Euroliga 2012/2013

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Euroliga 2012/2013 - faza grupowa

Postautor: Greebo » 03 listopada 2012, 08:26

Oj, dalej upiększasz przeszłość :) Mysle ze rok temu moglibyśmy spokojnie przegrać z takimi Koszycami czy Montpellier gdyby nie obecność Nicole i Erin (zreszta juz w Brnie - zespole słabszym niz obecnie, i słabszym niz Gyor - ich obecność nas nie uratowała). Na dodatek jak wiadomo tamten skład był trochę inaczej budowany (oparty na 3 kluczowych zawodniczkach, teraz mamy 2 ale jednak sporo lepsze) no i byl bardziej zgrany. A ten nie dosc ze jeszcze bez kluczowych pań, nie dość ze z chorobami to jeszcze bez możliwości prowadzenia przez Jozka normalnych treningów.

Zeby oceniać czy temu obecnemu zespołowi czegoś brakuje w porównaniu do ubiegłorocznego, także w kwestiach mentalnych (ja clay czas mam wrażenie ze w tamtym roku brakowało kogoś kto mógłby pociągnąć gre i odmienić losy spotkania - teraz licze mocno na Kaske D.) to niestety przyjdzie nam poczekać gdzieś - co najmniej! - do lutego.

ps. mam nadzieje ze piłkarze nie sa dla Ciebie tak istotni jak koszykarki, bo patrząc na ich gre i brak jakichkolwiek optymistycznych przesłanek na przyszłość, mógłbyś byc w stanie przedagonalnym ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 listopada 2012, 18:15

Czy Tina po polowie bedzie juz miala double -double ? 8 minut gry ... 8pkt ... 6 zb

macie moze gdzies jakiegos linka tv do meczu ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 listopada 2012, 18:49

Do przerwy nieźle. Tina szaleje, Cristina też fajnie (dwa przechwyty w ciągu bodajże 5 sek. - miodzio). Reszta OK, chociaż Anke trochę cieniuje rzutowo. Szkoda około 4 min. przestoju, za to ostatnia minuta rozegrana świetnie. Powinno być dobrze w drugiej połowie.

Endrju pisze:Czy Tina po polowie bedzie juz miala double -double ? 8 minut gry ... 8pkt ... 6 zb

macie moze gdzies jakiegos linka tv do meczu ?

Na fibaeurope.com jest - ja przynajmniej znalazłem jak kliknąłem na "schedule" i tam przy tej parze na link TV. Pokazuje ichniejsza strona klubowa - bkzabiny.eu. Wchodząc bezpośrednio na nią też pewnie będzie.

Edit: frajerstwo w końcówce czwartej kwarty, niewykorzystana "piłka meczowa", proste straty i dramat w dogrywce... Abdi obudziła się w najważniejszych fragmentach meczu, Tina już nie miała tylu sił. Plus dla Krężel za wywalczenie faulu przy rzucie za 3 pkt (minus za dwie koszmarne i ważne straty), szkoda tego niecelnego wolnego, kontrowersyjna sytuacja z Charles - czy po jej zbiórce nie było faulu?
Trzy mecze i trzy porażki - tego chyba nikt się nie spodziewał... :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 07 listopada 2012, 20:46

Tydzień temu pisałem, że Wiśle grożą na początek Euroligi 4 porażki. Jak zobaczyłem, że po meczu z Moskwą jedziemy do Madrytu to zorientowałem się, że może być jeszcze gorzej. Wszystko zmierza w tym bardzo złym kierunku. Brna znów nie udało się zdobyć. Kolejna przegrana dogrywka. Mecz 21.11. będzie chyba meczem o życie. Wygrana będzie dużym sukcesem.
Z obserwacji statystyk wynika, że bardzo dużo gra u nas Paulina. Dzisiaj najwięcej z całej drużyny. Dzisiejszy mecz pokazał jakim skarbem jest Tina. Poleganie jednak tylko na niej do niczego dobrego nie doprowadzi. Choć patrząc na skład nie wiadomo na kim można by jeszcze polegać. Mam nadzieje, że jednak ten sezon Euroligi przez beznadziejny początek nie będzie stracony.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 listopada 2012, 20:47

W poprzednich sezonach mieliśmy w eurolidze zdecydowanie więcej powodów do radości i dumy niz do smutku czy wstydu, teraz poki co należymy do najciekawszy rozczarowań sezonu. Niby blisko, niby sa okoliczności "łagodzące", ale jednak majac u siebie Gyor i wyjazd do Brna jedna wygrana byla takim planem minimum.

Mająć bilans 0-3 na wstępie, teraz w perspektywie pauze, a potem mecze u siebie ze Spartakiem i na wyjeździe z Rivas o rozstawieniu w pO praktycznie juz możemy zapomnieć. Co więcej - trzeba sie mocno wziąsc w garść by wogole w tym PO się znaleźć i liczyc na to ze trafimy na rywala do ogrania (bo mimo wszystko licze ze w lutym będziemy na tyle silni ze np takie Schio będzie w naszym zasięgu nawet gdy to po jego stronie będzie przewaga parkietu). Ale do tego poki co bardzo daleka droga.

Minu tez dla Polkowic, Galat to co prawda jedne z głównych faworytów sezonu, ale gdy przyjeżdża bez Fowles, Alby i Yilmaz a EWhalen gra pierwszy mecz w ich barwach to jest to zespół jak najbardziej do ogrania.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 07 listopada 2012, 21:03

Po pierwszym euroligowym meczu nie byłem zły. Pomyślałem: OK trzeba im zgrania, brakuje amerykanek...
Po drugim byłem rozczarowany, natomiast po tym jestem najzwyczajniej po kibicowsku wściekły - delikatnie mówiąc, wszak to forum publiczne.
W tym sezonie gubimy stanowczo za dużo piłek po głupich błędach. Nie podobają mi się też przestoje w grze, nie tylko w ataku, ale też mamy momenty rozluźnienia w obronie, w których to momentach zawodniczkom Wisły trudno zdobyć punkt, a przeciwniczki wchodzą pod nasz kosz jak w masło.

Ale największym minusem tej drużyny jest fakt, że nie potrafi utrzymać choćby części z wypracowanej przewagi, nie tylko w eurolidze, ale też w FGE.
W Gdyni i w Toruniu powiększyły mi się przez to zakola, w związku z czym nie jestem niestety już atrakcyjny i kobiety wolą zamiast do mnie pójść do Tesco.

Przed Wiślaczkami coraz trudniejsze zadania, kolejni przeciwnicy nie będą łatwiejsi, a progresu w grze nie widać po wynikach w lidze. Managerowi Wisły nie pozostaje nic innego jak modlić się za zdrowie obu Amerykanek, bez nich ten zespół wygląda średnio.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 listopada 2012, 21:13

zibiz pisze:Z obserwacji statystyk wynika, że bardzo dużo gra u nas Paulina. Dzisiaj najwięcej z całej drużyny .

Niby wynika to z faktu, że bieda na obwodzie u nas straszna. Ale chyba też Józek cierpi na syndrom układania s5 zaczynając od Pauliny... tzn. jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał rozkład minut Paulina - Cristina, gdy pojawi się Katie. Tym bardziej, że początek sezonu raczej jednoznacznie pokazuje, kto z pary Pawlak - Ouvina jest lepszą rozgrywającą...

Co do meczu.. taktyka pt. mam piłkę i mam koleżankę Tinę, więc jej podam, niech ona kombinuje, była w miarę skuteczna do czasu, gdy Tina w połowie 4kwarty poszła odpoczywać... pod jej nieobecność Brno odrobiło straty, a my nie byliśmy w stanie już odskoczyć.
Szkoda pudła Tiny spod kosza na 8-9 sek. do końca meczu w 4kwarcie..ale też nie można trafiać wszystkiego.
Szkoda, że Józek nie próbuje grać z Żurowską na 3ce..
Szkoda, że Petra S. tylko w plkk pokazuje, że się do czegoś nadaje (jeśli zagraniczna zawodniczka grająca w klubie z takimi ambicjami jakie ma Wisła po 3 meczach ma śr. 3pkt i 2,7 zb (czyli 3 zb. mniej na mecz niż Ouvina) to chyba należy myśleć o rozwiązaniu kontraktu, bo nie wierzę, że nie można znaleźć nawet w listopadzie bardziej wartościowej europejki..

No nic, niech Katie przylatuje i trzeba powalczyć ze Spartakiem...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 07 listopada 2012, 22:37

07.11.2012 CCC Polkowice [48] - [50] Galatasaray Stambuł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=184

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 09 listopada 2012, 11:16

Tina Charles została MVP 3. kolejki Euroligi.

http://www.fibaeurope.com/euroleaguewom ... reate.html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 listopada 2012, 10:37

4 kolejka:

Środa, 14.11.2012
14:00 UMMC Ekaterinburg - CCC Polkowice
15:00 Sparta&K M.R. Vidnoje - BK IMOS Brno
16:30 Tarsus - Bourges Basket
17:00 Municipal Targoviste - Nadezhda Orenburg
17:00 Galatasaray Stambuł - USO Mondeville
18:00 Novi Zagrzeb - ZVVZ USK Prague
19:00 Fenerbahce Stambuł - UE Sopron
20:00 Rivas Ecopolis - Uni Györ
Czwartek, 15.11.2012
20:30 Famila Schio - Arras
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 listopada 2012, 14:35

Postanowiłem spróbować szczęścia i:

Novi Zagreb (+9.5) - USK Praga - 2 / 71-79
Fenerbahce (-17.5) - Sopron - 1 / 77-71
UMMC (-16.5) - CCC - 1 / 66-57
Tarsus - Bourges - 1 / 61-65
Galatasaray - Mondeville - +128 punktów w meczu / 58-47 (58+47=105)
Targoviste - Orenburg - Orenburg +70.5 punktów / 79-76
Spartak (-18.5) - Brno - 2 / 95-63

edit: kto nie ma szczęścia... ta... :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

WIELKA WISŁA
Nowy na forum

Postautor: WIELKA WISŁA » 16 listopada 2012, 13:37

Zaproszenie na mecz Wisły ze Spartakiem - http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ajxkzPVft0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 listopada 2012, 13:02

5 kolejka

Środa, 21.11.2012
17:45 CCC Polkowice - Novi Zagrzeb
18:00 BK IMOS Brno - Rivas Ecopolis
18:00 Good Angels Kosice - Famila Schio
18:00 UE Sopron - Municipal Targoviste
20:00 Wisła Kraków - Sparta&K M.R. Vidnoje
20:00 Arras - Fenerbahce Stambuł
20:00 USO Mondeville - UMMC Ekaterinburg
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca - Galatasaray Stambuł
Czwartek, 22.11.2012
18:00 Uni Györ - Tarsus
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 listopada 2012, 13:58

No cóż Moi Drodzy w tej kolejce trzeba po prostu oba mecze wygrac i tutaj nie ma już żadnego "ale". Polkowice nie mogą sobie robić jaj i męczyć się z streetbalowymi Mandir i Vrsajlko (swoją drogą obieżyświatki a raczej regionoświatki grały juz chyba we wszystkich klubach ligi Adriatyckiej) i wygrać wysoko, rzucając co najmniej 70 pkt w meczu.

Nie wiem jak to wyglada ze "Snellie" ale nalezałoby chyba z nią ostro porozmawiać, bo jej gra w Ojro to........... tutaj niech każdy zainteresowany wstawi dowolny wulgaryzm oddający poziom gry wyżej wspomnianej zawodniczki.

Jak ktoś słusznie zauważył Winnicki to niezły trener - z trzecim garniturem repy poradził sobie dość zadowalająco (o ile oczywiscie mozna byc zadowolonym z braku awansu).

Niestety mając w składzie Ajrin i Matovic oraz inne grajki radził sobie w euro z Lotosem bardzo .....słabo. W pamięci zapadają zwłaszcza plugawe klęski z Walencją, która kadrowo na pewno nie była lepsza o te 40 pkt.

W tym sezonie też w Ojro słabo. Porażki z Mondeville (przepraszam, ale co to w ogóle jest??? To ma byc porządny, markowy zespół euroligowy?) czy tez z Galatasaray ( osłabione, plus olbrzymia szansa na dogrywkę, gdzie Snellie i bodajże Lecia prawie spod samego kosza nie trafiły w obręcz (sic do n-tej potęgi!) chluby nie przynoszą. Bilans 1-3 jest bardzo kiepski, realnym zas do uzyskania był 3-1. tyle na razie w temacie.

Wisła... No co tu dużo mówić... Moim zdaniem nagonka na Herniego jest w znacznej części nieuzasadniona. Niestety polityka kadrowa w tym sezonie została źle przeprowadzona a zawodniczki amerykańskie zbyt późno pojawiły sie pod Wawelem. Brakuje jeszcze jednej, porządnej zagranicznej. Bo tak to mamy Beard, Charles i de Mondt i....koniec zespołu. Przydałaby się mimo wszystko Lecia z dziurawymi łapami, ale zawsze, plus chyba jednak inna, lepsza rozgrywająca. Plus taka zawodniczka jak Vodopianowa. Do Krężel to i ja już straciłem cierpliwośc, Żurowska to za słaba zawodniczka na zespoły euroligowe, Paula gra jak gra a i Honti nie jest niestety jakąś marką.

Prawda jest jednak taka, że nie zawsze transfery się udają i w końcu musiał przyjśc sezon, w którym coś nie wypaliło. Gdyby Herni miał lepsze zawodniczki, to i gra zespołu byłaby lepsza. Oczywiście nie usprawiedliwia to porażki z żałosnym Gyorem ani z Brnem ( na temat gry polskich zespołów przeciwko teamom prowadzonym przez Bobra zżymałem się wielokrotnie i może już wystarczy). Gorzej, że przez te wszelkiego rodzaju zawirowania w klubie może nie chcieć grać w przyszłym sezonie Tincia (chcę grać w lepszym klubie) oraz Herni, który jako obcokrajowiec ma jakieś tam durne i nieuzasadnione niczym poczucie wyższości i może stwierdzić, iż "skoro tyle zrobiłem dla Wisły a przy pierwszym lepszym kryzysie od razu się mnie publicznie linczuje, to zabieram się z powrotem do Hiszpanii". Zanim jednakze Herni podjemie taką decyzję, warto by zmiarkował, że w jego kraju jest obecnie największe bezrobole w UE, a kondycja finansowa klubów w Hiszpanii jest delikatnie powiedziawszy nienajlepsza. Lepiej zatem żeby pomyślał nim będzie chciał się unieść jakimś tam niby pseudo-honorem, bo potem będzie płacz jak nie będzie co do gara włożyć ( w tym przypadku np, jak zabraknie owoców morza do paelli). Także Jose nie p....ol za przeproszeniem po sezonie, tylko zostawaj i bierz się do kolejnej, cięższej pracy.

Ze Spartakiem trzeba po prostu wygrać i nie szukać usprawiedliwień na zasadzie, że Alana nie zgrana i nie wiadomo czy w ogóle zagra, że zespoł ma dołek ,że Spartak sobie dobrze radzi i inne farmazony, których nie chce się słuchać.

Umówmy sie, że wymowki i asekuranctwo nikogo nie interesują, liczy się zwyciestwo i koniec tematu.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 20 listopada 2012, 14:15

spiker na meczu z Wisłą mówił, że mecz jest o 19, jak to w końcu jest ?
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”