JUNIORKI 2009/2010
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Re: JUNIORKI 2009/2010
[quote="bolja"]Pierwsza piątka turnieju to niezły folklor. Ciekawe, czy pani z numerem 20 z Wołomina nie czuła się lekko niekomfortowo w tym towarzystwie, podobnie jak pani z numerem 13 z MUKS-u...
Nagroda dla trenerki Jabłońskiej to kolejny żart. No chyba, że taki był warunek sponsorów, że puchary i statuetki muszą zostać w Poznaniu. Pani Jabłońska "mistrzowską klasę" pokazała w ostatniej minucie meczu, biorąc czas przy prowadzeniu +50, chyba tylko po to, żeby upokorzyć dodatkowo Polkowice. Nawet w lidze okręgowej wiedzą, że taki czas to gruby nietakt, ale jak widać nawet pani Jabłońska jeszcze nie wszystko wie o koszykówce...[/quote]
co do pani Jabłońskiej zgodzę się, ale z piątką turnieju to chyba troche przeginasz. Pani z numerem 13 (Martyna Stelmach) odgrywa w MUKSie kluczową rolę, zdobywa dużo pkt i zbiera dużo piłek, na finałach pokazała się z bardzo dobrej strony. Pani z numerem 20 natomiast (Justyna Owczarek) to jeden z filarów zespołu Huragan, zasługuje na wyróżnienie gdyż KAŻDY mecz zagrała na bardzo dobrym poziomie. Należy zwrócić uwagę na fakt, że mimo swojego niedużego wzrostu ma średnią zbiórek na mecz 14 !
Nagroda dla trenerki Jabłońskiej to kolejny żart. No chyba, że taki był warunek sponsorów, że puchary i statuetki muszą zostać w Poznaniu. Pani Jabłońska "mistrzowską klasę" pokazała w ostatniej minucie meczu, biorąc czas przy prowadzeniu +50, chyba tylko po to, żeby upokorzyć dodatkowo Polkowice. Nawet w lidze okręgowej wiedzą, że taki czas to gruby nietakt, ale jak widać nawet pani Jabłońska jeszcze nie wszystko wie o koszykówce...[/quote]
co do pani Jabłońskiej zgodzę się, ale z piątką turnieju to chyba troche przeginasz. Pani z numerem 13 (Martyna Stelmach) odgrywa w MUKSie kluczową rolę, zdobywa dużo pkt i zbiera dużo piłek, na finałach pokazała się z bardzo dobrej strony. Pani z numerem 20 natomiast (Justyna Owczarek) to jeden z filarów zespołu Huragan, zasługuje na wyróżnienie gdyż KAŻDY mecz zagrała na bardzo dobrym poziomie. Należy zwrócić uwagę na fakt, że mimo swojego niedużego wzrostu ma średnią zbiórek na mecz 14 !
-
na zawsze w..!
osoba ktora napisala, ze kibice z Wolomina wyzywali Monike B. z muksu jest kompletnym oszustem, bo jestem jednym z tych kibicow ktorzy tam byli i nikt z nas jej nie wyzywal!
-
ten co oglądał
dziwi mi z jednej strony fakt, że klub poniekąd dobrze zorganizowany "od dołu" czyli MUKS musi wspomagać się aż taka ilością zawodniczek spoza. Z drugiej strony śmieszy mnie oburzenie kibiców innych drużyn bo na jakimś tam etapie wszystkie ściągają zawodniczki, np. CCC wyciągnęło dziewczynę z Lublina, poniekąd niezgodnie z prawem, bo podczas gdy jest w SMS. A z tą zawodniczką Lublin mógłby zajść wyżej, oczywiście mógłby albo też nie. Ja bym wyróżnił masera/trenera przygotowania fizycznego MUKSu, bodajże Dominika. Ten człowiek to nawet do 50% sukcesu. Bardzo podoba mi się filozofia gry Lublina (nie jestem ich kibicem). Uważam, że z kolei gra oparta w głównej mierze na pickach to dużo za mało jak na zespół z Polkowic, bo naprawdę dziewczyny mają dużo większe możliwości. Wołomin to dziecko szczęścia, no ale szczęście podobno sprzyja lepszym. Widziałem duży postęp taktyczny w tym zespole. Trener Dąbrowski naprawdę mógł być załamany skutecznością swojego zespołu, poniekąd mając cztery zawodniczki z smsu nie powinien się raczej o to martwić. A propos kto był drugim trenerem w Wołominie? bo znam go chyba, ale z koszykówki męskiej.
Nagrody indywidualne to rzeczywiście żart. No ale podobno Jabol jako jedyny z organizatorów rozdaje karteczki wszystkim trenerom do głosowania i sumuje głosy. przykład to Róża Ratajczak z Korony Kraków, która była MVP, podczas gdy jej klub chyba nawet nie zdobył medalu, a już na pewno nie był mistrzem. Fakt nieobecności żadnej zawodniczki z Polkowic w piątce to smutny żart. Ja osobiście wyrzucił bym jedną z Wołominianek i to chyba wcale nie tą z nr 20, bo pokusiłem się o sprawdzenie statystyk i ona jako jedyna miała bardzo wysokie eval w każdym meczu w tej drużynie. Co do Kuras mnie nie zachwyciła, no ale miała duży wkład w zdobycie brązu.
Dziwi mnie jeszcze skład kadry gdzie podobno znalazła się tam córka trenera SMSu. Trenerze litości dla polskiej koszykówki, nie zabierajcie miejsca naprawdę dobrym dziewczynom.
Nagrody indywidualne to rzeczywiście żart. No ale podobno Jabol jako jedyny z organizatorów rozdaje karteczki wszystkim trenerom do głosowania i sumuje głosy. przykład to Róża Ratajczak z Korony Kraków, która była MVP, podczas gdy jej klub chyba nawet nie zdobył medalu, a już na pewno nie był mistrzem. Fakt nieobecności żadnej zawodniczki z Polkowic w piątce to smutny żart. Ja osobiście wyrzucił bym jedną z Wołominianek i to chyba wcale nie tą z nr 20, bo pokusiłem się o sprawdzenie statystyk i ona jako jedyna miała bardzo wysokie eval w każdym meczu w tej drużynie. Co do Kuras mnie nie zachwyciła, no ale miała duży wkład w zdobycie brązu.
Dziwi mnie jeszcze skład kadry gdzie podobno znalazła się tam córka trenera SMSu. Trenerze litości dla polskiej koszykówki, nie zabierajcie miejsca naprawdę dobrym dziewczynom.
-
MJR#11
[quote="ajaja"][quote="Gość"][quote="ajaja"][quote="Gość"]=
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic[/quote]
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.[/quote]
ale którzy kibice, Wołomina czy Polkowic ???[/quote]
ci z Wołomina.[/quote]
drogi/a "ajaja" nie wiem po której stronie trybun siedziałeś/aś, ale na pewno nie z kibicami z Wołomina. Będąc na meczu finałowym, wiem który z kibiców z Wołomina jak się zachowywał. Jeśli byłeś dobrym obserwatorem zauważyłeś, że zawodniczki, trenerzy i kibice wołomińscy głośno reagowali na każdą akcje Moniki Banasik i Olgi Sasin. Mimo że zmieniły barwy klubowe, to dalej cieszymy się z ich sukcesów i staramy wspierać.
Dlatego proszę "ajaja" nie wypowiadaj się o sytuacjach, które nie miały miejsca, albo wyglądały zupełnie inaczej niż to przedstawiasz.
organizacja bez rewelacji, fajne zachowanie kibicow z wolomina, trabki robily swoje szczegolnie pierwszego dnia oraz mile zachowanie fanow z polkowic[/quote]
Super zachowanie, zwłaszcza wyzywanie bodaj Banasik od s.ki, wysoka klasa doprawdy.[/quote]
ale którzy kibice, Wołomina czy Polkowic ???[/quote]
ci z Wołomina.[/quote]
drogi/a "ajaja" nie wiem po której stronie trybun siedziałeś/aś, ale na pewno nie z kibicami z Wołomina. Będąc na meczu finałowym, wiem który z kibiców z Wołomina jak się zachowywał. Jeśli byłeś dobrym obserwatorem zauważyłeś, że zawodniczki, trenerzy i kibice wołomińscy głośno reagowali na każdą akcje Moniki Banasik i Olgi Sasin. Mimo że zmieniły barwy klubowe, to dalej cieszymy się z ich sukcesów i staramy wspierać.
Dlatego proszę "ajaja" nie wypowiadaj się o sytuacjach, które nie miały miejsca, albo wyglądały zupełnie inaczej niż to przedstawiasz.
-
na zawsze w..!
Brawo Major zaa cieta riposte! :D
co do corki trenera smsu to nie reprezentuje jakiegos super wysokiego poziomu ale powolana na kadre moze byc. zwiekszy sie rywalizacja na pozycjach i bedzie okej :)
co do corki trenera smsu to nie reprezentuje jakiegos super wysokiego poziomu ale powolana na kadre moze byc. zwiekszy sie rywalizacja na pozycjach i bedzie okej :)
-
a
Faktycznie może nie pokazałyśmy się z najlepszej strony na tym turnieju, ale lepsi zawsze górą więc uważam że w pełni zasłużyłyśmy na ten brązowy medal. W szczególności należy on się naszemu Trenerowi- Piotrowi Dąbrowskiemu, który poświęcał nam wiele swojego czasu po to byśmy mogły coś osiągnąć i który do końca wierzył w nasze możliwości, tak samo jak nasz drugi Trener Konrad Budka. Co do pierwszej piątki to uważam że zawodniczka z numerem 20- Justyna Owczarek w pełni zasłużyła by w niej być tak samo jak Paulina Kuras bez której byłoby nam naprawdę ciężko. Myślę, że każda z nas przyczyniła się do zdobycia tego medalu! Dziękuję wam dziewczynki!
I zgadzam się w 100% z Majorem. Po co nasi wołomińscy kibice mieliby obrażać nasze kochane Wołominianki?
Pozdrawiam zawodniczka Wołomina
I zgadzam się w 100% z Majorem. Po co nasi wołomińscy kibice mieliby obrażać nasze kochane Wołominianki?
Pozdrawiam zawodniczka Wołomina
-
k.
roza ratajczak z korony krakow, o ktorej jest mowa wygrala w ubieglych mistrzostwach klasyfikacje punktow, przechwytow i zbiorek. byla bez watpienie najlepsza zawodniczka i z tego co wiem trenerzy jednoglosnie wybrali ja mvp mimo, ze korona zdobyla tam braz a nie zloto. tyle chcialam sprostowac
nie po meczu finałowym, a w grupie
-
MJR#11
[quote="ajaja"]nie po meczu finałowym, a w grupie[/quote]
ej kurdee! "ajaja" denerwujesz mnie, nie znasz tych ludzi i uwierz mi na słowo, że każdy kibic z Wołomina dopinguje zawodniczki z Huraganu. I nie tylko te, które aktualnie reprezentują nasze barwy, ale również te, które są w jakiś sposób związane z naszą drużyną. Moge gwarantuję, że nie było takiej sytuacji...
ej kurdee! "ajaja" denerwujesz mnie, nie znasz tych ludzi i uwierz mi na słowo, że każdy kibic z Wołomina dopinguje zawodniczki z Huraganu. I nie tylko te, które aktualnie reprezentują nasze barwy, ale również te, które są w jakiś sposób związane z naszą drużyną. Moge gwarantuję, że nie było takiej sytuacji...
nie znam, na szczęście.
-
Gość
chciałem zauwazyc ze nawet MUKS mimo ze grał u siebie nie mial kibiców ktorzy robiliby taką atmosfere jak Ci z Wolomina czy Polkowic..
czas mieć odwagę i się podpisać
Jako, że sezon juniorek zakończony, a dyskusje tutaj są na poziomie depresyjnym - zamykamy temat. miłego dnia życzę
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”