IV kolejka FGE:Tęcza Leszno - Energa Toruń 74-67

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Septymiusz
Młodzik

Re: IV kolejka FGE:Tęcza Leszno - Energa Toruń 74-67

Postautor: Septymiusz » 09 października 2010, 17:23

anatol pisze:Za prowadzenie dzisiejszego meczu powinni Omanicia zwolnić.Ale oczywiście nikt nawet go nie skrytykuje.Może niech przestanie dzielić czas pomiędzy zawodniczki tylko wygrywa co trzeba bo skończy się poza ósemką.Cocks 30 min 0 pkt.Gajda gdy Leszno odjeżdzało na ławce.Nic z tego nie rozumiem.No i mam nadzieje że dzisiaj na konferencji powie - sorrrrry spieprzyłem.Ale oczywiście on jest doskonały a dziewczyny winne.

Oczywiście widziałeś spotkanie w hali w Lesznie i na gorąco przekazujesz nam swoje komentarze ?

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 października 2010, 17:32

Septymiusz pisze:
anatol pisze:Za prowadzenie dzisiejszego meczu powinni Omanicia zwolnić.Ale oczywiście nikt nawet go nie skrytykuje.Może niech przestanie dzielić czas pomiędzy zawodniczki tylko wygrywa co trzeba bo skończy się poza ósemką.Cocks 30 min 0 pkt.Gajda gdy Leszno odjeżdzało na ławce.Nic z tego nie rozumiem.No i mam nadzieje że dzisiaj na konferencji powie - sorrrrry spieprzyłem.Ale oczywiście on jest doskonały a dziewczyny winne.

Oczywiście widziałeś spotkanie w hali w Lesznie i na gorąco przekazujesz nam swoje komentarze ?

Masz troche racji ale jesli ktoś choć troche grał w kosza to statystyki potrafi czytać ale to ja sorrry bo śmiem skrytykować tego pana.No i sory za Cocks bo grała tylko 23min i 0 pkt.A tak naprawde to szwankowała dziś zbiórka,tak z kretesem przegrać tablice.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 09 października 2010, 17:38

Czy ja gdzieś napisałem, że nie mozesz kogos krytykowac ? Tylko pisanie czegos na podstawie cyferek jest dla mnie malo wiarygodne tyle.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 października 2010, 18:01

Ważne że przegrały - Energa może zapomnieć o dobrej pozycji przed play off.
a Cocks i Mazić - no cóż to tylko uzupełnienie składu. Ponownie dobry mecz VERY a miała być tylko zmienniczką.

Trzeba albo Amerykankę pod kosz albo na rozegranie. Bo Cocks na rozeganiu lub Mazić pod koszem są SZTYWNE po prostu.
Natalia i Emilia też tylko uzupelniają ten skład...
Czekam na Krawiec i Jelene :shock:

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 09 października 2010, 18:16

anatol pisze:
Septymiusz pisze:

Masz troche racji ale jesli ktoś choć troche grał w kosza to statystyki potrafi czytać ale to ja sorrry bo śmiem skrytykować tego pana.No i sory za Cocks bo grała tylko 23min i 0 pkt.A tak naprawde to szwankowała dziś zbiórka,tak z kretesem przegrać tablice.

Statystyka w koszykówce jest jak minispódniczka - niby pokazuje dużo ale nie to co najważniejsze :)

Ciężko oceniać mecz po suchych liczbach, ale faktycznie na pierwszy rzut oka widać, że szwankowała zbiórka. Cocks ma duże zaufanie u Omanicia, w pierwszych 3 meczach grała sporo i raczej nie zawodziła, dziś trafił jej sie bezbarwny mecz i rzeczywiście w tym przypadku Edo powinien szukać innych rozwiazań. Ale może cocks grała dobrze w obronie a tego niestety nie wiemy :) Szkoda tej porazki ale swiat się na tym nie kończy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 października 2010, 18:41

przyjmuję wynik z pokorą i gratuluję zwycięstwa drużynie z Leszna,a Wróblowi kolejnego dobrego występu przeciwko Toruniowi(widać mimo wszystko,że pewna sympatia do klubu została 8) ).Przy takiej ilości kontuzji Energa jest najbardziej nieobliczalnym zespołem FGE. Nie rozumiem pewnych decyzji personalnych Edo w czasie meczu,ale jeśli w drużynie panuje chaos to w ten chaos popada też trener i odwrotnie.Kolejne nijakie występy Cocks i Mazić i nad tym problemem trzeba się szybko zastanowić zanim toruński team obudzi się na słabym miejscu,bo w ubiegło sezonową serię nawet przy optymistycznym nastawieniu,jakoś nie wierzę. Cieszy powrót Ali,a jeśli dziewiętnastoletnia zawodniczka jest po raz kolejny lepsza od kilku dziewczyn zagranicznych to pytam się już teraz na co idą pieniążki...
Przegrana boli,ale kibicować Katarzynkom chyba nie przestanę. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 09 października 2010, 19:47

Byłem na Konferencji po meczu i trener Gosci Omanic długo wypowiadał sie na temat meczu i wgl w dodatku musiał pewnie z dziewczynami powaznie porozmawiac w szatni bo spoznił sie az 15 min na konferencje i zaczeła sie z opoznieniem i dopiero po 5 min trwania wszedł z jedna z koszykarek..pytany przez dzienikarzy z Torynia po swojej wypowiedz powiedzł..ze musi powaznie porozmawiac prezesm i kierownictwem klubu o kontrakty bo tak dalej byc nie moze ze zadna polka nie gra na swoim poziomie i nie wie na kogo stawiac..i zastanawia sie zeby sciagnac jakies 2 nowe zawodniczki cos mowił o Europejce i o Amerykance..wiec w Toruniu szykuja sie zmiany :D
Dodał ze leszczynski zespoł grajac bez 3 zawodniczek kontuzjowanych bedzie sie liczył w walce o wyzsze lece nic 5-8 miejsce 8)
Co do meczu pierwsza kwarta pod dyktando sedziow bo gwizdali wszystko co sie dało ale nie widzieli ok 5 do 8 błedu krokow zawodniczek z torunia juz nie mowiaz o agresywnej grze i o technikach co 2 powinny dostac.. a tak to ocenie ich na 4 z małym minusem ;)
na 1:30 przed koncem Torun juz zrezygnował z walki o koncowy wynik bo juz tak sie nie angazowali do walki o wygrana a Trener Omanic prawi cały mecz siedził na ławce xdd i tylko notował wstawał tylko i czasy brał moze ok 15 min stał w całym meczu xdd
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 października 2010, 19:57

Pietrula1334 pisze:Byłem na Konferencji po meczu i trener Gosci Omanic długo wypowiadał sie na temat meczu i wgl w dodatku musiał pewnie z dziewczynami powaznie porozmawiac w szatni bo spoznił sie az 15 min na konferencje i zaczeła sie z opoznieniem i dopiero po 5 min trwania wszedł z jedna z koszykarek..pytany przez dzienikarzy z Torynia po swojej wypowiedz powiedzł..ze musi powaznie porozmawiac prezesm i kierownictwem klubu o kontrakty bo tak dalej byc nie moze ze zadna polka nie gra na swoim poziomie i nie wie na kogo stawiac..i zastanawia sie zeby sciagnac jakies 2 nowe zawodniczki cos mowił o Europejce i o Amerykance..wiec w Toruniu szykuja sie zmiany :D
Dodał ze leszczynski zespoł grajac bez 3 zawodniczek kontuzjowanych bedzie sie liczył w walce o wyzsze lece nic 5-8 miejsce 8)
Co do meczu pierwsza kwarta pod dyktando sedziow bo gwizdali wszystko co sie dało ale nie widzieli ok 5 do 8 błedu krokow zawodniczek z torunia juz nie mowiaz o agresywnej grze i o technikach co 2 powinny dostac.. a tak to ocenie ich na 4 z małym minusem ;)
na 1:30 przed koncem Torun juz zrezygnował z walki o koncowy wynik bo juz tak sie nie angazowali do walki o wygrana a Trener Omanic prawi cały mecz siedził na ławce xdd i tylko notował wstawał tylko i czasy brał moze ok 15 min stał w całym meczu xdd

OOOOO następny trener który jest nieszczęśliwy że musi grać polkami.Myślę ze niektóre kluby się ucieszą bo będą polki do wzięcia a tych jak na lekarstwo.Ciekawe kogo zostawi no bo jak wróci Krawiec to nawet bez formy bedzie u niego grac.Czyli jeszcze góra 2 potrzebne :POczywiście mówię o tych do grania bo na ławke mogą byc nawet kadetki.No i szkoda że pan trener nie dodał które to zagraniczne zawodniczki poza Bułgarką graja dobrze i równo bo ja takich nie widze.A może by pan trener przeanalizował swoją prace i zastanowił się czy dobrze przygotował zespół poza tym to on decydował jakie zawodniczki chce mieć to nie wiem z czym on ma problem.CHYBA NAJWIĘKSZY Z SOBA :mrgreen:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 października 2010, 20:27

No póki co pewnymi punktami jeśli chodzi o POLKI są Gajda i ...Ratajczak - Gulak , Małaszewska , Tłumak - niby dobre Polki a tu Grabowska i Kułaga rzucają Enerdze po 14 pkt.
Od początku wiedziałem że samą Europą pod koszem - będzie nie tyle ciężko co...dziwnie. Przeciętne Amerykanki z Artego , Leszna a pewnie z innych średnich klubów - nie będą bez szans z Verą , o Mazić nie wspominając...
Obawiałem się niewypałów - ale to EDO wybierał zawodniczki... No cóż - Cocks i Mazić to nie są dziewczyny które poprowadzą nas do medalu - a chyba takich zagranicznych powinniśmy szukać.

Gladden , Murphy , Maksimović - te dziewczyny mają ogólny potencjał. Ala już udowodniła. Natomiast VERA pod nieobecność Jeleny jest taką ostoją ale niestety nie na tyle by zapewniać deskę , bo w obronie jest słaba.
Już jest dużo zawodniczek , a kolejne zmiany - na dodatek niestety konieczne chyba - wcale nie poprawią zgrania.
Kontuzje wymusiły że przyszła Murphy. Jakie będą kolejne zmiany ? Słaba postawa kilku zawodniczek - i to z zespołami spoza czołówki. To musi zastanawiać bo powinniśmy mieć w cuglach bilans 4-0 a jest tylko 2-2. A przy coraz większej liczbie zawodniczek trzeba stawiać znak zapytania. (Małaszewska , Tłumak , Cocks , Radwan , Mazić , Gulak do niedawna...)
Na dobrą sprawę jedynie postawa Gajda i Perostijskiej , no i Ratajczak - nie budzi większych zastrzeżeń...)

Może trzeba przeczekać tą rundę - dać szansę dziewczynom , poczekać na powrót kontuzjowanych Moniki , Magdy i Jeleny - zmierzyć się z czołówka - i dopiero wtedy zadecydować o ruchach kadrowych ? Których i tak sporo zaszło przed sezonem (obecnie aż 6 zagranicznych , a rok temu była koncepcja grania polskim składem)
Brakuje EGENTI - bardzo brakuje.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 października 2010, 20:38

PS. A w Lesznie nie Amerykanki a Polki i to bardzo przeciętne (Mukosiej , Grabowska , Kułaga , Czarnecka ) decydowały o obliczu.
Brawo dla Leszna . Szkoda że Katarzynki grają w tak osłabionym składzie lecz mimo wszystko można było od niektórych zawodniczek - oczekiwać zwyczajnie więcej . Od Cocks i Mazić.
Trudno mieć pretensje do Małaszewskiej czy Tłumak. skoro nie grają.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 października 2010, 20:51

Koszykarz (Toruń) pisze:PS. A w Lesznie nie Amerykanki a Polki i to bardzo przeciętne (Mukosiej , Grabowska , Kułaga , Czarnecka ) decydowały o obliczu.
Brawo dla Leszna . Szkoda że Katarzynki grają w tak osłabionym składzie lecz mimo wszystko można było od niektórych zawodniczek - oczekiwać zwyczajnie więcej . Od Cocks i Mazić.
Trudno mieć pretensje do Małaszewskiej czy Tłumak. skoro nie grają.

No właśnie może chodzi o to że są dobrze przygotowane a Toruń nie tylko że pózno zaczął to jeszcze bardzo mało grał.Ale zaraz wszyscy staną za Omaniciem bo to fachowiec.ZOBACZYMY.Fajnie się zespół prowadzi jak idzie a jak nie idzie to pan trener się obraża zamiast pomóc zawodniczkom.No i chyba pora skończyć z eksperymentami i grac okreslonym podstawowym składem.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 października 2010, 20:57

Fajnie się zespół prowadzi jak idzie a jak nie idzie to pan trener się obraża zamiast pomóc zawodniczkom.

jak dobrze, że napisał to ktoś z Torunia:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 października 2010, 21:01

ann pisze:
Fajnie się zespół prowadzi jak idzie a jak nie idzie to pan trener się obraża zamiast pomóc zawodniczkom.

a,jak idzie to zawodniczki są świetne,a jak nie idzie to winny jest trener i tak w koło Macieju... :P
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 października 2010, 21:02

matrix pisze:
ann pisze:

a,jak idzie to zawodniczki są świetne,a jak nie idzie to winny jest trener i tak w koło Macieju... :P

nie.bo u Omanica zawsze było tak, że wygrywali wszyscy(trener+zawodniczki) a przegrywały tylko zawodniczki. niestety...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 października 2010, 23:06

Moim zdaniem Energa przegra w sezonie jeszcze niejedno spotkanie, ale to zespół PO, więc nawet jakby startował w PO z 6 miejsca nie będzie można go skreślać. Osobiście życzę sobie jeszcze porażki trzeciego z faworytów i jak dla mnie wszystko będzie ok. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”