TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
adrenalina
- Amator
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
o ile się nie myle ( jeśli tak, to przepraszam) to Lotos ma od lutego nałożony zakaz transferów z powodu długów, takowe informacje dostali wszyscy agenci
czyżby Lotos obrał kierunek grecki i jednym z kandydatów na stanowisko trenera była Iannis Diamantakos...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
garnett pisze:Krawczyk też.Przechodzi do Arras.
Zawsze mówiłem, że Prezesowi dobrze zrobi zmiana klimatu.
Ale żeby do żabojadów od razu się przenosić? Cóż może od przyszłego sezonu trenerem Arras-u zostanie Raczyński i wszyscy będą zadowoleni
- Pablo_Picasso
- Nowy na forum
Paulina Krawczyk 
Pablo_Picasso pisze:Paulina Krawczyk
No nie mów? Serio? To dopiero zaskoczenie
A na poważnie to bez sponsora będzie ciężko:(.
Odejście Dżordża plus Babkiny to strzał w stopę. Trzeba było szybciutko po sezonie podpisywać kontrakty, żeby możni tego świata ich nei podłapali. Teraz w zasadzie "dupa zimna" , bo jeżeli ubędzie jeszcze Mieloch, to w zespole nie ma żadnej "normalnej" Polki. Jujka bo lepszym sezonie na pewno znowu siądzie i będzie dusiła evale na poziomie 4.0, a Tomiałovicz jak samy wiemy do basketu już się nie za bardzo nadaje. Zostaje tylko Kaczmarska, ale ona też nie jest Polką, która mogłaby poszaleć chociażby w lidze.
Bez Mielocha zostaje spalona ziemia. Chyba ,ze Lotos skusi Skobla i Kaczmarczyk z Gorzowa. Ale to takie wróżenie z fusów.W związku z problemem z Polkami Lotos w zasadzie musiałby oprzeć skład na zawodniczkach zagranicznych, w wymiarze 6-8 zapewne ( przy załozenie przepisu z jedną Polką na parkiecie). To oznacza drenowanie budżetu klubu przez zaciężną armię.
No nieciekawie to wygląda - lepiej czym prędzej ogłoście przybycie jakiegoś strategicznego sponsora.
66-400 pisze: po chwili wyznał, łamiąc głos, że zostaje w Gorzowie. - Wahałem się do ostatniej chwili. Jeszcze pięć minut przed dzisiejszym spotkaniem miałem telefon z Rosji, bardzo miły dla mnie, podbijający mocne moje cele i ambicje, ale pokierowałem się sercem, a nie rozumem i zostaję w Gorzowie.
Wzruszyła mnie ta historia... Maciejewski chyba lubi się sam dowartościowywać. Ciekawe, czy jeśli za pół roku Gorzów dalej będzie mieć problemy z kasą, to zacznie kwilić "mogłem iść do tej Rosji"...
Kto normalny ogłaszając swoje pozostanie, mówi po chwili, że jeszcze 5 minut temu mógl sobie odejść? łaskę komuś robi? Jak już podjął decyzję, że zostaje, to gęba na kłódkę i do roboty...
bball
a nie wpadłeś geniuszu na to ,że to ciągle gra po to by dużo się mówiło i wywierało na prezydencie tego pochrzanionego tffuu miasto jest ok to prezydent pochrzaniony
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
za www.wislaportal.plReprezentantki Polski, Paulina Pawlak i Katarzyna Krężel nadal występować będą w zespole Wisły Can-Pack - obydwie zawodniczki przedłużyły o rok umowę z "Białą Gwiazdą". Nową twarzą będzie natomiast serbska rozgrywająca, Ana Dabović.
Pauliny Pawlak i Katarzyny Krężel nie trzeba oczywiście kibicom koszykówki przedstawiać, z kolei Dabović to reprezentantka swojego kraju. Poprzedni sezon spędziła w rosyjskim Dynami Nowosibirsk, z którym grała m.in. w Pucharze Eurocup. W nim zdobywała średno 20.3 pkt. w meczu, miała 5,4 zbiorek oraz 4.6 asyst. W Wiśle zastąpi Chorwatkę Anđę Jelavić.

-
reaktywacja
- Junior
wreszcie Tomiałowicz i Sosnowska out.
))
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Saletra pisze:Pablo_Picasso pisze:Paulina Krawczyk
, a Tomiałovicz jak samy wiemy do basketu już się nie za bardzo nadaje.
.
Wygląda na to że Oliwka wg Ciebie to jakaś emerytka przed 40-ką która " do basketu już się nie za bardzo nadaje"
A ja myślę że w Poznaniu pewnie by się przydała............
Tomiałowicz chyba bliżej do Pruszkowa niż Poznania jednak
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Masz rację - przecież Oliwka pochodzi z Pruszkowa, ale czy Koniecki bierze ją pod uwagę
Tylko On wie.
Tylko On wie.
ann pisze:Tomiałowicz chyba bliżej do Pruszkowa niż Poznania jednak
Dziwię się, że ktokolwiek ją gdziekolwiek chce. Olivia od dłuższego czasu jest na równi pochyłej, jedyne na co ją stać to duszenie evalu na poziomie 4.0 i judzenie 5 pkt na mecz. Lotos bardzo dobrze zrobił pozbywając się obydwu panien.
Natomiast Pruszków po zakontraktowaniu Antczak powinien być znacznie bardziej ostrożny co do transferów Polek. Sprowadzenie Tomiałovicz, obok Chomać i Antczak jest bardzo dobrą drogą do przaśnego przeciętniactwa jeśli chodzi o Polki.
Tysiąc razy więcej pożytku byłoby ze sprowadzenia jednej Międzik w miejsce tych trzech panien.
EDIT: akar miałem na myśli po prostu to, że jest kiepska jak barszcz. Grała tyle czasu w ogranym euroligowo zespole, miała wiele znakomitych koszykarek u boku, z których mogła czerpać wzorce, a grała tak, że przysłowiowy żal za dupę ściska. Na palcach jednej reki mozna wyliczyc jej dobre występy. Wg mnie nie ma co inwestować w materiał ,z którego po obróbce nic nie będzie. To samo się tyczy Antka - nie wiem po co ją sprowadzaliście z MUKS-u. Już tam grała koszmarna padakę, a eval podnosiły jej zbiórki. Kiedy jednak trzeba było trafic do kosza w waznym momencie, to robił się problem. O jej przydatności do zespołu duzo zresztą powiedział tegoroczny sezon pod ręką Konia.
Muszę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem swobody z jaką oceniasz poszczególne jak piszesz panny.
Jednego tylko żałuję, że już podpisano (w Liderze) kontrakt z Konieckim. Przecież Ty chłopie jesteś geniuszem trenerskim, jakim cudem Ciebie jeszcze nikt nie zatrudnił
Ty zapewne każdą drużynę posadził byś na fotelu MP. Co ja mówię - wygrałbyś euroligę.
Na stronie Lidera jest najnowszy wywiad z Koniem, w którym mówi także o "antku".
Przeczytaj go, tylko proszę ze zrozumieniem.
Powodzenia.
Jednego tylko żałuję, że już podpisano (w Liderze) kontrakt z Konieckim. Przecież Ty chłopie jesteś geniuszem trenerskim, jakim cudem Ciebie jeszcze nikt nie zatrudnił
Na stronie Lidera jest najnowszy wywiad z Koniem, w którym mówi także o "antku".
Powodzenia.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
akar pisze:Muszę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem swobody z jaką oceniasz poszczególne jak piszesz panny.
Jednego tylko żałuję, że już podpisano (w Liderze) kontrakt z Konieckim. Przecież Ty chłopie jesteś geniuszem trenerskim, jakim cudem Ciebie jeszcze nikt nie zatrudnił![]()
![]()
![]()
Ty zapewne każdą drużynę posadził byś na fotelu MP. Co ja mówię - wygrałbyś euroligę.
Powodzenia.
Podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami.
Kurde ze taki talent sie marnuje... a i oczekiwania finansowe pewnie nie mialby za wysokie i mozna by bylo troszke zaoszczedzic
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”