Puchar Polski 2010/2011

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Lena
Nowy na forum

Re: Puchar Polski 2010/2011

Postautor: Lena » 18 lutego 2011, 10:59

adrenalina pisze:Coś mi się obiło o uszęta, iż finał PP w Gdyni wcale nie jest taki oczywisty. Rozważana była inna opcja, ale kluby się buntują i może wyjść z tego "pasztecik" :mrgreen:

Adrenalina może zdrać odrobinę więcej szczegółów? :P Gdzie miałby być jesli nie Pomorze i dlaczego kluby sie buntują?
Dziwne ze do PP dwa tygodnie a o miejscu rozgrywania ani widu ani słychu...... :evil:

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 19 lutego 2011, 20:34

O ile dobrze usłyszałem na meczu to Finał w Polkowicach, chyba że coś poknociłem, Kuba wyjaśni pewnie ma info pewniejsze niż ja.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 lutego 2011, 20:37

5-6.03. FF PP w Polkowicach. już się chyba nic nie powinno zmienic...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 lutego 2011, 20:39

Kuba pisze:5-6.03. FF PP w Polkowicach. już się chyba nic nie powinno zmienic...

Oby :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

KrK
Amator

Postautor: KrK » 19 lutego 2011, 23:18

Porażka, jak można rozgrywać Finały u jednego z uczestników tej imprezy? Dlaczego zrezygnowano z rozegrania finału na neutralnym terenie? Wiadomo jak sie ma układy (NG2) to wszystko się da zrobić. Szkoda że już przed rozpoczęciem meczu jedna z druzyn przystępuje do walki o puchar z handicapem.

michnik2
Nowy na forum

Postautor: michnik2 » 19 lutego 2011, 23:33

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 lutego 2011, 00:03

irytują mnie te komentarze wszystkie na stronie, którą zamieściłeś. Nie od dziś wiadomo, że nikt tego FF nie chciał. a Łodzi ostatnio nie po drodze z koszem kobiet. nikomu nie chciało się podjąć organizacji tego turnieju, bo puchar w istocie mało prestiżowy. a tu nagle albo Gdynia, albo my i wszyscy niezadowoleni... nie dogodzisz.

fajnie, że taka impreza będzie na naszej hali, najlepsze polskie zespoły (tak sądzę) do obejrzenia chwilę przed playoff.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 lutego 2011, 00:08

Gdynia źle, Polkowice źle a do tego mały prestiż.. To po co ten cały puchar? Lepiej niech go nie będzie w ogóle.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 lutego 2011, 02:05

Też mnie irytują te komentarze na wiślackiej stronie, bo to jest robienie afery z niczego. CCC może i ma jakieś chody w PZKosz czy PLKK, ale nie dajmy się zwariować! Gdzieś ten turniej finałowy musi się odbyć, a że Łódź zrezygnowała, natomiast Gdynia tym razem nie paliła się jakoś do organizacji, to dobrze, że ktoś zdecydował się na tą imprezę. Do tej pory takie "skandale" w postaci organizacji imprezy w hali jednego z uczestników turnieju były co roku - czy to w Gdyni, czy w Krakowie. 8) Poza tym w Eurolidze też co roku dzieją się takie rzeczy, bo Final Four zawsze jest organizowany u jednego z finalistów. Trochę logiki w tych komentarzach brakuje i szkoda, że tylko podgrzewają atmosferę...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 lutego 2011, 08:15

KrK pisze:Porażka, jak można rozgrywać Finały u jednego z uczestników tej imprezy? Dlaczego zrezygnowano z rozegrania finału na neutralnym terenie? Wiadomo jak sie ma układy (NG2) to wszystko się da zrobić. Szkoda że już przed rozpoczęciem meczu jedna z druzyn przystępuje do walki o puchar z handicapem.

Jak dla mnie porażką jest ten Twoj wpis ;/

Od lat F4 (czy tam F8) odbywa się u jednego z jego uczestników i jest to norma w europie (tak w Eurolidze jak i w innych krajach i nie ma z tym problemu. Fajnie ze wreszcie turniej jest gdzieś poza Gdynia i Krakowem. Mam nadzieje ze za rok jeszcze ktoś inny sie na to zdecyduje (może np Pruszków). KK nie jest sportem który sicaga tłumy na trybuny, wiec w mieście "nie zainteresowaniem" taka zabawa mógłby wyglądać bardzo, bardzo smutnie. A tu jest przynajmniej gwarancja ze trochę osób sie na meczach pojawi.

Ja wole Polkowice od Gdyni z jeszcze jednego , prozaicznego powodu - sa znacznie bliżej, a wiec mam dużo większa szanse się na tym turnieju pojawić. Bo i szybciej i taniej. I mam nadzieję że trenerzy potraktują ten turniej nie jako miejsce na "mydlenie oczu" rywal oma na taki swoisty test sił. (a Polkowice i nas jestem spokojny, wypowiedzi renera Lotosu mogą świadczyć ze i on nie lubi odpuszczać nawet tych mniej prestiżowych zawodów.. oby jeszcze Edo tak do tego podszedł.)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 lutego 2011, 10:48

Miejsce jest najmniej wazne. Przy całym szacunku dla Gdynii ciesze sie że finały tam nie beda rozegrane. Na tej zasadzie ze jest handicapem dla jedenej drużuny ten turniej trzeb było zgarac chyba na kompach w domu bo kazda lokalizacja komus bedzie przeszkadzac.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lutego 2011, 22:36

Final Four Pucharu Polski w Polkowicach!
2011-02-22 20:35

Nie jak pierwotnie planowano w Łodzi a w Polkowicach zostanie rozegrany w dniach 5-6 marca br. turniej Final Four Pucharu Polski - taką decyzję podjął dzisiaj Zarząd Polskiego Związku Koszykówki.

Przypomnijmy, że w półfinałach zmierzą się Wisła Can-Pack Kraków z Energą Toruń i Lotos Gdynia z CCC Polkowice.

Informujemy, że półfinałową rywalizację gospodyń turnieju z wciąż aktualnymi mistrzyniami Polski będzie można zobaczyć na szklanym ekranie. Mecz od godziny 17:45 będzie relacjonowany przez OTV Wrocław. Finał z udziałem zwycięzców półfinałów będzie zaś transmitowany przez TVP Sport.

ws
www.plkk.pl

nasuwa mi się tylko pytanie do wszystkich krytykujących pomysł rozegrania FF w naszym mieście - który z innych organizatorów zapewniłby transmisję finału w TVPSport? ;)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 22 lutego 2011, 22:37

Organizator pewnie żaden ale sponsor całej ligi mógłby zapewnić transmisję z Gdyni, Lublina czy Krakowa - tak dla promocji koszykówki :mrgreen:
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lutego 2011, 22:46

sponsor póki co jedynie transmisji telewizyjnych zdaje sie ;) i nie sadze, by było to TVPSport, gdyby FF było w Gdyni, Łodzi czy gdzieś indziej...

chociaż jeden, który wykłada jakieś większe pieniądze na promocję naszej dyscypliny przed Euro...

akar
Żak

Postautor: akar » 24 lutego 2011, 09:56

Tak to już u nas w Polsce jest że PP w jakiejkolwiek dyscyplinie by nie był - jest mało prestiżowy i chyba nic tego nie zmieni.Nawet przerwanie rozgrywek ligowych po to by znalazło się miejsce i czas na rozegranie PP.
Irytujące jest nie to gdzie on będzie rozegrany (bo takie spory były tu na forum) ale to że nagle sztucznie zwiększa się jego rangę.
Niedawno dwa tygodnie przerwy w rozgrywkach FGE bo Mecz Gwiazd teraz kolejne niemal dwa tygodnie przerwy bo PP. Wychodzi na to że kluby płacą zawodniczkom za trenowanie a nie za grę.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”