Przed meczem (meczami) : Ostrovia - Meblotap

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Zyzia
Żak

Przed meczem (meczami) : Ostrovia - Meblotap

Postautor: Zyzia » 15 marca 2005, 20:58

Koszykarki Meblotapu AZS w dobrych nastrojach przygotowują się do czekających je w najbliższy weekend spotkań z Ostrovią Ostrów Wielkopolski. Jedno zwycięstwo w hali rywalek wystarczy chełmiankom, aby pozostały w ekstraklasie

W poniedziałek zawodniczki Meblotapu miały zasłużony odpoczynek. W oba zwycięskie mecze w ostatnią sobotę i niedzielę w Chełmie wszystkie włożyły wiele sił. M.in. właśnie walecznością górowały, zwłaszcza w drugim spotkaniu, nad zespołem z Ostrowa, a przy tym lepiej od niego wytrzymały tę walkę kondycyjnie. Na szczęście z dwóch meczów, w których toczyła się zacięta walka, wszystkie nasze koszykarki wyszły bez szwanku. - Za duży sukces uważam, że obyło się bez poważnych urazów. W naszej sytuacji kadrowej kontuzja którejś zawodniczki byłaby prawdziwym dramatem - mówi szkoleniowiec Meblotapu Todor Mołłow.

Trenerzy Mołłow i Sławomir Depta chcą, aby ich podopieczne przed meczami w Ostrowie przede wszystkim odzyskały świeżość. Stąd dzień odpoczynku w poniedziałek, w czwartek zaś odbędzie się tylko jeden trening. Nie będzie żadnych sparingów - w meczu kontrolnym łatwiej o kontuzję, a zespół dysponujący sześcioma zawodniczkami, absolutnie nie może sobie na to pozwolić. - Niewiele już możemy w naszej grze zmienić. Zespół musi tylko być bardziej konsekwentny w ataku i doszlifować warianty obrony - zdradza Mołłow. Optymistyczne, zdaniem chełmskiego szkoleniowca, jest to, że w ostatni weekend zespół nie zagrał jeszcze na sto procent swoich możliwości. - Naprawdę dobry mecz jest jeszcze przed nami - uważa trener.

Po dwóch wygranych w Chełmie nasze koszykarki są w o wiele lepszej sytuacji niż rywalki. Mają nad Ostrowią punkt przewagi i teraz do ostatecznego sukcesu wystarczy im odnieść w dwóch pozostałych meczach jedno zwycięstwo. Pierwsze sobotnie spotkanie w Ostrowie dla gospodyń będzie walką o wszystko, chełmianki zaś mogą sobie jeszcze pozwolić na porażkę. W ekipie Meblotapu wszyscy jednak po cichu liczą na to, że drugi mecz będzie już niepotrzebny. Bardzo ważne będzie wyrobienie w zawodniczkach odpowiedniego nastawienia psychicznego. Po ewentualnym niepowodzeniu w pierwszym meczu, muszą na niedzielę zachować pełną mobilizację. To właśnie nie udało się rywalkom w Chełmie. Bardzo zależało im na wygraniu pierwszego meczu. Po porażce sprawiały nazajutrz wrażenie rozbitych psychicznie. - Przywiązujemy do tego dużą wagę. Zakazana jest euforia po zwycięstwach i załamywanie się po porażkach - mówi Todor Mołłow. Drużyna jest w dobrej formie sportowej i psychicznej. Mając na ławce tylko jedną zmienniczkę i dużo przewinień na koncie, zawodniczki Meblotapu w czwartej kwarcie w niedzielę walczyły z dużą determinacją. Zupełnie inaczej niż Ostrovia, która była w lepszej sytuacji kadrowej.
Zespół Meblotapu na decydujące o pozostaniu w ekstraklasie spotkania wyjeżdża do Ostrowa Wielkopolskiego w piątek.
mp-Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 16 marca 2005, 14:58

Dla kibiców gości:

mecz rozpoczyna się o godzinie 16.

o 17.43 spod hali odjeżdża busik, którym możemy dojechać do miasta (pojedziemy jakieś 10 minut, może ciut więcej) i udać się na mecz Stalówki jeśli oczywiście będziecie nadal zainteresowani :)

pozdrawiam
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 marca 2005, 15:27

oby nie byli zainteresowani po zwyciestwie Ostrowa..... :D
reloaded :]

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 16 marca 2005, 15:33

Mytek pisze:oby nie byli zainteresowani po zwyciestwie Ostrowa..... :D

problem w tym, że wybiorą się tylko gdy Ostrovia wygra :P bo po ich zwycięstwie raz, że nie zdążą się nacieszyć a dwa pewnie od razu pojadą do domu żeby wyspać się przed niedzielną imprezą :P
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 marca 2005, 19:31

czarny pisze:Dla kibiców gości:

o 17.43 spod hali odjeżdża busik, którym możemy dojechać do miasta (pojedziemy jakieś 10 minut, może ciut więcej) i udać się na mecz Stalówki jeśli oczywiście będziecie nadal zainteresowani :)

pozdrawiam

Weź sie nie kpij człowieku. Taksówka 5zł kosztuje a ty będziesz autobusem ludzi woził... jezu...

A co do meczu. Nastroje w naszym zespole dobre. Możemy mieć nadzieję, że laski powalczą. Chcą wygrać i powalczyć! I jestem z nich bardzo dumny! Zaznaczam po raz kolejny, ze obojętnie co się stanie to BĘDĘ Z NIMI! DO BOJU DZIEWCZYNY!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 16 marca 2005, 19:39

Szkoda, że jeden z tych zespołów musi spaść :cry:
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 marca 2005, 19:45

qiero pisze:Szkoda, że jeden z tych zespołów musi spaść :cry:

Prawda... :cry:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 marca 2005, 19:47

mati pisze:
czarny pisze:Dla kibiców gości:

pozdrawiam

Weź sie nie kpij człowieku. Taksówka 5zł kosztuje a ty będziesz autobusem ludzi woził... jezu...

A co do meczu. Nastroje w naszym zespole dobre. Możemy mieć nadzieję, że laski powalczą. Chcą wygrać i powalczyć! I jestem z nich bardzo dumny! Zaznaczam po raz kolejny, ze obojętnie co się stanie to BĘDĘ Z NIMI! DO BOJU DZIEWCZYNY!

Ale Panowie, spokojnie :) jezeli juz bedziemy wybierac sie na mecz Stalowki to tym samym autkiem co przyjedziemy do Was. Jedyny problem moze byc z droga na hale mezczyzn.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 16 marca 2005, 20:28

młody, hehe, sam proponowałeś ten pomysł a teraz mnie opieprzasz, weź się zastanów co Ty mówisz i piszesz...

Matii - jeśli będziecie mieć miejsca to chętnie zabawię się w przewodnika :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 marca 2005, 21:04

czarny pisze:młody, hehe, sam proponowałeś ten pomysł a teraz mnie opieprzasz, weź się zastanów co Ty mówisz i piszesz...

Matii - jeśli będziecie mieć miejsca to chętnie zabawię się w przewodnika :P

bedziemy na miejscu to pomyslimy.... kurde, nie moge sie doczekac :lol:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 marca 2005, 22:31

czarny pisze:młody, hehe, sam proponowałeś ten pomysł a teraz mnie opieprzasz, weź się zastanów co Ty mówisz i piszesz...

Sam proponowałem żeby napisać na stronce dla innych kibiców...akurat Chełm biore na siebie więc spokojna Twoja głowa :roll:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 marca 2005, 22:37

Chciałem się zapytać co z Łodzianami? A może Pabianice wpadły by? A może wogóle ktoś jeszcze wleci na te mecze. Nie mówcie, że nagle Wam Ostrovia obojętna się staje? :wink: :wink: To jak mogę liczyć na Was?

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 17 marca 2005, 00:12

Potrzebne tylko jedno zwycięstwo

ZNAKOMITE NASTROJE W ZESPOLE MEBLOTAPU AZS PRZED DECYDUJĄCĄ BATALIĄ O UTRZYMANIE W EKSTRAKLASIE

Jutro tuż po przedpołudniowym treningu w lubelskiej hali MOSiR koszykarki Meblotapu AZS PWSZ udadzą się do Ostrowa Wielkopolskiego, aby stoczyć z Ostrovią decydującą batalię o utrzymanie się w ekstraklasie. Po dwóch wygranych meczach w Chełmie podopiecznym trenera Todora Mołłowa potrzebne do pozostania w krajowej elicie jest jeszcze jedno zwycięstwo. Gdyby nie udało się pokonać rywala w sobotę, wówczas akademiczki będą miały jeszcze jedną, ostatnią szansę w niedzielę.

- Jesteśmy zmęczone i szczęśliwe po pierwszych meczach, ale też niezwykle zmobilizowane przed decydującym starciem w Ostrowie. Wiemy, że będzie ciężko, bo Ostrovia u siebie jest o wiele groźniejsza. Przecież aby pozostać w lidze także musi wygrać. Niemniej bardzo chcemy już w pierwszym meczu przypieczętować utrzymanie się - mówi Agnieszka Pazur, skrzydłowa Meblotapu, bohaterka sobotniego spotkania, która na 0,1 sekundy przed końcem wykorzystując rzut osobisty zdobyła punkt, dający zwycięstwo chełmiankom 57:56.

Do decydującej batalii akademiczki przygotowują się normalnie. W poniedziałek zespół odpoczywał, we wtorek i środę trenował dwa razy dziennie, dzisiaj oraz jutro tylko raz. - Najważniejsze, że wszystkie dziewczyny są zdrowe. Aby nie narażać na kontuzje nie planowałem na środę żadnego sparingu. Przy sześcioosobowym składzie, jakim praktycznie gramy, każdy, nawet najdrobniejszy uraz może być gwoździem do trumny. Cieszy mnie również, że zespół po dwóch wygranych odbudował się psychicznie - mówi Todor Mołłow, trener chełmianek.

Czy w najbliższym meczu Meblotap AZS będzie próbował czymś zaskoczyć rywala? - Nie szykujemy nic specjalnego. Będziemy grali podobnie jak w Chełmie - mocna, twarda obrona i kontratak. To ma być kluczem do wygranej - zdradza Sławomir Depta, drugi szkoleniowiec akademickiego zespołu.

Meblotap w ostatnich czterech spotkaniach zanotował aż trzy zwycięstwa, czyli tyle samo ile wygranych odniósł w osiemnastu meczach rundy zasadniczej! - Wierzę, że w sobotę wygramy po raz trzeci z rzędu z Ostrovią i tym samym już tego dnia zapewnimy sobie utrzymanie w lidze - dodaje Mołłow.

Gdyby jednak (odpukać!) w sobotę ani też w niedzielę nie udało się chełmiankom pokonać Ostrovii, co dalej? Ostatnio głośno mówiło się w światku kobiecej koszykówki o powiększeniu ligi. - To był pomysł klubów pierwszej ligi, a nie ekstraklasy. W ubiegłym tygodniu w Krakowie rozmawialiśmy o tym podczas Rady Nadzorczej PLKK. Dwa lata temu po to zmniejszyliśmy najwyższą klasę rozgrywkową, aby nie było w niej spotkań kończących się różnicą 40-50 punktów, aby większość reprezentantek grała w prestiżowych rozgrywkach. Rozwodnienie ligi, czyli jej powiększenie, nie wchodzi teraz w rachubę - powiedział wczoraj Kurierowi Wiesław Zych, prezes Zarządu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Krzysztof Basiński - Kurier Lubelski
Obrazek
Agnieszka Pazur

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 marca 2005, 00:20

mati pisze:Chciałem się zapytać co z Łodzianami? A może Pabianice wpadły by? A może wogóle ktoś jeszcze wleci na te mecze. Nie mówcie, że nagle Wam Ostrovia obojętna się staje? :wink: :wink: To jak mogę liczyć na Was?

Hmmmm...... no sam nie wiem :? :? Ja się trochę boję :lol: :wink: . Jeszcze nie chcący znów trafię na łamy ostrowskiej prasy :lol: . No nie wiem, muszę poczaszkować.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 17 marca 2005, 05:19

mati pisze:Chciałem się zapytać co z Łodzianami?
Niestety ale Łodzianie podażają na zasniezony stadion Łódzkiego KSu celem dopingowania swoich kopaczy w inaugurującej dla nas kolejce piłki szmacianej. A piłeczka nożna to jednak dla nas sprawa istotna. Dziękujemy serdecznie za zaproszenie, bedziemy trzymać kciuki za Ostrovię.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”