TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 29 grudnia 2011, 14:38

Mrozińska chyba za czapkę śliwek grać tam nie będzie.. 8)

Ja bym jej dał szansę w Enerdze. - Byłby to bardziej przemyślany transfer niż M.Urbaniak.. A wysokich nie mamy.

Swoją drogą jak wyzdrowieje Krawiec to będziemy mieli niskich od groma . Na ,, 2'' będą Sepulveda, Krawiec, Ratajczak - a pod koszem wciąż tylko Page i Maksimović ? Mam nadzieje że działacze coś z tym zrobią....

Ciężko widzę minuty dla Róży w takim razie :oops:

PS . Zresztą po nowym roku w wielu klubach dojdzie do wielu zawirowań 8)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 29 grudnia 2011, 20:35

Mrozińska wzmocni MUKS

Natalia Mrozińska, była koszykarka INEA AZS Poznań, wzmocni MUKS Poznań - informuje Głos Wielkopolski.
27-letnia środkowa sezon zaczęła w Artego Bydgoszcz, ale nie zyskała uznania trenera Adama Ziemińskiego.
Mrozińska w tym sezonie zagrała w 11 meczach, w których zdobywała średnio 4 punkty i 3 zbiórki.

inf. http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ocni-muks/

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 grudnia 2011, 22:02

oho... Pani Krysia skrzyknęła elektorat do głosowania na S5 Meczu Gwiazd i już po zabawie ;D 8)

Trutek
Nowy na forum

Postautor: Trutek » 29 grudnia 2011, 22:12

Niestety władze miasta Poznania sa beznadziejne. Pan Prezydent ale również Radni powinni się wstydzić. Chodzili tylko na Lecha i to przed wyborami i jak była tv. Nie chodzi tylko aby dawać pieniądze. Ale należy wytwarzać klimat dla sportu w mieście. I tak. Hokeiści są już chyba blisko dna, ale chociaż mają swoje boiska. Piłka ręczna to jest dobijanie trupa, wczoraj czytałem, że przeżyją dzięki dotacji, dzisiaj miasto zapowiedziało cięcia w dotacjach. Koszykówka męska - wielka walka, chwała im za to, ale jak na razie kiepsko. Siatkówka - porażka jak nic, wyprowadzka z Poznania i teraz chyba koniec, Piece się wycofują. Pływanie - trochę walczy ale do Szukały im daleko. kiedyś był jeszcze tenis stołowy, gimnastyka sportowa i artystyczna (Energetyk), karate (Nogalski),
Bronią nas tylko kajaki i .... sam nie wiem co. Może alpinizm.
Zostały MUKS i AZS. Jeżeli AZS ma tradycję, to MUKS ma tylko prezesa, który wywołuje konflikty.
Cenię AZS ostatnio za jedno. Nie zadłużają klubu. Ile to już razy mieliśmy kluby (patrz PSŻ), które myślały "na Dziś a jutro jakoś będzie". Jeżeli ma wejść inwestor - to do klubu z perspektywami, a nie do zadłużonego. Wielkie brawa. I co z tego, że uratują ekstraklasę ale będą mieć bańkę długu. Po co opowiadać o sponsorach na milion złotych jak ich nie ma. Panowie grać tak jak was stać i walczyć o lepszy byt. Wasza piramida przyniesie sukcesy za parę lat. Ja w to wierzę. Nawet bez wierzchołka, ale nasze dziewczyny będą grać w dobrych polskich klubach i na tym też można zarobić.
Jak budować ekstraklasę to w klubie z tradycjami.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 30 grudnia 2011, 00:23

Abstrahując od od charakteru Jabol, on też nie zadłuża klubu. Więc pod tym kątem oba poznańskie kluby są zgodne. Natomiast niestety zapiekłe i zawzięte wobec siebie postawy wiązałbym z drobnomieszczańskim charakterem paru osób i kompletną nieumiejetnością koncyliacji. Zreszta mniejsza z tym- nei ma sensu bić teraz piany o wzajemnych stosunkach między klubami.

Dobrze, że Mrozina przychodzi, natomiast ad vocem do Szewczyka- akurat wiadmosci ajaji co do jego gazy wydają się wiarygodne, z innego źródła słyszałem, że zarabiał nawet o 500 zl więcej. Z taką pensyjką chyba bym posiedział do końca sezonu 8)

Trutek
Nowy na forum

Postautor: Trutek » 30 grudnia 2011, 10:54

Koncyliacja - trochę nie rozumiem tego wpisu. "Nieumiejętność koncyliacji" - ktoś chyba chciał dobrze zabłysnąć ale nie udało się. Kto miałby powołać w tym przypadku jakąś komisję i po co? Przecież tutaj nie ma sporu, jest tylko dziwne zachowanie i buńczuczne zapowiedzi i wypowiedzi, szczególnie jednej strony. I jeszcze jedno - Koncyliacja (z tego co ja wiem) dotyczy sporów międzynarodowych !!!!
I jeszcze jedno. Zastanawia mnie kto tutaj pisze, skoro ludzie są świetnie zorientowani. Ja jako kibic nie mam pojęcia ile zarabia jakiś trener (nawet specjalnie mnie to nie interesuje), i nie chcę aby ktoś pisał o moich zarobkach jeżeli sobie tego nie życzę. Taka zwykła osobista i święta rzecz, której nie powinniśmy ruszać. Oprócz wypowiedzi prezesa klubu o braku zadłużenia, to jako kibic nie wiem jakie zadłużenia mają inne kluby, bo one tego nie ujawniają. A tutaj niektórzy wiedzą ??

Panie Saletra - używajmy słów, które rozumiemy. Chyba, że mamy w Poznaniu konflikt międzynarodowy i potrzebna jest interwencja Rady Ministrów??!! To chyba wie tylko autor wpisu. :lol:

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 grudnia 2011, 16:03

Miałeś się Łukaszu-fanie wylogować na parę lat, a nie nowe aliasy zakładać

PS. Barcelona ma 369 milionów euro długu

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 30 grudnia 2011, 16:41

Ja jak mam coś do powiedzenia to nie piszę anonimowo. Wierz mi, że jak będę chciał zabrać tutaj jeszcze głos to na pewno napiszę pod swoim loginem.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 30 grudnia 2011, 16:42

Tęcza straciła liderkę

Z powodów finansowych o jedną zawodniczkę uszczupliła się kadra Tęczy Leszno. Zespół opuszcza Djenebou Sissoko, z którą nie przedłużono umowy. - Nie mamy tylu środków, by przedłużyć z nią umowę. Dlatego też u nas nie zagra - powiedział Stefan Pielech, włodarz leszczyńskiego klubu.

Koszykarka z Mali w bieżącym sezonie zdobywała średnio 12,3 punktów i notowała blisko 9 zbiórek. Była liderką Tęczy Leszno.

Źródło: Panorama Leszczyńska (inf: http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... a-liderke/)

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 30 grudnia 2011, 16:42

Z powodów finansowych o jedną zawodniczkę uszczupliła się kadra Tęczy Leszno. Zespół opuszcza Djenebou Sissoko, z którą nie przedłużono umowy.
- Nie mamy tylu środków, by przedłużyć z nią umowę. Dlatego też u nas nie zagra - powiedział Stefan Pielech, włodarz leszczyńskiego klubu.

Koszykarka z Mali w bieżącym sezonie zdobywała średnio 12,3 punktów i notowała blisko 9 zbiórek. Była liderką Tęczy Leszno.

Źródło: Panorama Leszczyńska
Bum

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 30 grudnia 2011, 16:48

Te pieniądze oszczędzone na trenerze przeznaczyłbym w AZS na zatrudnienie Sissoko, a być może z nią w składzie coś udałoby się ugrać

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 30 grudnia 2011, 17:32

Niestety, ale buc Raczyński powoli doprowadza leszczyński klub do ruiny, aż przykro patrzeć jak prezes Pielech dzięki któremu mamy ten basket od kilku lat je Raczyńskiemu z ręki. To już nie jest ten klub co kiedyś. Gro ludzi już się odcięło. Z bólem serca stwierdzam, że Tęcza już umarła, teraz tylko powoli 'zdycha'. Robienie dobrej miny do złej gry. Mukosiej odważyła się coś więcej powiedzieć. Efekt? O powąchaniu parkietu może już zapomnieć. Ludzie, którzy od samego początku jeździli za tym klubem po całej Polsce zostają wyrzuceni z hali bo facetowi który zajmuje stanowisko trenera się coś nie podoba.

Łza się w oku kręci patrząc na to co się w tym klubie wyprawia. Przyszedł jakiś cwaniak, ściągnął swojego przydupasa i zniszczył ten klub, dosłownie zniszczył, a prezes na to pozwala.
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 grudnia 2011, 20:20

Trutek pisze:Koncyliacja - trochę nie rozumiem tego wpisu. "Nieumiejętność koncyliacji" - ktoś chyba chciał dobrze zabłysnąć ale nie udało się. Kto miałby powołać w tym przypadku jakąś komisję i po co? Przecież tutaj nie ma sporu, jest tylko dziwne zachowanie i buńczuczne zapowiedzi i wypowiedzi, szczególnie jednej strony. I jeszcze jedno - Koncyliacja (z tego co ja wiem) dotyczy sporów międzynarodowych !!!!
I jeszcze jedno. Zastanawia mnie kto tutaj pisze, skoro ludzie są świetnie zorientowani. Ja jako kibic nie mam pojęcia ile zarabia jakiś trener (nawet specjalnie mnie to nie interesuje), i nie chcę aby ktoś pisał o moich zarobkach jeżeli sobie tego nie życzę. Taka zwykła osobista i święta rzecz, której nie powinniśmy ruszać. Oprócz wypowiedzi prezesa klubu o braku zadłużenia, to jako kibic nie wiem jakie zadłużenia mają inne kluby, bo one tego nie ujawniają. A tutaj niektórzy wiedzą ??

Panie Saletra - używajmy słów, które rozumiemy. Chyba, że mamy w Poznaniu konflikt międzynarodowy i potrzebna jest interwencja Rady Ministrów??!! To chyba wie tylko autor wpisu. :lol:

Dobrze, że w pierwszym zdaniu przyznałeś się, że nie rozumiesz o co chodzi z tą koncyliacją.8) Owszem, masz rację - dotyczy ona sporów międzynarodowych, ale zbyt dosłownie odczytałeś to słowo. Saletra (o ile mogę go w jakiś sposób tłumaczyć) użył pewnej przenośni - nie miał na myśli formalno-prawnego rozstrzygnięcia nieporozumień między poznańskimi klubami, zwłaszcza że te nieporozumienia nie mają jakiegoś podłoża prawnego, a są skutkiem osobistych animozji. Zatem chodziło mu zapewne o znalezienie porozumienia czy nawiązanie współpracy między klubami dla dobra poznańskiej koszykówki. Do tego nie trzeba zwoływać żadnej komisji, tym bardziej międzynarodowej, a wystarczy jedynie zaprezentowanie postawy koncyliacyjnej, czyli takiej, która ma na celu znalezienie kompromisu. Osobiście zrozumiałem, o co Saletrze chodziło, a to, że Tobie to się nie udało, nie znaczy, że użył on sformułowania, którego sam nie rozumie.
OK, tyle off topu z mojej strony.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

akar
Żak

Postautor: akar » 30 grudnia 2011, 20:36

bartas pisze:Niestety, ale buc Raczynski powoli doprowadza leszczynski klub do ruiny, az przykro patrzec jak prezes Pielech dzieki ktoremu mamy ten basket od kilku lat je Raczynskiemu z reki. To juz nie jest ten klub co kiedys. Gro ludzi juz sie odcielo. Z bolem serca stwierdzam, ze Tecza juz umarla, teraz tylko powoli 'zdycha'. Robienie dobrej miny do zlej gry. Mukosiej odwazyla sie cos wiecej powiedziec. Efekt? O powachaniu parkietu moze juz zapomniec. Ludzie, ktorzy od samego początku jezdzili za tym klubem po calej Polsce zostaja wyrzuceni z hali bo facetowi ktory zajmuje stanowisko trenera sie cos nie podoba.

Łza się w oku kreci patrzac na to co sie w tym klubie wyprawia. Przyszedl jakis cwaniak, sciagnal swojego przydupasa i zniszczyl ten klub, doslownie zniszczyl, a prezes na to pozwala.

Rozumiem rozżalenie mieszkańca Leszna spowodowane ciężką sytuacją klubu któremu kibicuje, ale to chyba nie zwalnia Go z używania poprawnej polszczyzny, a raczej używania polskich znaków w pisowni. Tego nie da się płynnie czytać.
Kolego, napisz to jeszcze raz używając polskich znaków, a zobaczysz różnicę.
Wszelkiej pomyślności w Nowym 2012 Roku.

Dla Twojego komfortu płynnego czytania specjalny prezent od Dziadka Mroza - zastosowanie polskich znaków w poście Bartasa. / rz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 31 grudnia 2011, 00:14

Agnieszka Bibrzycka trenuje w AZS-ie Rzeszów

Dodano: 28 grudnia 2011, 21:30 Autor: Tomasz Ryzner

W rzeszowskim AZS-ie OPTeam Res-Drob trenuje Agnieszka Bibrzycka, jedna z najlepszych koszykarek Europy.

"Biba” w minionym roku w kosza praktycznie nie grała. W styczniu niespodziewanie rozwiązała kontrakt z rosyjskim Jekaterynburgiem. Powodem przerwy w karierze okazała się ciąża.

– Planowana nie była, ale ucieszyła mnie - mówi reprezentantka kraju, której uciekły tegoroczne Mistrzostwa Europy rozgrywane w Polsce. - Dla kobiety sportowca nie ma dobrego momentu na ciążę. Nie zagrałam w mistrzostwach, ale nie chciałam czekać z dzieckiem do zakończenia gry w kosza. Trzy miesiące temu na świat przyszła Małgorzata. Jest kochanym, spokojnym dzieckiem i daje nam mnóstwo radości – dodaje pani Agnieszka, która ma prawo oczekiwać, że z córki też może być koszykarka (w chwili narodzin mierzyła 60 cm).

Agnieszka nie trenowałaby w Rzeszowie, gdyby w naszej ekipie nie grała jej siostra Magda.

– Miało to znaczenie. Także to, że dobrze znam trenera Downara- Zapolskiego, a także sporo dziewczyn z AZS-u – mówi starsza "Biba”.

AZS przyjąłby koszykarkę z otwartymi rękoma, ale transferowego hitu nie będzie. Oczywistym jest, że naszego klubu nie stać na zawodniczkę tego formatu (spekulowano, że w poprzednim sezonie podpisała w Rosji kontrakt wart ok. miliona dolarów). Poza tym Agnieszka jest w kwiecie wieku i może jeszcze stawiać sobie wyzwania najwyższe z możliwych.

– Jestem dogadana z pewnym klubem. Nie chcę mówić, czy chodzi o Polskę czy zagranicę – zaznacza, choć nikt się nie zdziwi, jeśli wybierze Wisłę Kraków. W końcu mieszka pod Wawelem, a z małym dzieckiem ciężko wojażować po świecie.

Agnieszka pobędzie w Rzeszowie do końca tygodnia.

– Ruszałam się przez ostatni miesiąc, ale dopiero w Rzeszowie zaliczyłam pierwsze treningi. Kondycyjnie jest nawet nieźle, wróciłam już do swojej wagi, jednak odbudowa szybkości, dynamiki potrwa – podkreśla.

Gwiazda naszej koszykówki oczywiście kibicuje siostrze, a tym samym trzyma kciuki za AZS.

– Wiem, że klub myśli o awansie, trener poukładał grę, ale na kontuzje nie ma mocnych. Powiem tak, poczekajmy na 7 stycznia, gdy do Rzeszowa przyjedzie drużyna z Pabianic. Dziewczyny z AZS-u czekają na ten mecz. Jeśli wygrają, wszystko będzie możliwe – dodała na koniec pani Agnieszka.

źródło: Gazeta Codzienna Nowiny

No to Biba już trenuje, ale dalej nie wiadomo, gdzie zagra. Po ostatniej wypowiedzi Dunina mniej wierzę w to, że będzie to Wisła, a bardziej jakiś zagraniczny klub - tylko ciekawe jaki? Ewentualnie może jeszcze przygarnąć ją Lotos (w końcu pojawiła się tam w ostatnich miesiącach pewna firma, która może pokryć kontrakt) albo CCC. 8)
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2011, 12:25 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”