TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: Greebo » 08 stycznia 2014, 08:20

bodek38 pisze:Z tymi kontuzjami dziwnie w tym sezonie jest że większość zawodniczek doznała ich w meczach z Wisłą a zaczęło się od Makowskiej i to sa poważne kontuzje. Ktoś tu chyba za ostro gra jakby nie miał innych argumentów do wygrywania.

Heh, ktoś tu chyba ma jakies problemy..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 08 stycznia 2014, 11:42

Skobel nie zagrała w barwach Cegledi, a na eurobaskecie w profilu ma team: Wisla Kraków (http://basketball.eurobasket.com/player ... 40?Women=1) hmm?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 08 stycznia 2014, 11:49

Czyżby nasz Klub przygotował nam kolejną niespodziankę w Nowym Roku? Wygląda na to, że będziemy mieć trzecią Polską trójkę. Chyba, że coś się stało z Kasią, która ostatnio nie grała.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 08 stycznia 2014, 12:18

Z tego co wiem, oczywiście nieoficjalnie, Skobel jest już u nas dogadana. Dlaczego nic o tym nie mówią, nie wiem. Może nie ma jeszcze rozwiązanych spraw z Cegledi.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 stycznia 2014, 12:37

zibiz pisze:Czyżby nasz Klub przygotował nam kolejną niespodziankę w Nowym Roku? Wygląda na to, że będziemy mieć trzecią Polską trójkę. Chyba, że coś się stało z Kasią, która ostatnio nie grała.

Skobel to bardziej dwójka niż trójka.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 08 stycznia 2014, 13:16

BARTOLINO pisze:Z tego co wiem, oczywiście nieoficjalnie, Skobel jest już u nas dogadana. Dlaczego nic o tym nie mówią, nie wiem. Może nie ma jeszcze rozwiązanych spraw z Cegledi.

Agnieszka Skobel podpisała kontrakt z CEKK do konca sezonu 2013/14 i jest on nadal ważny.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 08 stycznia 2014, 14:20

wislakosz.pl pisze:
BARTOLINO pisze:Z tego co wiem, oczywiście nieoficjalnie, Skobel jest już u nas dogadana. Dlaczego nic o tym nie mówią, nie wiem. Może nie ma jeszcze rozwiązanych spraw z Cegledi.

Agnieszka Skobel podpisała kontrakt z CEKK do konca sezonu 2013/14 i jest on nadal ważny.

To nie wyklucza tego co napisałem, a jak pokazuje życie w światku koszykarskim kontrakty można rozwiązać.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 12 stycznia 2014, 20:31

Tym bardziej, że wyżej wymieniona jakimś dziwnym trafem trenuje z Wisłą, zamiast wypełniać kontrakt.
Wysyłanie swojej zawodniczki na treningi z inną drużyną jest raczej rzadko spotykaną formą poprawiania kondycji i integracji z zespołem.

Skoro w dziale umieszczać można plotki, to muszę przyznać, że w Polkowicach w tym kontekście jest dość ciekawie. Różne rzeczy można usłyszeć przechadzając się po Rynku.
Tak, jak było przewidywane Snell z Wisła zagrała i raczej grać będzie do końca sezonu, bo i tak by jej musieli płacić tak, jak Wisła buliła Alanie. Na nic żale Valerki - tyle, że ponoć Snell ją musiała przeprosić, a klub zasłonić się kontuzją, bo taki jeden poczuł się urażony atakiem na swoją laskę i chciał zwijać manatki.
Ponad to, co wyżej mówi się też, że jeden ze sponsorów rozważa przeniesienie drużyny do Lubina do nowej hali (pewnie zabierze że sobą wiadomą brunetkę), bo mu gmina Polkowice nie chce płacić za promocje :lol:

PS muszę przyznać, że cholernie zazdroszczę Lubinowi tej skrojonej na miarę potrzeb hali.

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 14 stycznia 2014, 13:27

Powrót Chandry Harris po odniesieniu kontuzji przez Iwonę Płóciennik.

http://konin24.info/konin.php/a,154,n,1 ... aca-do-MKS

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 15 stycznia 2014, 15:17

W końcu, wreszcie, nareszcie:
za wislacanpack.pl
Informujemy, że nową koszykarką Wisły Can-Pack Kraków została mierząca 180 cm rzucająca Agnieszka Skobel. Kontrakt został podpisany do zakończenia sezonu 2013/14.

Urodzona 16 stycznia 1989 roku koszykarka przygodę z koszykówką rozpoczęła w wieku trzynastu lat w klubie Olimpia Poznań. Następnie reprezentantka Polski broniła barw MUKS Poznań, INEA AZS Poznań oraz AZS Gorzów Wlkp.

Sezon 2013/2014 Agnieszka Skobel rozpoczęła w węgierskim CEKK Cegléd. Nowa koszykarka Białej Gwiazdy rozegrała łącznie 14 spotkań spędzając na parkiecie średnio 34 minuty. W tym czasie Skobel notowała 12.3 punktów, 1.2 asyst, 3.8 zbiórek oraz 3.1 przechwytów.

Wielokrotna reprezentanta Polski ma na swoim koncie również 2 złote medale Mistrzostw Polski Juniorek Starszych oraz 2 złote medale Mistrzostw Polski Juniorek.

Agnieszka Skobel występować będzie z numerem 21.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 15 stycznia 2014, 16:56

Niemożliwe, przecież kilka postów wyżej jest napisane, że ma ważny kontrakt :mrgreen:

Mecz w Polkowicach pokazał, że może nam być bardzo potrzebna do rotacji.
Wybrała mój ulubiony numer.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 15 stycznia 2014, 17:21

danpe_ pisze:Niemożliwe, przecież kilka postów wyżej jest napisane, że ma ważny kontrakt :mrgreen:

Jeśli "pijesz" do mojego wpisu to uwierz, że gdy go pisałem to miała ważny kontrakt na Węgrzech :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 stycznia 2014, 18:11

No i dobrze ze w końcu podpisała.

Nie powiem bym był jakimś jej zagorzałym fanem, zresztą wśród krakowskich forumowiczów chyba mało jest takich osób, tym niemniej cieszę sie z jej transferu i to z kilku powodów. Pierwsza sprawa ot to o czym wspomniał powyżej danpe_ a i o czym ja już pisałem po naszym spotkaniu z Polkowicami: jej przyjście znacznie ułatwi rotacje Svitkovi w meczach ligowych, zwłaszcza teraz gdy nieobecna jest Krężel. Obecnie mieliśmy problemy z Polkami na pozycjach 2-3, co praktycznie uniemożliwiało granie duetem: Tamane - Lavender pod koszem z Ouviną na jedynce. Teraz ten problem zniknie. Druga sprawa to jej przydatność w eurolidze, i to także z myślą już o kolejnym sezonie. To że podczas budowania składu z myślą o tych rozgrywkach pojawia się olbrzymi problem z Polkami jest sprawa oczywistą. W tym roku udało nam się zakontraktować dwie panie (czyli Żurowska i Szott) które co prawda nie stanowią o naszej sile, ale też nie ciągną nas w dół. A to już sporo. Gdyby się okazało że to tego grona po seoznie można by oddać trzecia - byłoby super. Podstawową wiec kwestią jest to, by okazała sie przydatniejsza od Kaski Krężel, a więc w pierwszej kolejności musi być w stanie "ustać" w obronie. Jeśli do tego jeszcze raz na dwa-trzy mecze dorzuci jakieś znaczące punkty(czyli min te 6-8 pkt) lub popisze sie jakaś ważna akcja w kluczowym momencie to będzie można z czystym sumieniem próbować przedłużyć z nia umowę. No i na końcu - last but not least - zablokowaliśmy tez w tym momencie szanse na jej ewentualny angaż w Polkowicach. A tak jak już wspominałem przy problemach z obwodowymi Polkami w tym zespole mogłaby sie okazać tam większym wzmocnieniem niż np ściągniecie 3 klasowej nieeuropejki. Wiec w najgorszym razie zachowamy sie jak pies ogrodnika - sami nie zyskamy, ale i innym nie damy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 15 stycznia 2014, 21:29

wislakosz.pl pisze:
danpe_ pisze:Niemożliwe, przecież kilka postów wyżej jest napisane, że ma ważny kontrakt :mrgreen:

Jeśli "pijesz" do mojego wpisu to uwierz, że gdy go pisałem to miała ważny kontrakt na Węgrzech :)

Oczywiście, że miała, to wiadomo. Tylko co z tego?
Może jeszcze ktoś napisze, że pewnie nic nie było na rzeczy z Wisłą, pewnie to przypadek zupełny, że podczas, gdy jej klub walczył w lidze to ona sobie zwiedzała halę Wisły?
Bez jaj, nie trzeba być himalaistą intelektu, aby się domyślić, że wkrótce zmieni barwy.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 stycznia 2014, 21:56

Swego czasu, niejaki Sienkiewicz,miał odejść Mitexu Kielce i przejść do konkuranta w walce o awans do PLK, czyli do nas. W naszej hali trenował, był na każdym meczu, ale jedyne z czego go zapamiętam to co meczowe próby rzutów z połowy boiska. W przerwach spotkań, bo w naszych barwach nie wystąpił w oficjalnym meczu nigdy.

wiec jak dla mnie Skobel mogla sobie siedzieć na trybunach i 24h na dobe i bynajmniej nie byłbym pewien czy podpisze.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”