Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Ałgaja » 29 kwietnia 2012, 17:21

Shavo pisze:
Katarzyna Krężel - tylko na poczatku sezonu grala wiecej... potem przyszła powazniejsza kontuzja ktora wykluczyła ją na dluzszy czas z gry. Po powrocie nie dostawała już tyle minut od trenera. Wydaję mi sie ze Kasia zostanie na rozgrywki (ciezko w Polsce znalezc taka zawodniczke jak ona, no mozemy sie ewentualnie postarac o Age Szott, ale to chyba malo realne.....) w następnym sezonie.

Dawno temu obiecałeś odpowiedź na pytanie "Kto za Krężel?" jak rozumiem doczekałam się tej odpowiedzi;-)

Shavo pisze:Moim zdaniem powinna zostac na nastepny sezon, bo tak jak pisalem wczesniej takich "Powellek" jest dużo, a takich jak Erin, ktore komponowalyby sie w sposob prowadzenia druzyny przez Jozka i nasz budzet, jest stosunkowo mało.

IMO Powell to lepsza zawodniczka od Erin, ale nieważne, bo dyskusja zostawić Powell czy Erin (przy założeniu że bierzemy C z USA) musi zacząć się od tego kogo jesteśmy w stanie ściągnąć z europejek. Pomijam już fakt, że czy Erin czy Nicole mogą nie mieć ochoty na kolejny, cały sezon w Europie i wtedy nie ma tematu...

Niemniej mogę prosić o wymienienie choć kilku "Powellek"?
Nie wiem w stosunku do czego nasz budżet jest mały, w stosunku do Jeka albo Walencji na pewno...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2012, 17:26

Ja tez poproszę o nazwiska, bo jak dla mnie jednak łatwiej znaleźć kogoś za Erin niz kogoś za Powell (pomijam fakt ze Powell to dla mnie polka wyżej od Erin, mimo słabych finałów)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 kwietnia 2012, 17:37

Ja to się nie znam za bardzo ale IMHO jeśli chodzi o rzuty za trzy to np Christon lub daleko szukać - Anderson - i chociaż ta druga po kontuzji i grze w masce nieco mnie zaskoczyła repertuarem i wachlarzem zagrań.. To i tak uważam, że Powell od obu wyższą półką jest bo umie coś więcej niż rzucać zza łuku.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 29 kwietnia 2012, 17:52

Też uwazam, ze Nicole to lepsza zawodniczka niz Phillips, ale tak jak mowie moim zdaniem jest mniej zawodniczek podobnych do Erin, ktor by pasowaly Józkowi i na odwrót. Co do nazwisk to za Powell (nie mowie ze chodzi mi tu o zawodniczkę identyczną jak Nicole ale o podobnych parametrach, ktora umialaby dobrze rzucić z dystansu): oczywiscie Bibrzycka, nie pogardzilbym rowniez Katie Douglas czy Catchings. Taylor to za wysoka półka... :roll: Mozna tez pomyslec (chodz to juz trochę inna zawodniczka od Powell) nad Dubljevic czy Sapovą.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 kwietnia 2012, 18:46

Na razie krótko i na temat :P
Ewka w Orenburgu(?)
Rosyjskie wróble ćwierkają o możliwości gry Nadieżdy kosztem Kurska w Eurolidze.
Anke to priorytet kadrowy na następny sezon.
Odejście Bjelicy to dobra informacja.
Nie wyobrażam sobie transferu Robert biorąc pod uwagę charakterystykę preferowanych przez Hernana graczy.

Takich zawodniczek jak Nicole jest bardzo dużo(...)

Przegiąłeś Shavo.. :lol:
Nicole ma zostać - lepszej zawodniczki tak zbilansowanej pod względem proporcji off-def za takie pieniądze nie znajdziemy.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 29 kwietnia 2012, 18:53

garnett pisze:Na razie krótko i na temat :P
Ewka w Orenburgu(?)
Rosyjskie wróble ćwierkają o możliwości gry Nadieżdy kosztem Kurska w Eurolidze.
Anke to priorytet kadrowy na następny sezon.
Odejście Bjelicy to dobra informacja.
Nie wyobrażam sobie transferu Robert biorąc pod uwagę charakterystykę preferowanych przez Hernana graczy.

Takich zawodniczek jak Nicole jest bardzo dużo(...)

Przegiąłeś Shavo.. :lol:
Nicole ma zostać - lepszej zawodniczki tak zbilansowanej pod względem proporcji off-def za takie pieniądze nie znajdziemy.

Może rzeczywiscie trochę przesadziłem - bardzo dużo nie ma, ale trochę jest. Swoje typy wymieniłem powyżej. Myślę, że za podobne lub minimalnie większe pieniądze mozna pokusić Douglas w miejsce Powell.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 kwietnia 2012, 19:11

Shavo pisze:
garnett pisze:Przegiąłeś Shavo.. :lol:

Może rzeczywiscie trochę przesadziłem - bardzo dużo nie ma, ale trochę jest. Swoje typy wymieniłem powyżej. Myślę, że za podobne lub minimalnie większe pieniądze mozna pokusić Douglas w miejsce Powell.

Obawiam się, że ta różnica jest znacznie większa. Zresztą warunkami fizycznymi Nicole przebija ją wyraźnie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 kwietnia 2012, 19:13

Shavo pisze:Może rzeczywiscie trochę przesadziłem - bardzo dużo nie ma, ale trochę jest. Swoje typy wymieniłem powyżej. Myślę, że za podobne lub minimalnie większe pieniądze mozna pokusić Douglas w miejsce Powell.

Katie to bliżej do Erin niż Powell jeśli chodzi o styl gry...

Reszta Twoich typów to:
Catchings która jest pewnie droższa od Taylor...
Dublijevic której podstawowe podobieństwo do Powell to wzrost.
i Sapova która umie tylko rzucać za 3 punkty...

ps. Dublijevic byłaby świetnym pomysłem, ale na pewno nie w konfiguracji "za Nicole"
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 29 kwietnia 2012, 19:15

paulo2907 pisze:
Shavo pisze:
garnett pisze:Przegiąłeś Shavo.. :lol:

Obawiam się, że ta różnica jest znacznie większa. Zresztą warunkami fizycznymi Nicole przebija ją wyraźnie.

Warunkami moze i tak, ale Douglas ma za to duzo lepiej ulozony rzut, i co za tym idzie skutecznosc.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 kwietnia 2012, 19:24

Douglas jest bardziej podobna do Philips nie warunkami fizycznymi a sposobem gry.
Jakoś nie widać po statystykach tegorocznej euroligii tej lepszej skuteczności Douglas od Powell...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 29 kwietnia 2012, 19:29

Ałgaja pisze:Douglas jest bardziej podobna do Philips nie warunkami fizycznymi a sposobem gry.
Jakoś nie widać po statystykach tegorocznej euroligii tej lepszej skuteczności Douglas od Powell...

:roll: ja akurat patrzyłem na statsy z ostatniego sezonu WNBA

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 kwietnia 2012, 19:56

Shavo pisze:
Ałgaja pisze:Douglas jest bardziej podobna do Philips nie warunkami fizycznymi a sposobem gry.

Chyba Wisła nie będzie w wnba grać... euroliga jest dla mnie większym wyznacznikiem niż wnba, bo mimo wszystko, trochę inaczej się tutaj gra.

Powell ma cechy które w wnba nie liczą się tak jak w Europie... znakomita gra obronna, umiejętność gry zespołowej i podporządkowania się taktyce. Douglas jednak te cechy ma na trochę gorszym poziomie..

I wracając do sedna, nie chodzi o to kto ma minimalnie lepiej rękę ułożoną, ale o to, że jednak Douglas to 2/3 a Powell 3/4..

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 29 kwietnia 2012, 20:05

Ałgaja pisze:
Shavo pisze:

Chyba Wisła nie będzie w wnba grać... euroliga jest dla mnie większym wyznacznikiem niż wnba, bo mimo wszystko, trochę inaczej się tutaj gra.

Powell ma cechy które w wnba nie liczą się tak jak w Europie... znakomita gra obronna, umiejętność gry zespołowej i podporządkowania się taktyce. Douglas jednak te cechy ma na trochę gorszym poziomie..

I wracając do sedna, nie chodzi o to kto ma minimalnie lepiej rękę ułożoną, ale o to, że jednak Douglas to 2/3 a Powell 3/4..

Tak, wiem. Douglas zagra na 2 a Powell raczej nie. Chodzilo mi glownie o to ze z wielka checia widzialbym Douglas w Wiśle.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 30 kwietnia 2012, 20:01

No to Nicole Powell w Salamance.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 kwietnia 2012, 20:15

Shavo pisze:No to Nicole Powell w Salamance.

tego mozna bylo sie spodziewac... tzn. nie konkretnie tej druzyny tylko tego ze Nicole w Wisle w nastepnym sezonie juz nie zobaczymy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”