Euroliga 2012/2013

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

flash
Młodzik

Re: Euroliga 2012/2013 - faza grupowa

Postautor: flash » 20 listopada 2012, 14:19

Saletra pisze:No cóż Moi Drodzy w tej kolejce trzeba po prostu oba mecze wygrac i tutaj nie ma już żadnego "ale". Polkowice nie mogą sobie robić jaj i męczyć się z streetbalowymi Mandir i Vrsajlko (swoją drogą obieżyświatki a raczej regionoświatki grały juz chyba we wszystkich klubach ligi Adriatyckiej) i wygrać wysoko, rzucając co najmniej 70 pkt w meczu.

Nie wiem jak to wyglada ze "Snellie" ale nalezałoby chyba z nią ostro porozmawiać, bo jej gra w Ojro to........... tutaj niech każdy zainteresowany wstawi dowolny wulgaryzm oddający poziom gry wyżej wspomnianej zawodniczki.

Jak ktoś słusznie zauważył Winnicki to niezły trener - z trzecim garniturem repy poradził sobie dość zadowalająco (o ile oczywiscie mozna byc zadowolonym z braku awansu).

Niestety mając w składzie Ajrin i Matovic oraz inne grajki radził sobie w euro z Lotosem bardzo .....słabo. W pamięci zapadają zwłaszcza plugawe klęski z Walencją, która kadrowo na pewno nie była lepsza o te 40 pkt.

W tym sezonie też w Ojro słabo. Porażki z Mondeville (przepraszam, ale co to w ogóle jest??? To ma byc porządny, markowy zespół euroligowy?) czy tez z Galatasaray ( osłabione, plus olbrzymia szansa na dogrywkę, gdzie Snellie i bodajże Lecia prawie spod samego kosza nie trafiły w obręcz (sic do n-tej potęgi!) chluby nie przynoszą. Bilans 1-3 jest bardzo kiepski, realnym zas do uzyskania był 3-1. tyle na razie w temacie.

"Ekspercie" od Snellie, Ajrin, wyjudzania i plugawości... Raczyłbyś zauważyć, że Vrsaljko (a właściwie Rezan po mężu), z klubem z Zagrzebia nie ma już nic wspólnego. Swoją drogą, jeśli dla ciebie Vrsaljko to streetball, to... tutaj niech każdy zainteresowany wstawi dowolne słowa nt. "eksperta" Saletry.
bball

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 listopada 2012, 14:25

Saletra pisze: Bo tak to mamy Beard, Charles i de Mondt i....koniec zespołu. Przydałaby się mimo wszystko Lecia z dziurawymi łapami, ale zawsze, plus chyba jednak inna, lepsza rozgrywająca. Plus taka zawodniczka jak Vodopianowa. Do Krężel to i ja już straciłem cierpliwośc, Żurowska to za słaba zawodniczka na zespoły euroligowe, Paula gra jak gra a i Honti nie jest niestety jakąś marką.

Vodopianova pewnie trochę lepsza od Petry S., ale różnicy klas to między nimi obecnie raczej nie ma..
Horti może marką jeszcze nie jest, ale ile zawodniczek europejskich jest?
Wole Horti od np. Milki. Dora na razie w eurolidze gra co najmniej przyzwoicie śr. 15,3 pkt i 8,7 zb. Jej największy problem to faule, ale też warto pamiętać, że ona jest wciąż dość młodą zawodniczką.

Niewątpliwie prawdą jest, że gdy na obwodzie biedna, to rozgrywanie Pauli bardziej irytuje niż np. rok temu. Pewnie że przydałaby się jakaś dobra rozgrywająca za Paulę, ale jak się nie da, to poczekajmy na to jak rozegranie będzie funkcjonować gdy dojdzie Beard i tym samym pojawi się jeszcze jedna Pani do rotacji, dzięki czemu teoretycznie także Paula powinna grać trochę mniej.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 listopada 2012, 14:59

flash pisze:"Ekspercie" od Snellie, Ajrin, wyjudzania i plugawości... Raczyłbyś zauważyć, że Vrsaljko (a właściwie Rezan po mężu), z klubem z Zagrzebia nie ma już nic wspólnego. Swoją drogą, jeśli dla ciebie Vrsaljko to streetball, to... tutaj niech każdy zainteresowany wstawi dowolne słowa nt. "eksperta" Saletry.

Miałem na myśli Vdorjlak, ale pomyliło mi się przyznam szczerze, bo po prostu Chorwackie zawodniczki prezentują taki poziom gry, że nie ma dla mnie większego znaczenia czy To Vrjsalko czy ta pierwsza bo patrząc na styl gry wszystkich Chorwatek ( przypomina się pewna pani w Wiśle) to się niedobrze robi. Także to, że Vrjsalko nazywa się teraz Rezan to dla mnie nie ma większego znaczenia, byleby tylko kaleczyła swoją grą parkiety europejskie jak najrzadziej i najlepiej gdzieś na peryferiach. Styl gry reprezentacji Chorwacji, a także klubów z półwyspu Bałkanskiego jest niestety streetbalowy w większosci i tyczy się to całego zespołu a nie tylko poszczególnych zawodniczek. Nie chce mi się zresztą z tobą wdawać w polemikę; nigdy nie pretendowałem do roli eksperta na forum, po prostu w ostrej i nieprzyjemnej dla wielu osób formie wyrazam własne zdanie i przyznam, że szkoda iż wiele osob się skupia na ironicznej formie wypowiedzi miast na slabych wystepach naszych zespolow i koszykarek. Jak widac dla wielu osób forma jest wazniejsza od tresci :roll: . Oczywiscie możemy koszykarki chwalić i wygłaszać peany pochwalne przy bilansie 1-3 i 0-3 ..... Powodzenia.

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 20 listopada 2012, 15:11

sebzinho pisze:spiker na meczu z Wisłą mówił, że mecz jest o 19, jak to w końcu jest ?

jest w Polkowicach o 17.45 a w Krakowie zaczyna sie o 20.00, po to, by TVP Sport mogła relacjonować na żywo oba mecze

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 21 listopada 2012, 07:23

Kurs na zwycięstwo wisły- 5,25, na Spartak- 1,12. Oo jakim meczu na szczycie my tu mówimy? Mecz potentata z kopciuszkiem, gdzie bukmacherzy nie mają problemów z wytypowaniem zwycięzcy. A oni mylą się rzadko.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 listopada 2012, 08:28

Ja bym nie był taki pewien czy druzyna z Zagrzeba prezentuje sie tak jak wcześniejsi reprezentanci tego państwa w eurolidze czy jak kadra tego kraju. Meczu z ich udziałem co prawda nie widziałem żadnego, ale przeglądniecie statystyk zespołowych sugeruje jednak zupełnie inny styl gry. Znakiem charakterystycznym tamtych druzyn były bowiem rzuty 3-punktowe. oddawali ich niesamowicie duzo (rok temu Gopsic miał ich ok 30 na mecz,podczas gdy następna euroligowa drużyna koło 20), często z pozytywnym skutkiem. Teraz jest inaczej - rzucają mało (śr ok 13 razy na mecz) trafiają jeszcze rzadziej - w 3 spotkaniach ta sztuka udała im sie w sumie 8-krotnie, (a taki Gospic rzadko kiedy miał mniej niz 10 celnych rzutów w meczu). Styl gry Chorwatek nie powinien wiec zaskoczyć Polkowic, ktore nie chcac sobie mocno skomplikować szans na awans z grupy musza ten mecz wygrac (i to raczej wyzej niz np z nami)

Co do nas: ten mecz powinien byc z cyklu: wygramy - jest super, przegramy - nic sie wielkiego nie stało. Niestety przez spieprzony początek sezonu i przez napięta sytuacje w klubie może sie on okazać kluczowym dla naszej przyszłości.. A o wygrana oczywiście nie będzie łatwo. Patrzac na indywidualny potencjał zawodniczek Spartaka nie wydaje mi sie on co prawda mocniejszy od tego z poprzedniego sezonu, ale jednak znacznie lepiej zbilansowany (przede wszystkim wreszcie posiadają środkowe z prawdziwego zdarzenia) Sezon w eurolidze rozpoczęli świetnie, w lidze idzie im duzo gorzej (porażka na wyjeździe z Dynamem Moskwa 62-80, i u siebie z Orenburgiem 75-87), co jak dla mnie jest dla nas korzystnym układem bo raczej musza sie teraz bardziej przykładać do spotkań w kraju, al ejesli chcemy myslec o zwyciestwie to warunkiem koniecznym jest przede wszystkim znaczna poprawa własnej gry- musimy po prostu zagrac zdecydowanie najlepszy nasz mecz w tym sezonie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 21 listopada 2012, 10:25

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 listopada 2012, 10:31

Te statystki podane w artykule to średnia Alany z jej wszystkich sezonów, a nie dorobek z ostatniego. W nim miała 11,4 ppg, 2,2 rpg, 3,3 apg
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 21 listopada 2012, 10:39

Greebo pisze:Te statystki podane w artykule to średnia Alany z jej wszystkich sezonów, a nie dorobek z ostatniego. W nim miała 11,4 ppg, 2,2 rpg, 3,3 apg

Greebo - zgadza się, dzięki za wychwycenie Naszego błędu.

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 21 listopada 2012, 21:19

21.11.2012 CCC Polkowice [77] - [66] Nowy Zagrzeb

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=188

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 21 listopada 2012, 21:35

Wisła wygrała. Nadal mamy patent na Spartak.Wygląda, że wszystko wraca na właściwe tory. Super, że udało się załatwić na dzisiaj Alenę. Zagrał cały zespół. Cztery zawodniczki zaliczyły 10 pkt i więcej. Duże zaangażowanie drużyny.
W Krakowie wielkie święto. Wspaniała atmosfera na hali. Na dłuższy komentarz trzeba jednak poczekać. Mecz pełen emocji. Zresztą chyba wszyscy to widzieli.
Jazda, Jazda Biała Gwiazda.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 listopada 2012, 21:37

Encyklopedia pisze:Kurs na zwycięstwo wisły- 5,25, na Spartak- 1,12. Oo jakim meczu na szczycie my tu mówimy? Mecz potentata z kopciuszkiem, gdzie bukmacherzy nie mają problemów z wytypowaniem zwycięzcy. A oni mylą się rzadko.

ojej największy polkowicki ekspert się pomylił...

brawo dziewczyny, właśnie taką Wisłę chcę oglądać!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 21 listopada 2012, 21:40

ann pisze:
Encyklopedia pisze:Kurs na zwycięstwo wisły- 5,25, na Spartak- 1,12. Oo jakim meczu na szczycie my tu mówimy? Mecz potentata z kopciuszkiem, gdzie bukmacherzy nie mają problemów z wytypowaniem zwycięzcy. A oni mylą się rzadko.

brawo dziewczyny, właśnie taką Wisłę chcę oglądać!

chyba palant a nie ekspert...

Brawo Wisła!!! Wracamy tam gdzie nasze miejsce.

kuba: ostrzeżenie

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 21 listopada 2012, 21:40

Zdecydowanie co roku Wisła powinna mieć w grupie Spartak i grać z nim pierwszy mecz, bo tylko wtedy łapie rytm :)
Ja nie wiem o co chodzi. Mecz życia Ouviny, brak Pauli, mentalna obecność Alany? Tina drugą połowę słaniała się ze zmęczenia a i tak milion centrów Spartaka nawet jej wyfaulować nie umiało, nie mówiąc o jakimkolwiek ograniu. A trzy dni temu mega piach w Polkowicach.
Z kolei w Polkowicach brzydko, coraz brzydziej i dopiero festiwal Snell rozwiązał sprawę ostatecznie. Zmęczenie i rozkojarzenie chyba, bo tenże Zagrzeb grał jakby przeczytał opis Saletry. Wstyd byłoby to wtopić, ale udało się i bilans dnia 2-0.

Gratulacje.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 21 listopada 2012, 21:43

ann pisze:

Czytasz w moich myslach, wlasnie mialam napisac podobna riposte... Nienawisc/zawisc ludziom rozum odbiera.

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”