TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: ann » 02 sierpnia 2014, 07:58

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:w Sylvie Fowles nie wierze

toć poplotkujmy. 8) ja wierzę w lepszą środkową od Artego (nie powiem, że od Lavender, bo skromniejszy jestem). 8) Na tą panią pójdzie cała kasa, bo raczej już nikt nie przyjdzie do stycznia Przepraszam, jeśli kogoś obraziłem.

i jak Edo to przezyje? 8)
jeszcze tylko jedna? to życzę powodzenia tym 7-8 zawodniczkom, które będą zapieprzać po 30 kilka minut w Euro i PLKK...no ale Omanić tak lubi:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 sierpnia 2014, 08:38

ann pisze:
matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:w Sylvie Fowles nie wierze

toć poplotkujmy. 8) ja wierzę w lepszą środkową od Artego (nie powiem, że od Lavender, bo skromniejszy jestem). 8) Na tą panią pójdzie cała kasa, bo raczej już nikt nie przyjdzie do stycznia Przepraszam, jeśli kogoś obraziłem.

i jak Edo to przezyje? 8)
jeszcze tylko jedna? to życzę powodzenia tym 7-8 zawodniczkom, które będą zapieprzać po 30 kilka minut w Euro i PLKK...no ale Omanić tak lubi:)

Do tego bez silnej "czwórki" i z Olą Pawlak na trójce...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 sierpnia 2014, 08:54

Nie jestem zwolennikiem ladowania reszty kasy w centra , zwlaszcza ze reszta skladu poki co szalu nie robi na Eurolige . Ani porządnej skrzydlowej , ani wysokiej ,,4'' - choc wierze ze Gosia Misiuk da z siebie wszystko to jednak 190 cm pań moze nie przeskoczyc . Mamy Weronike no i combo guarda c na 2 czyli REID , ?Harris opdada bo tylko na lige , Krawiec to juz nie niewiadoma a kiepski zart . Wiec zostaje 7 zawodniczek na OJRO i 8 na lige..... ktos chyba nie mysli. Kazdy czeka na styczen i SZPILE oraz WALICH , ale to dopiero w STYCZNIU . A sezon przeciez rusza w pazdzierniku. Az siedzi prosi o skrzydlową na 3 - no bo nie chyba z Olą Pawlak na 3 w wyjsciowej piatce na OJRO ?

Idczak , REID , Pawlak , Misiuk , super center - na lige OK , na OJRO......slabo , bardzo slabo

na rezerwie ? Róża , JELA na OJRO - oraz dochodzi Harris n lige. Wiec na lige jeszcze jakos moze byc ale na OJRO - tez juz nie

ARTEGO zbudowalo fajnie zbilansowany sklad , NISKI ale za to widac ze jest jakis koncept . Do Torunia musza przyjsc SKRZDLOWA i CENTER zeby to mialo rece i nogi . Dajcie spokoj z KRAWIEC. W jej miejsce sprowadzic jakas mlodą i ZDROWĄ dziewczyne

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 09:45

bart_81 pisze:Do tego bez silnej "czwórki" i z Olą Pawlak na trójce...

Nie Ty będziesz budował ten skład 8) Silna czwórka? Gosia Misiuk-Jelena Velinović. Zapytam tak od siebie i szczerze przyznam ironicznie: Czy Gorzów ma czwórkę, czy dopiero nad nią pracuje?
PS. Ja chcę dobrego gracza z WNBA. Nie dla swojego widzimisię, ale dla przyciągnięcia widza na tego molocha toruńskiego. Wczoraj byłem na meczu KADRY męskiej i żenada z ilością widzów była. Ta hala to będzie handicap......, ale dla przyjezdnych.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2014, 09:50

matrix pisze:
bart_81 pisze:Do tego bez silnej "czwórki" i z Olą Pawlak na trójce...

Nie Ty będziesz budował ten skład 8) Silna czwórka? Gosia Misiuk-Jelena Velinović. Zapytam tak od siebie i szczerze przyznam ironicznie: Czy Gorzów ma czwórkę, czy dopiero nad nią pracuje?

a Gorzów będzie grał w Eurolidze?
no nie, ani nie bart ani nikt inny poza Omaniciem tego składu nie buduje. tylko generalnie na razie to kiepsko w kontekście Euro(nawet gdyby Fowles przyszła 8) ), bo jest 7 zawodniczek do grania na jakimś tam poziomie(zobaczymy jak się Pawlak,Velinović, Idczak, Ratajczak pokażą w Euro, bo to jednak nie jest to samo co PLKK...a żadna z nich ogrania w Europie nie ma)a powrót Krawiec do grania traktuję jako ponury żart, bo ona wraca co roku, zagra 5 minut w jednym meczu i sezon konczy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 10:04

ann pisze:
no nie, ani nie bart ani nikt inny poza Omaniciem tego składu nie buduje. tylko generalnie na razie to kiepsko w kontekście Euro(nawet gdyby Fowles przyszła 8) ), bo jest 7 zawodniczek do grania na jakimś tam poziomie(zobaczymy jak się Pawlak,Velinović, Idczak pokażą w Euro, bo to jednak nie jest to samo co PLKK...a żadna z nich ogrania w Europie nie ma)

Zgoda!, ale ludzie przecież nie jesteście laikami. Czy Energa, a nawet Wisła ma wygrać te rozgrywki? Moim zdaniem zgłoszono się by ograć dziewczyny na pewnym poziomie, którego w tym pięknym kraju raczej nie uświadczą. Jasne, że wypadałoby Polskę jakoś zaprezentować skoro się zgłoszono, ale główny cel to TBLK. W Eurocap Katarzynki w 2009/2010 grały, a potem od zwycięstwa do zwycięstwa w lidze i o mały włos finał by nie był. Teraz ten finał moim zdaniem bardziej realny.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 sierpnia 2014, 10:05

zastanawia mnie dlaczego uzytkownik Matrix jest az tak zaslepiony....na kazdy przejaw krytyki torunskiego klubu reaguje az tak alergicznie jak nikt inny na tym forum....obserwuje wpisy uzytkownikow juz od dluzszego czasu i tak jak moim zdaniem wiekszosc uzytkownikow z Torunia Krakowa czy Polkowic wyluzowala tak jego wpisy niestety obnizaja wartosc tego forum

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2014, 10:14

matrix pisze:
ann pisze:
no nie, ani nie bart ani nikt inny poza Omaniciem tego składu nie buduje. tylko generalnie na razie to kiepsko w kontekście Euro(nawet gdyby Fowles przyszła 8) ), bo jest 7 zawodniczek do grania na jakimś tam poziomie(zobaczymy jak się Pawlak,Velinović, Idczak pokażą w Euro, bo to jednak nie jest to samo co PLKK...a żadna z nich ogrania w Europie nie ma)

Zgoda!, ale ludzie przecież nie jesteście laikami. Czy Energa, a nawet Wisła ma wygrać te rozgrywki? Moim zdaniem zgłoszono się by ograć dziewczyny na pewnym poziomie, którego w tym pięknym kraju raczej nie uświadczą. Jasne, że wypadałoby Polskę jakoś zaprezentować skoro się zgłoszono, ale główny cel to TBLK. W Eurocap Katarzynki w 2009/2010 grały, a potem od zwycięstwa do zwycięstwa w lidze i o mały włos finał by nie był. Teraz ten finał moim zdaniem bardziej realny.

Wisła ma przechlapaną grupę, ale skład fajny i zbilansowany (wciąż mam nadzieję, że za Abdi będzie jednak ktoś lepszy, choć podobno sprawa już przesądzona)
a Energa ma grupę dość przyjemną, natomiast skład budowany zupełnie bez pomysłu. ale jak to mówią nie mój cyrk, nie moje małpy...
nie chodzi o to, żeby wygrać, ale żeby zaprezentować się jak najlepiej, a jeśli Omanić będzie mieć podejście do Euro takie jak się można spodziewać tzn. byleby nie przegrać 30 pkt każdego meczu, to będzie obciach po prostu i tyle.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 10:16

tommiiii pisze:zastanawia mnie dlaczego uzytkownik Matrix jest az tak zaslepiony....na kazdy przejaw krytyki torunskiego klubu reaguje az tak alergicznie jak nikt inny na tym forum....obserwuje wpisy uzytkownikow juz od dluzszego czasu i tak jak moim zdaniem wiekszosc uzytkownikow z Torunia Krakowa czy Polkowic wyluzowala tak jego wpisy niestety obnizaja wartosc tego forum

a czy Twoja wartość z puszczanie zwykłych "plot" typu Metcalf i Nwagbo (przecież pisałem, że Leah nic o transferze nie wie, a Ty jeszcze się tutaj wykłócałeś) nie obniża wartości tego forum? I jeszcze jedna sprawa. Dobrze się przyjrzałeś! Użytkownik Matrix nie atakuje (szanuję wszystkich i wszystkie ekipy TBLK), użytkownik Matrix odpowiada, reaguje na przejawy krytyki, zawiści, bufoniady i innych p.... Tak użytkownik matrix jest fanatykiem nastawionym od 22 lat na jedną drużynę i jeden cel 8)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 sierpnia 2014, 10:28

nie wiem czy przeczytales i zrozumiales w jakim dziale na forum piszesz......transfery , plotki , informacje (ta plotke o Nwagbo potwierdzil nawet trener Gorzowa a ze Bydgoszcz w ostatniej chwili przebila coz zdarza sie:))
a i tak podejrzewam ze i tak sprawdzalnosc moich plotek jest w miare przyzwoita:)
a pisanie w 3 osobie o sobie za dobrze nie wyglada
bez odbioru
cokolwiek chcialbys napisac nie trudz sie pozostanie bez odbioru nie moja bajka:))

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 10:35

tommiiii pisze:a pisanie w 3 osobie o sobie za dobrze nie wyglada

jeszcze tylko jedno zdanie. W 3 osobie? bo myślę, że nie jestem na co dzień taką osobą, jak na tym forum, które niejednokrotnie wymusza takie, a nie inne reakcje. To samo jednak można powiedzieć o niejednym działaczu, trenerze, zawodniku, DZIENNIKARZU i kibicu również.

PS. Sprawdzenie plotki u osoby zainteresowanej (Leah Metcalf np.) robi mimo wszystko różnicę. Z trenerami na tematy personalne (zwłaszcza odnośnie nowych zawodniczek) zarówno ja, jak i moi koledzy raczej nie rozmawiamy. Prywatnie staram się zaszczepiać młodszemu pokoleniu miłość do basketu, a w szczególności do Katarzynek. I żeby jeszcze derbów "nie zeszmacili", jak to niektórzy już próbują (no na przykład kibice z Gorzowa oprowadźcie po swoim mieście fanów Zielonej :lol: ).

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 sierpnia 2014, 14:39

Co do NGWABO - no wlasnie , sam Maciejewski tak w mediach mediach mowil , wiec to nie tomii zrobil blad lub puscil plotke.

Co do skladow - jestem z Torunia , wiec kibicuje Katarzynkom , ale niestety poki co ten skald jest przedziwnie budowany... juz sam fakt Harris na lige tylko , czy stac Torun na trzymanie jej na trybunach na OJRO ? ale juz nie chce tego powtarzac...

Sorry ale jak jest Euroliga to powinny byc w zespole 2-3 Europejki , bo przeciez mamy tylko 4 Polki a Amerykanek na OJRO moga byc tylko 2 . Bo przeciez nikt w klubie nie wpadl na pomysl by chociaz poszuakc kogo z europejkim paszportem..

jesli ma byc Euroliga dla samego tylko bycia to ja sie pod tym nie podpisuje - i nawet wspomniana Sylvia fowles czy inna gwiazda tego nie zmieni ze na innych pozycjach bedą dziury.

OK CENTER oraz REID beda robic te 15-20 pkt , ale co dalej ?

Tak jak ann wspomniala - Wisla ma trudną grupe ale sklad zbilansowany fajnie , ARTEGO tez ma fajnie zrobiony sklad m tyle ze niski ale taka jest koncepcja . Natomiast Katarzynki maja ser szwajcarski - OLA Pawlak i Velinovic mialy byc zmienniczkami wiec licze ze jednak ktos na 3 i 5 przyjdzie , a nie tylko srodkowa..... bo przeciez wtedy Toruń zostaje bez zmienniczek na pozycji 3 i 4 , a tylko WERA , Roza i REID na pozycje1-2 , bo przeciez Rebecca tylko na lige...

Mam nadzieje ze ktos w klubie jeszcze pojdzie po rozum do glowy i wyrówna to zestawienie tak by wstydu nie bylo , bo grupe mamy fajna i mozna powalczyc z imos Brno , Salamancą , a moze z Kayseri i Bourges u siebie też.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 sierpnia 2014, 15:03

w Fowles w Toruniu raczej ciezko mi uwierzyc ( mam nadzieje ze sie myle bo to tylko podnosi atrakcyjnosc rozgrywek a i przyjemniej bedzie ja obejrzec na zywo)
z tego co sie orientuje to w gre musialby wchodzic kontrakt minimalnie okolo 200 tys dol( a podejrzewam ze to moze byc malo) a na to chyba tylko Wisla sobie moze pozwolic
sklad na Eurolige faktycznie przedziwnie zbudowany..Pawlak -grajaca cale zycie w Widzewie czy Misiuk -ze swoimi parametrami na lige ok ale na Eurolige moze to byc za malo no i wracajacy temat zakontraktowania amerykanki tylko na lige to duzej klasy kuriozum...tak dzialaja kluby tureckie czy rosyjskie ktore maja potezne budżety a na ten w Toruniu sie nie zapowiada
szkoda ze n ie udalo wam sie wyciagnac Skobla z Wisly czy mimo wszystko takiej Krezel

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 sierpnia 2014, 15:15

tommiiii pisze:szkoda ze n ie udalo wam sie wyciagnac Skobla z Wisly czy mimo wszystko takiej Krezel

ale Magdę Skorek się udało, ale wyszło, jak wyszło. Toruńskie fatum? Oby koniec z tym!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 sierpnia 2014, 15:19

Skoro Fowles moze kosztowalc 200 tys $$ to chyba moze byc cos na rzeczy... bo na centra ma byc milion zl przeznaczony. ..Wiec moze cos na rzeczy jest. .....

Center ma byc naprawde hitowy. Jak na warunki Toruńskie

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”