Żałuję że nie mogłem oglądać wczorajszego meczu w którym jak i wynik i opisy na tym forum wskazują że Lider napędził porządnego stracha nie byle komu bo samemu Mistrzowi Polski i to na jego terenie.
Zwykle w PO trenerzy drużyn teoretycznie słabszych nastawiają się na pierwszy mecz i to na wyjeździe licząc na element zaskoczenia.Czasami się to sprawdza.
Co do sędziowania - Lotos nie od dziś ma specjalne przywileje - wszyscy o tym wiedzą, myślę ze nawet kibice Lotosu to przyznają (oczywiście ci którzy mają odwagę albo jak kto woli jaja aby to powiedzieć).
Rozbawił mnie niejaki NAMAX pisząc o błędach Lidera w koncówce meczu. Otóż kolego zasada jest jedna albo gwiżdżemy takie błędy przez cały sezon (od pierwszego meczu rundy zasadniczej aż do ostatniego meczu PO)albo puszczamy jeśli wcześniej ich nie gwizdaliśmy.
Rusz głową i przypomnij sobie ile razy w sezonie sędziowie gwizdnęli błąd 3s ( a popełniany jest nagminnie przez wszystkie drużyny).Błąd noszenia piłki bardzo łatwo wychwycić. Przecież przez cały mecz zawodniczki kozłujące piłkę praktycznie ją noszą.(Kiedyś wg mniej liberalnych zasad ten błąd był gwizdany nagminnie). Cechą która charakteryzuje najgorszych sędziów jest właśnie takie"trzymanie" wyniku poprzez "aptekarskie" sędziowanie szczególnie w kluczowych momentach meczu.
No i drugi kwiatek to "walczący z wiatrakami" pisze że to najgorszy mecz Lotosu pod wodzą nowego trenera.
A może to po prostu to Lider tego dnia był mocny i Twój Lotos mimo że grał na swoim wysokim poziomie nie potrafił rozstrzygnąć tego spotkanie na swoją korzyść dużo wcześniej
I na koniec: liczyłem się z porażką bo w sporcie nie tylko są same zwycięstwa ale jestem dumny z Liderek że tanio skóry nie sprzedały wszak przed sezonem zakładano awans do ósemki i tylko tyle.A one już osiągnęły dużo więcej nawet jeśli nie awansują dalej.
I jeszcze jedno, to co napisałem o sędziowaniu napisałbym też gdyby ten "błąd" odgwizdano w drugą stronę. Tzn. gdyby Lotos przegrał mecz bo sędzia nagle doznał olśnienia.
Po prostu nie znoszę dziadostwa w wykonaniu sędziów.