TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

ajaja
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: ajaja » 28 grudnia 2011, 18:13

Saletra pisze:
No tak, ale z drugiej strony nie ma kasioreksu, więc jakby ściągnęli teraz np Mrozinę i zagraniczne to by się zadłuzali i kto to by potem spłacał? Klepka słusznie nie chce zaciągać długów, bo potem jemu pewnie przypadłby wątpliwy zaszczyt spłacania zobowiązań. Przypomnijmy sobie czasy Kaźmierczaka w Quay-u o potem pozwy poszczególnych koszykarek - do dziś Quay spłaca zadłużenia.

Prezes Klepka słusznie zauważył, że parę klubów może nie dotrwać. Zastanawiające jest, iż bez sponsora tytularnego wiele klubów podpisało sporą liczbę kontraktów z zawodniczkami zagranicznymi, ktore jak wiemy drenują budżet. Być może te kluby dotrwają do końca sezonu z długami i co? To ma byc uczciwe? Niby wynik sportowy będzie ale pieniążki za pracę mogą przepaść albo byc wypłacone po bardzo długim czasie.

Kazdy prezes klubu musi we wlasnym zakresie wybrac jeden z wariantów. Klepka wybiera wariant " krawiec tak kraje jak mu materiał staje". a, ze materiał ma wyjątkowo tandetny i badziewiarski, to cóż począć? Skład jest tak cieniarski, że powtarzając się "zal za dupę ściska".

Z jednej strony masz rację, Saletro. Tylko we wczorajszym Głosie przeczytałem, że Szewczyk dostawał 7,5 tysiąca na miesiąc, a jak znam życie to jeszcze miał do tego opłacone mieszkanie itp. Więc jeżeli nie ma kasy na trzy średniej klasy krajowe zawodniczki, a wydaje się tyle na trenera, to nie ma mowy o żadnym krawcu i materiale.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 28 grudnia 2011, 18:21

Też, takie słuchy mnie doszły, a w związku z tym i po wzięciu Barańskiego (tak przy okazji, może ktoś coś więcej napisać o tym kolesiu, kiedy zaczynał trenerke, gdzie pracował, jakie wyniki odnosił) pewna pula kasy powinna zostać zaoszczędzona i na jedno średnie wzmocnienie by wystarczyło.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 28 grudnia 2011, 20:55

Aaaaaabsolutnie skrzydłową kupię.
Albo nie kumam naszych ruchów tektonicznych albo szykuje się jakaś tajemna bomba...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 28 grudnia 2011, 23:38

a Czy uważasz, że Pan Redaktor P. z Głosu Wielkopolskiego to na tyle rzetelny dziennikarz, żeby akurat wierzyć w to co on wypisuje? Ja mam pytanie który rzetelny dziennikarz wypisuje ile zarabia poszczególny trener czy zawodniczka klubu X (co go to obchodzi?), nie mając zupełnie o tym pojęcia? Równie dobrze mogę np napisać czy np zarabiający prawie 5 tys. redaktor P. z jednego z poznańskich dzienników zajmuje się pisaniem farmazonów... równie tak samo wyjęte z kapelusza.

My z miłą chęcią przyjmujemy konstruktywną krytykę, z miłą chęcią zapraszam Pana Tommiii'ego do klubu w piątek np o godzinie 10.00, albo w poniedziałek, wtorek po Nowym Roku 8.00 - 18.00 proszę potwierdzić na PM dokładną godzinę. Podyskutujemy może znajdziemy razem wspólny środek, bo łatwo komentować, krytykować zapraszam do działania i konstruktywnej dyskusji.

Poznań to specyficzne miasto pod względem sportowym i zainteresowania lokalnego biznesu sportem, koszykówka żeńska to specyficzna dyscyplina, na dzień dzisiejszy produkt naprawdę Panie Tommii niesamowicie chodliwy, zniesamowitymi perspektywami rozwoju, chciałbym tylko rzucić jeden przykład w kategorii juniorek U-18 na całą strefę wielkopolsko-zachodniopomorską gra 5 drużyn z czego dwie to INEA AZS Poznań, jeden to MUKS Poznań oraz aż po jednej drużynie ze Szczecina i Ostrowa Wielkopolskiego, więc poczekajmy tak naprawdę na to co nasz czeka za kilka lat.

Łatwo pisać oceniać, zapraszam do dyskusji! Mam nadzieję, że się Pan nie przestraszy i będzie okazja porozmawiać, mam nadzieje że Pana zawsze trafne i celne spostrzeżenia pozwolą na znaczącą poprawę poznańskiego basketu.

Wiem, że wielu ludzi tutaj życzy AZSowi rychłej śmierci ale niestety mam złą wiadomość dla tych osób bo niestety nie nastąpi to przez najbliższe lata.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 grudnia 2011, 00:51

Ja się z pewnością do nie nie zaliczam- jak zawsze wspominałem kibicuję zawsze wszystkim poznańskim zespołom - oczywiście gdy grają wzajemnie ze sobą to mam jakieś sympatie.

Ale do meritum: niestety nie ma u nas kasy i mody na koszykówkę obecnie no i to zbyt prędko się nie zmieni. Boli tylko, że młode koszykarki prezentują fatalny poziom - a jak się patrzy na poziom wyszkolenia technicznego młodych adeptek tej jakże lubianej przez nas dyscypliny zarówno w AZS-ie jak i w MUKS-ie- to woła to o pomstę do nieba. Surowizna, że hej.

Patrzę na składy obu zespołów i dziwi mnie dlaczego do gry nie są selekcjonowane wysokie dziewczyny. Same małe typu Idziorek, które w sumie nic nie potrafią. Gdzie te dziewuchy od 1,85 wzwyż?

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 grudnia 2011, 00:58

Nie wiem po co się bulwersujesz przyjacielu, bo z tego co pamiętam z tego artykułu, to prezes klubu Klepka tłumaczył tę sumę, że nie jest ona wysoka, tylko na poziomie ekstraklasy, a do tego pan trener pracuje też z jakimś zespołem młodzieżowym, chyba juniorkami którymiś. Zaprzeczenia nie było w stylu. - Nie, pan trener nie zarabia takich pieniędzy.

Reszta postu to bełkot i lament.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 grudnia 2011, 07:00

Przyjacielu, rozmowa z dziennikarzem trwa czasami po 15 minut, a oni i tak wyciągną z nich to co jest im wygodne, ale to nie jest meritum sprawy bo to jest akurat najmniej ważna kwestią bo to ile kto zarabia nikogo nie powinno obchodzić, ale taka to już polska rzeczywistość i mentalność patrzeć w kieszeń drugiej osoby.

Niestety ciężko w tej chwili wyselekcjonować zawodniczki, dzieci nie garną się do sportu. AZS wprowadził fajny naszym zdaniem system klas sportowych, ale rozpoczęło się to dopiero dwa lata temu, więc owoce tego będziemy zbierać dopiero za kilka lat, tam selekcja już wygląda zupełnie inaczej i jest tam naprawdę kilka fajnych dziewcząt wysokich i rokujących bardzo ciekawie na przyszłość. Niestety ale jest to ogólnopolski problem w sumie całego sportu.

aaa Przyjacielu sprawdź w słowniku języka polskiego znaczenie słowa lament i bełkot. Jak masz jakieś ciekawe spostrzeżenia to również zapraszam do klubu.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 grudnia 2011, 09:18

Łukasz-fan pisze:a Czy uważasz, że Pan Redaktor P. z Głosu Wielkopolskiego to na tyle rzetelny dziennikarz, żeby akurat wierzyć w to co on wypisuje? Ja mam pytanie który rzetelny dziennikarz wypisuje ile zarabia poszczególny trener czy zawodniczka klubu X (co go to obchodzi?), nie mając zupełnie o tym pojęcia? Równie dobrze mogę np napisać czy np zarabiający prawie 5 tys. redaktor P. z jednego z poznańskich dzienników zajmuje się pisaniem farmazonów... równie tak samo wyjęte z kapelusza.

My z miłą chęcią przyjmujemy konstruktywną krytykę, z miłą chęcią zapraszam Pana Tommiii'ego do klubu w piątek np o godzinie 10.00, albo w poniedziałek, wtorek po Nowym Roku 8.00 - 18.00 proszę potwierdzić na PM dokładną godzinę. Podyskutujemy może znajdziemy razem wspólny środek, bo łatwo komentować, krytykować zapraszam do działania i konstruktywnej dyskusji.

Poznań to specyficzne miasto pod względem sportowym i zainteresowania lokalnego biznesu sportem, koszykówka żeńska to specyficzna dyscyplina, na dzień dzisiejszy produkt naprawdę Panie Tommii niesamowicie chodliwy, zniesamowitymi perspektywami rozwoju, chciałbym tylko rzucić jeden przykład w kategorii juniorek U-18 na całą strefę wielkopolsko-zachodniopomorską gra 5 drużyn z czego dwie to INEA AZS Poznań, jeden to MUKS Poznań oraz aż po jednej drużynie ze Szczecina i Ostrowa Wielkopolskiego, więc poczekajmy tak naprawdę na to co nasz czeka za kilka lat.

Łatwo pisać oceniać, zapraszam do dyskusji! Mam nadzieję, że się Pan nie przestraszy i będzie okazja porozmawiać, mam nadzieje że Pana zawsze trafne i celne spostrzeżenia pozwolą na znaczącą poprawę poznańskiego basketu.

Wiem, że wielu ludzi tutaj życzy AZSowi rychłej śmierci ale niestety mam złą wiadomość dla tych osób bo niestety nie nastąpi to przez najbliższe lata.

Witam wszystkich:) Dawno się nie odzywałem, lecz temat na tyle istotny, że muszę.
Co się stanie za kilka lat? Moim zdaniem za kilka lat (lub za kilka miesięcy!) będziecie mieli dużo drużyn z utalentowaną młodzieżą (czego szczerze życzę!) lecz nie będziecie mieli konkretnego zespołu seniorskiego w najwyższej klasie rozgrywkowej, lub nie będziecie mieli go WCALE! I co zostanie? Piramida szkoleniowa bez swojego czubka! Do bani z taką piramidą bez czubka! Młode laski nie będą miały celu i stanie się to co dzieje się w Poznaniu od zawsze - utalentowana młodzież ucieka ze swojego miasta i zasila inne kluby! Tyle będziecie mieli jeśli nie zadbacie o czubek piramidy szkoleniowej.
Inna sprawa, że nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy czytam, że prezes Klepka liczy na to, że spadną inne kluby z powodów finansowych (lub nie dotrwają one do końca ligi) i dzięki temu AZS Poznań ocali swoje miejsce w lidze. Klepka wg mnie lidzy na to, że psim swędem (cudzym nieszczęściem) ocalimy ligowy byt. SKANDAL :!:
reloaded :]

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 29 grudnia 2011, 09:46

zostalem tu wywolany do tablict wiec czuje sie zobowiazany do odpowiedzi

nie rozumiem oburzenia moja krytyka.....jako kibic mam do tego prawo....moim zdaniem kibic ma dwa prawa :kulturalnie kibicowac i oceniac gre druzyny(a co za tym idzie dzialanie dzialaczy) i to w moim mniemaniu robie......ale wybaczmy nie moim zadaniem jest spotykac sie z kims w klubie i pomagac mu w dzialaniu klubu bo do tego nie jestem powolany ani to nie jest moja praca.....mam swoja....zeby w klubie bylo lepiej to jest dola dzialaczy !!!!!!! to tyle w ramach odpowiedzi

a co do sytuacji w klubie.....jesli chodzi o rezygnacje Szewczyk to moim zdaniem sytuacja rodzinna to tylko pretekst...jesli jego zarobki sa prawdziwe to napawde duzy szacunek dla niego ze zrezygnowal bo tak naprawde moglby tu siedziec jeszce kilka miesiecy, wyciagac kase z klubu ( w tych czasach naprawde spora!!!!!) a nikt nie mialby pretensji o wyniki....i tylko mnie zastanawia czy ma juz gdzies jakas zapewniona prace czy juz naprawde byl tak zdesperowany ze mial wszystkiego dosc.....
z plotek slyszalem ze wyladuje w AZS Koszalin jako asystent u swojego mentora Urlepa lub w CCC jako asystent Rusina

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 grudnia 2011, 10:17

Mytek źle mnie zrozumiałeś, albo inaczej źle wyraziłem swoje myśli. Miałem na uwadze to, że przy dzisiejszym systemie szkolenia, liczby drużyn i popularności koszykówki wśród dziewcząt (liczba przykładowa drużyn do lat 18! na dwa województwa!!! liczba 5, w tym dwie nasze) doprowadzi do tego, że za kilka lat może nie będzie w ogóle o czym dyskutować i o co się spierać. Bo tak naprawdę w koszykówkę nie będzie miał kto grać. Staliśmy się sportem niszowym, tak dla kolejnego przykładu w całym województwie wielkopolskim w kategorii kadetek A gra 6 zespołów a to już dzieci do lat 16 w tym przypadku akurat dwie drużyny MUKSu, jedna nasza, dwa Ostrowy oraz Rawicz.

Mytek zgadza się piramida szkoleniowa bez czubka jest bez sensu. Gwarantuje Ci, że my o tym bardzo dobrze wiemy, ale może czasem trzeba upaść aby powstać? Mam prośbę skopiuj sobie tego posta i za trzy lata porozmawiamy. Jeśli wtedy będziesz uważał, że działacze AZSu wykonali złą pracę, to my z miłą chęcią odejdziemy i przekażemy tą robotę kolejnym...
Praca na dzień dzisiejszy w koszykówce opiera się tylko i wyłącznie na pasji, sponsorzy przekazujący pieniądze na ten sport, też w głównej mierze się tym pasjonują. Chyba, że są to spółki Skarbu Państwa.

Tommii jak będziesz w Poznaniu na meczu PBG - Anwil to zapraszam naprawdę pogadamy, pamiętaj że forum nie zawsze jest jednak anonimowe :D

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 grudnia 2011, 10:20

Łukasz-fan pisze: najmniej ważna kwestią bo to ile kto zarabia nikogo nie powinno obchodzić, ale taka to już polska rzeczywistość i mentalność patrzeć w kieszeń drugiej osoby.

Jeżeli w tym śmiesznie zarządzanym klubie ponad połowę budżetu stanowią pieniądze miejskie, czyli moje jako podatnika, to rzeczywiście może to obchodzić kto i ile zarabia. Nie znam tego redaktora P., za to rozumiem jego zdziwienie ową kwotą w tekście, który przeczytałem.

Co znaczy bełkot i lament doskonale wiem, dlatego odpowiedniki tych słów znalazłem w znacznej części Twojego posta. Do klubu mnie nie zapraszaj, ja tam za zarządzanie kasy nie biorę, ale rozumime, że wszyscy działają non-profit.

PS. Patrz, nawet Twoi koledzy po szalu, z którymi brylowałeś jakiś czas temu, piszą, że takie zarządzanie nie da efektu. Non est bonum esse hominem solum.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 grudnia 2011, 10:54

nie ma sensu, czas po raz kolejny na parę lat się stąd wylogować :-)

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 29 grudnia 2011, 11:22

Moim zdaniem w tym sezonie nie ma już co inwestować w ten zespół. Nawet jakby przyszedł jakiś sponsor to kasę zostawiłbym na następny sezon. Bo choćby nawet klub dostaje teraz kasę, zatrudnia jakieś fajne zawodniczki, to w obecnym położeniu i one nie dawałyby gwarancji na utrzymanie. Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej jest zająć to ostatnie miejsce, wykupić licencje i walczyć od następnego sezonu. Dlatego też nie dziwie się zatrudnieniu takiego, a nie innego trenera.

A jeśli chodzi o następny sezon to podobno jakieś światełko w tunelu widać i póki co tego się trzymajmy :)

A co do dziewczyn, niech walczą, niech się starają i zbierają doświadczenie, by mieć perspektywę zatrudnienia na przyszłość. I tu prośba do AZSu: W następnym sezonie nie bierzcie już Kędzi, bo na nią już patrzeć się nie da. Ona to taki Robert Mateja kobiecej polskiej koszykówki ;)

A co do sportu w Poznaniu - mamy takie władze, a nie inne i dopóki ta ekipa będzie rządzić, to sportu w Poznaniu nie będzie. Miasto woli wydać 70 tyś. zł. na imprezę integracyjną z okazji podpisania umowy z nowym operatorem stadionu niż zainwestować w sport. W naszym mieście było kilka fajnych drużyn z różnych dyscyplin, wiele już padło, a od następnego sezonu tak naprawdę pozostanie Lech (słyszałem, że ostatnio też zadłużony), pierwszoligowa Warta na łasce Pani Pyrzalskiej i amatorska wersja hokeja na trawie. Porównując nas do np: Trójmiasta to przegrywamy z kretesem.
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 grudnia 2011, 13:50

Łukasz-fan pisze:czasem trzeba upaść aby powstać?

To prawda przyda się kubeł zimnej wody, bo w ostatnich latach zaniedbano wiele spraw w zespole seniorskim skupiając 90% uwagi na zespołach młodzieżowych. Efekt był taki że niektóre zespoły "uciekły" nam bardzo sportowo, liga zrobiła się silniejsza, bardziej wyrównana niż jeszcze 4 lata temu. A my powoli powoli staczaliśmy się w dół: 9 miejsce dwa lata temu, 10 miejsce rok temu i teraz ogon tabeli.
Dobrze jeśli taka jest strategia, aby dograć tylko ten sezon i stwierdzono że nie da się go już uratować to przyjmuję to z bólem do wiadomości.
Jednak trzeba mieć wizję i plan co dalej, po ewentualnym spadku, czy starać się o dziką kartę czy spróbować własnymi siłami awansować po sezonie gry w I lidze.
Tylko żeby nie doszło do sytuacji że po spadku zespół po najmniejszej linii oporu zostanie przeniesiony do Swarzędza i tam rozgrywał swoje mecze, a nie w Poznaniu. Mam nadzieję że taki pomysł nie przyjdzie działaczom do głowy, bo wtedy przede wszystkim przepada dotacja z miasta Poznania.... Cieszmy się ekstaklasą i zbliżającymi się derbami 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 grudnia 2011, 14:31

Ja dziwie sie jednemu. AZs ma w obwodzie bezrobotna Natalie Mrozińska. Czemu nikt z Nią nie pogada na temat gry? Mrozik to moze nie jest mistrzyni swiata ale pod koszem jakos sobie radzi.

Piszecie o metodach odbudowy klubu. Droga po kupnie dzikiej karty jest dla mnie mglista. Bo jezeli za tym nie pojda pieniadze bedzie to wyrzucenie kasy w błoto. Walka w I lidze to jest opcja tylko pytanie co bedzie z zawodniczkami? Obstawiam ze tego skladu AZS nie utrzyma, bo zapewne pare dziewczyn Wam ucieknie. Tu mysle o Wożniak, Adamowicz i Wiśniewskiej. Bo to sa brylanty patrzac na polki w lidze i jeszcze ich młody wiek!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”