta zawodniczka jest zakontraktowana w Koszycach i bedzie grala z tym zespolem w play-off Euroligi. Gra bardzo dobrze, wiec tamtejsi dzialacze musieliby byc naprawde chorzy umyslowo zeby sie jej pozbywac. Wiec po jaka cholere mielibysmy ja stamtad zabierac?

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 29 stycznia 2010, 18:15

Nowe zgłoszenia koszykarek

O północy 1 lutego br. upłynie termin zgłaszania nowych koszykarek do gry w rozgrywkach Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet w sezonie 2009/2010. Dzisiaj do godz. 16:00 uprawnienie otrzymały kolejne zawodniczki.
Uprawnienie do gry otrzymała:
GAHAN Tracy ur. 18.07.1980 r., 185 cm, poz. 3 (Super-Pol Tęcza Leszno)

http://www.plkk.pl

:shock: Dla mnie dość zaskakująca sytuacja. Pruszków rozstaje się z nią bo jest za droga, a Leszno które rozwiązało kontrakt z Robinson (a nie była chyba aż tak droga) podpisuje kontrakt z Gahan. Myślałem że w tej lidze już nic mnie nie zdziwi...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 18:18

BARTOLINO pisze:Myślałem że w tej lidze już nic mnie nie zdziwi...

to źle myślałeś..... :lol: Kluby "wariują",bo niektórym play-off może się wymknąć..... :shock:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 29 stycznia 2010, 18:43

Pruszków zrezygnował z drogiej Gahan na rzecz tańszej SISSOKO - choć chciał EGENTi.
Leszno zrezygnowało z taniej Robinson bo nie miało kasy a zakontraktowało drogą Gahan :lol: :lol: :lol:

Śmiechu warte - no ale tonący brzytwy się chwyta...

No al GAHAN to niezły gracz - więc fajnie że jeszcze pogra w FGE

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 29 stycznia 2010, 20:43

ej chlopaki wy w tym Toruniu to naprawde macie jakies kompleksy co ? tonący sie brzytwy chwyta ? a widziales zeby Tecza Leszno tonela ? facet ogarnij się nikomu nigdzie play off nie ucieka.

i info panowie poloficjalne jest takie :

primo Gahan nie jest zbytnio droższa zawodniczka, przynajmnie j Tecza nei placi jej wiecej niz Lider :) a po drugie z tego co slyszalem p otym jak Pruuszkow z niej zrezygnowal to ona sama sie do nas zglosila i klub jej zaoferowal wlasne warunki :) i nie bojcie sie nie placimy duzo bo Gahan zrozumiala ze koniec stycznia a ona moze zostac bez wyplaty wiec musiala isc na spore ustepstwa:)

secundo sprawa Eweliny G. nie no dziewczyna pstro w glowie chyba ma , rozmowy z Lesznem byly i propo tez poszlo konkret, pozniej telefon milczy i co sie okazuje znowu idzie w duzy klub zeby nie wiem siedziec na lawce :) pozdrawiam przyklad jak mozna marnowac talent :) szkoda ze nie myslala chociaz jak Didi ehh..
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 stycznia 2010, 20:51

prezesio Krawczyk Ewelinie najpierw kupic nowy telefon! :mrgreen: :D bo stary cos traci zasieg!
A może to jej wysoka kultura nie pozwala dac odpowiedz negatywna osobom która rozmawia?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 20:52

Mozarthio pisze:
secundo sprawa Eweliny G. nie no dziewczyna pstro w glowie chyba ma , rozmowy z Lesznem byly i propo tez poszlo konkret, pozniej telefon milczy i co sie okazuje znowu idzie w duzy klub zeby nie wiem siedziec na lawce :) pozdrawiam przyklad jak mozna marnowac talent :) szkoda ze nie myslala chociaz jak Didi ehh..

nooo nie Ewelina...niedługo nawet najbystrzejszy kibic tego nie ogarnie... :lol:
dojdzie jeszcze do tego,że z jakimś klubem euroligowym rozmawiała....

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 29 stycznia 2010, 20:53

Ona poszła do Lotosu, po to żeby jej "ładna buźka" zdobiła ławke rezerwowych podczas meczu ;) a reszta zawodniczek będzie robić swoje ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”