TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: Endrju » 09 kwietnia 2010, 15:58

friel pisze:było by to niezłe wzmocnienie choć nie wiem czy Trener kadry nie sięgnie po nią ...

raczej nie rób sobie nadzieji... Moj typ to Bydgoszcz albo Torun.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 09 kwietnia 2010, 23:46

moze wróci na stare smieci-to mój typ
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 kwietnia 2010, 06:58

hermes46 pisze:moze wróci na stare smieci-to mój typ

stare śmieci to już zupełnie inna bajka i na dodatek teraz są bardzo wybredne...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 10 kwietnia 2010, 07:48

Aga miala chyba jakis zgrzyt z Maciejwskim. Pamietam, ze nawet po tych wszystkich kontuzjach Darek chcial ja w zespole... dalej wierzyl, ze bedzie z niej koszykarka ale Szott nie palila sie juz do gry w Gorzowie. Byl nawet taki wywiad w ktorym trener powiedzial, ze kontaktuje sie z klubem juz tylko przez swojego agenta. Nie wygladalo to tak, ze odchodzi ale zostawia sobie drzwi otwarte. Dzisiaj Gorzow gra taka koszykowke, ze Aga chyba tak srednio pasuje ... czasy sie zmienily i nie przypuszczam aby szybko do nas wrocila .... jesli w ogole kiedykolwiek wroci.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 kwietnia 2010, 08:06

Jack Napier pisze:Aga miala chyba jakis zgrzyt z Maciejwskim. Pamietam, ze nawet po tych wszystkich kontuzjach Darek chcial ja w zespole... dalej wierzyl, ze bedzie z niej koszykarka ale Szott nie palila sie juz do gry w Gorzowie. Byl nawet taki wywiad w ktorym trener powiedzial, ze kontaktuje sie z klubem juz tylko przez swojego agenta. Nie wygladalo to tak, ze odchodzi ale zostawia sobie drzwi otwarte. Dzisiaj Gorzow gra taka koszykowke, ze Aga chyba tak srednio pasuje ... czasy sie zmienily i nie przypuszczam aby szybko do nas wrocila .... jesli w ogole kiedykolwiek wroci.

Dokladnie, szanse na gry Agi w Gorzowie sa chyba bliskie zeru...
Od czasu kiedy rozstala sie z Klubem... Klub "zrobil 2 kroki do przodu" a ona (wliczajac ciąze, roczna przerwa w treningach) jeden krok na pewno do tylu.
W dodatku nie sadze zeby (poza zagranica) chcial sie z Kujaw gdziekolwiek ruszac skoro w wywiadzie pisali ze dostala tam mieszkanie.
Temat Gorzowa uwazam raczej za zamkniety !

Ale fajnie by bylo jakby wrocila do Polskiej ligi ; ) W Gorzowie mysle ze kibice pamietaja jej wklad w pierwszy medal dla gorzowskiego basketu ; )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 kwietnia 2010, 11:52

teoretyzuję, ale zdaje się, że temat wyjazdu naszej Kadry do USA na początku maja można uznać za zamknięty. trudno mi wyobrazić sobie, żeby udało się skończyć rozgrywki ligowe przed planowanym terminem wylotu. Prawdopodobnie przez co najmniej tydzień żadnego grania nie będzie i mam nadzieję, że władze ligi nie będą chciały na siłę zdążyć, dyktując mecze co 2 dni na przykład... z drugiej strony - ciekawa sprawa może wyjść z kontraktami niektórych koszykarek. nie jest chyba jakąś wielką tajemnicą, że niewiele zawodniczek ma umowy dłuższe niz do początku maja. zwlaszcza Amerykanek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 kwietnia 2010, 16:12

Kuba pisze:teoretyzuję, ale zdaje się, że temat wyjazdu naszej Kadry do USA na początku maja można uznać za zamknięty. trudno mi wyobrazić sobie, żeby udało się skończyć rozgrywki ligowe przed planowanym terminem wylotu. Prawdopodobnie przez co najmniej tydzień żadnego grania nie będzie i mam nadzieję, że władze ligi nie będą chciały na siłę zdążyć, dyktując mecze co 2 dni na przykład... z drugiej strony - ciekawa sprawa może wyjść z kontraktami niektórych koszykarek. nie jest chyba jakąś wielką tajemnicą, że niewiele zawodniczek ma umowy dłuższe niz do początku maja. zwlaszcza Amerykanek

Tutaj byl zastepczy terminarz gdyby Wisla awansowala do polfinalow.
Terminarz przecudny dla Kibica
Połfinały
14/15.04 - Środa/Czwartek
18.04- Niedziela

Finaly
21/22.04 - Środa/Czwartek
25/26.04 - Niedziela/Poniedzialek
29.04 - Czwartek
1.05 - Sobota
3.05 - Poniedzialek

Edit terminarz nie pasuje ... (Wiec najlepiej by bylo jakby mecze zakonczyly sie z tygodniowym opoznieniem... tylko nie wiem jakby to sie mialo z kontraktami i WNBA).

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 kwietnia 2010, 07:27

hmm no gdyby rozgrywać finały bez Amerykanek to Ewentualne spotkane której kolwiek drużyny z Lotosem Gdynianki najmniej by straciły
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 kwietnia 2010, 09:12

friel pisze:hmm no gdyby rozgrywać finały bez Amerykanek to Ewentualne spotkane której kolwiek drużyny z Lotosem Gdynianki najmniej by straciły

Bez przesady. Jakie pole manewru miałby wówczas Lotos na pozycjach 1-3?? :roll:

A co do Szott, to uważam dokładnie jak Endrju - AZS poszedł do przodu, a ona rozmieniła swoją karierę na drobne. Cypr i Szwajcaria to nie są miejsca, w których można byłoby rozwinąć się koszykarsko. Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby Maciejewski powołał ją w przyszłym roku choćby do szerokiej kadry, zwłaszcza że po urodzeniu dziecka będzie potrzebować nieco czasu, aby powrócić do względnej formy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 12 kwietnia 2010, 11:03

Moim zdaniem, oprócz kontuzji problemem Agi może być to:

Agnieszka Szott, nazywana przez koleżanki ze Stilonu Gorzów „Pysią”, w ekstraklasie zadebiutowała w wieku 14 lat. Lokalne gazety pisały o niej „królowa z ósmej klasy”.

Jeżeli w wieku 14 lat zostajesz gwiazdą, a dopiero po kolejnych 14 latach stwierdzasz, że:

Jak zobaczyłam ich treningi, to przekonałam się, że w porównaniu z naszymi to niebo a ziemia. W terenie za Rafałem nie mogę nadążyć. O siłowni nawet nie wspominam. Obiecałam sobie, że nigdy już nie będę narzekać na intensywność ćwiczeń - mówi Agnieszka Szott.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 kwietnia 2010, 12:02

FGE: Nie będzie spotkań o miejsca 5-8?

Jak informuje leszczyńskie Radio Elka, zaplanowana na miniony weekend, a odwołana z powodu żałoby narodowej rywalizacja o miejsca 5-8 w ekstraklasie koszykarek może nie zostać już rozegrana.W obliczu tragedii, jaka spotkała naród polski kluby mające zagrać o te pozycje mają wystosować propozycję przedwczesnego zakończenia rozgrywek do władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Właśnie ten organ podejmie ostateczną decyzję.

Przypomnijmy, że o miejsca 5-6 powinna zagrać Wisła Can-Pack Kraków z Odrą Brzeg, a w dwumeczu o lokaty 7-8 zmierzyć się miały zespoły Super Pol Tęczy Leszno i UTEX ROW Rybnik.
www.sportowefakty.pl

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 12 kwietnia 2010, 13:55

W związku z nadzwyczajną sytuacją i Żałobą Narodową, Polska Liga Koszykówki Kobiet po konsultacji z zainteresowanymi klubami postanowiła nie rozgrywać meczów Ford Germaz Ekstraklasy o miejsca 5-6 i 7-8 i zakończyć rywalizację według miejsc w klasyfikacji po rundzie zasadniczej sezonu 2009/2010.

Klasyfikacja końcowa o miejsca 5-8 przedstawia się następująco:

5. Wisła Can-Pack Kraków
6. Odra Brzeg
7. Super Pol Tęcza Leszno
8. Utex ROW Rybnik

plkk.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 kwietnia 2010, 17:20

Zastanawia mnie, czemu nie ma jeszcze ustalonego terminarza na półfinały skoro na mecze o miejsca 9-13 juz jest..

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 12 kwietnia 2010, 17:33

"Polska Liga Koszykówki Kobiet informuje, że terminarz meczów półfinałowych, z uwagi na ustalanie terminu narodowych uroczystości pogrzebowych, zostanie opublikowany jutro tj. w dniu 13.04.2010 r.

PLKK"

Stary
Nowy na forum

Postautor: Stary » 13 kwietnia 2010, 08:02

A może finał rozegrać do dwóch wygranych spotkań. Zawodniczki
to nie maszyny i przy dzisiejszej tragedi i wyjeździe kadry do USA
to być może jedyna sensowna możliwość? Wiem, że nie powinno
się zmieniać przepisów w czasie trwania rozgrywek. Można też
odwołać wyjazd kadry do Stanów Zjednoczonych. Tylko czy zawarte kontrakty z dziewczynami z zagranicy pozwolą na przedłużenie
sezonu? Niestety nie mamy miliona możliwości.
Zimne glowy dzialaczy zadecydują czy potrafimy się znaleść w tej
trudnej sytuacji. Oczywiście można też grać codziennie i pogrążyć
zdrowie kilku naszych zawodniczek. Ktoś musi zadecydować!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”