Puchar Polski 2010/2011

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Puchar Polski 2010/2011

Postautor: matrix » 05 marca 2011, 22:21

Koszykarz (Toruń) pisze:PS. Trzeba dodać że Energa grała praktycznie bez KRAWIEC - tym większe graty dla ENERGI. :P

mam nadzieję,że Monice nic poważnego się nie stało.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

witold197
Nowy na forum

Postautor: witold197 » 05 marca 2011, 22:25

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:PS. Trzeba dodać że Energa grała praktycznie bez KRAWIEC - tym większe graty dla ENERGI. :P

mam nadzieję,że Monice nic poważnego się nie stało.

Monika miała dzisiaj nie zagrać ze względu na kłopoty z Achillesem. Widocznie uznała że jest w stanie zagrać i wyszła na parkiet. Miejmy nadzieje że nie doznała poważniejszej kontuzji. Brawa dla dziewczyn na walkę i powodzenia jutro!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 marca 2011, 22:28

Koszykarz (Toruń) pisze:
Greebo pisze:we wrotek piłkarze, dziś koszykarki. 2 kompromitacje w pucharach krajowych.

Wstyd, największy w tym seoznie.

Powtórka sprzed 3 lat :P :P :P Fajnie.

? Ze do przegranej w lidze pijesz? Tamto nie miało dla nas znaczenia, nic nie traciliśmy definitywnie. A dzis tak. PP był jednym z celów, a my po raz kolejny daliśmy ciała w rozgrywkach krajowych. Jak nie zdobędziemy MP a przynajmniej - absolutne minimum -nie dojdziemy do finału to przyszłość nasza może być za rok bardzo nieciekawa.

Btw rok temu tamten "mało ambitny" zespół pechowo przegrał w PP z Lotosem, w Gdyni. Teraz dzięki "ambicji" miało być inaczej. Wyszło - w PP - gorzej. Została liga i ona będzie zadecyduje o tym jak ten cały sezon będzie postrzegany, a granica jest dość cienka: MP oznaczać będzie mimo wszystko najlepszy sezon w "erze can-packu". Porażka, choćby i w finale, sezon najgorszy (no, może obok sezonu 2008/09, tam mieliśmy PP, ale odpadli w 1/8 euroligi)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 05 marca 2011, 22:38

Jak na SF przeczytałem że Energa wygrała z Wisłą to szczęka mi opadła !!!!! Jutro finał, tego nie można przegapić !!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 marca 2011, 22:45

Ciekawe czy Vera Perostiyska miała już w swojej karierze taki lub podobny eval...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 marca 2011, 22:51

Nie wiem... EVAL robi wrażenie - ale jeszcze bardziej - przeciwko komu ten EVAL osiągnęła.
Niech robi połowę tego co dziś a będzie dobrze.
Jutro trzeba ograć Lotos - i wyrównać rachunki ligowe 8)
PS. Trzeba sprawdzić rozkład sędziów :lol: :lol: :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 marca 2011, 06:46

nie wpadałbym w hurra optymizm. To nie liga a też nie wiadomo co trenerzy Wisły wymysla w PO. Może byc tak ze i Lotos finał ...przegra. to sa szachy i gra ostrozna trenerów. Nie ma co rozpaczac, bo to co wielkortonie pisaliśmy czy mówiliśmy pojedyncze mecze z Biała Gwiazda wygrac mozna ale np PO to bardzo watpliwa sprawa. Ja bym wolał zamienic ta wygrana na wygrana w lidze :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 marca 2011, 09:19

hermes46 pisze:Ja bym wolał zamienic ta wygrana na wygrana w lidze :lol:

a kto by nie wolał,ale z każdego zwycięstwa z megabudżetowym w stosunku do Torunia rywalem trzeba się cieszyć. 8)
Teraz nasuwa się pytanie: Czy panowie "stolikowi" i ci z gwizdkiem pozwolą niejakiej Enerdze prowadzonej przez ich "ulubionego" trenera zdobyć Puchar Polski.(jest już takie powiedzenie(nie ja je wymyśliłem) i niech mi kibice Gdyni wybaczą:"Wszyscy grają,ale trofea zbiera....Mieczysław Krawczyk"(aby nie być źle zrozumianym mam tu także na myśli sportową rywalizację).
PS.PO też rządzą się swoimi prawami,co pokazał ubiegłosezonowy pięciomecz Torunia z Lotosem.Dziś wieczorem znowu mocniej zabije toruńskie serducho. 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 marca 2011, 11:00

Co do PP - no jeśli dziewczyny dałę radę mega silnej pod koszem Wiśle - to z Lotosem teoretycznie powinno być łatwiej. (byle nie tak jak w lidze taktyka ostatnio)
Z drugiej strony mam spory szacunek do Lotosu - bo teoretycznie właśnie - pod koszem mają bardzo słabą obsadę - jest Bjelica , trochę Jujki , Mieloch obecnie nie gra - a jednak Lotos wygrał i w lidze z Wisłą , Energą - teraz w PP ograł CCC - które przecież także pod koszem mam ogromną siłę : Carter , T.Smith , Walich , Majewska , a przecież Trofimova , Babicka to też nieraz na 4 grały . A więc w sumie aż 6 wysokich - dla porównania - Energa ma tylko 3 wysokie - a w tym roku na ,,4'' gra też Szpila Tłumak.
Trzymam kciuki za Energę :P

Awatar użytkownika
wislacanpack
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: wislacanpack » 06 marca 2011, 15:16

Koszykarz (Toruń) pisze:Co do PP - no jeśli dziewczyny dałę radę mega silnej pod koszem Wiśle - to z Lotosem teoretycznie powinno być łatwiej. (byle nie tak jak w lidze taktyka ostatnio)
Z drugiej strony mam spory szacunek do Lotosu - bo teoretycznie właśnie - pod koszem mają bardzo słabą obsadę - jest Bjelica , trochę Jujki , Mieloch obecnie nie gra - a jednak Lotos wygrał i w lidze z Wisłą , Energą - teraz w PP ograł CCC - które przecież także pod koszem mam ogromną siłę : Carter , T.Smith , Walich , Majewska , a przecież Trofimova , Babicka to też nieraz na 4 grały . A więc w sumie aż 6 wysokich - dla porównania - Energa ma tylko 3 wysokie - a w tym roku na ,,4'' gra też Szpila Tłumak.
Trzymam kciuki za Energę :P

Nie rozumiem czemu sądzisz, że Wisła była wczoraj jak to napisałeś "MEGA" silna po koszem. Mieliśmy "tylko" Leuchanke no i Lecie z którą to różnie bywa.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 marca 2011, 16:01

jeden mecz wiosnynie czyni. przestancie pompowac balonik bo peknie smórd sie rozniesie. Widocznie wislaczki liczyły na dogrywke i wygrana. Nie udało sie i wracaja do domu.
PP jest nic nie wartym turniejem, to takie przetarcie najlepszej czwórki w Polsce przed PO. A branie z tego turnieju jakis podsumowan jest smieszne.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 marca 2011, 16:40

No Ewki nie było ale i tak mając Leuczankę , Lecię , wysoką Nicole Powell (189 cm) raczej i tak powinna Wisła dominować.

Przecież dla porównania ,,3'' Wisły - Nicole Powell ma 189 cm - a nasze ? Gladden 178 cm , Radwan też koło 180 cm.

PS. Trzeba zauważyć że Leuczanka poraz kolejny zagrała słabiutko przeciwko Enerdze : w I rundzie w meczu Energi z Gorzowem szału nie robiła, mało tego- frustrowała się nawzajem z Maksimović - teraz też poza zbiórkami nic nie dała w ataku.
Fakt faktem - sam puchar nic jakoś nie daje - ale jeśli jest szansa zapisać się w historii wreszcie - i przerwać hegemonię Wisły i Lotosu - to czemu nie 8)

A myśle że dziewczyny będą miały w pamięci niedawną potyczkę ligową z Lotosem i będą chciały się zrewanżować Lotosowi.

PS . Nikt tu nie pompuje balonika ani nie robi podsumowań 8) 8) 8) .

A zwycięstwo nad naszym eksportowym rywalem zawsze cieszy :P i tyle w tym temacie. A Wisła i tak zdobędzie majstra

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 marca 2011, 18:05

Koszykarz (Toruń) pisze: A Wisła i tak zdobędzie majstra

pewna to jest tylko śmierć,a to tylko sport w kobiecym wydaniu przecież. 8).Wisła osłabiona brakiem Kobryn? No nie rozśmieszajcie.Toruń ma praktycznie dwie wysokie do grania,a na przykład z Murphy też wiemy,co się w ostatnim czasie działo.
Wartościując rangę imprezy(Wisła przyjechała do Polkowic zdobyć PP,a Energa nie?) nikt drogi hermesie nikomu nie zabronił się cieszyć z sukcesu torunianek,co ja niniejszym teraz cały czas robię(wczoraj miałem super dzionek 5:1 i zwycięstwo Katarzynek). :lol: Poza tym każde zwycięstwo z wyżej notowanym rywalem daje porządnego kopa psychicznego zawodniczkom na dalsze mecze. Poza tym nie tylko za Twoich kibicowskich czasów wielokrotnie Katarzynki przegrywały pojedynek zanim się on jeszcze nie rozpoczął.
PS.Finałowego meczu na pewno nie będzie komentował dla TVP Sport Richard vel Glejden Łabędź,który jest teraz w Zgorzelcu.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2011, 20:09

szkoda tylko tych pustek na trybunach...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 marca 2011, 21:09

przekupili Nam Hajdanę. :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”