JUNIORKI 2009/2010

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Re: JUNIORKI 2009/2010

Postautor: Gość » 31 maja 2010, 22:02

[quote="bolja"]Pierwsza piątka turnieju to niezły folklor. Ciekawe, czy pani z numerem 20 z Wołomina nie czuła się lekko niekomfortowo w tym towarzystwie, podobnie jak pani z numerem 13 z MUKS-u...

Nagroda dla trenerki Jabłońskiej to kolejny żart. No chyba, że taki był warunek sponsorów, że puchary i statuetki muszą zostać w Poznaniu. Pani Jabłońska "mistrzowską klasę" pokazała w ostatniej minucie meczu, biorąc czas przy prowadzeniu +50, chyba tylko po to, żeby upokorzyć dodatkowo Polkowice. Nawet w lidze okręgowej wiedzą, że taki czas to gruby nietakt, ale jak widać nawet pani Jabłońska jeszcze nie wszystko wie o koszykówce...[/quote]

co do pani Jabłońskiej zgodzę się, ale z piątką turnieju to chyba troche przeginasz. Pani z numerem 13 (Martyna Stelmach) odgrywa w MUKSie kluczową rolę, zdobywa dużo pkt i zbiera dużo piłek, na finałach pokazała się z bardzo dobrej strony. Pani z numerem 20 natomiast (Justyna Owczarek) to jeden z filarów zespołu Huragan, zasługuje na wyróżnienie gdyż KAŻDY mecz zagrała na bardzo dobrym poziomie. Należy zwrócić uwagę na fakt, że mimo swojego niedużego wzrostu ma średnią zbiórek na mecz 14 !

na zawsze w..!

Postautor: na zawsze w..! » 31 maja 2010, 22:41

osoba ktora napisala, ze kibice z Wolomina wyzywali Monike B. z muksu jest kompletnym oszustem, bo jestem jednym z tych kibicow ktorzy tam byli i nikt z nas jej nie wyzywal!

ten co oglądał

Postautor: ten co oglądał » 01 czerwca 2010, 09:56

dziwi mi z jednej strony fakt, że klub poniekąd dobrze zorganizowany "od dołu" czyli MUKS musi wspomagać się aż taka ilością zawodniczek spoza. Z drugiej strony śmieszy mnie oburzenie kibiców innych drużyn bo na jakimś tam etapie wszystkie ściągają zawodniczki, np. CCC wyciągnęło dziewczynę z Lublina, poniekąd niezgodnie z prawem, bo podczas gdy jest w SMS. A z tą zawodniczką Lublin mógłby zajść wyżej, oczywiście mógłby albo też nie. Ja bym wyróżnił masera/trenera przygotowania fizycznego MUKSu, bodajże Dominika. Ten człowiek to nawet do 50% sukcesu. Bardzo podoba mi się filozofia gry Lublina (nie jestem ich kibicem). Uważam, że z kolei gra oparta w głównej mierze na pickach to dużo za mało jak na zespół z Polkowic, bo naprawdę dziewczyny mają dużo większe możliwości. Wołomin to dziecko szczęścia, no ale szczęście podobno sprzyja lepszym. Widziałem duży postęp taktyczny w tym zespole. Trener Dąbrowski naprawdę mógł być załamany skutecznością swojego zespołu, poniekąd mając cztery zawodniczki z smsu nie powinien się raczej o to martwić. A propos kto był drugim trenerem w Wołominie? bo znam go chyba, ale z koszykówki męskiej.
Nagrody indywidualne to rzeczywiście żart. No ale podobno Jabol jako jedyny z organizatorów rozdaje karteczki wszystkim trenerom do głosowania i sumuje głosy. przykład to Róża Ratajczak z Korony Kraków, która była MVP, podczas gdy jej klub chyba nawet nie zdobył medalu, a już na pewno nie był mistrzem. Fakt nieobecności żadnej zawodniczki z Polkowic w piątce to smutny żart. Ja osobiście wyrzucił bym jedną z Wołominianek i to chyba wcale nie tą z nr 20, bo pokusiłem się o sprawdzenie statystyk i ona jako jedyna miała bardzo wysokie eval w każdym meczu w tej drużynie. Co do Kuras mnie nie zachwyciła, no ale miała duży wkład w zdobycie brązu.
Dziwi mnie jeszcze skład kadry gdzie podobno znalazła się tam córka trenera SMSu. Trenerze litości dla polskiej koszykówki, nie zabierajcie miejsca naprawdę dobrym dziewczynom.

MJR#11

Postautor: MJR#11 » 01 czerwca 2010, 12:31

[quote="ajaja"][quote="Gość"][quote="ajaja"][quote="Gość"]=
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic[/quote]

Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.[/quote]

ale którzy kibice, Wołomina czy Polkowic ???[/quote]

ci z Wołomina.[/quote]

drogi/a "ajaja" nie wiem po której stronie trybun siedziałeś/aś, ale na pewno nie z kibicami z Wołomina. Będąc na meczu finałowym, wiem który z kibiców z Wołomina jak się zachowywał. Jeśli byłeś dobrym obserwatorem zauważyłeś, że zawodniczki, trenerzy i kibice wołomińscy głośno reagowali na każdą akcje Moniki Banasik i Olgi Sasin. Mimo że zmieniły barwy klubowe, to dalej cieszymy się z ich sukcesów i staramy wspierać.
Dlatego proszę "ajaja" nie wypowiadaj się o sytuacjach, które nie miały miejsca, albo wyglądały zupełnie inaczej niż to przedstawiasz.

na zawsze w..!

Postautor: na zawsze w..! » 01 czerwca 2010, 18:47

Brawo Major zaa cieta riposte! :D

co do corki trenera smsu to nie reprezentuje jakiegos super wysokiego poziomu ale powolana na kadre moze byc. zwiekszy sie rywalizacja na pozycjach i bedzie okej :)

a

Postautor: a » 01 czerwca 2010, 19:08

Faktycznie może nie pokazałyśmy się z najlepszej strony na tym turnieju, ale lepsi zawsze górą więc uważam że w pełni zasłużyłyśmy na ten brązowy medal. W szczególności należy on się naszemu Trenerowi- Piotrowi Dąbrowskiemu, który poświęcał nam wiele swojego czasu po to byśmy mogły coś osiągnąć i który do końca wierzył w nasze możliwości, tak samo jak nasz drugi Trener Konrad Budka. Co do pierwszej piątki to uważam że zawodniczka z numerem 20- Justyna Owczarek w pełni zasłużyła by w niej być tak samo jak Paulina Kuras bez której byłoby nam naprawdę ciężko. Myślę, że każda z nas przyczyniła się do zdobycia tego medalu! Dziękuję wam dziewczynki!

I zgadzam się w 100% z Majorem. Po co nasi wołomińscy kibice mieliby obrażać nasze kochane Wołominianki?

Pozdrawiam zawodniczka Wołomina

k.

Postautor: k. » 01 czerwca 2010, 22:02

roza ratajczak z korony krakow, o ktorej jest mowa wygrala w ubieglych mistrzostwach klasyfikacje punktow, przechwytow i zbiorek. byla bez watpienie najlepsza zawodniczka i z tego co wiem trenerzy jednoglosnie wybrali ja mvp mimo, ze korona zdobyla tam braz a nie zloto. tyle chcialam sprostowac

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 czerwca 2010, 22:50

nie po meczu finałowym, a w grupie

MJR#11

Postautor: MJR#11 » 01 czerwca 2010, 23:45

[quote="ajaja"]nie po meczu finałowym, a w grupie[/quote]

ej kurdee! "ajaja" denerwujesz mnie, nie znasz tych ludzi i uwierz mi na słowo, że każdy kibic z Wołomina dopinguje zawodniczki z Huraganu. I nie tylko te, które aktualnie reprezentują nasze barwy, ale również te, które są w jakiś sposób związane z naszą drużyną. Moge gwarantuję, że nie było takiej sytuacji...

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 02 czerwca 2010, 08:20

nie znam, na szczęście.

Gość

Postautor: Gość » 02 czerwca 2010, 17:46

chciałem zauwazyc ze nawet MUKS mimo ze grał u siebie nie mial kibiców ktorzy robiliby taką atmosfere jak Ci z Wolomina czy Polkowic..

gosciu

Postautor: gosciu » 02 czerwca 2010, 22:27

ajaja nie czas leczyć kompleksy...

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 03 czerwca 2010, 00:00

czas mieć odwagę i się podpisać

Gość

Postautor: Gość » 03 czerwca 2010, 16:40

więc właśnie podpisz sie.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 czerwca 2010, 16:41

Jako, że sezon juniorek zakończony, a dyskusje tutaj są na poziomie depresyjnym - zamykamy temat. miłego dnia życzę

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”