Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: Saletra » 10 czerwca 2010, 14:02

Ałgaja pisze:
Jak się zaczyna publiczną polemikę to wypadałoby sobie niektóre rzeczy sprawdzić...
Inna rzecz, że nie sądzę by : Salamanka, Schio czy Mizo były słabsze od Szegedu czy Tarbes, a wystarczyło z nimi wygrać by mieć szansę trafienia w play-off albo na nas, albo np. na Salamankę.

Ja bym raczej nawet skłaniał się ku stwierdzeniu, że zwłaszcza Schio, ale nawet i Mizo były znacznie bardziej wymagającymi rywalami niż Tarbes i Szeged. Ten ostatni zespół, to śmiech na sali. A Tarbes niewiele od niego silniejsze to żaden tytan nie był. Realna szansa była na 4 zwycięstwa w dwumeczu z wyżej wymienionymi cieniasami, plus trza było pyknąć Fener u siebie, który był do ogrania, Wraz ze zwycięstwem nad Brnem, można by osiągnąc wynik 6-4, czyli całkiem przyzwoity.

Co do trenera- ja uważam, że nie ma co dawać takim postaciom szans - to nie jest szkołą podstawowa, gdzie każdego można wyciągnąc za uszy i dać promocję do nastepnej klasy.
To samo mówiłem kiedy do Wisły przychodził Herkt - ostro to od początku krytykowałem ten ruch mówiąc - po ch. za przeproszeniem eksperymentowac, skoro wiadomo, że nic z tego nie będzie, bo trenerzy się nei zmieniają. Spotkało się to z ostrą krytyką części środowiska, pod tytułem "dajmy mu szansę " i inne bzdety w tym stylu.

Na efekty pracy Tomka nie trzeba było długo czekać.

Nie rozumiem Prezesa, po jaką cholerę zatrudnianie coraz to większych badziewiarzy, po to byt klub kompromitować? Panie Mietku, przestan Pan za przeproszeniem pierd. i weź kogoś zza granicy do składu - Coudraya, Algisa, albo innego Francuza czy też Hiszpana. A nam Takich trenerów jak od czasu Skrzecza z nim włącznie, wstydu oszczędź.

Zobaczycie, że w przyszłym sezonie, przy założeniu, że wywalony zostanie Nikołaj T. do pracy zostanie skaperowany były trener rezerw gdyńskiego zespołu, nie kto inny jak niejaki Mirosław Orczyk! Prezes swoją decyzje będzie motywował tym , jak to od chwili awansu do e-klasy Orczyk wychował wiele młodych Polek w drużynie, jak to znakomicie rotował składem, dając każdej koszykarce w meczowej 12-tce pograć, plus jak to odżegnywał się od zawodniczek zagranicznych w zespole, stawiając na rodziem koszykarki, miast armii zaciężnej....
Litości Panie Prezesie.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 czerwca 2010, 18:19

Czytałem tekst Marcina Dajosam i tam tylko początek był niezły potem czym dalej to głupiej.A już nazwisko Omanica w perspektywie młodzieży która nas czeka-bezcenne.
Odpowiedz Mietka pokraczna i "lanie wody"

Czepinie się szczęścia Wisły w Eurolidze to takie przysłowiowe "przygadywał kocioł garnkowi" Napisałbym że drogowa Krakowa do czwórki Europy była mniej więcej tak trudna i wyboista jak Lotosu do MP.
Ale rozumiem oni jechali na fuksie a my na umiejętnościach i nosie do styczniowych transferów prezesa Krawczyka:roll: :roll: :roll:

Ogólnie dylemat czy lepiej stawić na młodzież i dać jej szanse gry myśląc o przyszłości czy stawiać na gwiazdy i być silny teraz to dylemat z natury "czy lepiej myć ręce czy nogi" Ja jestem zwolennikiem tego że mycie jednego nie zwalnia przed drugim.
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 czerwca 2010, 19:44

Dwa byki, które Ałgaja wychwyciła w twórczości Krawczyka po prostu mnie zmasakrowały. :shock: :lol: Cóż, ten dziennikarz nie jest jakimś wirtuozem i nieraz pisze pewne niedorzeczności, ale ma prawo do krytyki działań klubu czy choćby przedstawiania faktów w niezbyt korzystnym dla tego klubu świetle. Jednak chyba Pan Mietek chyba wolałby, gdyby te publikacje wyglądały tak, jak teksty sponsorowane... Swoją drogą to wydaje mi się, że kompromitacja Lotosu w Eurolidze (przy przedsezonowych aspiracjach bilans w grupie 5-5 powinien stanowić minimum!) była w dużym stopniu efektem takiego, a nie innego doboru zawodniczek, a odpowiedzialność za to spada na Krawczyka. Dla wizerunku polskiej koszykówki znacznie ważniejszy jest wynik w Eurolidze niż to, kto zajął jakie miejsce w PLKK. Wiślaczkom chciało się osiągnąć dobry wynik w tych rozgrywkach, a gdyniankom jakoś nie bardzo... :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 12 czerwca 2010, 02:15

czy M.Wright jest już w Lotosie bo mi zalatuje tu jakąś telenowelom? :lol:

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 12 czerwca 2010, 03:48

na to wygląda że stawiamy na to co mamy.Jujka Tomiałowicz the best.oby wypaliły chyba że Mietek przeforsuje "1"polke w wyjściowym składzie :P :P

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 12 czerwca 2010, 06:32

danila pisze:czy M.Wright jest już w Lotosie bo mi zalatuje tu jakąś telenowelom? :lol:

Tak, jest. Nieoficjalnie, ale jest.

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 15 czerwca 2010, 03:44

A na Wiki figuruje jako zawodniczka Wisły.Ciekawe

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 czerwca 2010, 06:34

Dziwi mnie, że mając już przetestowaną Taniszkę w PLKK ( bo w Euro było tak sobie) sięga się po takiego trzepaka M.Wright...

- widać że to zasobnik wiedzy dla najlepsiejszych Komorów :mrgreen:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 15 czerwca 2010, 13:07

No to zobaczymy komu ten trzepak złoi skóre 8)
jimmy pisze:- widać że to zasobnik wiedzy dla najlepsiejszych Komorów

chcesz się pochwalić że byłeś gdzieś na terapii bo nie wiem o co ci biega

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 15 czerwca 2010, 14:02

jimmy pisze:Dziwi mnie, że mając już przetestowaną Taniszkę w PLKK ( bo w Euro było tak sobie) sięga się po takiego trzepaka M.Wright...

- widać że to zasobnik wiedzy dla najlepsiejszych Komorów :mrgreen:

hehe...o tym samym pomyślałem :lol:

swatch
Amator

Postautor: swatch » 23 czerwca 2010, 13:51

No to mamy nowe: Miljana Musovic i oczywiscie Monique Wright (od pazdziernika) :P
^^

st
Żak

Postautor: st » 23 czerwca 2010, 14:30

źródło!!!!! poprosze 8)

swatch
Amator

Postautor: swatch » 23 czerwca 2010, 21:18

st pisze:źródło!!!!! poprosze 8)

Hehe jak chcesz mieć źródło, to poczekasz jeszcze troche na jakis artykuł. Wiesz jak Lotos pozno chwali sie swoimi zawodniczkami...ale wtedy przekonasz się, że to prawda.
^^

mania
Amator

Postautor: mania » 29 czerwca 2010, 12:16

Mieloszyńska i Musović blisko Lotosu
Czekamy na nowe transfery w Gdyni

29 czerwca 2010 (3 opinie)
Lotos Gdynia

fot. Andrzej J. Gojke / KFP

1 lipca Nikołaj Tanasejczuk będzie mógł oficjalnie podpisać umowę z Lotosem, bo wygaśnie angaż trenera w SMS. W najbliższych dniach powinno zostać zakończone podpisywanie kontraktów z polskimi i europejskimi koszykarkami. Na decyzję gdyńskiego klubu odnośnie wyboru zawodniczek zza oceanu zapewne poczekamy co najmniej do losowania Euroligi, które na 3 lipca wyznaczone jest w Monachium
.

Dotychczas Lotos ogłosił o podpisaniu umów z trzema zagranicznymi koszykarkami: Eliną Babkiną (Łotwa), Milką Bjelicą (Czarnogóra) i Dorą Horti (Węgry). Dwie ostatnie to zawodniczki podkoszowe, pierwsza jest graczem obwodowym.

Według naszych informacji blisko podpisania angażu w Gdyni jest Miljana Musović. To 23-letnia rozgrywająca Serbii, która mierzy 181 centymetrów. W minionym sezonie grała w Eurolidze w barwach w Good Angels Koszyce. Dla słowackiej drużyny zdobywała średnio 8,3 punktu i 3,1 asysty na mecz.

Uzupełniony ma być również krajowy skład, który na razie tworzą: Olivia Tomiałowicz, Marta Jujka, Klaudia Sosnowska, Magdalena Kaczmarska, Ewelina Gala. Ma dojść jeszcze z SMS Małgorzata Misiuk. Na polskich parkietach Lotos szuka przede wszystkim skrzydłowej. Nie powiodły się negocjacje z Justyną Żurowską z Gorzowa (została w drużynie wicemistrzyń), a w dalszej kolejności Joanną Walich, która przyjęła ofertę Polkowic.

W tej sytuacji gdynianie, aby nie obawiać się konieczności wypełnienia limitu w PLKK związanego z obowiązkiem gry Polek, zapewne zdecydują się na Darię Mieloszyńską. Kadrowiczka ma 27 lat, 185 centymetrów. Ostatnio występowała w CCC. W lidze zdobywała średnio 13,4 punktu oraz miała 4,5 zbiórki na mecz.

Do tego grona zaangażowane zostaną dwie koszykarki zza oceanu, ale na które ostatecznie zdecyduje się klub, zapewne dowiemy się dopiero po losowaniu Euroligi. Wówczas będzie wiadomo, czy będą szansę, aby odmłodzony i zbudowane za znacznie mniejsze pieniądze niż w ostatnich latach skład mógł też powalczyć na europejskich parkietach.

Nadal najpoważniejszą kandydatką z WNBA do gry w Lotosie pozostaje 22-letnia Monica Wright z Minnesoty Lynx. Po uwagę brane są również m.in. Charde Houston (grała m.in. Tarbes, ZVVZ USK Praga), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Megan Frazee (San Antonio Silver Stars), Kalana Greene (New York Liberty) czy reprezentantka Australii, Abby Bishop (Seattle Storm).

http://sport.trojmiasto.pl/Czekamy-na-n ... 39944.html

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 czerwca 2010, 12:58

mania pisze:Nadal najpoważniejszą kandydatką z WNBA do gry w Lotosie pozostaje 22-letnia Monica Wright z Minnesoty Lynx. Po uwagę brane są również m.in. Charde Houston (grała m.in. Tarbes, ZVVZ USK Praga), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Megan Frazee (San Antonio Silver Stars), Kalana Greene (New York Liberty) czy reprezentantka Australii, Abby Bishop (Seattle Storm).

Jedna z wyzej wymieniony zawodniczek najprawdopodobniej zasili druzyne V-ce mistrza Polski ;) + bardzo dobry center. 8)

info byc moze na dniach sie ukaze.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”