TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

adrenalina
Amator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: adrenalina » 06 maja 2011, 11:44

o ile się nie myle ( jeśli tak, to przepraszam) to Lotos ma od lutego nałożony zakaz transferów z powodu długów, takowe informacje dostali wszyscy agenci

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 maja 2011, 15:02

czyżby Lotos obrał kierunek grecki i jednym z kandydatów na stanowisko trenera była Iannis Diamantakos...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 06 maja 2011, 15:26

garnett pisze:Krawczyk też.Przechodzi do Arras.

Zawsze mówiłem, że Prezesowi dobrze zrobi zmiana klimatu.

Ale żeby do żabojadów od razu się przenosić? Cóż może od przyszłego sezonu trenerem Arras-u zostanie Raczyński i wszyscy będą zadowoleni :P .

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 06 maja 2011, 15:35

Paulina Krawczyk :|

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 06 maja 2011, 18:35

Pablo_Picasso pisze:Paulina Krawczyk :|

No nie mów? Serio? To dopiero zaskoczenie :wink: .

A na poważnie to bez sponsora będzie ciężko:(.
Odejście Dżordża plus Babkiny to strzał w stopę. Trzeba było szybciutko po sezonie podpisywać kontrakty, żeby możni tego świata ich nei podłapali. Teraz w zasadzie "dupa zimna" , bo jeżeli ubędzie jeszcze Mieloch, to w zespole nie ma żadnej "normalnej" Polki. Jujka bo lepszym sezonie na pewno znowu siądzie i będzie dusiła evale na poziomie 4.0, a Tomiałovicz jak samy wiemy do basketu już się nie za bardzo nadaje. Zostaje tylko Kaczmarska, ale ona też nie jest Polką, która mogłaby poszaleć chociażby w lidze.

Bez Mielocha zostaje spalona ziemia. Chyba ,ze Lotos skusi Skobla i Kaczmarczyk z Gorzowa. Ale to takie wróżenie z fusów.W związku z problemem z Polkami Lotos w zasadzie musiałby oprzeć skład na zawodniczkach zagranicznych, w wymiarze 6-8 zapewne ( przy załozenie przepisu z jedną Polką na parkiecie). To oznacza drenowanie budżetu klubu przez zaciężną armię.

No nieciekawie to wygląda - lepiej czym prędzej ogłoście przybycie jakiegoś strategicznego sponsora.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 06 maja 2011, 23:43

66-400 pisze: po chwili wyznał, łamiąc głos, że zostaje w Gorzowie. - Wahałem się do ostatniej chwili. Jeszcze pięć minut przed dzisiejszym spotkaniem miałem telefon z Rosji, bardzo miły dla mnie, podbijający mocne moje cele i ambicje, ale pokierowałem się sercem, a nie rozumem i zostaję w Gorzowie.

Wzruszyła mnie ta historia... Maciejewski chyba lubi się sam dowartościowywać. Ciekawe, czy jeśli za pół roku Gorzów dalej będzie mieć problemy z kasą, to zacznie kwilić "mogłem iść do tej Rosji"...
Kto normalny ogłaszając swoje pozostanie, mówi po chwili, że jeszcze 5 minut temu mógl sobie odejść? łaskę komuś robi? Jak już podjął decyzję, że zostaje, to gęba na kłódkę i do roboty...
bball

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 maja 2011, 00:04

a nie wpadłeś geniuszu na to ,że to ciągle gra po to by dużo się mówiło i wywierało na prezydencie tego pochrzanionego tffuu miasto jest ok to prezydent pochrzaniony
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 07 maja 2011, 10:58

Reprezentantki Polski, Paulina Pawlak i Katarzyna Krężel nadal występować będą w zespole Wisły Can-Pack - obydwie zawodniczki przedłużyły o rok umowę z "Białą Gwiazdą". Nową twarzą będzie natomiast serbska rozgrywająca, Ana Dabović.

Pauliny Pawlak i Katarzyny Krężel nie trzeba oczywiście kibicom koszykówki przedstawiać, z kolei Dabović to reprezentantka swojego kraju. Poprzedni sezon spędziła w rosyjskim Dynami Nowosibirsk, z którym grała m.in. w Pucharze Eurocup. W nim zdobywała średno 20.3 pkt. w meczu, miała 5,4 zbiorek oraz 4.6 asyst. W Wiśle zastąpi Chorwatkę Anđę Jelavić.
za www.wislaportal.pl
ObrazekObrazekObrazekObrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 07 maja 2011, 12:52

wreszcie Tomiałowicz i Sosnowska out. :)))
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

akar
Żak

Postautor: akar » 07 maja 2011, 16:26

Saletra pisze:
Pablo_Picasso pisze:Paulina Krawczyk :|

, a Tomiałovicz jak samy wiemy do basketu już się nie za bardzo nadaje.

.

Wygląda na to że Oliwka wg Ciebie to jakaś emerytka przed 40-ką która " do basketu już się nie za bardzo nadaje" :shock: :shock:
A ja myślę że w Poznaniu pewnie by się przydała............ 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 maja 2011, 16:32

Tomiałowicz chyba bliżej do Pruszkowa niż Poznania jednak
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

akar
Żak

Postautor: akar » 07 maja 2011, 16:42

Masz rację - przecież Oliwka pochodzi z Pruszkowa, ale czy Koniecki bierze ją pod uwagę :?:
Tylko On wie.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 maja 2011, 16:47

ann pisze:Tomiałowicz chyba bliżej do Pruszkowa niż Poznania jednak

:shock:

Dziwię się, że ktokolwiek ją gdziekolwiek chce. Olivia od dłuższego czasu jest na równi pochyłej, jedyne na co ją stać to duszenie evalu na poziomie 4.0 i judzenie 5 pkt na mecz. Lotos bardzo dobrze zrobił pozbywając się obydwu panien.

Natomiast Pruszków po zakontraktowaniu Antczak powinien być znacznie bardziej ostrożny co do transferów Polek. Sprowadzenie Tomiałovicz, obok Chomać i Antczak jest bardzo dobrą drogą do przaśnego przeciętniactwa jeśli chodzi o Polki.

Tysiąc razy więcej pożytku byłoby ze sprowadzenia jednej Międzik w miejsce tych trzech panien.

EDIT: akar miałem na myśli po prostu to, że jest kiepska jak barszcz. Grała tyle czasu w ogranym euroligowo zespole, miała wiele znakomitych koszykarek u boku, z których mogła czerpać wzorce, a grała tak, że przysłowiowy żal za dupę ściska. Na palcach jednej reki mozna wyliczyc jej dobre występy. Wg mnie nie ma co inwestować w materiał ,z którego po obróbce nic nie będzie. To samo się tyczy Antka - nie wiem po co ją sprowadzaliście z MUKS-u. Już tam grała koszmarna padakę, a eval podnosiły jej zbiórki. Kiedy jednak trzeba było trafic do kosza w waznym momencie, to robił się problem. O jej przydatności do zespołu duzo zresztą powiedział tegoroczny sezon pod ręką Konia.

akar
Żak

Postautor: akar » 07 maja 2011, 17:04

Muszę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem swobody z jaką oceniasz poszczególne jak piszesz panny.
Jednego tylko żałuję, że już podpisano (w Liderze) kontrakt z Konieckim. Przecież Ty chłopie jesteś geniuszem trenerskim, jakim cudem Ciebie jeszcze nikt nie zatrudnił :?: :?: :?: :?: Ty zapewne każdą drużynę posadził byś na fotelu MP. Co ja mówię - wygrałbyś euroligę.
Na stronie Lidera jest najnowszy wywiad z Koniem, w którym mówi także o "antku".
Przeczytaj go, tylko proszę ze zrozumieniem.
Powodzenia.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 maja 2011, 17:10

akar pisze:Muszę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem swobody z jaką oceniasz poszczególne jak piszesz panny.
Jednego tylko żałuję, że już podpisano (w Liderze) kontrakt z Konieckim. Przecież Ty chłopie jesteś geniuszem trenerskim, jakim cudem Ciebie jeszcze nikt nie zatrudnił :?: :?: :?: :?: Ty zapewne każdą drużynę posadził byś na fotelu MP. Co ja mówię - wygrałbyś euroligę.
Na stronie Lidera jest najnowszy wywiad z Koniem, w którym mówi także o "antku".
Przeczytaj go, tylko proszę ze zrozumieniem.
Powodzenia.

Podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami.

Kurde ze taki talent sie marnuje... a i oczekiwania finansowe pewnie nie mialby za wysokie i mozna by bylo troszke zaoszczedzic :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”