paulo2907 pisze:Mam trochę mieszane uczucia, jeśli chodzi o transfer Mieloszyńskiej, bo - jak już wspominałem - niezbyt przepadam za jej stylem gry. Fajne staty w Hiszpanii to jedno, ale wcześniejsze cieniowanie w euroligowym Tarbes to druga strona medalu, choć podobno to zły dla nie-Francuzek trener był...
To się będziesz musiał przemęczyć...
Swoją drogą to nie wiem co kryje się za tym tajemniczym stwierdzeniem "niezbyt przepadam za jej stylem gry"
Ten zły trener to ten co doprowadził Tarbes do 5 miejsca w lidze, bilansu 0-12 w euro i który wyleciał z klubu po sezonie?
Mieloszyńska to fajna mobilna zawodniczka, z dobrym rzutem, dobrze panująca nad piłką, nie grająca egoistycznie, radząca sobie pod koszem i na obwodzie.
Może się okazać, że w euro też będzie więcej wykorzystywana i da temu zespołowi więcej niż niektóre panie o statusie "pierwszopiątkowym".
Mieloszyńska na plus.
Do Stampaliji też większych zastrzeżeń nie mam.Jasne że jak się liczyło na choćby Milovanovic to można być zawiedzionym, ale Amerykanki za frytki nie grają i budżet z gumy nie jest.
Dlatego lepiej zastosować oceną porównawczą w stosunku do sezonu ubiegłego i składu personalnego.
Tutaj wymiana Bjelicy na Petrę S. daje temu zespołowi więcej stabilizacji i dobrze rozumianej przewidywalności.Stampalija swoje rzuci, swoje zbierze i nie odda paru piłek rywalkom poprzez bezmyślne straty i rzuty z nieprzygotowanych pozycji.
Dwie rzeczy mi się tylko nie podobają:
1.Odejście Śnieżek, a zostawienie jednej pani która przez niektórych jest uważana za koszykarkę, a nawet dowartościowywana porównywaniami do Chomać[która jest ligową przeciętniarą] czy Koc której nie grozi że piłka jej zrobi krzywdę.
2.Zapowiadany angaż Philips od stycznia.
Nie stać nas na kontrakt dla lepszej PF, a bierzemy Erin by pomogła ligę wygrać???
Taurasi już w Jekach, więc w Polkowicach jej nie będzie...