11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Re: 11 kolejka FGE

Postautor: markylipek » 19 listopada 2012, 08:22

Liquidor pisze:"Nawołuję do ukarania" "zasługuje na plusa" - Przepraszam, czy to jest forum konfidentów i ubeków?

Mnie wulgaryzmy mierżą stąd moja interwencja. Możliwe, że większość uważa to za coś normalnego, ot taki przecinek czy forma wykrzyknika w życiu codziennym, możliwe że w domu z rodzicami tak rozmawiają, ale miałem nadzieję, że może chociaż tu na forum będzie więcej kultury a takie słownictwo będzie piętnowane. Widać walczę z wiatrakami, zwróciłem tylko uwagę ale nie mam zamiaru zaśmiecać wątku - mamy moderatorów więc ich ocenie zostawiam wyrażenie kwasska, mogą przecież uznać, że to ważny argument w rozmowie i wówczas te słowa zostawią.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 listopada 2012, 11:21

misiol11 pisze:Byłem wczoraj na meczu w Polkowicach. Niestety nie byłem świadkiem kontrowersyjnego wydarzenia i nie mogę sie obiektywnie wypowiedzieć na temat samego zajścia. Uważam, że nie powinno się rozpatrywać tego faktu inaczej niż w kategoriach smutnego i niepotrzebnego incydentu. Nie szukajmy winnych, nie obrzucajmy się obelgami. Jestem kibicem CCC od wielu lat. Mam 40 lat i na mecze przychodzę z całą rodziną. Byłem w hali Wisły zarówno na ostatnich finałach, jak i roku ubiegłym i cokolwiek wiem na temat jak zachowują sie niektórzy kibice. Smucą mnie gwizdy, groźby i eskalowanie jakiejś chorej agresji. Pamiętam jak dwa lata temu na pierwszym meczu finałowym w Krakowie wchodziłem do hali głównym wejściem mając na sobie pomarańczową koszulkę. W przerwie meczu korzystałem z toalety razem z kibicami Wisły i nikt mi krzywdy nie zrobił... W czasie ostatnich finałów już musiałem wchodzić tylnym wejściem w kordonie policji, a do toalety szliśmy także w asyscie ochroniarzy. Co będzie w tym roku? Będą budowane na finały specjalne sektory z drucianych siatek dla przyjezdnych kibiców? Na mecze koszykówki kobiet przychodzimy całymi rodzinami. Są dziesiątki dzieci na hali... Opamiętajmy się!
Kibice Wisły zarzucają nam, że gwizdaliśmy w trakcie ich hymnu, my zarzucamy im, że na tym samym meczu grupka kibiców Wisły była agresywna i pluła na dzieci, które były tam z kibicami CCC. Musimy pamiętać o czym takim jak statystyka. Czy to w Krakowie, czy w Polkowicach, czy każdym innym mieście na każdych kilkadziesiąt osób zawsze trafi się jeden idiota. Gdy na hali jest 1000 osób - tych idiotów jest kilkadziesiąt.
Mamy wspaniałe drużyny, koszykarki walczą i gryzą parkiet. Nie ma sprzedanych meczów. To piękny sport, dający mi i jak mniemam większości z was wiele wspaniałych uniesień. Niech tak pozostanie!
Za wszelkie niesportowe zachowania ze strony mieszkańców Polkowic chciałbym w moim własnym skromnym imieniu przeprosić. Zapraszam do Polkowic na mecze wszystkich kibiców z innych miast. Na naszych trybunach kibicują normalni, spokojni ludzie. Ze swojej strony obiecuję, że z cała stanowczością będę zwalczał wszelkie oznaki wrogości na naszych trybunach. Wierzę, że nie tylko ja.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 19 listopada 2012, 12:18

Świadkiem zdarzenia byłem i jak bardzo rzadko mi się to zdarza, muszę stanąć po stronie kibiców CCC. Nic złego, obraźliwego w stronę Wisły nie padło, ale już dużo zostało na ten temat napisane. dodam, że czyste frajerstwo ze strony jednego kamerzysty, gdy całe zdarzenie zaczął kamerować - tak się nie robi, rozumiem, że media lubią sensację, ale bez przesady, tu chodziło o życie drugiego człowieka. nadmienię, że świadkami tego zdarzenia nie byli tylko i wyłącznie ludzie z Polkowic, ale nie ma co drążyć tematu, Panu Piotrkowi podniosło się ciśnienie, widocznie zdenerwowały go słowa jednego z kibiców. Życzę dużo zdrowia i szybkiego powrotu na ławkę Wisły!

Co do meczu, to jedynym minusem spotkania byli sędziowie, niektórych werdyktów nie potrafię zrozumieć, ale to temat tabu.
Musina na dosyć wysokim poziomie, co mnie zaskoczyło, Brawo Lera, ale i tak mnie zdenerwowała parę razy.

Był, Będzie, Jest - Orzeł MKS!

Edit: kwestia o Musinie.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 19 listopada 2012, 12:58

sebzinho pisze:Co do meczu, to jedynym minusem spotkania byli sędziowie, niektórych werdyktów nie potrafię zrozumieć, ale to temat tabu.
Musina na dosyć wysokim poziomie, co mnie zaskoczyło, Brawo Lera, ale i tak mnie zdenerwowała parę razy.

Ja zauważyłem pewną prawidłowość. Ilekroć mecz sędziuje ten gość z wielkim garbatym nosem, to dzieją się cyrki na parkiecie. Dziwne jest to, ze na meczach euroligowych, gdy sędziują obcokrajowcy, to widowisko jest o wiele piękniejsze i nie gwiżdżą przy byle okazji.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 19 listopada 2012, 14:48

od 2;00 o wydarzeniach poza boiskowych.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NbtRr7EIo#!

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 19 listopada 2012, 16:40

Hehe ale jaja.
Teraz, jak PDS stał się niezaprzeczalnie jednym z kinoli z Krakowa będzie wiedział, co odpisać na kolejny ewentualny donos.
Kurcze, na filmie nie widać, czy wskazywał na genitalia, niczym prawdziwy krakowski kinol. Czuję się zawiedziony.

Czuję zdziwienie całą sytuacją, nigdy bym nie podejrzewał managiera o taką nadpobudliwość. Tym bardziej, że bez obrazy ale posturą nie przypomina bohaterów pergazusowskiej gry "Contra".
Może miał chwilową pomroczność jasną?
Nie wydaje mi się, aby zwykły mecz z ekipą, która na każdym spotkaniu krzyczy "viceMistrz viceMistrz CCC" mogła wzbudzić aż takie emocje, co innego finał.

Jeśli dać wiarę autochtonom to prowokacja była marna (ja bym lepszą wymyślił po ich przegranej u nas), a reakcja - nieadekwatna.
To żadna chluba rzucać się na dzieciaki z takiego powodu z pięściami. Ciekaw jestem wyjaśnień.

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 19 listopada 2012, 18:03

Drogi greebo.. Przy całym jadzie, jaki wyrzuciłeś w moją stronę swoim jednym, aczkolwiek wyjątkowo długim postem, przytoczę twoją wiadomość na priv, której byłem adresatem, której bodaj "nie rozumiem" i tłumaczysz mi ją jeszcze raz: "W pierwszej chwili chciałem polecic kurs czytania ze zrozumieniem, ale doszedłem do winsoku ze nie masz po co wywalać pieniędzy w błoto. Debil." Rzeczywiście, wyjątkowo spójny tekst, z głębokim przesłaniem. Greebo- krakowski król intelektu. Wysłałeś mi wiadomość prywatną pełną obelg i żadnego większego sensu, poza obrażeniem mnie, ona niestety nie miała. Jakbyś się nie uparł. NIC mądrego tam nie znajdziesz. Powtórzę jeszcze raz: NIC. Dlatego to twojego elektoratu nie zamierzam się odnosić, bo nie dość, że w 90% jest to jałowy monolog, dopowiadasz sobie moje zdanie i je negujesz- logika wciąż na stałym poziomie, kontynuacja z konwersacji prywatnej. Uwierzcie mi, że w Polkowicach nie ma żadnego ciśnienia na mistrza wśród kibiców- nikt agresywnie na 99% Dunina nie zaatakował, również podczas meczu. Tym bardziej, że siedział on obok loży vipowskiej, a choćby Piotr Adamczyk, burmistrz Polkowic, Wiesław Wabik, czy inne osoby tego pokroju nie są chyba idealnymi kandydatami do rozpoczynania sporów. Od trybuny, gdzie siedzi większość kibiców dzielił go cały parkiet, miał może styczności z publiką z kilkadziesiąt sekund, przy wymijaniu się na korytarzu. Tak, na pewno polkowiczanie próbowali go wtedy pobić i obrazić, ba, zrobili to, dlatego w samoobronie pobił kibica. Nonsens.. Ale jak już wspominałem, przynajmniej trzymasz poziom. Z resztą, uwaga, kolejna informacja wprost z kuluarów- Dunin poza podwyższonym ciśnieniem (nieoficjalnie 190/145) nie miał żadnych innych objawów. Nie był to ani zawał, a pojawiły się spekulacje, że cały upadek to było jego teatralne zagranie. Nie wiem, ile w tym prawdy, mówię tylko, jakie pojawiają się głosy. Sam nie chciał jechać do lekarza, wiedział, że jest tylko zdenerwowany. Choć moim zdaniem to przesadzona wersja, każdy niech oceni sam. W każdym razie badanie lekarskie nie wykazały nic szczególnego, tylko podwyższone ciśnienie. Sam nie wiem jakbym zachował się po uderzeniu w twarz kibica, może i bym zaczął symulować, przestraszony tym, co się stało, udając brak pełnej świadomości czynów. Nie wiem, tylko insynuuję. To nie ja pobiłem kibica. Może do jeszcze jednej tylko kwestii się odniosę- owszem, ostatnio CCC dostawało od Wisły baty, ale to wszystko było w poprzednim sezonie. Obecnie nasze akcje stoją wyżej, choć wszystko będzie zależało od tego, jakie zmiany personalne nastąpią w drużynach w zimie. Jeśli Winnicki będzie potrafił połączyć Zoll i Palau jednocześnie na boisku to szanse CCC wzrosną i to znacznie. Będą decydować niuanse. Na dziś- szanse Wisły na mistrzostwo oceniam na 54,5%, a Polkowic na 44,5%. Resztę pozostawiam innym zespołom. A o Duninie wierzę, że jeszcze będzie głośno, jeśli ani Wisła, ani PLKKk nie wyciągną same żadnych konsekwencji wobec jego osoby, sam zrobię wszystko, co w mojej mocy (więc relatywnie mało), by został ukarany. Jaka Wisła w tym sezonie, taki i manager- bez pomysłu i wyobraźni.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 listopada 2012, 19:06

Encyklopedia pisze:Uwierzcie mi, że w Polkowicach nie ma żadnego ciśnienia na mistrza wśród kibiców- nikt agresywnie na 99% Dunina nie zaatakował, również podczas meczu.

no żarty śmieszne :lol: :lol: :lol: Kogo próbujesz oszukać??? "Mistrz, mistrz CCC" - w zeszłym sezonie to hasło leciało z trybun od spotkań I rundy PO (wtedy usłyszałem je na żywo) a w tym po 10 meczu RS (tym razem w TV) ale z tego co wiem to taka forma "dopingu" Waszej drużyny występuje już od początku sezonu i nawet na Eurolidze. Chyba trzeba Was uświadomić, że w zeszłym sezonie to Wisła wygrała MP a nie Wy i póki co liczba Waszych tytułów jest jeszcze równa 0 więc na jakiej podstawie nazywacie swój zespół mistrzowskim??? Zero ciśnienia na mistrza, zero.....
ObrazekObrazek

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 19 listopada 2012, 19:19

A, czyli nie możemy marzyć o mistrzu, tak? Przepraszam, myślałem, że drugi budżet w lidze, toczenie wyrównanych bojów z mistrzem Polski, dobra gra w Eurolidze to wystarczające powody. Ale pewnie się myliłem, marzyć o mistrzu może tylko Wisła i Centrum Wzgórze, bo w końcu mają tradycję.. Zero sensu, zero...

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 19 listopada 2012, 19:38

Chłopaku skończ już pier.dolić.

Byłem w Polko 6 razy, i nie zdarzyło się ani razu żeby ktoś nie chciał w mordę zebrać, tudzież dać. Macie tam ludzi z bujną wyobraźnią którzy prowokują od ciupania Wiśle czy Śląskowi, na gloryfikacji Zagłębia czy Cracovii kończąc, o innych próbach żenujących personalnych podjazdów pisał nie będę.

Nie upieram się że tak było i tym razem, bo mnie tak nie było. Ba, nawet was za to specjalnie nie krytykuję, ot taka specyfika (chociaż pamiętać przy tym należy, że kto sieje wiatr powinien się w końcu przyszykować na zebranie burzy), jednak Twoją pińcetna próba przedstawienia wydarzeń z totalnym wybieleniem ludzi miejscowych robi się już kurewsko nudna.

Wy nie macie parcia na mistrza, wy nigdy nikomu nie ciupecie, w ogóle ciężko się do was przyczepić. Otóż błąd. Ciężko przejść przez waszą halę nie chcąc komuś j....nąć.

Więc może skończ już, i poczekaj aż się druga strona wypowie, a wtedy będziemy wyrokować czy tak było i tym razem, czy faktycznie jesteście w 100% bez winy.

PS. I nie odbijaj piłeczki w stylu "A bo w Krakowie..". My przynajmniej siebie nie wybielamy, u nas na hali jest po prostu po kibolsku i nikt się nigdy z tym nie krył.
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2012, 22:13 przez Liquidor, łącznie zmieniany 1 raz.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 19 listopada 2012, 19:41

Wiesz co Kolego z Polkowic miałem jechać do Polkowic, ale z przyczyn osobistych wyjazd odwołałem.
Ale była już ustalona wersja do śpiewania tam: "Co Wy śpiewacie, przecież Mistrzostwa nie macie".
Niestety. Tak jak Groclin. Nie śpiewa się, że się ma mistrza jak się go nie ma. Co najwyżej "chcemy mistrzostwa cececececece chcemy mistrzostwa" można śpiewać.
Inaczej nie przystoi kibicowi - nawet takiemu, co na wyjazdy jeździ na koszt klubu. A nawet takiemu, którego wyjazdy są nazywane "wycieczką rodzinną".

Poza tym piszesz, że nie ma cisnienia, a w swoim poście udowadniasz co innego, że jest ciśnienie.

Zresztą bez ściemniania ciśnienie jest i w Polkowicach, i w Krakowie. W Krakowie nawet większe, bo niektórzy się boją, że jak nie będzie MP, to dostaną kopa w d... od Can-Pack.

Wracając do managiera-kinola.
Jak narazie to na nagraniach widać sam moment omdlenia, nic więcej. Pobity kibic został opatrzony? Zabrany przez pogotowie? Coś mu się stało w ogóle, czy sobie pomachali górnymi bocznymi członkami jeno?

Swoją drogą to co to za kibic-dupa wołowa co dał sobie w papę przyłożyć PDS będąc o kilkanaście, bądź kilkadziesiąt lat młodszym i z pewnością sprawniejszym fizycznie. No chyba, że temu kibicowi też ciśnienie skacze i omdlenia ma?

A może bym tak jeszcze coś o meczu napisał....
Słabo, bardzo słabo. Jakim cudem Wisła wygrywała w lidze bez Charles? Oglądając ostatnie mecze wydaje się, że to niemożliwe, przecież rzuca tylko Charles i prawie wszystkie piłki są do niej adresowane.
Zespół zapomniał, że koszykówka to nie konkurs solistów w łyżwiartstwie figurowym (chociaż ja bym w składzie Sashe Cohen widział :mrgreen: ) i jest na parkiecie troche więcej zawodniczek. Nie podoba mi się taka gra i nie wróżę sukcesów. Charles nie ma wsparcia, robi za przeproszeniem za wymówkę pozostałym zawodniczkom. Rozumiem, że jest liderką, że najwięcej rzuca, ale inne zawodniczki czasami też coś muszą rzucić. A nawet częściej, niż czasami.

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 19 listopada 2012, 19:56

danpe_ pisze:Swoją drogą to co to za kibic-dupa wołowa co dał sobie w papę przyłożyć PDS będąc o kilkanaście, bądź kilkadziesiąt lat młodszym i z pewnością sprawniejszym fizycznie. No chyba, że temu kibicowi też ciśnienie skacze i omdlenia ma?

A może ten kibic zrobił to, czego nie potrafił menadżer Wisły Can-Pack Kraków? Głupszemu ustąpił? No tak, zapomniałem, w polskiej mentalności brak takiego zachowania, wtedy jest się dupą wołową.

Użytkowniku Liquidor, niezłe kwiatuszki nam tu wypisujesz. Odkąd chodzę na mecze nigdy, ale to przenigdy nie słyszałem żadnych negatywnych przyśpiewek przeciwko Wiśle, no chyba, że masz na myśli poza-halowe sytuację, tu jeszcze od biedy mógłbym ci uwierzyć.
A jeśli rzeczywiście tak wszystko ci nie pasuje, że chodzisz tylko nabuzowany aby - cytuje: "komuś j....nąć", to tylko pogratulować, bo pewnie masz na myśli owe dzieci, które tak w samoobronie opluliście w Krakowie.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 19 listopada 2012, 20:13

danpe_ pisze:Wiesz co Kolego z Polkowic miałem jechać do Polkowic, ale z przyczyn osobistych wyjazd odwołałem.
Ale była już ustalona wersja do śpiewania tam: "Co Wy śpiewacie, przecież Mistrzostwa nie macie".
Niestety. Tak jak Groclin. Nie śpiewa się, że się ma mistrza jak się go nie ma. Co najwyżej "chcemy mistrzostwa cececececece chcemy mistrzostwa" można śpiewać.

nie ma co się ścierać moim zdaniem bo szkoda klawiatury na Nich. Prawda taka, że oni o kibicowaniu mają takie pojęcie jak ja o malarstwie - czyli znikome. choć przyznam ostatnio ich repertuar się wzbogacił, każda 'ekipa' ma swój styl.

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 19 listopada 2012, 20:14

Liquidor, widać, że byłeś na meczach CCC może z kilka razy i to pewnie parę lat temu. U nas na trybunach GŁÓWNIE, w bodaj 80% siedzą ludzie ok. 30-40 letni i nie w głowie im jakieś dziecinne okrzyki przeciwko Wiśle, tudzież Śląskowi. I nie mieszaj w to piłki nożnej, bo nie wokół niej się wszystko kręci. Co ma tutaj sympatia do Zagłębia?.. A skąd ta antypatia do CCC? Nie tylko w Krakowie, ale choćby w Gdyni, którą reprezentuje rzymi? Boli was, choć i tak się do tego nie przyznacie, że od paru ładnych lat nowa siła polskiej koszykówki wyrosła, w dodatku z małego miasta, a takich należy gnębić. Wasze jedyne argumenty to trofea zdobywane przez wasze kluby. Wiadomo, trzeba to cenić, ale jak to się ma do obecnego sezonu? Czy ktoś przyzna Wiśle mistrza z góry, bo ma więcej pucharów w gablocie..? Wątpię, szanse mamy takie same, a wygra lepszy, a nie bardziej utytułowany. I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie W OGÓLE stanowisko Wisły. Dlaczego? Oprócz Dunina i jeszcze jednej osoby świadkiem bezpośrednim nie był NIKT z waszego klubu, tylko ludzie z Polkowic to widzieli, bo akurat wychodzili z hali. Dunin był z jakimś innym mężczyzną, nie wiem jaka rolę on pełnił. A czy są jakieś przesłanki, że będziecie bronić się za wszelką cenę, nawet kłamstwa? Proszę bardzo: słyszałem zaraz po zajściu rozmowę dziennikarza lokalnej telewizji z bodaj masażystą waszego zespołu, który najpierw mówił, żeby schować kamerę, że sytuacja tego wymaga i tak dalej. A potem, gdy dowiedział się od gapiów co zrobił Dunin, pierwsza jego reakcja była taka; "a macie to na kamerze?! nagraliście to?!" Od razu się pytał zdenerwowany, bo wiedział, że jeśli tak to nawet nie ma co kłamać. Gdy usłyszał, że nie to rzekł w sposób iście szatański, z jakimiś k... w oczach: "czyli tego nie było, nie udowodnicie..". Możecie nie wierzyć, pewnie całe Polkowice kłamią przeciw wam, ale wasz klub opiera się na obłudzie i dążeniu do sukcesu za wszelką cenę. Fair play zatraciliście dawno. I jeszcze co do presji- jak w Polkowicach może być ciśnienie na mistrza, skoro, jak sami stwierdziliście, nigdy tytułu jeszcze nie mieliśmy? Więc co my mamy udowodnić i komu? Nic, to nie my jesteśmy tym utytułowanym zespołem, gramy na luzie, spełniamy marzenia. Fajnie, jak się uda zdobyć tytuł, wiadomo, że każdy tu bardzo tego chce, ale nie możemy od klubu tego wymagać, ani stwarzać napięcia, bo to nie my jesteśmy faworytem. To Wisła ma monopol na wygrywanie FGE i to tylko i wyłącznie ona może mieć parcie. My, powtórzę, tylko i wyłącznie chcemy tego mistrzostwa. Ale wiemy, że faworytem do niego nie jesteśmy. Taka jest prawda i każdy logicznie myślący o tym wie.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 listopada 2012, 22:11

Encyklopedia pisze:A skąd ta antypatia do CCC? Nie tylko w Krakowie, ale choćby w Gdyni, którą reprezentuje rzymi? Boli was, choć i tak się do tego nie przyznacie, że od paru ładnych lat nowa siła polskiej koszykówki wyrosła, w dodatku z małego miasta, a takich należy gnębić. Wasze jedyne argumenty to trofea zdobywane przez wasze kluby.

Kolego drogi, nie każdy kto się z Tobą nie zgadza nie jest od razu antyfanem CCC, to raz.
Dwa, wcale nas nie ziębi, że wyrosła nowa (?) siła w polskiej koszykówce, bo to dobrze, że ktoś daje radę kraj w Eurolidze reprezentować lepiej niż my ostatnio.
Trzy, małomiasteczkowość koszykarska (nie mylić z małomiasteczkowością sensu stricte) właśnie w takich sytuacjach wyłazi, że nie rozumie się podstaw. Nie krzyczy się "mistrz, mistrz" nie będąc mistrzem. Trudno Cię podejrzewać o naukę na cudzych błędach, skoro dobre rady olewasz sikiem prostym, ale może jeszcze na własnych się nauczysz.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”