Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Ałgaja » 20 kwietnia 2011, 07:15

Shavo pisze:
Nicole Powell - 7/10 - sam niewiem

Z jednej strony mieć taką zawodniczkę jak ona to jest "coś". Jej gra była przyzwoita. Rzucała ważne trojeczki i potrafiła skutecznie wejśc pod kosz. Ale i tak moim zdaniem to najbardziej podbudowyłała psychicznie swoje koleżanki z drużyny, więc daję "7". Niewiem czy chcę ja widzieć, może tak, może nie (jest jeszcze Penny Taylor).

:lol:
Cudne!
Na tej zasadzie, nie rozmawiajmy z Erin wszak jest jeszcze Diana Taurasi :lol:

Shavo pisze:Kasia Krężel - 5/10 - odejście

Coż tu napisać... Myślę, że Kasia przechodząc z bardzo sredniego, a może nawet słabego Utexu Row Rybnik spodziewała się, że nie będzie już liderka swojego teamu. I tak było. Miała duże wahania formy - raz grała dobry meczyk, a raz do bani. Potrafiła dorzucić ważną trójkę. Mam wrażenie ze w Euro trochę się bała grać - ale to tylko moje zdanie... Nie chcę jej w Wiśle w nastepnym sezonie.

A kogo byś chciał zamiast niej? Oczywiście pytam o Polkę, grającą na skrzydle, najlepiej młodszą od Kaśki, co do której można mieć nadzieję, że będzie potrafiła mimo wszystko "dorzucić ważną trójkę".

Zresztą z wypowiedzi prezesa Miętty w Dzienniku Polskim wynika, że Kasia raczej zostanie, bo on chciałby ją widzieć w Wiśle w przyszłym sezonie.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 20 kwietnia 2011, 10:15

Ałgaja pisze:
Shavo pisze:
Nicole Powell - 7/10 - sam niewiem

Z jednej strony mieć taką zawodniczkę jak ona to jest "coś". Jej gra była przyzwoita. Rzucała ważne trojeczki i potrafiła skutecznie wejśc pod kosz. Ale i tak moim zdaniem to najbardziej podbudowyłała psychicznie swoje koleżanki z drużyny, więc daję "7". Niewiem czy chcę ja widzieć, może tak, może nie (jest jeszcze Penny Taylor).

:lol:
Cudne!
Na tej zasadzie, nie rozmawiajmy z Erin wszak jest jeszcze Diana Taurasi :lol:

Shavo pisze:Kasia Krężel - 5/10 - odejście

Coż tu napisać... Myślę, że Kasia przechodząc z bardzo sredniego, a może nawet słabego Utexu Row Rybnik spodziewała się, że nie będzie już liderka swojego teamu. I tak było. Miała duże wahania formy - raz grała dobry meczyk, a raz do bani. Potrafiła dorzucić ważną trójkę. Mam wrażenie ze w Euro trochę się bała grać - ale to tylko moje zdanie... Nie chcę jej w Wiśle w nastepnym sezonie.

A kogo byś chciał zamiast niej? Oczywiście pytam o Polkę, grającą na skrzydle, najlepiej młodszą od Kaśki, co do której można mieć nadzieję, że będzie potrafiła mimo wszystko "dorzucić ważną trójkę".

Zresztą z wypowiedzi prezesa Miętty w Dzienniku Polskim wynika, że Kasia raczej zostanie, bo on chciałby ją widzieć w Wiśle w przyszłym sezonie.

Co do zastępczyni na pozycje Kasie Krężel to pomyśle i wkrótce napiszę. Ale chyba najwazniejsze, że Can-Pack i trenerzy zostaja.
http://wislakosz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1074
http://wislakosz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1075
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 kwietnia 2011, 08:17

http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=3039
http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=3040

Piotr Dunin-Suligostowski: Nie ma czasu świętowanie... - cz. I

27 kwietnia - Wielu osobom wydaje się, że teraz jest czas na relaks. Tymczasem dla mnie i dla trenerów to okres, w którym będziemy próbowali zrealizować założenia kontraktowe na przyszły sezon i zbudować taką drużynę, o jakiej marzymy - mówi Piotr Dunin-Suligostowski, wiceprezes TS Wisła Kraków i generalny menadżer Wisły Can-Pack Kraków.

Damian Juszczyk: Sezon za nami. Mistrzostwo Polski, najlepsza „ósemka” w Eurolidze. Czy można było chcieć czegoś więcej?

Piotr Dunin-Suligostowski: - Wprawdzie ością gardle stoi nam jeszcze półfinał Pucharu Polski, natomiast udało nam się zrealizować to, o co walczyliśmy trzy lata z rzędu, czyli odzyskać mistrzostwo Polski. Tym samym osiągnięty został główny cel, stawiany przed drużyną na ten sezon, a do tego zostało to okraszone kolejnym sukcesem - gdyż w mojej ocenie awans do „ósemki” w Eurolidze należy uznawać za sukces. Tym bardziej, że odpadliśmy nie z byle kim, bo ze zwycięzcą rozgrywek, czyli z zespołem Halconu Avenida Salamanka.

Może gdyby nie to, dałoby się osiągnąć jeszcze więcej..? Same mistrzynie Euroligi były chyba poza zasięgiem którejkolwiek z drużyn...

- Były bezkonkurencyjne. Być może, gdyby nie niektóre niespodziewane wyniki, które spowodowały takie rozstawienie i inny przeciwnik w walce o Final Four, gdyby nie pasmo kontuzji, które wtedy akurat dotknęło naszą drużynę... - ale to jest "gdybanie". Mogło być oczywiście lepiej i wiem, że wielu kibiców oczekiwało powtórzenia ubiegłorocznego sukcesu - wejścia do Final Four Euroligi, jednak patrząc „na chłodno”, należy docenić tę ósemkę. To też jest szalenie wartościowy wynik.

Nie było wiele czasu na świętowanie sukcesów - praca w klubie przed nowym sezonem już teraz ruszyła pełną parą.

- Tak. To taki okres, w którym wielu osobom wydaje się, że jest chwila na relaks, na odpoczynek. Tymczasem dla mnie i dla trenerów, to okres, w którym będziemy próbowali zrealizować założenia kontraktowe na kolejny sezon, by zbudować taką drużynę, jaką sobie rozpisywaliśmy już od dłuższego czasu i jaka nam się marzy w przyszłym sezonie.

Czy pierwsze podpisy są już blisko?

- Cały czas coś się dzieje. Jedne z podpisów może są rzeczywiście całkiem blisko, inne wydają się dość odległe, ale nie jest to nic zaskakującego - to ten sam scenariusz, który powtarza się co roku. Przy sukcesach zawsze jest wiele zawodniczek chętnych do gry w zespole, jednak bardzo rosną apetyty dotyczące wysokości kontraktów, a przecież wszyscy poruszamy się w realnym świecie ograniczeń finansowych i konkretnego budżetu. Cała sztuka polega na tym, żeby na miarę tego budżetu, jakim dysponujemy - bardzo wysokiego, jak na polskie warunki - zbudować optymalny skład. Optymalny - zarówno jeżeli chodzi o umiejętności zawodniczek, jak i o kompozycję drużyny. Ważne jest też dostosowanie poszczególnych zawodniczek w sferze mentalnej. Naszym założeniem jest utrzymanie trzonu zespołu i ewentualnie dokonanie paru retuszy. Właśnie to zadanie spędza mi teraz sen z powiek.

--------------------------------------

Piotr Dunin-Suligostowski: Marzenia o podium Euroligi... - cz. II

28 kwietnia - Jako klub robimy wszystko, by najważniejsze decyzje dotyczące składu zapadły nawet w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Marzylibyśmy o tym, by - poza walką o mistrzostwo Polski i Puchar Polski - stanąć wreszcie na podium Euroligi - mówi Piotr Dunin-Suligostowski, wiceprezes TS Wisła Kraków i generalny menadżer Wisły Can-Pack Kraków.

Damian Juszczyk: Kibice, którzy wrócą przed nowym sezonem, nie zobaczą na parkiecie zupełnie nowej drużyny - innej niż ta, którą oglądali w ostatnich rozgrywkach?

Piotr Dunin-Suligostowski: - Mam nadzieję, że tak się nie stanie i uda nam się zrealizować podpisanie kontraktów z tymi wszystkimi zawodniczkami, które - jak uznaliśmy - powinny pozostać w składzie Wisły Can-Pack. Choć nie można wykluczyć, że pojawią się atrakcyjne oferty, którym nie będziemy w stanie sprostać i że wymusi to na nas większe zmiany w składzie niż planujemy. Jako klub robimy wszystko, by w możliwie jak najkrótszym czasie zapadły przynajmniej te podstawowe decyzje. Myślę, że to kwestia najbliższych dwóch tygodni.

Apetyty rosną. Trudno sobie wyobrazić - po tych dwóch latach w czołówce w Europie i po zdobyciu mistrzostwa Polski - by cele były mniej ambitne.

- Z pewnością jest to walka o utrzymanie mistrzostwa i rywalizacja o to, by z jak najlepszej strony pokazać się w Eurolidze. Euroliga jest wielką niewiadomą, gdyż będzie rozgrywana w nowej formule, a więc po pierwsze będzie dużo większa liczba meczów grupowych, a później praktycznie jeden rzut fazy play-off i już wejście do Final Eight, które zastępuje dotychczasowe Final Four. Na dzisiaj, mimo ogłoszenia takiej formuły, jestem dość ostrożny, bo zadaję sobie pytanie, który klub w Europie będzie w stanie udźwignąć ciężar finansowy zorganizowania tygodniowej imprezy z udziałem ośmiu drużyn. Jest to niesamowite wyzwanie i nie wiem, czy takie pieniądze w budżetach potencjalnych organizatorów się znajdą. Jeżeli to się uda, będzie to zupełnie innego rodzaju wydarzenie sportowe, a jednocześnie duży wysiłek dla tych wszystkich klubów, które ewentualnie awansują do Final Eight. To znacznie więcej spotkań, a co za tym idzie - większe koszty.

Mimo wszystko, Wisła pewnie nie miałaby nic przeciwko temu, żeby znaleźć się w tym gronie...

- Tak, wejście do „ósemki” to już skopiowany cel z ostatniego sezonu. Do tego mistrzostwo Polski i tym razem już może bez niespodzianek w Pucharze Polski. W Europie podejmiemy walkę o zajęcie jak najwyższej pozycji. Chcielibyśmy stanąć wreszcie na podium Euroligi, ale to takie trochę poświąteczne marzenia...

Rozmawiał Damian Juszczyk
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 kwietnia 2011, 16:15

http://es.wikipedia.org/wiki/Silvia_Dom%C3%ADnguez

Pisze tu że aktualnym klubem Silvi Domínguez jest Wisła.

dezali
Amator

Postautor: dezali » 28 kwietnia 2011, 16:48

i o czym ma to rzekomo świadczyć?

wikipedii nie traktowałbym za pewne źródło informacji.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 kwietnia 2011, 17:08

dezali pisze:i o czym ma to rzekomo świadczyć?

wrzuciłem to jako link i nie uwazam ze to jest pewna informacja. a ze juz wczesniej byla mowa o Silvii to taki link podrzucam.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 kwietnia 2011, 18:05

Shavo pisze:
dezali pisze:i o czym ma to rzekomo świadczyć?

wrzuciłem to jako link i nie uwazam ze to jest pewna informacja. a ze juz wczesniej byla mowa o Silvii to taki link podrzucam.

gdyby nie to, że w ubiegłym roku dokładnie taka sama sytuacja była z Basko tzn. na Wiki pojawiło się sporo wczesniej niż oficjalnie z klubu, to absolutnie nie potraktowałabym tego poważnie... 8)
coż lada dzień skończą się finały w Hiszpani...
edit
a właściwie to już się skończyły, więc czekam na mistrzynię Hiszpanii i Euroligii w Wiśle. ewentualnie może to być sciema i ściągniemy mistrzynię Rosji :P
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 28 kwietnia 2011, 22:45

Co do Wikipedii i jej wiarygodności - bardzo długo w ubiegłym roku, od maja bodajże do października było info, że Monica Wright będzie grać w Wiśle... 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 kwietnia 2011, 22:51

reaktywacja pisze:Co do Wikipedii i jej wiarygodności - bardzo długo w ubiegłym roku, od maja bodajże do października było info, że Monica Wright będzie grać w Wiśle... 8)

bo pewnie miała grać :lol:
a wikipedia nie jest dla mnie absolutnie żadnym źródłem informacji dotyczącym transferów Wisły
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 kwietnia 2011, 23:00

ann pisze:
reaktywacja pisze:Co do Wikipedii i jej wiarygodności - bardzo długo w ubiegłym roku, od maja bodajże do października było info, że Monica Wright będzie grać w Wiśle... 8)

bo pewnie miała grać :lol:
a wikipedia nie jest dla mnie absolutnie żadnym źródłem informacji dotyczącym transferów Wisły

moze zaznacze ze wikipedia nie jest zrodlem informacji dla zadnej dziedziny nauki :lol: :lol:, a szczegolnie koszykowki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2011, 17:59

Forum euroligi jak już sie przekonałem tez jest średnim źródłem, ale można podać że ktoś jako nasze nowe "wzmocnienie" (?) podał Anke de Mondt.. Ale mam nadzieję ze to tylko ponura plotka :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 kwietnia 2011, 18:53

Greebo pisze:Forum euroligi jak już sie przekonałem tez jest średnim źródłem, ale można podać że ktoś jako nasze nowe "wzmocnienie" (?) podał Anke de Mondt.. Ale mam nadzieję ze to tylko ponura plotka :roll:

a co nie zagrała super przeciwko Wiśle, ha! :P przeżyje pod warunkiem pozyskania rozgrywającej z najwyższej półki.
to samo forum mówi o przedłużeniu kontraktów z Ewką, Paulą i Erin. aczkolwiek jak słusznie zauważyłeś jest to średnie źródło informacji

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 kwietnia 2011, 20:18

ann pisze:
Greebo pisze:Forum euroligi jak już sie przekonałem tez jest średnim źródłem, ale można podać że ktoś jako nasze nowe "wzmocnienie" (?) podał Anke de Mondt.. Ale mam nadzieję ze to tylko ponura plotka :roll:

a co nie zagrała super przeciwko Wiśle, ha! :P przeżyje pod warunkiem pozyskania rozgrywającej z najwyższej półki.
to samo forum mówi o przedłużeniu kontraktów z Ewką, Paulą i Erin. aczkolwiek jak słusznie zauważyłeś jest to średnie źródło informacji

Liczę, że ktoś z Salamanki robi sobie żarty z info o Belgijce w Wiśle..może w rewanżu za plotkę o Dominguez która pojawiła się po F4. :roll:
Faktem jest jednak , że Dominguez bliżej do Walencji, a Dumerc wraca do Bourges.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 maja 2011, 11:46

transfer Demondt do Wisły jest coraz bardziej realny.

http://www.salamancaendirecto.com/index.php?news=19656

choć Hiszpania to strasznie plotkarski kraj, więc może to i plota

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 01 maja 2011, 11:48

ann pisze:transfer Demondt do Wisły jest coraz bardziej realny.

http://www.salamancaendirecto.com/index.php?news=19656

no to jak nie bedzie Dominguez to chcemy Dumerc albo Zirkovą :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”