rzymi pisze:Grecja sama sobie strzela w stopę kolejny rok... a raczej grecki rząd strzela w kadrę... niech dłużej czekają z obywatelstwem dla Douglas i Murphy.... razem z nimi ten zespół wyglądałby zupełnie inaczej a tak...
Nie zapominajmy, że na Łotwie wygraliśmy z tym "przereklamowanym" zespołem po rzucie Lećki w ostatniej sekundzie a przewagi pod koszem jakoś nie było widać... i to ten "przereklamowany" zespół pojechał do Czech a nie my.... O odpadnięciu zadecydowała pierwsza kwarta w meczu z Chorwacją (29-16). No ale niestety, takie życie. Nie zawsze można wygrać.
Nie całe szczescie, że tak robią przynajmniej nie sa oszustami jak Czarnogora z DeForgią i Hiszpania z Lytte. Jedyny plus, że zdecydowali się zagrać uczciwie.
Natomiast my akurat mamy prawo wypowiadać się w stosunku do Greczynek z dużym spokojem zwazywszy, że nie przegraliśmy z tym zespołem od lat a nawet możliwe, że wcale (trzeba by przeanalizować archiwalne) i mimo jak mówisz minimalnego zwycięstwa, to MY jednak z nimi WYGRALIŚMY.
Zreszta wiekoszoc forumowiczow byłą zgodna komentując ME na Łotwie, że 5 mijesce mogło przypaśc równie dobrze komu innemu. Parę lat temu Greczynki były na Olimpiadzie tylko z uwagi na jej organizację ( tak jak my na tych Me w sumie hehhe).
Dla mnie to przeciętny zespół i ze spokojem moglibyśmy poszukac z nim zwycięstwa, szkoda, że nie awansował miast Łotwy. Z Dżordżem będzie ciężej.
Więc tak - Miedzik- zachowawczo - więcej pkt prosimy i pewniejszej gry takze wymagamy!! Przynajmniej trzy trójki na mecz powinna ciepać. Na razie kiepsko. Spodziewałem się, że będzie liderką repy.
Zurowska- na razie dno. Może warto by więcej minut poświęcić komus innemu. Kiedy na ostatnich ME ciskałem w nią gromy za dupowatą postawę, bezmyślne straty i w ogóle słabą grę na mnie równiez posypały się gromy. Tymczasem Zurek zachowuje sie jak typowa "ligówka" , która kiedy przybędzie do repy nie umie zrobić nic sensownego. Ile mamy czekać? Na kolejne Me na które możemy się nie zakwalifikować. Czas sie przebudzić, bo w lidze każdy głupi umie czasem grę zespołu pociągnąć, a w repie trza pokazac ząb. Jak na razie Zurek nie pokazuje zębu., lecz pustą szczękę - oby jak najszybciej została wprawiona do niej jakaś proteza.
Szott- ładna to ona jest
Kobryn - no tutaj jest fajnie:) Oby zagrała dalej tak jak dziś.
Gulak- no przełamże sie kobieto! wbrew pozorom od jej postawy będzie sporo zależało. Więcej minut aby odciążyć Ewkę plus do boju! Na razie duży minus.
Pietrzak bardzo słabo, lepiej jej nie wstawiać nawet na chwilę. Durne straty i problemy z wyprowadzeniem piłki. Pawlaczkina - daleki jestem od pochwał ale jest niewatpliwie lepiej niż na Łotwie. Razem z Czubak muszą nam wystarczyć.