10 kolejka FGE

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 10 kolejka FGE - temat zbiorczy

Postautor: Greebo » 11 listopada 2012, 18:55

MARAS pisze:
bodek38 pisze:Z Krawiec to już chyba jaka paranoja wiecznie kontuzjowana ,źle leczona czy taka kontuzjogenna

Dziwię się Toruniowi że jeszcze trzyma taką zawodniczkę i do tego jej płaci :evil:

Ona chyba nie ma kontraktu w Toruniu, czesto zresztą bywa ostatnio i na R22.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 listopada 2012, 18:56

MARAS pisze:
bodek38 pisze:Z Krawiec to już chyba jaka paranoja wiecznie kontuzjowana ,źle leczona czy taka kontuzjogenna

Dziwię się Toruniowi że jeszcze trzyma taką zawodniczkę i do tego jej płaci :evil:

Klub jej nie płaci. Monika w przeciwieństwie do innych nie bierze ani grosza. Powiedz nam MARAS lepiej trochu więcej o Talandze, bo szukamy centra! 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: sebus 80 » 11 listopada 2012, 18:57

witold197 pisze:
matrix pisze:
Adrianne......"Hakuna matata!". Wracaj na parkiet szybko!

Ross prawdopodobnie przez 3 tygodnie bez żadnego wysiłku...

Mecze w Pruszkowie i Bydgoszczy możemy chyba uznać za odbyte i przegrane...

Dokładnie.Wiem że to sport ale bez centra i Ross 2 porażki jak nic.Tylko dlatego że w lidze są Pabianice i Rzeszów wejdziemy do play-off z ósmego miejsca.
sebus 80

witold197
Nowy na forum

Postautor: witold197 » 11 listopada 2012, 18:57

Greebo pisze:
Ona chyba nie ma kontraktu w Toruniu, czesto zresztą bywa ostatnio i na R22.

Z tego co się orientuje to sama zrezygnowała z kontraktu dopóki się nie wyleczy, a ponadto leczy się w Krakowie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 listopada 2012, 20:03

matrix pisze:
hermes46 pisze:

A odnośnie Krystka to juz brak słow. Jak mozna cos w klubie robic jak na meczu ten pan jest pijany??? Mecz obserwują oprócz kibiców tez zaproszeni sponsorzy i co widza? Kolesia z szklaneczka z białym płynem. Drugie pytanie na meczu przebywa POlicja i jakos nie reaguje na picie alkoholu publicznie przez tego osobnika

jeśli to prawda to jestem w szoku. I wszystkiego się w takiej sytuacji odechciewa.

ok to na nastepnym meczu fote Wam zrobie. Nie powiem ze nie pije alkoholu ale wiem kiedy mozna a kiedy nie mozna. Mineralka to nie była bo poki co to mineralce jeszcze nie wzdygałem :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 11 listopada 2012, 20:32

Greebo pisze:Ona chyba nie ma kontraktu w Toruniu, czesto zresztą bywa ostatnio i na R22.

A ona nie ma czasami w Krakowie mieszkania? Gdzieś tak słyszałem ;)

Jeśli jest tu na forum facet, który nas w Toruniu częstował lizakami o smaku coca-coli to niechże napisze jak te lizaki się nazywają, są zarąbiste :mrgreen:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 listopada 2012, 22:10

Ona mieszka w Krakowie.

Niech nawet z 7 lub 8 graja ale bez amerykanek z polskim skladem w pierwszym skladzie z juniorkami. A przyszły sezon? No cóż pier... tą elite i od zera budowac klub bez pijaków i nieudaczników. Trenerkę mamy w osobie Janiny.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 listopada 2012, 22:22

hermes46 pisze: Trenerkę mamy w osobie Janiny.

Jedyne światełko w tunelu JAŃCIA! Jańcia na trenera i zaczynamy od zera!

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 12 listopada 2012, 13:18

Energa Toruń chce ukarania koszykarki CCC Polkowice. Palau umyślnie uderzyła Ross?

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121112/SPORT03/121119856

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 12 listopada 2012, 14:02

SPBSPB pisze:Energa Toruń chce ukarania koszykarki CCC Polkowice. Palau umyślnie uderzyła Ross?

filmik z tego zajścia https://www.facebook.com/photo.php?v=562860737064380

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2012, 14:33

wislakosz.pl pisze:
SPBSPB pisze:Energa Toruń chce ukarania koszykarki CCC Polkowice. Palau umyślnie uderzyła Ross?

filmik z tego zajścia https://www.facebook.com/photo.php?v=562860737064380

Ukarani powinni być przede wszystkim sędziowie!, bo zachowanie Palau to konsekwencja braku zdecydowanych decyzji na takie zachowania w czasie całego meczu.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 12 listopada 2012, 17:38

W zwolnionym tempie dość dziwnie wygląda ten ruch łokciem Palau. Mnie osobiście, aż się nie chce wierzyć, że można z umysłem w taki sposób potraktować swoją rywalkę. Mimo wszystko mam nadzieję, że był to nieszczęśliwy wypadek.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 12 listopada 2012, 19:23

A matrix gdzieś przeprosił Musinę za swoje oskarżenia, bo chyba coś niedowidzę?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 listopada 2012, 19:48

Sytuacja dość czytelna, Ross atakowała, faulujac w sposób zdecydowany Palau chciała się od niej opędzić - wiec sam ruch reki z całą pewnością był celowy. Natomiast jestem tez pewien, ze Palau nie zamierzała zrobić Amerykance krzywdy - takich zdarzeń w koszykówce jest sporo (podobnie kiedyś oberwała m.in Gburczyk), w piłce jeszcze więcej, z reguły kończy sie to tym ze reka przeszywa powietrze. Tu niestety wyszło jak wyszło, ale bzdura byłoby jakieś karanie dyscyplinarne Hiszpanki. Co innego gdyby po upadku Ross podeszła do niej i jej na dokładkę przyłożyła z drugiej strony czy np ja kopnęła.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2012, 21:10

Greebo pisze: Co innego gdyby po upadku Ross podeszła do niej i jej na dokładkę przyłożyła z drugiej strony czy np ja kopnęła.

Sporo racji, ale troszku przesadziłeś w tym zdaniu (Zdaje się ostatnia taka sytuacja na linii Powell-Skerović). To jest koszykówka i to kobiet. 8) Wiesz czym by się skończyło podejście pod łokieć rozpędzonej Musiny? To jest tylko sport, a zasady fair play są obecnie pomijane. Taka Musina dostała w drugiej połowie za swoje zachowanie (powinna zakończyć grę już w pierwszej połowie) dwa faule w ataku. Nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia.

Podam inny przykład. Wstająca z parkietu Nikita Bell pociągnęła "przypadkowo" z łokcia Justynę Grabowską rozwalając dziewczynie tylko nosek. Za co została ukarana 15 tys. zł, co uiścił zapewne jej klub. I to wsio. Pamiętam też niejaką Olgę Pantelejewą, która nie biła na parkiecie, a straszyła w szatni mafią. To wystarczyło:P

PS. Drogi ajaja racz zauważyć, że wysuwałem pretensje głównie do zachowania na parkiecie Rosjanki (a tu jest mowa o pani Palau). Tu wiele osób potwierdza, że grała nie fair w tym meczu.

WALCZMY, ALE SZANUJMY SIĘ NA PARKIECIE! O to mi głównie chodzi, a swoje zdanie na temat danej koszykarki mam prawo mieć.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”